SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#376 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by kakavdanakneiskustvu »

Diwan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:luther je krimi serija?
da, vrlo odlična :-D ako nisi gledao

nisam,ide na watch listu,ne znam kad cu sve stici,ima serija i filmova na desetine
biggrin

#377 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

i ja sam ga sad ubacio :)... opet narasla lista serija koje nisam ni "dohvatio", a imam namjeru, na 30
kakavdanakneiskustvu

#378 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

i kod mene je slican broj
Diwan

#379 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by Diwan »

To je već problem :-D kad nemaš previše vremena za gledanje a ima dosta toga kvalitetnog za pogledati pa lista samo raste. Nemam takvih problema mada su to slatke muke. Zavidim vam :-D
biggrin

#380 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

pošaljem ti username na TvTime, pa možda ipak pronađeš mojoj listi tamo nešto dodatno za sebe :)
nemoj to

#381 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

Slatke muke jedino ako su kvalitetne serije..

Zanima me baš koje imate serije na cekanju?
kakavdanakneiskustvu

#382 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

nemoj to wrote:Slatke muke jedino ako su kvalitetne serije..

evo ja cu prvi,vikinzi,domovina,the haunting of hill house,the sinner,bodyguard,atypical,the chalet,wild wild country,house of cards i britansku i amerciku ,luther,sinovi anarhije,wellowstone,deutschland 83,nobel,animal kingdom,the first,maniacs,unforgotten,patrick melrose,elite,life on mars,escape at dannemora,l bureau des legendes,mislim da je to to
nemoj to

#383 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

kakavdanakneiskustvu wrote:

evo ja cu prvi,vikinzi,domovina,the haunting of hill house,the sinner,bodyguard,atypical,the chalet,wild wild country,house of cards i britansku i amerciku ,luther,sinovi anarhije,wellowstone,deutschland 83,nobel,animal kingdom,the first,maniacs,unforgotten,patrick melrose,elite,life on mars,escape at dannemora,l bureau des legendes,mislim da je to to
E boga mi zavidim i ja na vikinzima domovini

House of Cards niti jednu sezonu pogledao nisi?

Sinovi Anarhije isto jedna od onih sto se odma mora upaliti..

Ništa zavidim i ja pogledao sam sve uzduž inace neki dan Band of Brothers pogledao prvi put nakon što mi je bilo žao pogledati dugi niz godina..
Diwan

#384 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by Diwan »

Ako se meni obraćaš onda nemam watch liste :D , sve što smatram ili sam smatrao da treba pogledati i koje ulaze u moje polje interesovanja sam pogledao, osim naravno za one za koje ne znam. Ima naravno nekih serija ili filmova koje bih volio pogledati ali nema prevoda za njih.
nemoj to

#385 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

Diwan wrote:

Ako se meni obraćaš onda nemam watch liste :D , sve što smatram ili sam smatrao da treba pogledati i koje ulaze u moje polje interesovanja sam pogledao, osim naravno za one za koje ne znam. Ima naravno nekih serija ili filmova koje bih volio pogledati ali nema prevoda za njih.
Ma cim ti preporucuješ ono što preporucuješ to je znak da si i ti pogledao uzduž.. :D

Ma merak je ovo pravi šta on ima za pogledati, najgore što on sam razmišlja da li upaliti ili ne a ono House of Cards ako pogledaš pilot nema boga da staneš poslije toga.. :D
Diwan

#386 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by Diwan »

Recimo nisam gledao House of Cards, ne sjećam se da li sam počinjao ili odustajao, nekad neka serija legne poslije, nekad ti se ne gleda neki tip serija ili filmova, nekad nema prostora od drugih serija i filmova, nekad nešto ne legne bez obzira da li je kvalitetna ili ne, jednostavno ti se ne dopada, a nisam tip koji sebe natjerava po svaku cijenu nešto da gleda ili pojede ako mi ne leži, bez obzira što to drugi hvalili ili bilo ukusno.
kakavdanakneiskustvu

#387 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

nemoj to wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

E boga mi zavidim i ja na vikinzima domovini

House of Cards niti jednu sezonu pogledao nisi?

Sinovi Anarhije isto jedna od onih sto se odma mora upaliti..

Ništa zavidim i ja pogledao sam sve uzduž inace neki dan Band of Brothers pogledao prvi put nakon što mi je bilo žao pogledati dugi niz godina..

nisam ni jednu

zavrsavam trecu sezonu black sailsa pa cu onda viditi sta cu dalje
nemoj to

#388 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

Diwan wrote:Recimo nisam gledao House of Cards, ne sjećam se da li sam počinjao ili odustajao, nekad neka serija legne poslije, nekad ti se ne gleda neki tip serija ili filmova, nekad nema prostora od drugih serija i filmova, nekad nešto ne legne bez obzira da li je kvalitetna ili ne, jednostavno ti se ne dopada, a nisam tip koji sebe natjerava po svaku cijenu nešto da gleda ili pojede ako mi ne leži, bez obzira što to drugi hvalili ili bilo ukusno.
Sve ok nema šta. :thumbup:

Ako ne leži ne leži to je to, mada gluma Kevina Spacey-a je u HOC je takva da samo zbog toga vrijedi gledati ako ništa drugo.
nemoj to

#389 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

Ma ima vremena za pogledat valjda neces ubrzo preseliti na drugi svijet.. :D
biggrin

#390 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

nisam zapoceo, a imam namjeru: 13 reasons why, lucifer, merlin, medici, black mirror, hannibal, agent carter, legion, preacher, narcos, el chapo, secret diary of a call girl, mindhunter, the orville, knightfall, alteret carbon, violet evergarden, dark, the enf of the fucking world, safe, legacies, ozark, novi charmed, the 100, cloak and dagger, peaky blinders, shadowhunters, big mouth, titans i luther

et' :)
kakavdanakneiskustvu

#391 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

nemoj to wrote:
Diwan wrote:Recimo nisam gledao House of Cards, ne sjećam se da li sam počinjao ili odustajao, nekad neka serija legne poslije, nekad ti se ne gleda neki tip serija ili filmova, nekad nema prostora od drugih serija i filmova, nekad nešto ne legne bez obzira da li je kvalitetna ili ne, jednostavno ti se ne dopada, a nisam tip koji sebe natjerava po svaku cijenu nešto da gleda ili pojede ako mi ne leži, bez obzira što to drugi hvalili ili bilo ukusno.
Sve ok nema šta. :thumbup:

Ako ne leži ne leži to je to, mada gluma Kevina Spacey-a je u HOC je takva da samo zbog toga vrijedi gledati ako ništa drugo.

njegova gluma je i inace u vecini slucajeva takva
Diwan

#392 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by Diwan »

biggrin wrote:nisam zapoceo, a imam namjeru: 13 reasons why, lucifer, merlin, medici, black mirror, hannibal, agent carter, legion, preacher, narcos, el chapo, secret diary of a call girl, mindhunter, the orville, knightfall, alteret carbon, violet evergarden, dark, the enf of the fucking world, safe, legacies, ozark, novi charmed, the 100, cloak and dagger, peaky blinders, shadowhunters, big mouth, titans i luther

Bitno je znati napraviti prioritete i ne biti rob predrasudama pri čemu mislim u ovom slučaju da izbor za gledanje serija i filmova bude tvoj vlastiti izbor, a ne nekog kritičara, večine ili što je nešto 'in' pa da bude 'vidjela žaba da se konji .....' ili 'kud svi turci ...'.

U redu je da netko nešto preporučuje, jer ja sam to radim ovdje, ali opet svi smo mi univerzum za sebe, koji pored toga što je za sebe, nije uvijek isti, pa tako netko tko recimo voli akcione filmove po svojoj prirodi, to ponekad zamjeni za nekom komedijom ili dramom. Ja sam 'potežak', možda, što se tiče gledanja, u smislu da mi može zasmetati previše vulgarnosti, nasilja, nekih drugih scena pa da prekinem seriju. Ili određene tematike u startu odbacujem i prelazim preko njih kao recimo zatvorske priče i životi, ovi kojekakvi junaci što ih štampa Marvela, bolesne u mentalnom smislu priče i ideje itd. Ne želim i ne dozvoljavam da mi netko truje moj um pod okriljem umjetnosti ili bilo čega drugog.

Budi ti svoj izbor, to sam htio reći, i onaj krajnji lik koji će samo za sebe, ne za drugoga, odlučiti šta će gledati ili ne.
nemoj to

#393 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

Black mirror vrh

Narcos, mindhunter, ozark, altered carbon, peaky blindersi sve vrhunske ostalo ne vrijedi gledanja.
johnnykola

#394 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by johnnykola »

biggrin wrote:nisam zapoceo, a imam namjeru: 13 reasons why, lucifer, merlin, medici, black mirror, hannibal, agent carter, legion, preacher, narcos, el chapo, secret diary of a call girl, mindhunter, the orville, knightfall, alteret carbon, violet evergarden, dark, the enf of the fucking world, safe, legacies, ozark, novi charmed, the 100, cloak and dagger, peaky blinders, shadowhunters, big mouth, titans i luther

Dark je odlična.

Film na TV-u
biggrin

#395 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

nemoj to wrote:Black mirror vrh

Narcos, mindhunter, ozark, altered carbon, peaky blindersi sve vrhunske ostalo ne vrijedi gledanja.
jesi li sve ostale pogledao ili probao gledati?
nemoj to

#396 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

biggrin wrote:
nemoj to wrote:Black mirror vrh

jesi li sve ostale pogledao ili probao gledati?
Da što kaže johny njemacka Dark je isto odlicna.

Jesam probao sam gledao vidio koliko je sati što se tice produkcije, glume ostalog i ne vrijedi gledati.

Možda si ti jedna od onih osoba koja mora gledati nešto što si zapikao , al' osim ovih izdvojenih ništa drugo ne vrijedi.
biggrin

#397 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

vidjecemo, ne mora biti vrhunska da bi je vrijedilo gledati...u mnogo slucajeva dovoljno je da pruzi adekvatan nivo razbibrige 8-)
nemoj to

#398 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

biggrin wrote:vidjecemo, ne mora biti vrhunska da bi je vrijedilo gledati...u mnogo slucajeva dovoljno je da pruzi adekvatan nivo razbibrige 8-)
Eh to su vec neke druge teme, eno meni stara ne skida pogled s turskih kaže odlicna.
biggrin

#399 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by biggrin »

ako trazi razbibrigu i one joj je donose, onda i jesu dobre za to. probao sam prije par decenija i ja, al su mi sapunice smor, tako da ih nemam na listi
nemoj to

#400 Re: SERIJE I FILMOVI ZA ‘PONIJETI’

Post by nemoj to »

biggrin wrote:ako trazi razbibrigu i one joj je donose, onda i jesu dobre za to. probao sam prije par decenija i ja, al su mi sapunice smor, tako da ih nemam na listi
Sve je do toga na koji si se kvalitet navikao tako da neko ko je stariji i gleda to dugi niz godina misli da je sapunica ili turska serija pravi kvalitet dok recimo da staviš pred njih ove top serije ne bi se skidali s ekrana.
Post Reply