Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
SamoVasGledam

#376 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
to sto su iznijeli iz Moby dicka knjige nema veze svezom, pa ni ti neznas kako su ispreplitali slova da bi dobili rijeci.

tako se to ne radi, nemoze se tako raditi, nema logike.

sve mora biti jasno kad se prezentira, a ne prodavati maglu narodu.

Shvataš li ti da je program to radio, a ne oni?
Dope_Man

#377 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dope_Man »

Ma nije to ni pogledao, cim nije Kur'an znaci da ne valja i nema svrhe ni gledati. A ljudi postavili cak i source code u jednom od primjera da se moze skinuti i koristiti kome je volja. Ali nije Kur'an, ne podrzava hipotezu da je islam jedina ispravna vjera i da je Kur'an od boga, dakle ne valja.
Smrcak15

#378 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:
to sto su iznijeli iz Moby dicka knjige nema veze svezom, pa ni ti neznas kako su ispreplitali slova da bi dobili rijeci.

tako se to ne radi, nemoze se tako raditi, nema logike.

sve mora biti jasno kad se prezentira, a ne prodavati maglu narodu.
Shvataš li ti da je program to radio, a ne oni?
kakav ba program, covjce stvari se trebaju prezentiraju validno , logicno, cisto custo fino prelijepo, da je sve jasno ko dan.

a ne da ti neko prodaje maglu

ova tegla mala je 50 maraka, ova veca tegla magle je 100%, joj da samo znas kako je dobra magla...ma extra ba :thumbup:
SamoVasGledam

#379 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

Dobro ajde Smrle pobedio si. Ne vredi s tobom raspravljati. Kao što sam rekao sujeta, narcizam i ponos sprečavaju bilo kakav pokušaj normalne komunikacije sa tobom. Šta god mi ovde pričali i prezentirali ti to nećeš prihvatiti. Ne znam samo zašto onda i otvaraš ovakve teme.
zforumas

#380 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

SamoVasGledam wrote:Dobro ajde Smrle pobedio si. Ne vredi s tobom raspravljati. Kao što sam rekao sujeta, narcizam i ponos sprečavaju bilo kakav pokušaj normalne komunikacije sa tobom. Šta god mi ovde pričali i prezentirali ti to nećeš prihvatiti. Ne znam samo zašto onda i otvaraš ovakve teme.
Covjek je sebi umislio da je neki mesija, da radi nesto sto niko prije njega nije pokusao. Ima podrsku kojekakvih tipova iz Dubaija i za tu podrsku on mora da bude aktivan, a kako ce drugacije biti aktivan nego otvaranjem ovakvih tema. Vidis da mu je svaka druga izjava kako se on bori, ukrstava neke rogove i sl.
Covjek smori pricom o logici, matematici, nauci a nema pojma o cemu prica. Svakoga dana nauci par novih rijeci upravo na ovom forumu (oksimoron, egzaktno, empirijski i sl.) i onda updateuje svoje postove kako bi zvucao (sebi) pametniji.
Lik je dobar za gimnastiku mozga a i kao predmet proucavanja.
tranquil

#381 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tranquil »

zforumas wrote:Vidis da mu je svaka druga izjava kako se on bori, ukrstava neke rogove i sl.
:shock:
Tooooobejarabi

:evil:
Smrcak15

#382 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
SamoVasGledam wrote:Dobro ajde Smrle pobedio si. Ne vredi s tobom raspravljati. Kao što sam rekao sujeta, narcizam i ponos sprečavaju bilo kakav pokušaj normalne komunikacije sa tobom. Šta god mi ovde pričali i prezentirali ti to nećeš prihvatiti. Ne znam samo zašto onda i otvaraš ovakve teme.
Covjek je sebi umislio da je neki mesija, da radi nesto sto niko prije njega nije pokusao. Ima podrsku kojekakvih tipova iz Dubaija i za tu podrsku on mora da bude aktivan, a kako ce drugacije biti aktivan nego otvaranjem ovakvih tema. Vidis da mu je svaka druga izjava kako se on bori, ukrstava neke rogove i sl.
Covjek smori pricom o logici, matematici, nauci a nema pojma o cemu prica. Svakoga dana nauci par novih rijeci upravo na ovom forumu (oksimoron, egzaktno, empirijski i sl.) i onda updateuje svoje postove kako bi zvucao (sebi) pametniji.
sve sam ja to , tako je kako kazes...

nego de nam pokusaj argumentovano osporiti bilo koji moj post o brojcanim cudima????
Smrcak15

#383 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

kako su recimo od Tebe prihvatiti kad je tebi slovo S (sin) bas Si nekkaav bog paganski :-)
zforumas

#384 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:
sve sam ja to , tako je kako kazes...

nego de nam pokusaj argumentovano osporiti bilo koji moj post o brojcanim cudima????
Smrle, svaki argument koji osporava bilo koje tvoje cudo, za tebe nije valjan argument. Ti kreces od premise da si ti 100% tacan i da ne grijesis i samim tim je svaki argument suvisan.
Sva svoja cuda trazis/racunas prema unaprijed odredjenom rezultatu. To ti je kao da ti neko da jednacinu X+2X=6 i kaze ti X je 2 a ti pokazi kako.
Smrcak15

#385 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: Smrle, svaki argument koji osporava bilo koje tvoje cudo, za tebe nije valjan argument. Ti kreces od premise da si ti 100% tacan i da ne grijesis i samim tim je svaki argument suvisan.
ako nije valjan to znaci nije logican, i nema podlogu...

prije ce bti da vi ne mozete donijeti nista sto bi osporilo bilo koje brojcano cudo Kur'ana
zforumas

#386 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: Smrle, svaki argument koji osporava bilo koje tvoje cudo, za tebe nije valjan argument. Ti kreces od premise da si ti 100% tacan i da ne grijesis i samim tim je svaki argument suvisan.

prije ce bti da vi ne mozete donijeti nista sto bi osporilo bilo koje brojcano cudo Kur'ana
Covjece mozes li ti nekada prihvatiti da ti nisi jedinica za mjeru logicnosti? Zar mislis da na cijelom forumu nema ljudi koji imaju mnogo vise skole, znanja, inteligencije i iskustva od tebe? Ko si ti da sudis je li nesto logicno ili nije, pogotovo u slucaju gdje ti se korak po korak objasni u cemu grijesis? I tvoj jednostavni odgovor je: Nema logike!
Tacno je, nema logike, ali samo tebi!
Smrcak15

#387 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:

Covjece mozes li ti nekada prihvatiti da ti nisi jedinica za mjeru logicnosti? Zar mislis da na cijelom forumu nema ljudi koji imaju mnogo vise skole, znanja, inteligencije i iskustva od tebe? Ko si ti da sudis je li nesto logicno ili nije, pogotovo u slucaju gdje ti se korak po korak objasni u cemu grijesis? I tvoj jednostavni odgovor je: Nema logike!
Tacno je, nema logike, ali samo tebi!

ja ako izazivam nekoga nna dvoboj logike, onda budi spreman da logicne argumente ponudis, da se detaljno predstavis, pa to svi Zajedno analiziramo i tek onda mozemo ustanoviti sta i kako dalje....

a ako mislis da je logika ovo, ja prezentiram nesto, vi niste u stanju osporiti, pa onda daj bilo sta, pa mi poturite video gdje pokazivaju u bibliji neke brojcane bravure, bez da je iko od vas pogledao video, jer da ste pogledali ne bi postirali ovdje, ali eto ja pogledao i pokazao im sta je netacno tamo....

druga stvar, pokusavate sa Moby dick bravurama da osporite nesto sto sam licno svojim rukama ocima, i ostalim pomagalima ovjerio u Kuranu

umjesto, da neko pokaze Moby Dick knjigu, pa pokaze stranica ta i ta, spominje se ime tog i tog, itd znaci nesto sto svako moze da provjeri i uvjeri se da i knjiga Moby dick ima slucajnosti kao eto Kur'an, ali jok....

pa o kakvoj ti onda nama logicnosti pricas ovdje???
zforumas

#388 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

Pa nisam ti ja kriv sto u zivotu nista osim Kur'ana nisi procitao. Uzmi brate knjigu u sake i citaj. Isto kao sto ti je @hakiz postavio 10 knjiga o cudima u Bibliji pa ti od njega trazis da ti ovdje lijepi analize.
Covjece ti si internet intelektualac, bez pristupa internetu ti ne bi mogao 3 recenice sastaviti. Kada god ti se postavi neko obicno pitanje odgovaras k'o iz topa, kada ti se postavi kompleksno pitanje koje zahtjeva malo znanja i skole, ne javljas se satima, jer ti je to vrijeme potrebno da to sve izguglas i koristis jokere pitah ahbaba i pomoc dzemata.

Kakve ba logicke dvoboje spominjes, nema logickih dvoboja. Logika je prosta i jednostavna, samo sto si ti sebi umislio da si popio svu pamet svijeta i okoline i predstavljas se kao haman pa utemeljitelj logike.
Covjece prvo nauci sta znace i sta su neki pojmovi pa ih onda koristi (logika, argument, egzaktno, empirijski i sl.) Ne trebas ti nama ovdje lijepiti definicije sa Wikipedije, nego trebas primjeniti te definicije na svoje razmisljanje.
Dzaba tebi svi argumenti i logicni i nelogicni kada ti u startu kazes sebi da je samo tvoje misljenje ispravno, samim tim je svaka rasprava suvisna. Ti si odlucio pobjednika bez da je dvoboj i poceo.

Ti si onaj tip koji ne bi promijenio svoje misljenje ni pod koju cijenu, ili kako to kaze Winstons Churchill "A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject".
tranquil

#389 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tranquil »

Dvoboj logike :lol:
Smrcak15

#390 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Pa nisam ti ja kriv sto u zivotu nista osim Kur'ana nisi procitao. Uzmi brate knjigu u sake i citaj. Isto kao sto ti je @hakiz postavio 10 knjiga o cudima u Bibliji pa ti od njega trazis da ti ovdje lijepi analize.
Covjece ti si internet intelektualac, bez pristupa internetu ti ne bi mogao 3 recenice sastaviti. Kada god ti se postavi neko obicno pitanje odgovaras k'o iz topa, kada ti se postavi kompleksno pitanje koje zahtjeva malo znanja i skole, ne javljas se satima, jer ti je to vrijeme potrebno da to sve izguglas i koristis jokere pitah ahbaba i pomoc dzemata.

Kakve ba logicke dvoboje spominjes, nema logickih dvoboja. Logika je prosta i jednostavna, samo sto si ti sebi umislio da si popio svu pamet svijeta i okoline i predstavljas se kao haman pa utemeljitelj logike.
Covjece prvo nauci sta znace i sta su neki pojmovi pa ih onda koristi (logika, argument, egzaktno, empirijski i sl.) Ne trebas ti nama ovdje lijepiti definicije sa Wikipedije, nego trebas primjeniti te definicije na svoje razmisljanje.
Dzaba tebi svi argumenti i logicni i nelogicni kada ti u startu kazes sebi da je samo tvoje misljenje ispravno, samim tim je svaka rasprava suvisna. Ti si odlucio pobjednika bez da je dvoboj i poceo.

Ti si onaj tip koji ne bi promijenio svoje misljenje ni pod koju cijenu, ili kako to kaze Winstons Churchill "A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject".
dobro sve je to tako kako ti kazes

nego hajde ti meni sad evo objasni, uzet cu ovaj jednostavan primjer,

Image

kako mozes ovo logicki da oboris? kako nam svima mozes pojasniti logicki zasto je ovo ne ispravno kodiranje ili bolje reci nelogicno???
zforumas

#391 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

Programir'o ga na engleskom, svaka mu cast :thumbup:

Nisam spreman za dvoboj a i podne je svakako proslo.
Optimus Prime

#392 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:Pa nisam ti ja kriv sto u zivotu nista osim Kur'ana nisi procitao. Uzmi brate knjigu u sake i citaj. Isto kao sto ti je @hakiz postavio 10 knjiga o cudima u Bibliji pa ti od njega trazis da ti ovdje lijepi analize.

Image

kako mozes ovo logicki da oboris? kako nam svima mozes pojasniti logicki zasto je ovo ne ispravno kodiranje ili bolje reci nelogicno???

Primjer je ocita nebuloza jer je ocito da trazis bilo kakvu poveznicu. Broj 360 a priori nema nikakve veze sa rijecju stepen. Ti ovdje stvaras vjestacku asocijaciju sa brojem stepeni u uglu kruznice iako se niti ugao niti kruznica nigdje ne spominje. Isto tako so mogao uzeti broj 90 za pravi ugao ili 180 stepeni za polukrug. Takodjer nebi bilo nikakve razlike ni da so koristio stepene celzijusa, kelvina ili fahrenheita i uzimao raznorazne brojcane vrijednosti tipa , na sto stepeni celzijusa ili 373 stepena kelvina isparava voda itd. Pored toga proizvoljno biras kategorije 'rijec pored ' i numericki zbir'. Da si kao sto to uvijek radis birao druge kategorije dobio bi neke druge brojeve sa kojima bi mogao uporedjivati . Broj mogucih kombinacija je toliko veliki da je skoro nevjerovatno da se ne moze naci barem jedna ovakva poveznica. Oh tog razloga ovaj primjer moze fascinirati samo nekog sa 8 razreda osnovne skole.
JVC

#393 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
Mars je mozda i bila poznata rijec u rimskom periodu ali nikad nije u tom periodu prikopcana bila sa planetu Mars.
Na šta li si ti prikopcan da mi je znati? Pa upravo mu Rimljani dali to ime Smrle moj silni :D
JVC

#394 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by JVC »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
Mars je mozda i bila poznata rijec u rimskom periodu ali nikad nije u tom periodu prikopcana bila sa planetu Mars.
Na šta li si ti prikopcan da mi je znati? Pa upravo mu Rimljani dali to ime Smrle moj silni :D
p.s Jedan sasvim prijateljski "naputak", moraš krenuti od nižih razreda. Prvo Ježeva kućica, Vlak u snijegu da se pročita, pa tek onda da kreneš na nešto ozbiljnije tipa Bijeli očnjak. Znači sve postepeno dok ne nabildaš znanje.
Dozer

#395 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

Bijeli ocnjak je vec pretezak...
Smrcak15

#396 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Image

Primjer je ocita nebuloza jer je ocito da trazis bilo kakvu poveznicu. Broj 360 a priori nema nikakve veze sa rijecju stepen. Ti ovdje stvaras vjestacku asocijaciju sa brojem stepeni u uglu kruznice iako se niti ugao niti kruznica nigdje ne spominje. Isto tako so mogao uzeti broj 90 za pravi ugao ili 180 stepeni za polukrug. Takodjer nebi bilo nikakve razlike ni da so koristio stepene celzijusa, kelvina ili fahrenheita i uzimao raznorazne brojcane vrijednosti tipa , na sto stepeni celzijusa ili 373 stepena kelvina isparava voda itd. Pored toga proizvoljno biras kategorije 'rijec pored ' i numericki zbir'. Da si kao sto to uvijek radis birao druge kategorije dobio bi neke druge brojeve sa kojima bi mogao uporedjivati . Broj mogucih kombinacija je toliko veliki da je skoro nevjerovatno da se ne moze naci barem jedna ovakva poveznica. Oh tog razloga ovaj primjer moze fascinirati samo nekog sa 8 razreda osnovne skole.
Primjer je ocita nebuloza jer je ocito da trazis bilo kakvu poveznicu
kako ba bilo kakvu??? pa nije broj 360 pao sa marsa , kad kazes 360 sad u novije vrijeme kontas 360 stepeni pogotov sad oko ovo tehnologije gdje je gledanje slika video filmova u 360 stepeni u virtualnoj stvarnosti.
Broj 360 a priori nema nikakve veze sa rijecju stepen
a cuj to, a to sto je 360 najveci stepen, znaci to mu je granica, znaci to je unikatan broj

isto tako bi bilo kao da kazes 365 nema nista sa Danima, 12 nema nista sa mjesecima

7 nema nista sa kontinentima

9 nema nista sa trudnocom itd itd
Ti ovdje stvaras vjestacku asocijaciju sa brojem stepeni u uglu kruznice iako se niti ugao niti kruznica nigdje ne spominje.
ako kazem 360 stepeni, automatski se misli na ugao kriznice
Isto tako so mogao uzeti broj 90 za pravi ugao ili 180 stepeni za polukrug
nisam mogao, nemoze se uzimati nesto sto nije unikatno, jer mu to nisu granice

sve mora logicki biti da bi se moglo tretirati kao kodiranje

ako bi uzimali 180 broj, onda mora do tog broja biti Ovako nesto ,

Pola mjeseca je bilo vidljivo.
Pola kruga je bilo nacrtano.

da bi se moglo tretirati kao loigcno.

a reci 180 stepeni, ili 90 stpeni , apsolutno nista neznaci u ovom kontekstu, jer 90 ili 180 nisu granice u stepenima, i zato nisu unikatni, dok je 360 granica u stepenima i zato je unikatno.

zasto nikad ne vidis na reklami

Gledajte 90 stepeni video, neces to nikad vidjeti, nego ces uvijek naletiti ,Gledajte 360 stepeni video

Pored toga proizvoljno biras kategorije 'rijec pored ' i numericki zbir'. Da si kao sto to uvijek radis birao druge kategorije dobio bi neke druge brojeve sa kojima bi mogao uporedjivati . Broj mogucih kombinacija je toliko veliki da je skoro nevjerovatno da se ne moze naci barem jedna ovakva poveznica. Oh tog razloga ovaj primjer moze fascinirati samo nekog sa 8 razreda osnovne skole
da je moglo ovo da je moglo ono....uvijek vam ista prica bez pokrica i logike.

proizvoljno kazes,

pa zar nije cudno da od oko 70 000 -100 000 rijeci u jednoj knjizi samo se na jednom mjestu potrefi

rijeci Rafi'u - koja ima brojcanu vrijednost 360 odmah pored rijeci Stepeni, samo na jednom mjestu se spominje ovaj rijec rafi'u i nigdje vise i to bas pored rijeci Stepeni.

i onda kazes proizvoljno :-) ja samo uocavam stvari pa to vizualiziram kroz slike.
Broj mogucih kombinacija je toliko veliki da je skoro nevjerovatno da se ne moze naci barem jedna ovakva poveznica.
pa eto nadji
Smrcak15

#397 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
Dobro, a ko nazva Deimosa?
Dope_Man

#398 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dope_Man »

Dozer wrote:Bijeli ocnjak je vec pretezak...
Definitivno. To mozda nakon 4-5 godina vjezbanja na djelima brace Grim.. ali hebiga, covjek vec 23 godine, prema samoiskazu, glavu ne dize iz jedne knjige napisane na jeziku koji ne zna.. al pazi, mozda stvarno jeste poslanik. Muha 23 godine pisao knjigu a nije naucio pisati i citati, ovaj 23 godine ''cita'' knjigu a nije naucio jezik na kom je napisana.. dokaza je sve vise i vise :D
tranquil

#399 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by tranquil »

Smrcak15 wrote:
Broj 360 a priori nema nikakve veze sa rijecju stepen
a cuj to, a to sto je 360 najveci stepen, znaci to mu je granica, znaci to je unikatan broj

isto tako bi bilo kao da kazes 365 nema nista sa Danima, 12 nema nista sa mjesecima

7 nema nista sa kontinentima

9 nema nista sa trudnocom itd itd
Zemlja se okrene oko Sunca za otprilike 365,25 dana. Dakle hajde da kažemo da broj 365 ima neko astronomsko značenje, kada se zaokruži.

Ali ovo ostalo su ljudski izabrane jedinice. Mjesec i ima neke sličnosti sa ciklusom mjeseca, po kom je dobio ime, ali kako varira od 28 do 31 dan, to su aproksimacije žešće nego i ovo za godinu.

A o ostalom da ne pričamo.

Konkretno, stepen ugla, kao što sam ti već jednom objašnjavao, je totalno arbitrarno izabran broj. Tako su ljudi mjerili svojevremeno, i tako je ostalo. Moglo je biti 100, pa bi pravi ugao bio 25 stepeni. Broj 360 nema apsolutno nikakvu astronomsku ili matematičku ili kalendarsku specifičnost. Pridaješ mu važnost koja ne postoji.

Naravno, to je i jedna od glavnih odlika numerologije :)
Connaisseur Karlin

#400 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote: Na šta li si ti prikopcan da mi je znati? Pa upravo mu Rimljani dali to ime Smrle moj silni :D
Dobro, a ko nazva Deimosa?
crvena planeat je bila poznata babiloncima,ali pod drugacijim imenom :) pretpostavlja se da su stari rimljani upravo istoj crvenoj planeti dali ime Mars

mars se moz vidjeti i bez pomoci teleksopa

Kepler je matematikcim putem izracunao mogucnost posotjanja dva stelita koja kruze oko Marsa, jer je vec bilo poznato da Jupiter ima 4 a Zemlja 1 :)

Mars ima dva satelita Deimos i Phobos :D

zalosno je da se numerlogojim Svete Knjige testira i dokazuje znanje i Boga i ljudi :roll:
Last edited by Connaisseur Karlin on 12/10/2017 17:53, edited 1 time in total.
Locked