Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#376 Re: Adis Arapovic

Post by Chmoljo »

Nurudin wrote:Pa prvo , kad spominješ moje oči to je ad hominem :lol:
Elem, ja sam to naveo visavi toga što se ti pozivaš na neku moju gramatiku , umjesto da se baviš mojim stavovima.
Nije valjda da jedna krivo napisana riječ je bitnija od toliko toga što sam napisao.
To je klasični ad hominem. Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
sa nečim što čovjek niije ni rekao.
oči moje lijepe nije argument da bude ad hominem.

ni to što sam ti napisao za odvajanje negacije nije ad hominem, jer ne argumentujem ništa sa tim. nisam ti napisao da ti ništa ne znaš, jer ne znaš odvojiti negaciju od glagola. nisam rekao da su tvoje tvrdnje neistinite zbog toga. to nije bila čak ni prva rečenica. ali ti si se uhvatio nje da opravdaš sve ono što si nabrbljao o meni, sve okruglo pa na ćoše.
Chmoljo

#377 Re: Adis Arapovic

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote:
Nurudin wrote:Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
Nije rekao da se na autoputu radi vise nego ikad, samo se isti ne vidi. Nije rekao da smo u suficitu. Nije rekao da potrosacka korpa nije statisticko mjerilo jer su "cijene u Gradaccu tri puta manje nego u Sarajevu.

O cijelom pokretu Fadile oprosti i da ne pricam.

To ti je onako na prvu...
ovo su toliko općepoznate stvari da ih je bezvezno ponavljati. ali eto, čovjek kaže da mu javnost i Arapovići neće oblikovati mišljenje.

a ne shvata da upravo to i rade, tako što im kontrira bez obzira na njihovu (ne)utemeljenost.
Bloo
Globalna šefica

#378 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote:
Nurudin wrote:Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
Nije rekao da se na autoputu radi vise nego ikad, samo se isti ne vidi. Nije rekao da smo u suficitu. Nije rekao da potrosacka korpa nije statisticko mjerilo jer su "cijene u Gradaccu tri puta manje nego u Sarajevu.

Fadil nas posmatra i dok kondome kupujemo.
Stari_demagog

#379 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

GandalfSivi wrote:
Stari_demagog wrote:Šuplja je priča da se ljudi u ovoj državi neće baviti politikom ako budu dobro živjeli. Mi ćemo se s njom baviti i kad nam plata bude pet milja, a potroška korpa sto maraka jer smo takav narod. I sad kad pogledaš, najviše se žale oni koji imaju sve. Na ovom forumu sigurno ne obitava sirotinja, a stalno se jadikuje. Sirotinja radi za pet stoja, dođe kući, odradi nešto oko kuće i ode na spavanje, nemaju kad srati.
Sve okay, ali hajmo definisati prioritete. Hajmo pricati o politici punih stomaka, bolje se svari nego na prazan... Dosta je bilo maskiranja nesposobnosti i korupcije sa "visom" politikom...
Čisto sumnjam da je od nas iko gladan i kažem ti, oni koji to stvarno jesu nemaju kad da se bave politikom. Jedina okupacija im je kako preživjeti. Nemaš ti šta maskirati nesposobnost i korupciju kad smo svi sami takvi. Danas ćeš podmiti policajca sa cvajom da ne bi platio kaznu od 100 KM, a sutra ćeš jebati mater političaru koji se ugradio u neki tender. Počnimo prvo sebe mijenjati, svoj način razmišljanja i spustimo se malo na zemlju jer u ovoj državi su svi stručnjaci za sve, a svi zajedno nemamo dva razreda osnovne škole.
cadburry

#380 Re: Adis Arapovic

Post by cadburry »

Bloo wrote:
GandalfSivi wrote:

Fadil nas posmatra i dok kondome kupujemo.
Često se navodi argument protiv nekih političara da nemaju iskustvo u realnom sektoru. Fadil nam je pokazao da i pored dugogodišnejg iskustva u realnom sektoru možeš biti jedan od najglupljih i najopasnijih debila koji jedu hljeb s naše grbače.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#381 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
Nurudin wrote: Nije 36000 broj koji se smanjio, nego broj novozaposlenih , što se može vidjeti na doprinosima za PIO.
Po pisanju medija nas je napustilo bar 150.000 ljudi . Ako je taj podatak tačan, onda bi Bakir po tvojoj formuli već imao
svojih 100.000 . Dakle broj zaposlenih u BiH se povećao , jer neće ti niko uplaćivati više doprinosa ako nije broj zaposlenih veći.
Doprinosi su veći za 16 %

U ovom periodu zabilježen je i pozitivan trend u prikupljanju prihoda u fondovima (PIO/MIO) doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti. Ukupni prihodi po ovom osnovu iznose 1,4 milijardu KM i veći su za 198,5 miliona KM ili 16 posto.

https://www.klix.ba/biznis/javni-prihod ... /071118023

Kome to nije dovoljno, dakle riječ je o NOVCU , o 200 miliona maraka kojih je više uplaćeno u PIO, onda mu se nema
šta ni dokazivati. Niko neće dati svoj novac da podrži Fadilovu brojku, niti če se ta brojka pojaviti u budžetu kao više, ako nije stvarna.
- hoće uplaćivati doprinose kada dobiju kazne :D
- na isplaćene razlike plata po osnovu granskih i kolektivnih ugovora se također obračunavaju porezi i doprinosi
-
Ma dobro, kad si ti uprla da nam je loše , nek ti bude . Ništa nam ne ide, užasno nam je , bar dok Avaz i Adis ne počnu da
nam boje stvarnost drugim bojama. Hoće to biti cirkus , materemi , nešto tipa Vučićeva era i sloboda medija u Srbiji.

Elem, čekam ovog Rocoljuba da kaže išta u vezi linkova koje sam mu na njegovo insistrianje postavio i već unaprijed rekao
da neće niko ni mukajet . Tako da se unaprijed ograđujem kad mi neko zatraži link kao argumnet ,jer bi vrlo vjerovatno mogao
dobiti odgovor tipa Šešelj- Hag.
Bloo
Globalna šefica

#382 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Stari_demagog wrote:ni koji to stvarno jesu nemaju kad da se bave politikom. Jedina okupacija im je kako preživjeti. Nemaš ti šta maskirati nesposobnost i korupciju kad smo svi sami takvi. Danas ćeš podmiti policajca sa cvajom da ne bi platio kaznu od 100 KM, a sutra ćeš jebati mater političaru koji se ugradio u neki tender. Počnimo prvo sebe mijenjati, svoj način razmišljanja i spustimo se malo na zemlju jer u ovoj državi su svi stručnjaci za sve, a svi zajedno nemamo dva razreda osnovne škole.
Znači samo siti budu na predizbornim skupovima? Samo siti glasaju? A gladni dobijaju SDA paketice predizborne?
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#383 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Chmoljo wrote:
Nurudin wrote:Pa prvo , kad spominješ moje oči to je ad hominem :lol:
Elem, ja sam to naveo visavi toga što se ti pozivaš na neku moju gramatiku , umjesto da se baviš mojim stavovima.
Nije valjda da jedna krivo napisana riječ je bitnija od toliko toga što sam napisao.
To je klasični ad hominem. Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
oči moje lijepe nije argument da bude ad hominem.

ni to što sam ti napisao za odvajanje negacije nije ad hominem, jer ne argumentujem ništa sa tim. nisam ti napisao da ti ništa ne znaš, jer ne znaš odvojiti negaciju od glagola. nisam rekao da su tvoje tvrdnje neistinite zbog toga. to nije bila čak ni prva rečenica. ali ti si se uhvatio nje da opravdaš sve ono što si nabrbljao o meni, sve okruglo pa na ćoše.
Nemoj kakiti, samo si to napisao i još nešto o Nedi koja nije dala.
Stari_demagog

#384 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

Bloo wrote:
Stari_demagog wrote:ni koji to stvarno jesu nemaju kad da se bave politikom. Jedina okupacija im je kako preživjeti. Nemaš ti šta maskirati nesposobnost i korupciju kad smo svi sami takvi. Danas ćeš podmiti policajca sa cvajom da ne bi platio kaznu od 100 KM, a sutra ćeš jebati mater političaru koji se ugradio u neki tender. Počnimo prvo sebe mijenjati, svoj način razmišljanja i spustimo se malo na zemlju jer u ovoj državi su svi stručnjaci za sve, a svi zajedno nemamo dva razreda osnovne škole.
Znači samo siti budu na predizbornim skupovima? Samo siti glasaju? A gladni dobijaju SDA paketice predizborne?
:lol: :lol:
Kako ovdje pojedini likovi ne mogu istinu pogledati u oči pa kad ih dotakneš počnu spinovati, čudo neviđeno...
Chmoljo

#385 Re: Adis Arapovic

Post by Chmoljo »

Nurudin wrote: Nemoj kakiti, samo si to napisao i još nešto o Nedi koja nije dala.
Chmoljo wrote:
Nurudin wrote:Ti bi da se smanje doprinosi , a da se povećaju penzije , jel da. E pa ne može, neda matematika
može. jer u matematici ne postoje samo minus i plus.

piše se "ne da". a Neda je davala svima kad je ostarila.
ako ovako čitaš Fadilove tvrdnje, onda nije ni čudo što mu vjeruješ.
Nurudin

#386 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote:
Stari_demagog wrote:Šuplja je priča da se ljudi u ovoj državi neće baviti politikom ako budu dobro živjeli. Mi ćemo se s njom baviti i kad nam plata bude pet milja, a potroška korpa sto maraka jer smo takav narod. I sad kad pogledaš, najviše se žale oni koji imaju sve. Na ovom forumu sigurno ne obitava sirotinja, a stalno se jadikuje. Sirotinja radi za pet stoja, dođe kući, odradi nešto oko kuće i ode na spavanje, nemaju kad srati.
Sve okay, ali hajmo definisati prioritete. Hajmo pricati o politici punih stomaka, bolje se svari nego na prazan... Dosta je bilo maskiranja nesposobnosti i korupcije sa "visom" politikom...
Čisto sumnjam da je od nas iko gladan i kažem ti, oni koji to stvarno jesu nemaju kad da se bave politikom. Jedina okupacija im je kako preživjeti. Nemaš ti šta maskirati nesposobnost i korupciju kad smo svi sami takvi. Danas ćeš podmiti policajca sa cvajom da ne bi platio kaznu od 100 KM, a sutra ćeš jebati mater političaru koji se ugradio u neki tender. Počnimo prvo sebe mijenjati, svoj način razmišljanja i spustimo se malo na zemlju jer u ovoj državi su svi stručnjaci za sve, a svi zajedno nemamo dva razreda osnovne škole.
Upravo tako.
Evo Blo natjerali da plati poreze i doprinose i sad tersa jbe državu itd :lol:
GandalfSivi

#387 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote:
Dvije mantre SDA-ovaca. Prva je "Inace ne glasam za SDA, ali kada vidim ostale", a druga je "Svi smo isti, svi smo podlozni korupciji, a i svakako smo neuki". Ono, nema se sta prodati, pa se podvaljuje defetizam. Izvini molim te, ja niti zelim biti dio korupcije, a i dobar dio zivota sam ulozio u svoje obrazovanje. Mnogi mladi ljudi u BiH razmisljaju kao ja, a i ima ih dosta pametnijih od mene, ali ne mogu dobiti sansu od istih likova koji vladaju tri decenije. Kolika se rasprava o Cenicki bila razvila, je li cetnikusa, nije li, je li promijenila stavove, jede li cevape dzaba u Sarajevu (onaj ironicni momenat kada je ona branila Sarajevo od Dodika), a niko se ne pita zasto opet ona, pa je li moguce da nema niko nov, obrazovan da se postavi, nezavisno iz kojeg je entiteta. Sa SDA to isto mozes staviti na stotu. I kad smo vec na temi o Adisu, a ti spomenu korupciju, ako me sjecanje ne vara, on je jos prije deset godina vodio kampanju da se izbaci korupcija iz zdravstva, samo sto je ista kampanja poklopljena od vlasti u sekundi, jer kao sto vidimo, za ispite iz anatomije se placaju zesce cifre. Halo ba, izvini, ali meni nije normalno da buduci doktori koji ce biti u situaciji da spasavaju zivote mogu platiti ispit ili poziciju, a to ti je skoro pa zvanicna SDA politika.
Nurudin

#388 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Chmoljo wrote:
Nurudin wrote: Nemoj kakiti, samo si to napisao i još nešto o Nedi koja nije dala.
Chmoljo wrote:
Nurudin wrote:Ti bi da se smanje doprinosi , a da se povećaju penzije , jel da. E pa ne može, neda matematika
može. jer u matematici ne postoje samo minus i plus.

piše se "ne da". a Neda je davala svima kad je ostarila.
Dobro, po kojoj matematici ti možeš uplaćivati 300km za doprinose , a očekivati da je najmanja penzija bar 500km ?
Ili tražiti da se manje troši u budžetu, a podržavati svake godine štrajk policije, prosvjete , zdravstva ?
arzuhal

#389 Re: Adis Arapovic

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
I SDP-ove paketiće, 'nači 2 x po paket, 'nači Bože! Narod će imati i da se raspojasa Image
cadburry

#390 Re: Adis Arapovic

Post by cadburry »

Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote:
A dok mi ne promijenimo sebe, treba pustiti uhljupe na vlasti da nas pljačkaju?
Stari_demagog

#391 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

GandalfSivi wrote: Dvije mantre SDA-ovaca. Prva je "Inace ne glasam za SDA, ali kada vidim ostale", a druga je "Svi smo isti, svi smo podlozni korupciji, a i svakako smo neuki". Ono, nema se sta prodati, pa se podvaljuje defetizam. Izvini molim te, ja niti zelim biti dio korupcije, a i dobar dio zivota sam ulozio u svoje obrazovanje. Mnogi mladi ljudi u BiH razmisljaju kao ja, a i ima ih dosta pametnijih od mene, ali ne mogu dobiti sansu od istih likova koji vladaju tri decenije. Kolika se rasprava o Cenicki bila razvila, je li cetnikusa, nije li, je li promijenila stavove, jede li cevape dzaba u Sarajevu (onaj ironicni momenat kada je ona branila Sarajevo od Dodika), a niko se ne pita zasto opet ona, pa je li moguce da nema niko nov, obrazovan da se postavi, nezavisno iz kojeg je entiteta. Sa SDA to isto mozes staviti na stotu. I kad smo vec na temi o Adisu, a ti spomenu korupciju, ako me sjecanje ne vara, on je jos prije deset godina vodio kampanju da se izbaci korupcija iz zdravstva, samo sto je ista kampanja poklopljena od vlasti u sekundi, jer kao sto vidimo, za ispite iz anatomije se placaju zesce cifre. Halo ba, izvini, ali meni nije normalno da buduci doktori koji ce biti u situaciji da spasavaju zivote mogu platiti ispit ili poziciju, a to ti je skoro pa zvanicna SDA politika.
Znači smiješ ruku u vatru da ne podmićuješ, da se ne švercaš GRAS-om, da ne čekaš štelu ? Ja znam dosta mladih ljudi koji seru o poštenju, a kad im se ukaže prilika da ukradu žvaku ukradu je s ponosom. Makar i prilikom krađe imaj kriterij pa se ne spuštaj na taj nivo da te ljudi prozivaju zbog 10 feninga. I skontali smo da ti je Adis haver, ne moraš više...
Stari_demagog

#392 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

cadburry wrote: A dok mi ne promijenimo sebe, treba pustiti uhljupe na vlasti da nas pljačkaju?
Kad promijeniš sebe uđi u politiku i mijenjaj društvo i ljude oko sebe. Ako si sposoban i obrazoan nemaš šta čekati.
GandalfSivi

#393 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

Nurudin wrote:
Chmoljo wrote:
Dobro, po kojoj matematici ti možeš uplaćivati 300km za doprinose , a očekivati da je najmanja penzija bar 500km ?
Ili tražiti da se manje troši u budžetu, a podržavati svake godine štrajk policije, prosvjete , zdravstva ?
Pocnes ukidati ogromnu administraciju, zaposlenu po rodjackim i stranackim vezama. Onima koji ostanu raditi u administraciji izjednacis plate sa realnim sektorom. Pocnes ukidati nova sluzbena auta od po 100.000 maraka svake tri godine. Uvedes kontrolu potrosnje na razno-razne prezentacije. U zadnjih 10 godina se od putarina i akciza (znaci bez poreza i doprinosa) koje su namjenjene za planske programe prikupilo 4 milijarde eura, oli ti 8 milijardi maraka, koje su nestale. Puf.
Stari_demagog

#394 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
I SDP-ove paketiće, 'nači 2 x po paket, 'nači Bože! Narod će imati i da se raspojasa Image
Ma jadno je ovo sve i od SDA i od SDP-a i sve i jedne stranke koja se ponosi s tim što je nekome dala humanitarni paket, a one uzroci što su ti ljudi spali na to da ih neko gleda kako primaju humanitarnu pomoć. Umjesto da kod ljudi generalno preovladava takav stav ovi stranački botovi se između sebe svađaju čiji je paket bio veći i ako bilo šta kažeš protiv jedne stranke etiketiraju te kao pripadnika druge i tako u krug.
Bloo
Globalna šefica

#395 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Nurudin wrote: Ma dobro, kad si ti uprla da nam je loše , nek ti bude . Ništa nam ne ide, užasno nam je , bar dok Avaz i Adis ne počnu da
nam boje stvarnost drugim bojama. Hoće to biti cirkus , materemi , nešto tipa Vučićeva era i sloboda medija u Srbiji.

Elem, čekam ovog Rocoljuba da kaže išta u vezi linkova koje sam mu na njegovo insistrianje postavio i već unaprijed rekao
da neće niko ni mukajet . Tako da se unaprijed ograđujem kad mi neko zatraži link kao argumnet ,jer bi vrlo vjerovatno mogao
dobiti odgovor tipa Šešelj- Hag.
Nisam uprla. Niti jednom nisam tvrdila da u broju koji ti navodiš nema stvarno zaposlenih ljudi.
Ali, voljela bih da mogu da dođem do slijedećih podataka, a koji nisu vidljivi iz izvještaja Zavoda za statistiku:
- od broja ljudi koji se ne vode više na birou, koliko ih je stvarno zaposleno i u kojim firmama i na koju vrstu ugovora
cadburry

#396 Re: Adis Arapovic

Post by cadburry »

Stari_demagog wrote:
cadburry wrote: A dok mi ne promijenimo sebe, treba pustiti uhljupe na vlasti da nas pljačkaju?
Kad promijeniš sebe uđi u politiku i mijenjaj društvo i ljude oko sebe. Ako si sposoban i obrazoan nemaš šta čekati.
Ja kritikujem glasno, odem na poneku javnu raspravu, izađem na proteste i redovno glasam za one za koje mislim da mogu skinuti ove kriminalce sa vlasti. Jer nemam želje ni vremena se aktivno baviti politikom već to delegiram na druge. Nažalost ja sam u manjini. U većini su oni kojim SDA plati cvaju da izađu na izbore ili agitiraju za njih po forumu.
GandalfSivi

#397 Re: Adis Arapovic

Post by GandalfSivi »

Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote: Dvije mantre SDA-ovaca. Prva je "Inace ne glasam za SDA, ali kada vidim ostale", a druga je "Svi smo isti, svi smo podlozni korupciji, a i svakako smo neuki". Ono, nema se sta prodati, pa se podvaljuje defetizam. Izvini molim te, ja niti zelim biti dio korupcije, a i dobar dio zivota sam ulozio u svoje obrazovanje. Mnogi mladi ljudi u BiH razmisljaju kao ja, a i ima ih dosta pametnijih od mene, ali ne mogu dobiti sansu od istih likova koji vladaju tri decenije. Kolika se rasprava o Cenicki bila razvila, je li cetnikusa, nije li, je li promijenila stavove, jede li cevape dzaba u Sarajevu (onaj ironicni momenat kada je ona branila Sarajevo od Dodika), a niko se ne pita zasto opet ona, pa je li moguce da nema niko nov, obrazovan da se postavi, nezavisno iz kojeg je entiteta. Sa SDA to isto mozes staviti na stotu. I kad smo vec na temi o Adisu, a ti spomenu korupciju, ako me sjecanje ne vara, on je jos prije deset godina vodio kampanju da se izbaci korupcija iz zdravstva, samo sto je ista kampanja poklopljena od vlasti u sekundi, jer kao sto vidimo, za ispite iz anatomije se placaju zesce cifre. Halo ba, izvini, ali meni nije normalno da buduci doktori koji ce biti u situaciji da spasavaju zivote mogu platiti ispit ili poziciju, a to ti je skoro pa zvanicna SDA politika.
Znači smiješ ruku u vatru da ne podmićuješ, da se ne švercaš GRAS-om, da ne čekaš štelu ? Ja znam dosta mladih ljudi koji seru o poštenju, a kad im se ukaže prilika da ukradu žvaku ukradu je s ponosom. Makar i prilikom krađe imaj kriterij pa se ne spuštaj na taj nivo da te ljudi prozivaju zbog 10 feninga. I skontali smo da ti je Adis haver, ne moraš više...
Nikakav problem, smijem ruku u vatru staviti. Svercovao se tramvajem mozda poslije rata, mimo toga sve sto sam u zivotu uspio, uspio sam posteno, bez stela, i fakultet i magistrat i karijeru i svijet koji sam proputovao. Ne treba mi u zivotu da uzimam nesto sto mi ne pripada, sve se moze svojim radom.

PS Moras se definisati, jesam li ja Adis ili mi je Adis haver. Hajde da ti pomognem malo, u prvom postu sam napisao da ga znam, ali opet, nije to nesta toliko ni posebno, znam ja dosta ljudi, Sarajevo mali grad a svi smo zajedno odrastali i u istim krugovima se kretali, nije to bas neka referenca.
Nurudin

#398 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

GandalfSivi wrote:
Nurudin wrote:
Chmoljo wrote:
Pocnes ukidati ogromnu administraciju, zaposlenu po rodjackim i stranackim vezama. Onima koji ostanu raditi u administraciji izjednacis plate sa realnim sektorom. Pocnes ukidati nova sluzbena auta od po 100.000 maraka svake tri godine. Uvedes kontrolu potrosnje na razno-razne prezentacije. U zadnjih 10 godina se od putarina i akciza (znaci bez poreza i doprinosa) koje su namjenjene za planske programe prikupilo 4 milijarde eura, oli ti 8 milijardi maraka, koje su nestale. Puf.
Treba to uraditi svakako ali postoje neke dejtonske kategorije koje ustavom uspostavljaju administraciju , dakle kantoni .
Za ukidanje kantona moraš imati široku podršku, a ne vlast koja je sačinjena od koalicije sa jačom opozicijom od same zvanične
opozicije. To za 8milijardi ne znam, liči mi na klasičnu spin glupost ...gdje su nestale, kako su mogle proći tako pored ovako
nabrijanih opzicionih i inih kritičara...heej 8 milijardi. Možda su neodgovorno potrošene ali reći da ih je neko , paf, ukro..to je već smiješno.
Inače, ja uvijek kad eto ko branim vlast , govorim o zadnje 4 godine
Stari_demagog

#399 Re: Adis Arapovic

Post by Stari_demagog »

cadburry wrote:
Stari_demagog wrote:
Ja kritikujem glasno, odem na poneku javnu raspravu, izađem na proteste i redovno glasam za one za koje mislim da mogu skinuti ove kriminalce sa vlasti. Jer nemam želje ni vremena se aktivno baviti politikom već to delegiram na druge. Nažalost ja sam u manjini. U većini su oni kojim SDA plati cvaju da izađu na izbore ili agitiraju za njih po forumu.
Pa zato što ti nećeš ima ko hoće, a taj ko hoće je uglavnom sumnjivog kvaliteta. I ovo je fakat rezultat onoga "tražili ste, gledajte".
Bloo
Globalna šefica

#400 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Nurudin wrote: Dobro, po kojoj matematici ti možeš uplaćivati 300km za doprinose , a očekivati da je najmanja penzija bar 500km ?
40 godina radnog staža x 12 mjeseci x cca 300 KM = 144000 KM

Penzionišem se u 65 godini i recimo mandrknem u 85 kao neki prosjek za vječna lovišta

20 godina primanja penzije x 12 mjeseci x 500 km = 120 000 KM

Da se manje trošu u budžetu na:
- sluzbena auta
- dnevnice
- "sluzbena" putovanja
- TOALETNI PAPIR

Zašto zaposlenici u kantonima, opcinama, parlamentu nikada ne štrajkaju?
Locked