Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Locked
arzuhal

#376 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by arzuhal »

Zato respekt za četnika Boru Čorbu... On sam neće da dođe u FBiH čak i kada bi ga zvali, rek'o je da u Hrvatsku ili FBiH može ići jedino u ime države Srbije, da ga pošalju kao svojevrsnog ambasadora srpske kulture, al' da on samonicijativno želi da održava koncerte onako, samo zbog zarade i fanova (zna da ih ima, al..), ne dolazi u obzir... Pošteno...
horkesh

#377 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by horkesh »

¤ jelena ¤ wrote: vala, i nije ti neki reper... s obzirom na činjenicu da su ti isti prošle godine dozvolili koncert Riblje čorbe i Cecin takođe...baš tog dana kad su ovog zabranili.

Sličnost sa svojim mišljenjem oko zabrane ovih dozvoljenih koncerata, pa tako i nivo prosvijetljenosti sopstvenog razmišljanja... :-)

procijeni sam....
Znači, procijenile te države da neke koncerte treba zabraniti i - zabranili ih. Za druge nisu i ti su održani.

Nisam nešto čitao po evropskoj štampi osude tih nazadnih zemalja jer ograničavaju slobodu govora kada su zabranili koncerte.

Ove druge paragrafe uopšte ne razumijem, a iščitao sam ih desetak puta. Neko je, valjda, prosvijetljen. Pretpostavljam ti, jer se zalažeš za potpunu slobodu govora i održavanje svih manifestacija, samo ako ima zainteresovanih :-)
¤ jelena ¤

#378 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

horkesh wrote:
¤ jelena ¤ wrote: vala, i nije ti neki reper... s obzirom na činjenicu da su ti isti prošle godine dozvolili koncert Riblje čorbe i Cecin takođe...baš tog dana kad su ovog zabranili.

Sličnost sa svojim mišljenjem oko zabrane ovih dozvoljenih koncerata, pa tako i nivo prosvijetljenosti sopstvenog razmišljanja... :-)

procijeni sam....
Znači, procijenile te države da neke koncerte treba zabraniti i - zabranili ih. Za druge nisu i ti su održani.

Nisam nešto čitao po evropskoj štampi osude tih nazadnih zemalja jer ograničavaju slobodu govora kada su zabranili koncerte.

Ove druge paragrafe uopšte ne razumijem, a iščitao sam ih desetak puta. Neko je, valjda, prosvijetljen. Pretpostavljam ti, jer se zalažeš za potpunu slobodu govora i održavanje svih manifestacija, samo ako ima zainteresovanih :-)
Legendo, ti...deset puta čitao nešto il ne čitao uopšte... tebi to haman na isto dođe - što tek nije pouzdano mjerilo, pa ni argument.

A ta prosvijetljenost .... ništa ti ja o tome ne znam....slobodno traži dalje...
horkesh

#379 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by horkesh »

¤ jelena ¤ wrote:
Legendo, ti...deset puta čitao nešto il ne čitao uopšte... tebi to haman na isto dođe - što tek nije pouzdano mjerilo, pa ni argument.

A ta prosvijetljenost .... ništa ti ja o tome ne znam....slobodno traži dalje...
Aha, ti si jedna od tih što misle da su cool kad nekom kažu "legendo" jer prepotentni stav, naravno, znači da je ta osoba pametnija od ove druge.

Slušaj, legendo, kad nije čisto u glavi, nije čisto ni na papiru. To što su se tebi misli zbrkale do mjere da nisu razumljive nisu moj problem, nego tvoj.

Ako već želiš da se javljaš, potrudi se da budeš barem donekle razumljiva, kad si već osnove kulture i poštovanja ostavila na barikadama odbrane slobode govora.

Najvolim vas ad hominem argumentatore.
¤ jelena ¤

#380 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Ako je tačno to što govoriš da u Sarajevu ima zainteresovanih za taj i takav koncert, onda je OK da se jedan takav koncert i održi.

Kad može u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu; Mostaru, Ljubuškom, Novom Travniku....ili na već tradicionalnom okupljanju prijatelja vodopada Kravice, Blatnici, Grudama....zašto ne bi moglo i u Sarajevu ili bilo gdje drugo u BiH gdje postoji interesovanje za...

taj vid turističke ponude... šta li....

malo ti je bezze to vidjeti kao turističku ponudu,to je samo obicni koncert,ali koncert pjevaca koji je pjavao o jasenovcu i gradisci staroj,e ako je nekom to prihvatljovo,ok,meni nije,meni takav ne treba pjevati u mom gradu,jbg,osjetljiv sam na fasiste,niti treba dolaziti da glumi neko ko se otvoreno zakaze da se dio moje drzave odvoji i pripoji drugoj drzavi,iz koje je pocela agresija na moju drzavu
Koncert je običan dok ga ne zabrane. Čim ga zabrane, postaje...primamljiv za vidjeti, čuti, a vremenom zna prerasti u fenomen koji traje već 20 i kusur godina. Barem je tako ispalo sa Thompsonom i ostalim turbo folkom. A u nekoj maloj sredini, gdje se koncert nekog poznatog pjevača nije desio dobrih deset godina....kao što su to npr. Grude...Thompsonov koncert postaje spektakl o kojem će se godinama pričati - svidjelo se to nama (koji pojma nemamo kako je živjeti u tim Grudama i slušati oduševljeno Thompsona) ili ne.

Zato mislim da takve stvari ne treba i nije dovoljno samo rigidno zabranjivati, nego ulagati u stvaranje uslova za što širi spektar ponude kulturnih sadržaja, to prvo, a u slučaju nužde jedino bojkotovati kao pojedinci ili eventualno aktivno djelovati na bojkot, tamo gdje se to može.
Zabrana nije trajno rješenje - čak naprotiv...ovdje pogotovo.
horkesh

#381 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by horkesh »

Znači, teorija glasi da neki izvođač postaje popularan onda kad ga zabrane. Nema veze što ima gomila takvih profašističkih izvođača koje su zabranili i koji su potonuli u tamu prošlosti, nikad da ne izrone, jelda, Jer neko kaže da to nije tako. Nema veze ni to što taj izvođač ciljano bira profašistički dio svoje publike. Jer, među progresivnim i prosvijetljenim individuama, i fašizam je dio slobode govora.

Šira ponuda kulturnih sadržaja je rješenje, zagovara se. Poput, recimo, Srbije, gdje je od te široke ponude kulturnih sadržaja narod odabrao - Parove. Jer je narod stoka.

Zabrana je, naročito za naše prostore, vrhunsko rješenje. Na taj način se nedozrela stoka, a to su balkanski narodi, uči tome šta je OK, a šta nije. Od saobraćajnih propisa i negiranja zločina, do umjetnika koji zagovaraju fašističke ideje. I Švabo kada dođe u BiH baca flaše kroz prozor auta - jer zna da mu se može. Rješenje, kao i u Njemačkoj, je - kazna!

Sve kvaziumjetnike, zagovornike fašističkih mitologija i ideologija, treba zabraniti, da ne mogu ni da se prehrane. Umjetnuj, bolan, ti si javna ličnost - ako se oglašavaš povodom politike, onda budi svjestan da i to ima konotacije.

Naravno, njih će njihovi narodi svakako prehraniti ako su skloni fašističkim idejama.

Tek tada će i njima, kao i zagovornicima njihovog lika i djela, možda svanuti. Ovo sve ostalo, šuplje. Progresivno i moderno, ali šupljeeeeee :D

Najvažnije je da se sloboda govora, kao i demokratija i cjelokupni moderni poredak branio na Glogovcu i njegoj slobodi da dođe u Sarajevo, aman :-)
kakavdanakneiskustvu

#382 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

¤ jelena ¤ wrote:
horkesh wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Ako je tačno to što govoriš da u Sarajevu ima zainteresovanih za taj i takav koncert, onda je OK da se jedan takav koncert i održi.

Kad može u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu; Mostaru, Ljubuškom, Novom Travniku....ili na već tradicionalnom okupljanju prijatelja vodopada Kravice, Blatnici, Grudama....zašto ne bi moglo i u Sarajevu ili bilo gdje drugo u BiH gdje postoji interesovanje za...

Kakvo prosvijetljeno razmišljanje.

Prava je šteta što nazadne i zatvorene države poput Austrije i Slovenije ne razmišljaju slično, jer inače ne bi zabranili Thompsonove koncerte.

Fuj, talibani pravi.
vala, i nije ti neki reper... s obzirom na činjenicu da su ti isti prošle godine dozvolili koncert Riblje čorbe i Cecin takođe...baš tog dana kad su ovog zabranili.

procijeni sam....
a ceca i ćorba su pjevali pjesme u kojima veličaju konc. logore kao što je to radio thompson?
kakavdanakneiskustvu

#383 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

¤ jelena ¤ wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Ako je tačno to što govoriš da u Sarajevu ima zainteresovanih za taj i takav koncert, onda je OK da se jedan takav koncert i održi.

malo ti je bezze to vidjeti kao turističku ponudu,to je samo obicni koncert,ali koncert pjevaca koji je pjavao o jasenovcu i gradisci staroj,e ako je nekom to prihvatljovo,ok,meni nije,meni takav ne treba pjevati u mom gradu,jbg,osjetljiv sam na fasiste,niti treba dolaziti da glumi neko ko se otvoreno zakaze da se dio moje drzave odvoji i pripoji drugoj drzavi,iz koje je pocela agresija na moju drzavu
Koncert je običan dok ga ne zabrane. Čim ga zabrane, postaje...primamljiv za vidjeti, čuti, a vremenom zna prerasti u fenomen koji traje već 20 i kusur godina. Barem je tako ispalo sa Thompsonom i ostalim turbo folkom. A u nekoj maloj sredini, gdje se koncert nekog poznatog pjevača nije desio dobrih deset godina....kao što su to npr. Grude...Thompsonov koncert postaje spektakl o kojem će se godinama pričati - svidjelo se to nama (koji pojma nemamo kako je živjeti u tim Grudama i slušati oduševljeno Thompsona) ili ne.

Zato mislim da takve stvari ne treba i nije dovoljno samo rigidno zabranjivati, nego ulagati u stvaranje uslova za što širi spektar ponude kulturnih sadržaja, to prvo, a u slučaju nužde jedino bojkotovati kao pojedinci ili eventualno aktivno djelovati na bojkot, tamo gdje se to može.
Zabrana nije trajno rješenje - čak naprotiv...ovdje pogotovo.
prvo pišeš da se u grudama nije deset godina održao koncet nekog poznatog pjevača a onda da ne znaš kako je živjeti u grudama??

da,vlasti u zemljama koje su zabranjivale thompsonve koncerte nisu u pravu,trebalo je to dozvoliti pa nek na koncertima pjeva i dobro poznatu jasenovac i gradiška stara,šta fali,sloboda govora i tako ta šuplja priča
¤ jelena ¤

#384 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

prvo pišeš da se u grudama nije deset godina održao koncet nekog poznatog pjevača a onda da ne znaš kako je živjeti u grudama??

da,vlasti u zemljama koje su zabranjivale thompsonve koncerte nisu u pravu,trebalo je to dozvoliti pa nek na koncertima pjeva i dobro poznatu jasenovac i gradiška stara,šta fali,sloboda govora i tako ta šuplja priča
Pomenuti podatak sam mogla pročitati na internetu ili čuti od nekog ko je odatle. Naravno da ne znam kako je živjeti u Grudama. To znaju samo oni koji tamo žive ili su živjeli. Uostalom, u navedenom kontekstu, potpuno je nebitno šta ja znam ili ne znam.
Nema teoretske šanse da u ovom i ovakvom sistemu zabraniš koncert nekoga ko na javnoj sceni ovih prostora egzistira već 20 i kusur godina, ko manipuliše javošću koristeći izuzetno jake ideološke, psihološke i sociološke simbole (Bog, porodica, domovina...) i iza sebe, ili bolje reći ispred sebe, ima ogromnu masu ljudi. Nije se taj juče pojavio, a nije ni glup pa da navedene pjesme pjeva na sva usta danas. Zabrana pomenutog u Holandiji i Austriji (ove godine) i može proći bez nekakvih odjeka ili posljedica, dok zabrana istog u Sloveniji već dobija suludi politički karakter....odjednom postaje politički motivisana odluka od strane onih koji ''mrze sve što je hrvatsko''...i da ne nabrajam dalje. A kako bi se ta ista zabrana danas interpretirala kod nas...procijenite sami.
Sve u svemu, džaba vam to ugledanje na tamo neke uređene sisteme i društva miljama udaljena od ovog našeg.
¤ jelena ¤ wrote:
vala, i nije ti neki reper... s obzirom na činjenicu da su ti isti prošle godine dozvolili koncert Riblje čorbe i Cecin takođe...baš tog dana kad su ovog zabranili.

procijeni sam....
a ceca i ćorba su pjevali pjesme u kojima veličaju konc. logore kao što je to radio thompson?
Što se tiče priče o Ceci i Đorđeviću....ako ima nešto nejasno, dovoljno je samo da se sjetiš šta te je navelo da na ovoj temi o Glogovcu uopšte spomeneš Thompsona i onda bi trebalo da ti bude jasno.

btw...nimalo promišljen potez od strane nekog kome je zalaganje za slobodu govora šuplja priča.
kakavdanakneiskustvu

#385 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 15/01/2018 23:27, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#386 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

¤ jelena ¤ wrote:

Pomenuti podatak sam mogla pročitati na internetu ili čuti od nekog ko je odatle. Naravno da ne znam kako je živjeti u Grudama. To znaju samo oni koji tamo žive ili su živjeli. Uostalom, u navedenom kontekstu, potpuno je nebitno šta ja znam ili ne znam.
Nema teoretske šanse da u ovom i ovakvom sistemu zabraniš koncert nekoga ko na javnoj sceni ovih prostora egzistira već 20 i kusur godina, ko manipuliše javošću koristeći izuzetno jake ideološke, psihološke i sociološke simbole (Bog, porodica, domovina...) i iza sebe, ili bolje reći ispred sebe, ima ogromnu masu ljudi. Nije se taj juče pojavio, a nije ni glup pa da navedene pjesme pjeva na sva usta danas. Zabrana pomenutog u Holandiji i Austriji (ove godine) i može proći bez nekakvih odjeka ili posljedica, dok zabrana istog u Sloveniji već dobija suludi politički karakter....odjednom postaje politički motivisana odluka od strane onih koji ''mrze sve što je hrvatsko''...i da ne nabrajam dalje. A kako bi se ta ista zabrana danas interpretirala kod nas...procijenite sami.
Sve u svemu, džaba vam to ugledanje na tamo neke uređene sisteme i društva miljama udaljena od ovog našeg.

[/quote][/quote]
a na internetu postoji podatak da li je u bilo kojem objekut u grudama bio nekakav nastup,hm,nisam znao,ne znam što uopće spominješ grude kad je nebitno da li znaš ili ne znaš

eto probaj organizovati koncert thomosona u sarajevu,probaj bilo šta oko toga pokrenuti,ti ,bilo ko,grantujem da od toga nece biti nista
kakavdanakneiskustvu

#387 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

¤ jelena ¤ wrote:[

Što se tiče priče o Ceci i Đorđeviću....ako ima nešto nejasno, dovoljno je samo da se sjetiš šta te je navelo da na ovoj temi o Glogovcu uopšte spomeneš Thompsona i onda bi trebalo da ti bude jasno.

btw...nimalo promišljen potez od strane nekog kome je zalaganje za slobodu govora šuplja priča.[/quote]

thompson je pjevao,veličao fasiste,fasisticke konc. logore,jesu li ovo dvoje to radili,mislim mozda i jesu,ne pratim ih ,samo pitam,ti to mozda bolje znaš,znači samo pitam ?
¤ jelena ¤

#388 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by ¤ jelena ¤ »

Molim te ispravi ovaj citat
Image
jer ja to nisam napisala, nego ti...
kakavdanakneiskustvu wrote: a ceca i ćorba su pjevali pjesme u kojima veličaju konc. logore kao što je to radio thompson?
Što se tiče pitanja o tim pjevačima...koje si postavio... možda će ti neko ko je upućeniji od nas odgovoriti.

Ako je uopšte bitno šta njih dvoje pjevaju i o čemu.
kakavdanakneiskustvu

#389 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

kakavdanakneiskustvu wrote: a ceca i ćorba su pjevali pjesme u kojima veličaju konc. logore kao što je to radio thompson?
Što se tiče pitanja o tim pjevačima...koje si postavio... možda će ti neko ko je upućeniji od nas odgovoriti.

Ako je uopšte bitno šta njih dvoje pjevaju i o čemu.[/quote]

pa ti si ih prva spomenula,ne ja
missko

#392 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by missko »

RIP
Billy The Pljuc

#394 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Billy The Pljuc »

Ima Boga...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#395 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Truba »

RIP

...bliža je od kragne
sumirprimus

#396 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by sumirprimus »

Billy The Pljuc wrote:Ima Boga...
ccc
na stranu sve, al mrtvi su mrtvi covjece
Henry Chinaski

#397 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by Henry Chinaski »

sumirprimus wrote:
ccc
Izjava dostojna Alan Ford-a...
jazzer

#398 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by jazzer »

Juce bila vijest kako se osjeca dobro i da su pomjerili snimanje nekog filma u kojem
je trebao igrati glavnu ulogu, dok se oporavi.

Dobro rece Swan, bliza je smrt od kragne na vratu.

RIP
commendatore

#399 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by commendatore »

Henry Chinaski wrote:
sumirprimus wrote:
ccc
Izjava dostojna Alan Ford-a...
:lol:
sumirprimus

#400 Re: Nebojsa Glogovac u ziriju teatarskog festivala u Sarajevu!!!

Post by sumirprimus »

sto bi sam glogovac rekO, je biga sta ces kad zivimo u vremenu gdje su silikonske guzice i sise sekspiri danasnjice
kad za svaku misao treba pojasnjenje.
Locked