Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
Hafis

#376 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Rješenje je raspuštanje SDA i ostalih opasnih stranaka i političko prepuštanje države Hrvatima. Da malo podignemo standard, malo uljudimo ovu zemlju i nekako amortiziramo ove narastajuće optužbe.
Ma kad bi se barem napravio još jedan entitet, a Sarajevo pretvorilo u distrikt, bilo bi bolje. A ovaj muslimanski enitet, iz dva dijela, bi trebali policijski pokrivati Srbi i Hrvati, baš zbog ovih radikalnih elemenata.
Ne bi valjalo ih odvajati od ostalih. Upravo suprotno.
Nisi bio u Mostaru i prošao malo njegovu istočnu stranu (mislim pravu sliku, van turističke sezone). Točno se osjeti nedostatak druga dva naroda i rezultati su poražavajući.
Znači zajedničkim snagama se boriti protiv ove moguće prijetnje. Ali prije svega, treba biti iskren i reći da problem stvarno postoji, a ne kao noj držati glavu u pijesku i za sve okrivljavati ''ćetnike i ustaše''. To ''opravdanje'' je stvarno infantilno, nedobronamjerno i izaziva zabrinutost u normalnog čovjeka.
Alfons Kauders

#377 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote: Dosad nas je Čović gurao u EU, a sad će da koči.

:D
I onda ce EU da nam sere sto ne napredujemo, kao za Transportnu Zajednicu. Npr. HDZ obori transportnu zajednicu - EU krivi Sarajevo sto se nije dogovorilo s HDZ-om.

I onda se cude sto Wigemarka izbjegavaju cak po Cazinu i Tuzli, ne samo u Sarajevu. Frajeru se posao zadnjih sest mjeseci sveo na obilazenje sela i gradica, i lobiranje za SDA i HDZ. A sad se cude sto drugi nece ni da mu odgovore na pozive, jer ono, ko te jebe - idi dogovaraj s HDZ i SDA.

Kakvi klovnovi nama dolaze da budu nekakvi predstavnici EU, tacno kao da nam biraju sto vece kretene da nam zgade EU, pa da odustanemo od pristupa. :lol:
daddy-kool

#378 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Kako sad suprotno?
Ukinuti kantone?
GeeTnT

#379 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

...eee cuj ono sebi dalo za pravo da komentarise istocni dio Mostara...a, Ante?

...odoh se ranit..
Hafis

#380 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Kako sad suprotno?
Ukinuti kantone?
Ni u bunilu. To bi bilo opasno i po samog terapeuta :-)
Alfons Kauders

#381 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Kae lik, osjeca se nedostatak druga dva naroda... :D

Osjeca se i u vas... Narocito kad je strucan kadar u pitanju, pa ti gimnazijalci firmi obaraju stranice izmedju dva dzointa

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... tar/272970
daddy-kool

#382 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:

I onda ce EU da nam sere sto ne napredujemo, kao za Transportnu Zajednicu. Npr. HDZ obori transportnu zajednicu - EU krivi Sarajevo sto se nije dogovorilo s HDZ-om.

I onda se cude sto Wigemarka izbjegavaju cak po Cazinu i Tuzli, ne samo u Sarajevu. Frajeru se posao zadnjih sest mjeseci sveo na obilazenje sela i gradica, i lobiranje za SDA i HDZ. A sad se cude sto drugi nece ni da mu odgovore na pozive, jer ono, ko te jebe - idi dogovaraj s HDZ i SDA.

Kakvi klovnovi nama dolaze da budu nekakvi predstavnici EU, tacno kao da nam biraju sto vece kretene da nam zgade EU, pa da odustanemo od pristupa. :lol:
Sve u svemu, ni u jednom slučaju nema pomaka ni cm.
Hafis

#383 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

GeeTnT wrote:...eee cuj ono sebi dalo za pravo da komentarise istocni dio Mostara...a, Ante?

...odoh se ranit..
Za ove s nižim koeficijentom dajem poslijepodne dopunsku natavu.
Nisi skontao poAntu što sam htio reći.
Uostalom anta ima svukuda i svakakvih ''vrsta''. Samo je ovaj imao ''sreću'' pa su ga zabilježile kamere.
daddy-kool

#384 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Pa kako to zamišljaš? :D
GeeTnT

#385 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:Kae lik, osjeca se nedostatak druga dva naroda... :D

Osjeca se i u vas... Narocito kad je strucan kadar u pitanju, pa ti gimnazijalci firmi obaraju stranice izmedju dva dzointa

...dva intadzo pod jednim krovom..
Hafis

#386 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Možemo otvoriti temu o informacijskim sustavima zdravstvenih ustanova u BiH, s posebnim osvrtom na SKB Mostar.
Imamo određene tehničke probleme (na svu u sreću kraju smo s njihovim rješavanjem) i u ovom trenutku smo prilično ranjivi na hakerske upade.

A ono ću opet ponoviti: osjeti se nedostatak dva naroda itekako. Ja sam odrastao na onoj strani i vrlo dobro znam što govorim.
Samo, to je priča za mostarce, ne možeš ti to skontati. Nije stvar inteligencije, već neupućenosti...jebo to.

Vego, koliko imate vi gore u Tz tih pardžemata? čini mi se da ima toga gore.
Alfons Kauders

#387 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sve u svemu, ni u jednom slučaju nema pomaka ni cm.
Nema, i nek nema. Ali zvuci malcice montipajtonovski kad nas EU kritikuje sto nismo parafirali transportnu, mada su je sami blokirali.

Treba to fino razjebat, pa da vidimo koji im je Plan Ce... Jer ovaj Plan Be Rubikon ne pije vode. Boli vise ikog kurac za EU i njihovim pohvalama na reformskom putu.

Sljedece izbore ce dobiti oni koji budu protiv EU, a ne za EU.
GeeTnT

#388 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:
GeeTnT wrote:...eee cuj ono sebi dalo za pravo da komentarise istocni dio Mostara...a, Ante?

...odoh se ranit..
Za ove s nižim koeficijentom dajem poslijepodne dopunsku natavu.
Nisi skontao poAntu što sam htio reći.
Uostalom anta ima svukuda i svakakvih ''vrsta''. Samo je ovaj imao ''sreću'' pa su ga zabilježile kamere.
Mislis da ti bez koeficijenta mozes davat instrukcije? Ili se nadas sreci i proci kao Ante...
Alfons Kauders

#389 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:

Možemo otvoriti temu o informacijskim sustavima zdravstvenih ustanova u BiH, s posebnim osvrtom na SKB Mostar.
Imamo određene tehničke probleme (na svu u sreću kraju smo s njihovim rješavanjem) i u ovom trenutku smo prilično ranjivi na hakerske upade.

A ono ću opet ponoviti: osjeti se nedostatak dva naroda itekako. Ja sam odrastao na onoj strani i vrlo dobro znam što govorim.
Samo, to je priča za mostarce, ne možeš ti to skontati. Nije stvar inteligencije, već neupućenosti...jebo to.

Vego, koliko imate vi gore u Tz tih pardžemata? čini mi se da ima toga gore.
Paradzemata imamo otprilike 50x manje od IT firmi koje bi vam mogle napraviti kvalitetan sistem.

Vi nemate paradzemate... Ali nemate ni kadar
Obi Wan Bosnian

#390 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Obi Wan Bosnian »

animals wrote:Pitanje za milion..
sto bas BIH, da optuzuju za takvo nesto...
Kako što? Pa rekao je čovjek "zbog nacionalnog sastava stanovništva"
Hafis

#391 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Pa kako to zamišljaš? :D
Pojačati sigurnosne aktivnosti, raditi na profesionalizaciji svih službi, izgraditi bolju obavještajnu mrežu, poslati ljude na educiranje iz oblasti borbe protiv takvog oblika terorizma ali i napraviti odgovarajuće profesionalno tijelo koje bi se bavilo isključivo tim problemom.

Međutim, ako postoje opstrukcije (a postojale su - SDA ''stari'' kadar, Sadović i sl.) a vjerojatno postoje još, onda smo svi najebali za koju godinu.
Kada je to u pitanju, trebalo bi stvarno zakopati sve ''ratne sjekire'' i zajednički preduhitriti neki mogući scenarij.
Alfons Kauders

#392 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Pojačati sigurnosne aktivnosti, raditi na profesionalizaciji swvih službi, izgraditi bolju obavještajnu mrežu, poslati ljude na educiranje iz oblasti borbe protiv takvog oblika terorizma i napraviti odgovarajuće tijelo koje bi se bavilo isključivo tim problemom.
Međutim, ako postoje opstrukcije (a postojale su - SDA ''stari'' kadar, Sadović i sl.) a vjerojatno postoje još, onda smo svi najebali za koju godinu.
Kada je to u pitanju, trebalo bi stvarno zakopati sve ''ratne sjekire'' i zajednički preduhitriti neki mogući scenarij.
Kakav scenarij?

Pa nije problem u tome, vec kako rece Kolinda, jer je u Bosni previse muslimana.

I Ceh je to rekao, i jasno obrazlozio da to govori radi sastava stanovnistva, tj. prisustva muslimana.

Dakle, kako cemo rijesiti taj problem prisustva muslimana u BiH?
Hafis

#393 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Paradzemata imamo otprilike 50x manje od IT firmi koje bi vam mogle napraviti kvalitetan sistem.

A jebat ga, ne reče mi ništa.
Hajd, nek je u vas gore kadar. Čuvajte ga k'o zjenicu oka svog.
daddy-kool

#394 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
Nema, i nek nema. Ali zvuci malcice montipajtonovski kad nas EU kritikuje sto nismo parafirali transportnu, mada su je sami blokirali.

Treba to fino razjebat, pa da vidimo koji im je Plan Ce... Jer ovaj Plan Be Rubikon ne pije vode. Boli vise ikog kurac za EU i njihovim pohvalama na reformskom putu.
Pošto imamo poteškoće u razvoju, nama i pripadaju opisne, pozitivne ocjene. Ono bar ste pokušali i sl.
Alfons Kauders wrote: Sljedece izbore ce dobiti oni koji budu protiv EU, a ne za EU.
Realno teško će iko otvoreno ići protiv EU pridruživanja, ali jeste rejting i prestige EU podosta opao.
U svakom slučaju je glupo nastupati sa lajtmotivom pro-EU stranke.

Make Bosnia Great Again!
Bosnia First!
Hafis

#395 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Pojačati sigurnosne aktivnosti, raditi na profesionalizaciji swvih službi, izgraditi bolju obavještajnu mrežu, poslati ljude na educiranje iz oblasti borbe protiv takvog oblika terorizma i napraviti odgovarajuće tijelo koje bi se bavilo isključivo tim problemom.
Kakav scenarij?

Pa nije problem u tome, vec kako rece Kolinda, jer je u Bosni previse muslimana.

I Ceh je to rekao, i jasno obrazlozio da to govori radi sastava stanovnistva, tj. prisustva muslimana.

Dakle, kako cemo rijesiti taj problem prisustva muslimana u BiH?
Ja sam za tihu ateizaciju kroz obrazovni sustav. Onda lagani ignor IZ, hoću reći svih vjerskih zajednica, da ih ne vuku previše po TV i obljetnicama...jebo ga jesmo li sekularna država ili nismo. Moram li ja kao agnostik gledati raznorazne svećenike i šuplje ideologije na TV-u (koji doduše ne plaćam) !!??
Znači: loma musliman, tu i tamo zaposti koji put radi raje, može i sunećenje, preskoći koji put šunku ili mesni doručak, može i loma standardna ronca na Izrael, ćetnike i ustaše i to je to. Umjereni autohotni eurpski muslimani kakvi se i traže danas.
Last edited by Hafis on 29/08/2017 11:54, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#396 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

A jebat ga, ne reče mi ništa.
Hajd, nek je u vas gore kadar. Čuvajte ga k'o zjenicu oka svog.
Naravno da cuvamo, i dovodimo jos.

Najbolji hoce da rade s najboljim.

Tako da je i najbolji kadar iz Hercegovine odavno kod nas, vec tri i kusur godine. Imamo dvojicu i na visim pozicijama, vrhunski ljudi stvarno, ali jebiga kad ne mozete priustiti njihove usluge i zadrzati ih kod sebe.

Skoro da nema profesionalca u mojoj bransi u BiH, koji zadovoljava profesionalne standarde, a da mi vec nije radni kolega.
Hafis

#397 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Tako da je i najbolji kadar iz Hercegovine odavno kod nas, vec tri i kusur godine. Imamo dvojicu i na visim pozicijama, vrhunski ljudi stvarno, ali jebiga kad ne mozete priustiti njihove usluge i zadrzati ih kod sebe.

Skoro da nema profesionalca u mojoj bransi u BiH, koji zadovoljava profesionalne standarde, a da mi vec nije radni kolega.
Super. Ako ste u biznisu kao i u sportovima, onda nema brige za vas.
Jebote, vukojebina a opet se dobro drže :thumbup:
Alfons Kauders

#398 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pošto imamo poteškoće u razvoju, nama i pripadaju opisne, pozitivne ocjene. Ono bar ste pokušali i sl.
Alfons Kauders wrote: Sljedece izbore ce dobiti oni koji budu protiv EU, a ne za EU.
Realno teško će iko otvoreno ići protiv EU pridruživanja, ali jeste rejting i prestige EU podosta opao.
U svakom slučaju je glupo nastupati sa lajtmotivom pro-EU stranke.

Make Bosnia Great Again!
Bosnia First!
S tim lajtomotivom mogu nastupati HDZ i trabanti u HNS-u.

S obzirom da se EU jasno svrstala na stranu Hrvatske i poduzela krajnje neprijateljske korake prema BiH, ne vjerujem da ce stranke osvajati glasove Bosnjaka na pro-EU prici, vec suprotno.

Naravno, niko nece ici otvoreno u to, ali ce se ici na ovaj Wigemark fol - prst u uho i pravi se dalabu, kao da ih i nema. :)

I tako se EU dovela u situaciju da odabere jednu stranu u BiH, a pri tom totalno unisti svoj rejting kod 50% populacije BiH koja ih sad vidi kao sluge HDZ-a. Posto nas nece u EU, i njima taman dodje da se okrenemo protiv pristupa, da ne gube vrijeme na nas.
GeeTnT

#399 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

Biti kadar, a uz to i Dikin covjek.... ne ide... ako se pocnes otimat probudi te susjed, i kaze "izgorilo ti je auto"
Alfons Kauders

#400 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Tako da je i najbolji kadar iz Hercegovine odavno kod nas, vec tri i kusur godine. Imamo dvojicu i na visim pozicijama, vrhunski ljudi stvarno, ali jebiga kad ne mozete priustiti njihove usluge i zadrzati ih kod sebe.

Super. Ako ste u biznisu kao i u sportovima, onda nema brige za vas.
Jebote, vukojebina a opet se dobro drže :thumbup:
Nema brige kad imamo kadar, znanje i novac.

Vi nekom mozete ponuditi stranacki posao na drzavnoj sisi za dvije milje, da bude presretan... A mi takve ne uzimamo ni u razmatranje.

Mi zaposljavamo profesionalce koji uzimaju dvije milje mjesecno, ne stranacke uhljebe. Ti sto se zadovolje s dvije milje su neki nizi rang takmicenja, ako cemo vec o sportu... Druga kantonalna
Post Reply