Duka Dizel wrote:
Ja nikakve genocide i zločine ne pravdam, niti smatram da mogu imati opravdanje.
Ovde je reč o uzrocima rata.
Ti s jedne strane smatraš sasvim legitimnom Alijinu spremnost da ratuje, samo da ne živi u državi gde Srbi dominiraju. A nemaš baš razumevanje za Srbe koji su bili spremni na rat, samo da ne žive u državi u kojoj dominiraju Bošnjaci i Hrvati.
Zna se vrlo dobro kako su Srbi u BiH prošli i za vreme NDH i za vreme Austro-Ugarske. Ne može se reći da su se Bošnjaci proslavili svojom ulogom u tom periodu, pa da su neko poverenje zaradili.
Aman zaman. Ti izjednačuješ čovjeka koji između ropstva i borbe bira borbu s osobom koja drugoj osobi nudi izbor između ropstva i smrti.
Prouči malo ulogu Bošnjaka u K&K (ratovali isključivo na italijanskom frontu) i za vrijeme NDH. Srbi (da, šokantno) su već tada depopulirali čitava područja od Bošnjaka. Da li si, Duka, znao da su Bošnjaci, procentualno, imali najveće gubitke u WWII? Slobodno se zapitaj kako to. Od čije slobodarske ruke.
Učestvovali su i Bošnjaci u NOB-u čije tekovine Srbi vole da slave, ali kojih se istovremeno odriču. Nije BOšnjak iz kvislinške države oduševljeno nazvao Hilera da mu javi da ima prvi Judenfrei grad u Evropi (Beograd).
Propagandističke velikosrpske babaroge poput "džamahirija" (već smo ustanovili da ne znaš ni šta to znači, ali si to spremno prihvatio), Islamska deklaracija i slično na tebe su, bojim se i nepovratno, utjecale kao i na veliku većinu Srba. Mi smo ugroženi, moramo se braniti, evo (kakva sreća i slučajnost) tenkova da se branimo.
Duka Dizel wrote:
E stvarno ne znam kako to da opravdam.
Dodje tako neko vreme, bolje imati više nego manje.
Ljudska slabost, pohlepa...Nisu ni Bošnjaci svaki magacin TO na ravne časti podelili. Kao ni Hrvati one tenkove iz Varazdina
Tako, bolan, kaži, ljudski, a ne sve naokolo. Imali smo više od vas, bolje smo se spremili i isplatilo nam se, ha ja.
Čuj, magacini TO-a na ravne časti

Stvarno ne shvatam kako ti obraz može podnijeti takve izjave. Armija je rat počela, recimo, s 3 tenka, a Srbi s 300. Mislim, Armija je imala manje, a Srbi više, ali eto, estetike radi.
I prije toga je JNA dijelila po svim srpskim selima oružje, trebam li ponavljati Krajišnikov citat? Srbin, pištolj, mapa?
To sve nije problem, spremili se i organizirali. Ja bih volio da su se Bošnjaci tako organizirali, manje bi nas stradalo i ne bismo morali da kopamo tijela iz autentičnog srpskog izuma, tercijarnih grobnica.
Ali zašto, zašto pobogu, nakon toliko presuda, priznanja krivice, dokaza, snimaka i svega ostaloga... i dalje poričete?!
Ne mogu da shvatim, izvini. Da je moja strana tako nešto radila, ja ti garantujem da bih se, na ličnom nivou, preispitao jer ne želim da se identifikujem s propagandnim mitomanijama.