Šale na račun feministkinja i ljevičara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#376 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by drndalo »

Narod i pripadnike istog, kao i sve ostale ljude tog vremena, ne mozes posmatrati i ocjenjivati bez istorijskog konteksta tog vremena koje posmatras...
insomnia78

#377 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by insomnia78 »

drndalo wrote:Narod i pripadnike istog, kao i sve ostale ljude tog vremena, ne mozes posmatrati i ocjenjivati bez istorijskog konteksta tog vremena koje posmatras...
Pa Oto. Nije bilo bitno ime dok god podsjeca na “srpsko” :lol:
drndalo

#378 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by drndalo »

Da, Feldwebel Otto Hadzihajrulahović... :mrgreen:

Kao i Leutnant Petar Božović u istoj vojsci... :mrgreen:
ultima_palabra

#379 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
Narod se po inerciji povodi za elitama. Kada su "elitni" Mehmedi i Mehmedalije postali Mese i Makovi, onda malom dijelu obicnog naroda nije ostalo nista drugo do da spasavaju sto se spasiti moze.

Akademika Filipovica treba postovati vise nego ikada.
Ne kontam povezanost Filipovica sa ovom dvojicom? Jel sto mu se sin zove Nenad?
Gojeni H

#380 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote:
Gojeni H wrote:
Narod se po inerciji povodi za elitama. Kada su "elitni" Mehmedi i Mehmedalije postali Mese i Makovi, onda malom dijelu obicnog naroda nije ostalo nista drugo do da spasavaju sto se spasiti moze.

Gdje se toga sjeti?

Ne, nego zato sto je kao neko ko nije bio predaleko od rezima ipak imao kicmu. On nije povezan s drugom dvojicom, on je od njih odvezan, uz duzno postovanje prema njihovom knjizevnom radu.
Banksy

#381 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.

Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#382 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

http://tribun.hr/bivsa-liderica-feminis ... ofilirali/

bivsa-liderica-feministicke-inicijative-bjezala-norveske-policije-me-rasno-profilirali/

jadna
ako ne valja norveška i švedska uvijek postoje rajevi na zemlji gdje nema rasizma...somalija eritreja i koreja
tranquil

#383 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by tranquil »

Banksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
:thumbup:

Nisam tu kičmu viđao plaho u vrijeme kada ga je Fahro koristio jednom sedmično da se iz Avaza obračunava sa kim god je u tom momentu bio u konfliktu.
Gojeni H

#384 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

Banksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.

Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam.
O Tunji bi se dalo raspravljati. Da je bio gljiva i slusao Izetbegovica, mogao je hajrovat k'o pravi. Ali, nije.
Mislim, u najgorem slucaju je lapo-lapo.

Za Meshu mozemo za jedno 10 godina. Ljdui u Bosni nisu spremni na kriticko pisanje o Mesi.
Nije nikakav elitizam, vec treba jednostavno jos vode da protece.
Banksy

#385 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

tranquil wrote:

Nisam tu kičmu viđao plaho u vrijeme kada ga je Fahro koristio jednom sedmično da se iz Avaza obračunava sa kim god je u tom momentu bio u konfliktu.
Mah, da se prebere predratni, a pogotovo ratni angažman, tek bi bilo priče, ali ne treba... Ja ga opet poštujem, na neki način, veliki je um, zaista.
Banksy

#386 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

cyprus wrote:Nije baš da je šala, ali eto...

Image
Četnički švercer farmerki Srđan Aleksić? :shock: Ko je ova stoka, gdje je ovo objavljeno?
Gojeni H

#387 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

Banksy wrote: ... Ja ga opet poštujem, na neki način, veliki je um, zaista.
Jedini covjek u BiH drustvu koji, vec neko vrijeme, moze imati obraza pa se nazvati misliocem.
cyprus

#388 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

Banksy wrote:
cyprus wrote:Nije baš da je šala, ali eto...

Image
Četnički švercer farmerki Srđan Aleksić? :shock: Ko je ova stoka, gdje je ovo objavljeno?
Evo ovi:

Image
Banksy

#389 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Jedini covjek u BiH drustvu koji, vec neko vrijeme, moze imati obraza pa se nazvati misliocem.
Prije svega, fascinira dob, a bistra i lucidna misao. On je zaista jedan od rijetkih koji promišlja, a ne prepričava stvarnost, kao što to čini većina naših ''analitičara''. E sad, kičma i ostalo, khm.

edit: mali fašisti iz voxa, pretpostavljala sam, učili su od najboljih...
triconja

#390 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Kacmo kod Nenada, 'naci pa kae :serbo: :hajmooo: :igrac:
ultima_palabra

#391 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote:
Gojeni H wrote:

Gdje se toga sjeti?

Ne, nego zato sto je kao neko ko nije bio predaleko od rezima ipak imao kicmu. On nije povezan s drugom dvojicom, on je od njih odvezan, uz duzno postovanje prema njihovom knjizevnom radu.
Skaredno je i porediti jedno bezvezno piskaralo sa svevremenskim gigantima Mešom i Makom. Također, porediti pritiske koje su ova dvojica imali u onom režimu od raznih komesarskih krugova i koji su otjerali Mešu u Beograd a Maka u grob, sa piscem marksističkih pamfleta koji je dočekao strmoglav svih kriterija nakon 1990. pa se samoprozvao intelektualnim divom.
Gojeni H

#392 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote: Skaredno je i porediti jedno bezvezno piskaralo sa svevremenskim gigantima Mešom i Makom. Također, porediti pritiske koje su ova dvojica imali u onom režimu od raznih komesarskih krugova i koji su otjerali Mešu u Beograd a Maka u grob, sa piscem marksističkih pamfleta koji je dočekao strmoglav svih kriterija nakon 1990. pa se samoprozvao intelektualnim divom.
Postujem tvoje misljenje, iako mislim da se nismo najbolje razumjeli.
ultima_palabra

#393 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
Gojeni H wrote:
Prije svega, fascinira dob, a bistra i lucidna misao. On je zaista jedan od rijetkih koji promišlja, a ne prepričava stvarnost, kao što to čini većina naših ''analitičara''. E sad, kičma i ostalo, khm.

edit: mali fašisti iz voxa, pretpostavljala sam, učili su od najboljih...
Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.

Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
cyprus

#394 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by cyprus »

Pustite tu priču... Ova tema je za slanje komunjara na aparate, ne za dubokoumne diskusije o Tunjinom životnom djelu i intelektualnim dometima (mada ja nisam impresioniran niti djelom, niti dometima)...

:oops:

Image
Last edited by cyprus on 10/10/2017 12:10, edited 1 time in total.
Gojeni H

#395 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

Banksy wrote: edit: mali fašisti iz voxa, pretpostavljala sam, učili su od najboljih...
:?
Gojeni H

#396 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

ultima_palabra wrote: Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.

Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
Bojim se da ce mnogo vode proteci, dok Haveric i Vesovic budu mogli ici po zvake toj "ublehi".
Pravio je Tunjo straha lose poteze, ali bolan ostali su naki "kolumnisti", naki pjesnici, "drustveno-politicki" radnici, ... karinasi.
Nema tu mudrih ljudi, slabo ...
Gojeni H

#397 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Gojeni H »

cyprus wrote:Pustite tu priču... Ova tema je za slanje komunjara na aparate, ne za dubokoumne diskusije o Tunjinom životnom djelu i intelektualnim dometima (mada ja nisam impresioniran niti djelom, niti dometima)...

:oops:

Image
ultima_palabra

#398 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote: Skaredno je i porediti jedno bezvezno piskaralo sa svevremenskim gigantima Mešom i Makom. Također, porediti pritiske koje su ova dvojica imali u onom režimu od raznih komesarskih krugova i koji su otjerali Mešu u Beograd a Maka u grob, sa piscem marksističkih pamfleta koji je dočekao strmoglav svih kriterija nakon 1990. pa se samoprozvao intelektualnim divom.
Postujem tvoje misljenje, iako mislim da se nismo najbolje razumjeli.
Samo sam reagovao na stavljanje u isti kontekst. Nisu isti Edin Džeko i neko ko šuta lopte u nekom kantonalcu, a samim tim ni životni izazovi s kojima se susreću ne mogu biti isti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#399 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

junačina

ima kuću na bjelašnici ako se ne varam kolega mu je namiještao klimu ...dobra treba supruga :D

dvije stvari

ide li on na bjelašnicu preko vojkovića ili hadžića :D
i druga stvar
zaboravih dok napisah :-? prvu
triconja

#400 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Black swan wrote:junačina

ima kuću na bjelašnici ako se ne varam kolega mu je namiještao klimu ...dobra treba supruga :D

dvije stvari

ide li on na bjelašnicu preko vojkovića ili hadžića :D
i druga stvar
zaboravih dok napisah :-? prvu
Ko prvi djevojci njegova djevojka :lol:
Post Reply