Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nema me tamo

#376 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:A ima pravila uvijek ako stojiš u mjestu uvijek ces biti donji to ti je glavno pravilo koje trebaš znati.
To je nesto drugo.
Lezi u stanu mjesec dana, niko nece doci po tebe.
Mozes i umrijeti.
Zivot svejedno ide dalje.
Pa to, sto znaci isti princip s djevojkama gdje ces uvijek više ubost ako si glasniji u odnosu na stidljivog uredskog piskarala.. :D
madner

#377 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by madner »

Mlado od ovce ce svaki vikend do septembra da bude na jelovniku. #SmrtSirotinji. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#378 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Ja sam sa 15 bila ovako depresivna ko meteorit. Zaljubila se u Ivicu Vastića smrtno :D
Ih, Ivica Vastic :mrgreen: Poster ljubav?
Ma kod njega ovo traje, ide na hronicnu depresiju. Nek se cupa dok nije dobro zaglavio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#379 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Pa to, sto znaci isti princip s djevojkama gdje ces uvijek više ubost ako si glasniji u odnosu na stidljivog uredskog piskarala.. :D
Kakva piskarala....nisam mislio na te odlikase....vise na one koji izgledaju nerd, a zapravo su neke face.
Glasnost je tu nebitna. Radi za Zuckenberga....uh :srce: :mrgreen:
SaraFina

#380 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Ja sam sa 15 bila ovako depresivna ko meteorit. Zaljubila se u Ivicu Vastića smrtno :D
Ma kod njega ovo traje, ide na hronicnu depresiju. Nek se cupa dok nije dobro zaglavio.
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
nema me tamo

#381 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:
Kakva piskarala....nisam mislio na te odlikase....vise na one koji izgledaju nerd, a zapravo su neke face.
Glasnost je tu nebitna. Radi za Zuckenberga....uh :srce: :mrgreen:

A u ovom slucaju sam ja na te mislio jer je meteorit to napisao znaš..

A i zbog toga sam isto napisao crna i bijela govna gdje naravno da mozes biti nerd i sve ostalo samo ako si slatki nerd onda mozes ubost.. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#382 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
Sjecam se Vastica. Bio je lik. U Sturmu je odigrao svoje najbolje dane, a tad je bio i reprezentativac Austrije.
U moje tinejdzersko doba curice su se lozile na Backstreet Boyse i tako to :D
meteorit135531

#383 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

Tomahawk11 wrote:
Meteorit je sasvim realan , a ako si realan i ako čvrsto stojis na nogama , i još ako pritom živiš u Bosni , i ako se opires nepravdi i sistemu koji je stvoren da bude servis vladajuće kaste koja pisa po onima koji se nadaju da termini poput poštenja , transparentnosti, pravde , samokriticnosti itd itd još uvijek postoje...

Takvi ljudi obično najebu i postanu jako depresivni, čak toliko depresivni da im svakodnevni Zoloft od 50 mg ne može pomoći..
Lako je voljeti Bosnu dok pijuckas topli čaj i gledaš kako pahulje snijega ukrašavaju tvoj frankfurtski prozor..
Dodji, živi u Bosni pa ću ti možda pokloniti jedan Zoloft od 50 mg da te drži na životu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#384 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:

A i zbog toga sam isto napisao crna i bijela govna gdje naravno da mozes biti nerd i sve ostalo samo ako si slatki nerd onda mozes ubost.. :D
Ok, u njegovom slucaju svakako.

Al umjesto sto po forumu pise, bolje mu je nek se hvata noge.
Kad on ode u dijasporu....pa idi, covjece, nece forum nikud.
Fudo387

#385 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:
Fudo387 wrote:
SaraFina wrote:
Fudo pobogu šta uradi USA oder tebe! Znala sam da se zalažeš za seksualne slobode i istospolne bračne zajednice. .. No od kad si izašao iz ormara bolan? :D
Ovo ti meni radis ne bi li me nagovorila da ti nesta lanem pa da ban fasujem, je li? :D
Jokkkkk! Tebe mi!
U redu je, kad te hafis napadne onda, aaajjjj Fudo nedaj me, cim to prodje onda, Fudo pederu!
Necu te vise braniti, eno ti sad sprca nek' te on otima. :D
muha_sa

#386 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

koja mahalaština u najgorem obliku obitava na ovom nekad tako dobro forumu :-)

šta vas ba boli kurac kakvo ko auto voza i jel ga kupio da se kurci il da uživa u njem

da mogu kupio bih i ja Bosmal pa bi se kurcio
nema me tamo

#387 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:

Ok, u njegovom slucaju svakako.

Al umjesto sto po forumu pise, bolje mu je nek se hvata noge.
Kad on ode u dijasporu....pa idi, covjece, nece forum nikud.
A nema muda ocigledno...

Ima posao neki vjerovatno i strah ga je ostavit taj posao da bi pokušao nešto izgradit vani..
Tomahawk11
Globalni moderator

#388 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

meteorit135531 wrote: Meteorit je sasvim realan , a ako si realan i ako čvrsto stojis na nogama , i još ako pritom živiš u Bosni , i ako se opires nepravdi i sistemu koji je stvoren da bude servis vladajuće kaste koja pisa po onima koji se nadaju da termini poput poštenja , transparentnosti, pravde , samokriticnosti itd itd još uvijek postoje...

Takvi ljudi obično najebu i postanu jako depresivni, čak toliko depresivni da im svakodnevni Zoloft od 50 mg ne može pomoći..
Lako je voljeti Bosnu dok pijuckas topli čaj i gledaš kako pahulje snijega ukrašavaju tvoj frankfurtski prozor..
Dodji, živi u Bosni pa ću ti možda pokloniti jedan Zoloft od 50 mg da te drži na životu...
Ne kazem ja da ti je lahko.
Za bh prilike, meni je dobro.
I ne, nisam ni od kog nista dobio na lijepe oci, nisam niciji covjek, nemam ledja, ne gura me niko.
A ti ako si u takvoj situaciji da ti ostaje da pijes antidepresive, hvataj se noge.
Sta te drzi ovdje?
Zivim, tu sam, imao sam i ja prilike da idem vani, prva je bila pred sami rat, dok sam jos bio dijete....izmaklo se....pa onda da idem studirati vani....izmaklo se....razmisljao sam i poslije studija ovdje da se otisnem u svijet....nisam....vjerovatno ni necu, gradim ovdje sebi svoj zivot.
Tomahawk11
Globalni moderator

#389 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:koja mahalaština u najgorem obliku obitava na ovom nekad tako dobro forumu :-)

šta vas ba boli kurac kakvo ko auto voza i jel ga kupio da se kurci il da uživa u njem

Sto reko moj jedan jaran, ja kad budem imao para, kupicu najvecu zgradu, popecu se na nju i odozgo pisati po svijetu :lol: :lol:
Sto? Zato sto mi se moze :oops:

E, jesi znao da sprecolini ima Volgu kabriolet :sabur:
Samo tisu 8-)
SaraFina

#390 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Sjecam se Vastica. Bio je lik. U Sturmu je odigrao svoje najbolje dane, a tad je bio i reprezentativac Austrije.
Koja sam pqrtibrejkerica bila :)

@muha :kiss:
muha_sa

#391 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
muha_sa wrote:koja mahalaština u najgorem obliku obitava na ovom nekad tako dobro forumu :-)

Sto reko moj jedan jaran, ja kad budem imao para, kupicu najvecu zgradu, popecu se na nju i odozgo pisati po svijetu :lol: :lol:
Sto? Zato sto mi se moze :oops:

E, jesi znao da sprecolini ima Volgu kabriolet :sabur:
Samo tisu 8-)
imam i ja vw pa se ne kurcim

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#392 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote: imam i ja vw pa se ne kurcim

Image
:thumbup:
jel ovo havana sU tobom :?
stakasa

#393 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by stakasa »

realna do boli wrote:Ovo je otislo predaleko..
Prvo nas podijele na Bosnjake, Srbe, Hrvate i ostale... pa na one koji su ostali..i na one koji su otisli/protjerani u ratu...pa na one koji su otisli prije rata..u ratu..ili poslije rata...pa na one..koji su "doslje" u nekom gradu u BiH (iz bilo kojeg razloga) pa na one sto imaju posao i one koji nemaju..pa na one kojima neko radi vani ili ne..pa na ona papane u zgradi i gospodu u zgradi..pa na dijasporu i one koji su u BiH...na pusace i ne pusace...papane sa autima..napucanim ili golfom 2....koji piju i koji ne piju...na one koji rade na budzetu ili su "obicni" radnici..na one koji su u razlicitim strankama...na one koji idu u komsiluk na more i one koji nigdje neidu..ili idu na Havaje..ima li jos nesto....i uvijek ima razloga za suplju pricu.
Mi smo ustvari..tracare tudzih zivota...eto i ja...
Sve je to ovako kako si ti napisala a tema je tu da to do kosti ogoli
muha_sa

#394 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Koja sam pqrtibrejkerica bila :)

@muha :kiss:
vozdra Saro :kiss:

kaŠ vamo :?

da i meni neko sladoled u "Egiptu" plati--sevap ti je :lol: :lol:
SaraFina

#395 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
U redu je, kad te hafis napadne onda, aaajjjj Fudo nedaj me, cim to prodje onda, Fudo pederu!
Necu te vise braniti, eno ti sad sprca nek' te on otima. :D
Koliko me pamćenje služi, a služi me. .. ti si bio na hafisaginoj strani u tom slučaju :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#396 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Crni Fudo, nije valjda??! :? :mrgreen:
muha_sa

#397 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:Crni Fudo, nije valjda??! :? :mrgreen:
istina živa---ako ne vjeruješ Sari vjeruj meni :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#398 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:Crni Fudo, nije valjda??! :? :mrgreen:
istina živa---ako ne vjeruješ Sari vjeruj meni :lol:
Ma vjerujem i njoj, a tebi pogotovo, al ne mogu sebi da dodjem :run:
SaraFina

#399 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: vozdra Saro :kiss:

Prvo na ćevapeeee idemo! Pa sladoled. Obući ću dres repke. Ti ne bi sa mnom u željinom po čaršiji.

Valjda se i kakav budžetlija zalijepi na mene :kiss: da me ne zezate ti i spreca; )
muha_sa

#400 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:
muha_sa wrote: vozdra Saro :kiss:

Prvo na ćevapeeee idemo! Pa sladoled. Obući ću dres repke. Ti ne bi sa mnom u željinom po čaršiji.

Valjda se i kakav budžetlija zalijepi na mene :kiss: da me ne zezate ti i spreca; )
dogovorito Saro, vodi na cevape pa makar i u tom plavom dresu--i Željo je naš :-D jest da je to maji klub al je naš :D
Locked