21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#376 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Francuska vala ne moze biti sa Deschampsom, da nije poveo Fekira bila bi im ovo jedna od najnekreativnijih ekipa u historiji. Praksa sa svjetskih prvenstava u posljednje vrijeme je pokazala da osvaja ekipa koja je proaktivna, a oni to nece biti. Jedva cekam da vidim Pogbina nabijanja lopte sa 35 metara i kolutanje ocima.

Mislim da ne moze titula fuliti trojac Spanija, Brazil, Njemacka, i to bas tim redom.
stakasa

#377 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

cyprus wrote:Ja pobjednika turnira vidim u trokutu Francuska - Belgija - Brazil, samo još nisam razlučio ko mi je ipak favorit broj jedan...

Mada bih volio da konačno jednom dočekamo neko totalno iznenađenje na svjetskom... Ono tipa kao što su Grčka i Danska osvajale EP... Na svjetskom se to još nikad nije desilo... Ali nekad će morat i to bit... Ove godine teško, jer favoriti su prejaki - nemoguće je da baš svi podbace, ali nekad ćemo dočekat i takav scenarij, sigurno...
Zasto potcjenjujete aktualne svjetske prvake?
AmiĐa_Idriz

#378 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Francuzi ce uzeti trofej za najbolju frizuru prvenstva :izet: :thumbup:
Logovan

#379 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

cyprus wrote:Ja pobjednika turnira vidim u trokutu Francuska - Belgija - Brazil, samo još nisam razlučio ko mi je ipak favorit broj jedan...

Mada bih volio da konačno jednom dočekamo neko totalno iznenađenje na svjetskom... Ono tipa kao što su Grčka i Danska osvajale EP... Na svjetskom se to još nikad nije desilo... Ali nekad će morat i to bit... Ove godine teško, jer favoriti su prejaki - nemoguće je da baš svi podbace, ali nekad ćemo dočekat i takav scenarij, sigurno...
Prije će Španija osvojiti, nego Francuska.

I što će ti ta Belgija? :mrgreen: Fina reprezentacija po imenima, individualno dobri, ali kao ekipa dosta zapinju, nikako da ostvare veći uspjeh.
cyprus

#380 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

stakasa wrote:

Zasto potcjenjujete aktualne svjetske prvake?
Ja Nijemce, kao ni Špance jednostavno ne vidim opet na tronu... Švabe pogotovo - po meni su osjetno slabiji nego prije četiri godine... Napad tanak... A ima još pozicija gdje škripi... Ko će im igrat lijevog beka? Hector? Müller nije baš ono što je bio... Hoće li Neuer braniti? Mene iskreno ne bi čudilo ako bi Nijemci bili najveće razočarenje prvenstva... Jesu superiorno odradili kvalifikacije, maksimalni bodovi, sve to stoji, ali i tad se u nekim utakmicama vidjelo da nije sve to tip-top... Pa Azerbejdžan im je u nekih dijelovima utakmica znao napraviti probleme... Jednostavno mi ne djeluju kao adekvatan materijal za odbranu krune...

Španci, ne znam... U kvalifikacijama sam ih gledao samo kad su razbili Italijane, i zato im svaka čast... Isco je briljirao, i mislim da bi od njegovog raspoloženja mogao zavisiti rezultat Španaca na prvenstvu... Ali opet mi se on ne čini kao neko ko može predvoditi svoju ekipu do svjetskog vrha... Od Katalonaca ne očekujem previše, možda malo i zbog političke situacije... Mislim, znam da su to profesionalci i da će dat 100% od sebe, ali nešto mi se ne čini da će Pique i društvo izvući onih dodatnih 120%, koliko za sami vrh u ovoj konkurenciji treba... A i Lopetegui na klupi mi ne ulijeva baš neko povjerenje... Međutim, vidjet ćemo...

Što se tiče Belgijanaca, znam za njihova dosadašnja iskustva i kako su prolazili na prvenstvima, ali mi prosto djeluje nevjerovatno da bi ova generacija mogla propustiti sve turnire, a da ni na jednom ne napravi nešto veliko...

Francuzi i Dešamp... Kad je Domenek mogo do finala, može vala i ovaj do titule :mrgreen: Ne tvrdim 100% da će, ali strašna je ovo ekipa... Moraš je uzet u krug najužih favorita...
duminjo

#381 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by duminjo »

Otpadose mi Japanci zbog vahinog otkaza :-) tako da sada navijam da sve izgube kao i protiv istocnih komsija iz istog skoro razloga.
Kad smo kod favorita, englezi bi mogli konacno nesto uraditi a od iznenadjenja možda urugvaj.
Navijacki, Normalno, srce, dusu, grla i dlaove za Nase :mrgreen:

https://youtu.be/nD_ylOpHZZU
stakasa

#382 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

duminjo wrote:Otpadose mi Japanci zbog vahinog otkaza :-) tako da sada navijam da sve izgube kao i protiv istocnih komsija iz istog skoro razloga.
Kad smo kod favorita, englezi bi mogli konacno nesto uraditi a od iznenadjenja možda urugvaj.

:D
E pa kako? Haj bas me interesuje objasnjenje
Tomahawk11
Globalni moderator

#383 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Tomahawk11 »

duminjo wrote:Otpadose mi Japanci zbog vahinog otkaza :-) tako da sada navijam da sve izgube kao i protiv istocnih komsija iz istog skoro razloga.

AmiĐa_Idriz

#384 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Nit su favoriti nit ce sta napraviti osim yebavanja zivaca ljudima, mada meni ne vise :mrgreen:
duminjo

#385 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by duminjo »

Nece im smetati ruska Klima. Ostali će Kosti polomiti :lol:

Ne znam kako, eto ja ih nekako osjetim u finalu. Hlopta je okrugla. Ne mora znaciti da ce svacija prognoza biti tacna. Mnogi će promasiti. Meni englezi mirisu i svidja mi se što se od njih ne ocekuje Nesto Posebno.
Dragi su meni i francuzi. Igraca imaju zä tri ekipe ali eto ne mirisu mi :mrgreen:
stakasa

#386 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

duminjo wrote:Nece im smetati ruska Klima. Ostali će Kosti polomiti :lol:

Ne znam kako, eto ja ih nekako osjetim u finalu. Hlopta je okrugla. Ne mora znaciti da ce svacija prognoza biti tacna. Mnogi će promasiti. Meni englezi mirisu i svidja mi se što se od njih ne ocekuje Nesto Posebno.
Dragi su meni i francuzi. Igraca imaju zä tri ekipe ali eto ne mirisu mi :mrgreen:
Ama nemaju igraca, tesko da ce i do cetvrtfinala
hekaton

#387 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by hekaton »

Argentinu niko ni da pomene :?
AmiĐa_Idriz

#388 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Butland/Walker(Trippier)-Maguire-Cahill-Rose/Dier-Henderson/Lingard-Alli-Sterling/Kane

Ova bi ekipa mogla ostvariti solidan rezultat, vec sam pisao. Ali nece, zato sto ce citava Engleska javnost sastavljati ekipu samo ne covjek koji je placen za to. Vec vidjeno X puta prije.
duminjo

#389 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by duminjo »

hekaton wrote:Argentinu niko ni da pomene :?
Kad igra svako zä sebe. Nema ekipe. Ne mirišu :mrgreen:
stakasa

#390 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

AmiĐa_Idriz wrote:Butland/Walker(Trippier)-Maguire-Cahill-Rose/Dier-Henderson/Lingard-Alli-Sterling/Kane

Ova bi ekipa mogla ostvariti solidan rezultat, vec sam pisao. Ali nece, zato sto ce citava Engleska javnost sastavljati ekipu samo ne covjek koji je placen za to. Vec vidjeno X puta prije.
Po meni tu nema kapaciteta da se nesto napravi bez obzira ko sastavljao ekipu. Je li Cahill onaj iz Chelsea? I da Vardy treba igrati
Muhamed Đakmić

#391 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Fascinantno je kako Argentina nije već godinama stvorila dobrog veznjaka.

Aimar i Riquelme su praktično posljednji, Di Maria nije takav profil igrača. Mislim da je kod njih dublji problem od Messija nekakva kultura sebičnosti, koja se izgleda razvila u posljednjih deset ili 15 godina.

Znam da je ovo prenategnuto, ali nema sebičnijih fudbalera od argentinskih, bar ovih koje u Evropi gledamo. Agueru i Lameli bih recimo noge polomio da sam im saigrač, a ništa bolji nisu ni Tevez, Lavezzi i ostala ekipa. Mislim da je to dio njihove fudbalske kulture, da ih Boca/River i svi ostali klubovi školuju da u prvi plan stavljaju sebe i da ih tako radi statistike lakše prodaju.

Pa nemoguće je da takva zemlja ovisi o Everu Banegi, trebala je imati bar jednog fudbalera nivoa Isca u posljednjih 10 godina.
duminjo

#392 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by duminjo »

Hajd ko moze neka nam baci sastav engleza, da im odredimo sudbinu :mrgreen:
cyprus

#393 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Engleze se potcjenjuje malo... Ne vidim ih ni ja kao osvajače baš, ali nije to tako loša ekipa koja ne bi mogla dogurati recimo do polufinala... Naravno, kod njih je tu dosta i do nekih drugih stvari (pritisak, mentalitet, atmosfera i slično), ali možda sada kad očekivanja nisu tako velika i bude nešto...

Argentinci - a čovjek stvarno ne zna šta bi rekao... Nije se čuditi i ako potpuno podbace (možda čak i u grupi ispadnu, jer im Srbija i Švicarska uz pametnu strategiju mogu parirati), jer imaju rijetko viđen debalans u rosteru, što ne poluči uspjeh baš često... Sa druge strane, ako Messi konačno klikne sa ostatkom ekipe, nije za čuđenja ni ako odu skroz do kraja... Dakle, svašta se od njih može očekivati...

Ipak, prije bih rekao da neće uraditi ništa posebno, nego da hoće... Realna im je osmina ili četvrtina finala - nisam sad siguran s kim se ukrštaju...
stakasa

#394 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

cyprus wrote:Engleze se potcjenjuje malo... Ne vidim ih ni ja kao osvajače baš, ali nije to tako loša ekipa koja ne bi mogla dogurati recimo do polufinala... Naravno, kod njih je tu dosta i do nekih drugih stvari (pritisak, mentalitet, atmosfera i slično), ali možda sada kad očekivanja nisu tako velika i bude nešto...

Argentinci - a čovjek stvarno ne zna šta bi rekao... Nije se čuditi i ako potpuno podbace (možda čak i u grupi ispadnu, jer im Srbija i Švicarska uz pametnu strategiju mogu parirati), jer imaju rijetko viđen debalans u rosteru, što ne poluči uspjeh baš često... Sa druge strane, ako Messi konačno klikne sa ostatkom ekipe, nije za čuđenja ni ako odu skroz do kraja... Dakle, svašta se od njih može očekivati...

Ipak, prije bih rekao da neće uraditi ništa posebno, nego da hoće... Realna im je osmina ili četvrtina finala - nisam sad siguran s kim se ukrštaju...
E pa jedino to. Mada mislim da su preslabi da urade bilo sta
Muhamed Đakmić

#395 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:Engleze se potcjenjuje malo... Ne vidim ih ni ja kao osvajače baš, ali nije to tako loša ekipa koja ne bi mogla dogurati recimo do polufinala... Naravno, kod njih je tu dosta i do nekih drugih stvari (pritisak, mentalitet, atmosfera i slično), ali možda sada kad očekivanja nisu tako velika i bude nešto...

Zamijenio si ih za Brazil radi Panini albuma :oops: Argentina je sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom, mada stvarno može i u takvoj grupi ispasti :D
stakasa

#396 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

Muhamed Đakmić wrote:

Zamijenio si ih za Brazil radi Panini albuma :oops: Argentina je sa Islandom, Hrvatskom i Nigerijom, mada stvarno može i u takvoj grupi ispasti :D
Nimalo laka grupa
cyprus

#397 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:

A jesam :lol: Doduše, sad kakvi god da su, ne vjerujem da mogu ispast od Islanda i Nigerije (Nigerijci mi se čine baš tanki, ali nisam ih gledo od nepostojećeg ofsajda :oops: , pa možda griješim)...

@stakasa, ma nisu ni toliko slabi koliko ovdje mnogi misle... Dovoljno je da Kane bude inspirisan, a da ostali budu bar na prosječnom nivou, i mislim da mogu dalje nego što se na prvu čini... Međutim, ko da gledam, koštat će ih gluposti u odbrani...
stakasa

#398 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

cyprus wrote: @stakasa, ma nisu ni toliko slabi koliko ovdje mnogi misle... Dovoljno je da Kane bude inspirisan, a da ostali budu bar na prosječnom nivou, i mislim da mogu dalje nego što se na prvu čini... Međutim, ko da gledam, koštat će ih gluposti u odbrani...
Kako bolan? Nabroj mi dva kreativca u njihovj trupi... Kane je odlican igrac a po meni i Vardy. Sterling isto tako itekako upotrebljiv. Ali to su igraci koji funkcionisu u svojim kolektivima, da bi funkcionisali u reprezentaciji potreban im je poslovodja na sredini terena a to Englezi nemaju niti su ikad imali. Golman tanak, onaj desni bek iz Cityja odlican, ovaj Cahill sto se spominje je li to ona slapa iz Chelsea? Delle Ali nedorecen igrac, mislio sam da ce biti puno bolji. Sve skupa mislim da su limitirani i da nece nista napraviti. Eto vidicemo
cyprus

#399 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

stakasa wrote:
cyprus wrote: @stakasa, ma nisu ni toliko slabi koliko ovdje mnogi misle... Dovoljno je da Kane bude inspirisan, a da ostali budu bar na prosječnom nivou, i mislim da mogu dalje nego što se na prvu čini... Međutim, ko da gledam, koštat će ih gluposti u odbrani...
Kako bolan? Nabroj mi dva kreativca u njihovj trupi... Kane je odlican igrac a po meni i Vardy. Sterling isto tako itekako upotrebljiv. Ali to su igraci koji funkcionisu u svojim kolektivima, da bi funkcionisali u reprezentaciji potreban im je poslovodja na sredini terena a to Englezi nemaju niti su ikad imali. Golman tanak, onaj desni bek iz Cityja odlican, ovaj Cahill sto se spominje je li to ona slapa iz Chelsea? Delle Ali nedorecen igrac, mislio sam da ce biti puno bolji. Sve skupa mislim da su limitirani i da nece nista napraviti. Eto vidicemo
Joj svi ste se uhvatili tih kreativaca... Nije da se ne može igrati na duge lopte :-D
stakasa

#400 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

cyprus wrote:
stakasa wrote:
Joj svi ste se uhvatili tih kreativaca... Nije da se ne može igrati na duge lopte :-D
Pa bezuspjesno pokusavaju vec vise od pedeset godina. Zadnje sto su napravili iole ozbiljnije bilo je sa Gazzom - istinskim majstorom i kreativcem
Locked