animals wrote:Pa mislim da vam je isti genetski kod..seln wrote:
Ovo je valjda autogol decenije.
animals wrote:Pa mislim da vam je isti genetski kod..seln wrote:
animals wrote: Ne kazem ja nista..
samo mi se gadi taj vas vjerski kodeks premo kome se ravnate..
Iz prve ruke:babanovac wrote: Rjesenje o dvije drzave i neutralnim distriktom Jerusalemom, je prvo i najpravednije. No, Arapi su ga odbili i umjesto stvaranja dvije drzave i mira, mobilisali su vojsku iz 9 zemalja. Nakon drugog rata, arapska liga je u Kartumu usvojila 3N: no peace, no recognition, no negotiations...

Nisu Arapi nista odbili jer nisu bili obavezni da bilo sta ni odbiju ni prihvate. Oni nisu tada ni bili u UN-u niti su oni u UN-u glasali za formiranje Izraela pa samim tim nisu bili obavezni da prihvate nista, ni Izrael ni rjesenje. To je jedna laz koja se vrti stalno ko pokvarena prica da su oni nesto odbili. Nisu bili clanice da nesto odbiju i prihvate uopste i naravno da su Izrael napali koji je prvo napao njihove sunarodnjake i vrsio genocid i etnicka ciscenja nad njima, pa kada je UN Izrael priznao bez njih oni su ga napali i to opet ne svi kako se ponavlja papagajski.babanovac wrote: Rjesenje o dvije drzave i neutralnim distriktom Jerusalemom, je prvo i najpravednije. No, Arapi su ga odbili i umjesto stvaranja dvije drzave i mira, mobilisali su vojsku iz 9 zemalja. Nakon drugog rata, arapska liga je u Kartumu usvojila 3N: no peace, no recognition, no negotiations...
On mrzi, ti mrzis..seln wrote:animals wrote:Pa mislim da vam je isti genetski kod..seln wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je valjda autogol decenije.
Ti sto bi ih klali su njihovi najveci saveznicianimals wrote:Ma da Arapi su pravedni..
klali bi oni Zidove kao oni u Raki, samo da su jaci..
Klinjo..Maraschino wrote:animals wrote: Ne kazem ja nista..
samo mi se gadi taj vas vjerski kodeks premo kome se ravnate..
idi pozuri spalit ce ti praljka a ni suzu pustio nisi.
Odi didi...praljak je za tebe ratni zlocinac sto ne znaci da ga ne zalis. idi pisaj da ga previse ne sprze.animals wrote:
Klinjo..
za mene je Praljak ratni zlocinac..
i tu nema dileme..
ali vi mrzite Izrael, samo sto ste muslimani..
jadno..
Evo ih, mrze Izrael, vole Palestinu - samo zbog religije...Ili?!animals wrote: On mrzi, ti mrzis..
nema razlike..
mrzis Izrael, a volis Palestinu, samo zbog religije..
i nije te sramota da ista pises..
Amen!animals wrote:
On mrzi, ti mrzis..
nema razlike..

Izvini ne raspravlja mi se sa nekim takvim..Maraschino wrote:Odi didi...praljak je za tebe ratni zlocinac sto ne znaci da ga ne zalis. idi pisaj da ga previse ne sprze.animals wrote:
Klinjo..
za mene je Praljak ratni zlocinac..
i tu nema dileme..
ali vi mrzite Izrael, samo sto ste muslimani..
jadno..
Ko pocini holokaust nad tim Jevreima pa utociste nadjose medju Arapima?
Dosadan si i neukusan...seln wrote:Amen!animals wrote:
On mrzi, ti mrzis..
nema razlike..
Reci mi rjesenje..salik79 wrote:Evo ih, mrze Izrael, vole Palestinu - samo zbog religije...Ili?!animals wrote: On mrzi, ti mrzis..
nema razlike..
i nije te sramota da ista pises..![]()
itd, itd, itd....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _PalestineVizionar 1985 wrote:Nisu Arapi nista odbili jer nisu bili obavezni da bilo sta ni odbiju ni prihvate. Oni nisu tada ni bili u UN-u niti su oni u UN-u glasali za formiranje Izraela pa samim tim nisu bili obavezni da prihvate nista, ni Izrael ni rjesenje. To je jedna laz koja se vrti stalno ko pokvarena prica da su oni nesto odbili. Nisu bili clanice da nesto odbiju i prihvate uopste i naravno da su Izrael napali koji je prvo napao njihove sunarodnjake i vrsio genocid i etnicka ciscenja nad njima, pa kada je UN Izrael priznao bez njih oni su ga napali i to opet ne svi kako se ponavlja papagajski.babanovac wrote: Rjesenje o dvije drzave i neutralnim distriktom Jerusalemom, je prvo i najpravednije. No, Arapi su ga odbili i umjesto stvaranja dvije drzave i mira, mobilisali su vojsku iz 9 zemalja. Nakon drugog rata, arapska liga je u Kartumu usvojila 3N: no peace, no recognition, no negotiations...
Hoce da zive u Svetoj zemlji Palestini, kao sto su nekada zivjeli, zajedno sa domicilnim jevrejima i krscanima.animals wrote:Reci mi rjesenje..salik79 wrote:Evo ih, mrze Izrael, vole Palestinu - samo zbog religije...Ili?!animals wrote: On mrzi, ti mrzis..
nema razlike..
i nije te sramota da ista pises..![]()
itd, itd, itd....
sta hoce Palestinci...
da zgaze Zidove i da zavlada opet idila..
ili koje rjesenje je po tebi dobro..
Salik, bjezis od sustine... Sad ako postavim izjave glorifikacije Izraela od strane muslimanskih oficira u IDF-u, hoce li ti promijeniti misljenje?salik79 wrote:Kakvi mrzitelji iz religijskih razloga![]()
Neka Njemacki zidovi prave svoju drzavu u Njemackoj i Austriji, domicilni jevreji su zivjeli u svojoj domovini Palestini, zajedno sa muslimanima i krscanima. Sada su vecinom rasuti po bijelome svijetu, a domove su im zauzeli cionisti, ciji niti jedan poznati predak nikada nije ni krocio tim tlom.animals wrote:To su htjeli i Zidovi u Njemackoj..
pa su ih zbrisali..
i oni nesto naucili iz povijesti, pa se nedaju vise obrisati..
Miko Peled nije tek puki oficir, procitaj njegovu biografiju pa mozemo dalje raspravljati. Posebnu paznju obrati na djedove i oca.babanovac wrote:Salik, bjezis od sustine... Sad ako postavim izjave glorifikacije Izraela od strane muslimanskih oficira u IDF-u, hoce li ti promijeniti misljenje?salik79 wrote:Kakvi mrzitelji iz religijskih razloga![]()
Pa eto tim gore jos. Nijedna nije prihvatila stvaranje Izraela. Znaci nijedna nije potpisala ugovor da priznaje tada stvaranje Izraela pa samim ti nisu nikakav ugovor napadom na Izrael prekrsili. Ne znam mozda grijesim, i ja kako znam tada nije nijedna bila clanica i samo je bilo 28 clanica UN-a.babanovac wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _PalestineVizionar 1985 wrote:Nisu Arapi nista odbili jer nisu bili obavezni da bilo sta ni odbiju ni prihvate. Oni nisu tada ni bili u UN-u niti su oni u UN-u glasali za formiranje Izraela pa samim tim nisu bili obavezni da prihvate nista, ni Izrael ni rjesenje. To je jedna laz koja se vrti stalno ko pokvarena prica da su oni nesto odbili. Nisu bili clanice da nesto odbiju i prihvate uopste i naravno da su Izrael napali koji je prvo napao njihove sunarodnjake i vrsio genocid i etnicka ciscenja nad njima, pa kada je UN Izrael priznao bez njih oni su ga napali i to opet ne svi kako se ponavlja papagajski.babanovac wrote: Rjesenje o dvije drzave i neutralnim distriktom Jerusalemom, je prvo i najpravednije. No, Arapi su ga odbili i umjesto stvaranja dvije drzave i mira, mobilisali su vojsku iz 9 zemalja. Nakon drugog rata, arapska liga je u Kartumu usvojila 3N: no peace, no recognition, no negotiations...
Da nisi upravu, poglesaj na linku, imas rezultate glasanja po drzavama.
Those that voted for were: Argentina, Australia, Bolivia, Byelorussia, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Czechoslovakia, Dominican Republic, Ecuador, France, Guatemala, Haiti, Honduras, Iceland, Liberia, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Ukraine, South Africa, Soviet Union, United States, Uruguay, Venezuela, and Yugoslavia. Those that voted against were six of the then seven members of the Arab League (Egypt, Iraq, Lebanon, Saudi Arabia, Syria and Yemen) as well as Afghanistan, Burma, Ethiopia, India, Iran and Pakistan. Those abstaining were: Belgium, Brazil, Denmark, El Salvador, Greece, Siam, Sweden, Turkey and United Kingdom.
De usaglasite lazi. Je li Jugoslavija glasala za Izrael ili je bila odsutna, a ja se sjecam da Jugoslavija nije za Izrael glasala.Yugoslavia
Absent (1 country)
sa ilegalnim imigrantima bi radio isto što rade i Europske zemlje, deportovao bih ih u zemlje iz kojih su došli, osim ako ih Musa a.s. nije preko Sinaja doveo, odna ne znam šta bi radio prepustio bih pametnijim ljudima.jeza u ledja wrote:
Ti si se odvazio napisati post u kom govoris sta stvarno zeli vecina tvojih istomisljenika. Ako nista, barem si iskreniji.
Koliko vidim ti predlazes ukidanje Izraela i formiranje drzave Palestine u na cijelom teritoriju, Izraela, Palestinskih Teritorija, kao i izmjene granica Jordana, u kojem bi dalje "oduzimanjem drzavljanstva ilegalnim imigrantima" (ilegalnim po kojem zakonu?) drzave koju bi svakako ukinuo () Arapi valjda trebali biti u vecini.
Sta bi ti radio sa tim "ilegalnim imigrantima" i sta mislis da bi se desilo u zajednickoj drzavi u kojoj bi Arapi bili vecina?
Ovo je retoricko pitanje, da se ne zbunis, jer mi je jasno da je tebi jasno sta bi se tu desilo, isto kao sto mi je jasno da ti sa tim ne bi imao nikakav problem.
Ovo sto predlazes bi rezultiralo genocidom i etnickim ciscenjem.