Stari_demagog wrote:GandalfSivi wrote:Stari_demagog wrote:Šuplja je priča da se ljudi u ovoj državi neće baviti politikom ako budu dobro živjeli. Mi ćemo se s njom baviti i kad nam plata bude pet milja, a potroška korpa sto maraka jer smo takav narod. I sad kad pogledaš, najviše se žale oni koji imaju sve. Na ovom forumu sigurno ne obitava sirotinja, a stalno se jadikuje. Sirotinja radi za pet stoja, dođe kući, odradi nešto oko kuće i ode na spavanje, nemaju kad srati.
Sve okay, ali hajmo definisati prioritete. Hajmo pricati o politici punih stomaka, bolje se svari nego na prazan... Dosta je bilo maskiranja nesposobnosti i korupcije sa "visom" politikom...
Čisto sumnjam da je od nas iko gladan i kažem ti, oni koji to stvarno jesu nemaju kad da se bave politikom. Jedina okupacija im je kako preživjeti. Nemaš ti šta maskirati nesposobnost i korupciju kad smo svi sami takvi. Danas ćeš podmiti policajca sa cvajom da ne bi platio kaznu od 100 KM, a sutra ćeš jebati mater političaru koji se ugradio u neki tender. Počnimo prvo sebe mijenjati, svoj način razmišljanja i spustimo se malo na zemlju jer u ovoj državi su svi stručnjaci za sve, a svi zajedno nemamo dva razreda osnovne škole.
Dvije mantre SDA-ovaca. Prva je "Inace ne glasam za SDA, ali kada vidim ostale", a druga je "Svi smo isti, svi smo podlozni korupciji, a i svakako smo neuki". Ono, nema se sta prodati, pa se podvaljuje defetizam. Izvini molim te, ja niti zelim biti dio korupcije, a i dobar dio zivota sam ulozio u svoje obrazovanje. Mnogi mladi ljudi u BiH razmisljaju kao ja, a i ima ih dosta pametnijih od mene, ali ne mogu dobiti sansu od istih likova koji vladaju tri decenije. Kolika se rasprava o Cenicki bila razvila, je li cetnikusa, nije li, je li promijenila stavove, jede li cevape dzaba u Sarajevu (onaj ironicni momenat kada je ona branila Sarajevo od Dodika), a niko se ne pita zasto opet ona, pa je li moguce da nema niko nov, obrazovan da se postavi, nezavisno iz kojeg je entiteta. Sa SDA to isto mozes staviti na stotu. I kad smo vec na temi o Adisu, a ti spomenu korupciju, ako me sjecanje ne vara, on je jos prije deset godina vodio kampanju da se izbaci korupcija iz zdravstva, samo sto je ista kampanja poklopljena od vlasti u sekundi, jer kao sto vidimo, za ispite iz anatomije se placaju zesce cifre. Halo ba, izvini, ali meni nije normalno da buduci doktori koji ce biti u situaciji da spasavaju zivote mogu platiti ispit ili poziciju, a to ti je skoro pa zvanicna SDA politika.