THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
silent hill

#376 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by silent hill »

šta je reć? igra li se geralta? ja završio velen. sad bi trebao preko mosta, pa jedno pitanjce, novigrad ili oxenfurt?
Averus

#377 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

@silent hill Ja sam malo dužu pauzu napravio jer mi se grafa pregrijavala.
Sad ću koristiti ovu pandemiju da nagarim B&W ekspanziju

Ja ne znam šta da ti kažem po pitanju sljedeće destinacije. Ja sam nekako išao redom i usput grindao da nabijem malo jači level da me ne ubiju čim dođem u neki novi grad/regiju. Možda sam malo i pretjerao, ali sam dovoljno igara u životu igrao gdje dođem u neku bitnu misiju sa slabim stats, pa popušim foru 15-20 puta prije nego što konačno progulim :lol:

Inače sam Witchera nekako igrao bez gledanja guide-ova i walkthrough, jer sam želio (i još želim) da doživim "svoju verziju" cijele te priče. Dakle da sam istražim, pronađem, obavim itd. Naravno, pazi na levele regija, da ne bi uletio u gnijezdo Endrega i popušio bezze jer si level 15 :D

Moram reći da mi se teže nakaniti da igram B&W nego što sam W3 i HoS igrao. Mislim da je zato što je neki kontrast između njih, pa isto kao da novu igru igram. Ali poslužiće izolacija da se i to kako treba odradi i očisti :izet:
SanskiBiser

#378 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

:lol: :lol:
Riddle

#379 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Riddle »

Averus wrote: 24/03/2020 09:21Moram reći da mi se teže nakaniti da igram B&W nego što sam W3 i HoS igrao. Mislim da je zato što je neki kontrast između njih, pa isto kao da novu igru igram. Ali poslužiće izolacija da se i to kako treba odradi i očisti :izet:
I ja sam isto iskustvo imao. Ali predji, neces se pokajati. Cak i vise puta odigraj taj DLC.
ferratilis

#380 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Averus wrote: 24/03/2020 09:21 Moram reći da mi se teže nakaniti da igram B&W nego što sam W3 i HoS igrao. Mislim da je zato što je neki kontrast između njih, pa isto kao da novu igru igram. Ali poslužiće izolacija da se i to kako treba odradi i očisti :izet:
Meni je B&W bio osvjezenje jer je dosta drugacija atmosfera plus sto je gameplay dosta tezi. Cinilo mi se na momente da nije CDPR radio na toj ekspanziji. Humor je dosta otkaceniji nego u osnovnoj igri, pa je i to ostavilo dobar dojam. Sigurno najbolja ekspanzija ikad, ne znam nijednu koja je djelovala tako svjeze i originalno kao B&W. Definitivno je predji, vrijedi svake minute :thumbup:
Averus

#381 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Da, atmosfera je totalno drugačija, nekako ono francuski - sve je veselo, vedro, čilo, a iza se kriju spletke. Dok je u W3 i HoS sve nekako tmurno i sivo.

Teža je definitivno, već sam par put umro, a do sad nisam nešto puno ginuo. Valja sad grindati opet :D
Averus

#382 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Moram tražiti pomoć jebemu mater...

Quest je Bovine Blues.
Spoiler
Show
Ubijem mamu Slyzarda, međutim čim onaj malac sleti meni igra zatamni kao da me ubio i moram load last savegame.
Gledam po netu, ne mogu da nađem ima li neki walkaround...

EDIT: Riješeno
Spoiler
Show
Treba prvo ubiti malca, pa onda mamu i bude ok
ferratilis

#383 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Ako imate 4 sata viska, ovo je dobro stivo. Joseph je jedan od boljih video esejista :thumbup:

Averus

#384 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Jao ljudi šta je ovo kakva je ovo igra :D

Prešao sam većinu questova u Toussaint i odlučio da pratim priču.
Anna Henrietta mi je taman postala onako simpa, ali...

NE ČITAJ DALJE, SPOILERI (Blood&Wine)
Spoiler
Show
Dođoh do svega što se izdešava "pri kraju", upoznao sam Syannu, prošao ono remek djelo od fablesphere (istražio svaki pixel haha) i onda malo bolje upoznao Syannu if you know what I mean :D
Da sudim samo na osnovu ove igre, čudio bih se što ljudi gotive Yenn pored Syanne, ali svjestan sam da je njena priča veoma slična Renfri koja je ostavila jak dojam na mene iz knjiga, pa sam zato malo biased :D

Elem, ovo je jebeno remek djelo od igre. Ja ne znam šta su konzumirali CDPR kad su je pravili, ali ovo... Ma nemam riječi!
Sad sam došao do borbe sa Detlaffom i odmah izgubio :lol:

Eto, dakle preostalo mi je još da se s njim pomakljam i pretpostavljam da onda ide rasplet i završetak priče.
Stvarno nemam riječi koliko je ova igra jebeno nenormalno predobra! :-)
febo_acm

#385 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by febo_acm »

Jos ovo igrate?

:D
SanskiBiser

#386 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

febo_acm wrote: 12/04/2020 23:57 Jos ovo igrate?

:D
Image
Averus

#387 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Zavrsen Blood&Wine :)

Jbt.

Iznenadjen sam sto uopste nije ostao prazan osjecaj kao kod ME i DA. Bas su lijepo završili pricu, zaokruzili i tjt
Opet kazem: Remek djelo.
Ultraviolent

#388 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Ultraviolent »

Image
Hahaha
aditon

#389 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Image

druga šansa za W3 :D Griffin saslušan :izet:

nego imate li kakav savjet obzirom da sam na početku, šta od loota skupljati, šta izbjegavati itd. Moram li igrati gwent?
febo_acm

#390 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by febo_acm »

aditon wrote: 08/05/2020 20:26 Image

druga šansa za W3 :D Griffin saslušan :izet:

nego imate li kakav savjet obzirom da sam na početku, šta od loota skupljati, šta izbjegavati itd. Moram li igrati gwent?
i ja sam nekako zavrsio taj dio :D onda otisao u neki grad, dosao u neke barake i ugasio. to me malo nerviralo :D trazis nekakav crveni trag sa witcher sense :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
AmirBaa

#391 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by AmirBaa »

Udjem nekad samo da zovnem Roacha i da se divim landscape-u :D

Image
Image
Image
ferratilis

#392 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Dao bi ti pet lajkova da si iskljucio depth of field i vignetting :D

Kad god vidim da neko postavi screenshot, zelim ga ponovo odigrat sa kamarom modova. One of these days. :roll:
AmirBaa

#393 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by AmirBaa »

ferratilis wrote: 08/05/2020 21:11 Dao bi ti pet lajkova da si iskljucio depth of field i vignetting :D

Kad god vidim da neko postavi screenshot, zelim ga ponovo odigrat sa kamarom modova. One of these days. :roll:
suti i ovo je dobro, kad sam tek poceo imao sam klasicne screenshots dok nisam skontao da sa nvidia mogu zaustaviti frame i slikati sta hocu :D

Image
Image
Image
ferratilis

#394 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Ko ima vremena za slusanje i voli dublje zalaziti u pricu i pozadinu igara, evo solidnog materijala. :thumbup:

aditon

#395 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

mislim da ću ovaj put W3 i završiti...ono što bi se reklo, zagrizao sam.. :D jedno (ili dva) pitanje: pošto sam došao u Vizim, a u White Orchidu nisam sve sporedne misije završio, otrkio sve lokacije itd, da li se mogu sada nakanadno vratiti u WO i to sve počistiti? Također, čini mi se da nekako sporo napredujem u levelima, iako sam npr završio 5-6 side queastova u WO-u. Jel se to može ubrzati kako?

Na kraju, vezano za modove, na koji način primjeniti neki mod u igri, gdje iste naći i na kraju koje modove uopšte instalirati? :)
ferratilis

#396 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 11/05/2020 09:24 mislim da ću ovaj put W3 i završiti...ono što bi se reklo, zagrizao sam.. :D jedno (ili dva) pitanje: pošto sam došao u Vizim, a u White Orchidu nisam sve sporedne misije završio, otrkio sve lokacije itd, da li se mogu sada nakanadno vratiti u WO i to sve počistiti? Također, čini mi se da nekako sporo napredujem u levelima, iako sam npr završio 5-6 side queastova u WO-u. Jel se to može ubrzati kako?

Na kraju, vezano za modove, na koji način primjeniti neki mod u igri, gdje iste naći i na kraju koje modove uopšte instalirati? :)
Mozes se vratiti u White Orchard i zavrsiti sporedne questove. Ne brini se puno za levele, igra ionako nije teska tako da ti leveli nece predstvljati neki problem. Ali preporucujem da odradis sve side questove jer je svaki zanimljiv. Nisu tu samo da ubijaju vrijeme kao u drugim igrama.

Za prvi put ne bi preporucio modove jer je igra sama po sebi stabilna. Tek kad predjes prvi put, modovi su tu da ispeglaju ono sto ti se ne svidja u igri.
Ako ti bas smetaju teksture, onda mozes koristit HD Reworked Project, on je najpopularniji (moras napravit account na Nexus Mods da skines)
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021

i nemoj instalirat nikakve gameplay modove usred igranja, mozes poremetit save file
Averus

#397 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

aditon wrote: 11/05/2020 09:24 mislim da ću ovaj put W3 i završiti...ono što bi se reklo, zagrizao sam.. :D jedno (ili dva) pitanje: pošto sam došao u Vizim, a u White Orchidu nisam sve sporedne misije završio, otrkio sve lokacije itd, da li se mogu sada nakanadno vratiti u WO i to sve počistiti? Također, čini mi se da nekako sporo napredujem u levelima, iako sam npr završio 5-6 side queastova u WO-u. Jel se to može ubrzati kako?

U sve te regije se možeš vratiti i kasnije. Ja sam pred kraj base game-a se vratio u svaku i očistio sve :D

Leveli u početku fakat sporo idu. I ja sam mislio da nešto pogrešno radim/pogrešno igram, ali nakon nekog vremena skontaš kako stvari funkcionišu. Isto je kao i sa pričom, borbom itd. U početku ti ništa nije jasno, poslije si pro :D
Ako ti je baš smor skupljati exp, imaš mod koji se zove always full exp, što znači da ćeš od svakog završenog questa dobiti maksimum exp-a. Ljudi to većinom koriste kod drugog playthrough-a. Po meni, najbolji ti je način za uplevel da nigdje ne ideš teleportacijom ili na konju, barem u tom prvom dijelu igre, nego ideš pješke. Onda otkriješ milion dodatnih questova koji nisu puno teški, pa lagano skupljaš exp i u isto vrijeme upoznaješ svijet i neke dodatne mehanike.

Modove ti je najlakše instalirati pomoću Witcher mod managera, sve imaš dostupno na nexusmods:

1. Witcher 3 Mod Manager za lakše instaliranje/uninstall modova:
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2678

2. Witcher 3 Script Merger za sređivanje nekih konflikta koje modovi mogu imati između sebe
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/484

3.Over 9000 - ako si hoarder i voliš da sve živo čuvaš kod sebe i ne prodaješ, ovo ti proširuje inventory
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3

4. Gore spomenuti "Always full EXP":
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/820

Eto, valjda sam pomgoao :D
aditon

#398 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

e hvala vam obojici :thumbup:

za sada se neću bačkati s modovima, odradit ću igru u orginalnom izdanju. Grafika je generalno ekstra ali ponekad mi se čini da je osvjetljenje dosta loše izvedeno u igri, naročito u noćnim satima. I generalno me nervira neprirodno kretanje vegetacije usljed vjetra. Primjetio sam nekih glicheva ali u principu zadovoljan sam. Ovaj put sam se udubio u priču. Sad mi se dešava da često razmišljam o sljedećoj game sesiji. To kad mi se dešava znači da se navlačim na igru :D Ono što sam se pitao od samog početka jesta da li priča W3 ima veze s prethodna dva dijela? I prvi putm mi je jasno šta je Wild hunt...uvijek sam mislio da ima veze s lovom u divljini...ooo kako sam pogriješio :lol:
ferratilis

#400 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 11/05/2020 10:11 e hvala vam obojici :thumbup:

za sada se neću bačkati s modovima, odradit ću igru u orginalnom izdanju. Grafika je generalno ekstra ali ponekad mi se čini da je osvjetljenje dosta loše izvedeno u igri, naročito u noćnim satima. I generalno me nervira neprirodno kretanje vegetacije usljed vjetra. Primjetio sam nekih glicheva ali u principu zadovoljan sam. Ovaj put sam se udubio u priču. Sad mi se dešava da često razmišljam o sljedećoj game sesiji. To kad mi se dešava znači da se navlačim na igru :D Ono što sam se pitao od samog početka jesta da li priča W3 ima veze s prethodna dva dijela? I prvi putm mi je jasno šta je Wild hunt...uvijek sam mislio da ima veze s lovom u divljini...ooo kako sam pogriješio :lol:
Dosta je vise povezan sa drugim dijelom nego sa prvim. Ako ne razumijes odnose izmedju Temerije, NIlfgaarda, Kaedwena i ostalih odigraj dvojku. A i solidna je igra, tako da se neces razocarati. Dvojka ima i bolje RPG elemente od trojke, ali nema taj prelijepi ogroman svijet i sporedne questove kao trojka.
Post Reply