Pa vjerovatno zato što oni koji prigovaraju smatraju da nema nikakvog razloga da homoseksualnost bude zabranjena, a još manje drastično kažnjavana, zato jer je riječ o slobodnoj volji odraslih osoba koje time ne štete nikome.salik79 wrote:Pa zasto se onda prigovara drzavama u kojima je homoseksualizam zakonom zabranjen?!
LGBT parada
-
L u c i f e r
#376 Re: LGBT parada
- Pandakonda
#377 Re: LGBT parada "jopet"
Brate ti si taj koji ne zna objasnit svoj stav. Kakve veze ima brak sestra-brat čiji potomci će imati biološke defekte, sa lgbt brakovima koji nemaju nikakvu štetu ? Ja ti opet govorim, brak je ugovor koji dobrovoljno sklapaju dvije punoljetne i svjesne osobe i taj brak ne šteti ničijoj slobodi. Tako da što se mene tice nek se i brat-sestra žene, ali im zabranit da imaju biološku djecu zbog posljedica koje bi moglo imati djete.Idemedosumom wrote:
Ja ne znam jel vi mene trolate ili stvarno niste u stanju shvatiti? Još se ateiste busaju da su pametniji od "glupih vijernika", koriste logiku, visok IQ itd...
Tvojim rezonovanjem ni osobe koje žele sklopiti brak s bratom/sestrom ili nabližim rođakom/rodicom nemaju ista prava kao oni koji ne prakticiraju incest. Jer svi se možemo ženiti, udavati, samo oni ne mogu???
Da bi svi imali ista prava, svakome bi trebalo dozvoliti da radi što hoće, na način kako on/ona hoće, u suprotnom nema ista prava.
- Idemedosumom
#378 Re: LGBT parada
Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
- Opetja033
#379 Re: LGBT parada
Upotrijebiti sve mehanizme kako bi se prava LGBT osoba zastitila. Od diskriminacije na radnom mjestu pa do fizickih napada na ulici. Uvesti rigorozne kazne.
Dati im pravo na zajednicu/partnerstvo koja bi imala sva prava i obaveze kao i brak (osim usvajanja djece) ali se ne bi zvalo brakom. Brak je institucija izmedju muskarca i zena. Tacka.
Dakle da mogu jedni druge nasljedjivti, uzivati ista prava i imati iste obaveze kao i osobe u braku. Osim iznimke koju sam naveo.
A neka paradiraju po Zagrebu i Beogradu.
Poredeci sa Beogradom mi smo prilicno tolerantna sredina. Uvijek je bilo pedera i lezbejki kod nas, uvijek se znalo i uvijek su bili dio drustva. Na kraju krajeva dobar dio ovih aktivista se preselio ovamo upravo iz Srbije. Za razliku od Beograda ne pamtim nijedan fizicki napad na osobu samo zato jer je homosekualnog opredjeljenja. Na kraju krajeva, znamo svi gdje oni najvise izlaze, gdje se okupljaju -pa niko nije nikada pravio probleme. Aktivizam je sasvim druga stvar. Paradirati nece, to je crvena linija.
Dati im pravo na zajednicu/partnerstvo koja bi imala sva prava i obaveze kao i brak (osim usvajanja djece) ali se ne bi zvalo brakom. Brak je institucija izmedju muskarca i zena. Tacka.
Dakle da mogu jedni druge nasljedjivti, uzivati ista prava i imati iste obaveze kao i osobe u braku. Osim iznimke koju sam naveo.
Poredeci sa Beogradom mi smo prilicno tolerantna sredina. Uvijek je bilo pedera i lezbejki kod nas, uvijek se znalo i uvijek su bili dio drustva. Na kraju krajeva dobar dio ovih aktivista se preselio ovamo upravo iz Srbije. Za razliku od Beograda ne pamtim nijedan fizicki napad na osobu samo zato jer je homosekualnog opredjeljenja. Na kraju krajeva, znamo svi gdje oni najvise izlaze, gdje se okupljaju -pa niko nije nikada pravio probleme. Aktivizam je sasvim druga stvar. Paradirati nece, to je crvena linija.
Last edited by Opetja033 on 14/05/2017 12:33, edited 2 times in total.
- Pandakonda
#380 Re: LGBT parada
Pa ja tebe pitam jer si ih ti spomenuo. Što se mene tice neka stupaju u brakove i rade što hod hoće dokle god neće imati biološku djecu.Idemedosumom wrote:Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
- salik79
#381 Re: LGBT parada
Cak i da zele djecu, dovoljno da se pregledaju i ustanove da nemaju nekih simptomaticnih, znacajnijih, DNK ostecenja (nasljednih bolesti i sl.)...Incest, po nasem zakonu (koliko sam upucen), ne podrazumijeva iskljucivo srodnike po prvoj liniji (roditelji-djeca, djeca-djeca), nego i najblize krvne srodnike.Idemedosumom wrote:Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
-
L u c i f e r
#382 Re: LGBT parada
Nekome ko postavlja takva pitanja, uzalud je bilo šta objašnjavati.Idemedosumom wrote:Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
Ako ti se incestuje incestuj, nemam ništa protiv.
-
L u c i f e r
#383 Re: LGBT parada
Ko ima pravo da ima zabrani i na osnovu čega?Opetja033 wrote:Upotrijebiti sve mehanizme kako bi se prava LGBT osoba zastitila. Od diskriminacije na radnom mjestu pa do fizickih napada na ulici. Uvesti rigorozne kazne.
Ako je to na zapadu prihvaćeno, primaće ga i Bake samo da dobija krede od MMFa...
- Idemedosumom
#384 Re: LGBT parada
Znao sam da ćeš imati jak argument. Da te Allah nagradi, selamL u c i f e r wrote:Nekome ko postavlja takva pitanja, uzalud je bilo šta objašnjavati.Idemedosumom wrote:Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
Ako ti se incestuje incestuj, nemam ništa protiv.
- Idemedosumom
#385 Re: LGBT parada "jopet"
O definiciji braka se odavno vode žestoke rasprave. Donedavno je opšteprihvaćena definicija bila, a najstariji pisani izvori potvrđuju, da je brak ugovor između muškarca i žene. Sada se nameće ova boldirana definicija koju si gore naveo. Kasnije će određeni sigurno pokušati iz definicija izbaciti ono "punoljetne", drugi će opet ono "osobe" zamijeniti s "živim bićem" itd...Pandakonda wrote: ... Ja ti opet govorim, brak je ugovor koji dobrovoljno sklapaju dvije punoljetne i svjesne osobe i taj brak ne šteti ničijoj slobodi...
Problem je upravo u tome, što se ne možemo usaglasiti gdje će biti granica, dokle je uredu a odakle počinje biti nenormalno.Pandakonda wrote:Pa ja tebe pitam jer si ih ti spomenuo. Što se mene tice neka stupaju u brakove i rade što hod hoće dokle god neće imati biološku djecu.Idemedosumom wrote:Pa kome štete oni koji hoće incest? Pogotovo ako pri tome ne žele djecu rađati?
-
L u c i f e r
#386 Re: LGBT parada
Nije mi bila namjera da te uvrijedim, oprosti ako si to tako shvatio.Idemedosumom wrote:
Znao sam da ćeš imati jak argument. Da te Allah nagradi, selam
Ali zaista ti je pitanje nonsens.
Nemoguće im je dozvoliti brak, a zabraniti rađanje djece, to je valjda očigledno, barem meni.
A moral i običaju se konstno mijenjaju.
Pa i Hava se karala sa svojim sinovima, ili su se barem njeni sinovi karali sa svojim sestrama.
Za one koji su vjernici.
- Edin H.
#387 Re: LGBT parada "jopet"
Ja sam upoznao momka iz Afganistana koji boluje of thalasemije, prouzrokovane zato sto su roditelji bliski srodnici.Pandakonda wrote:Brate ti si taj koji ne zna objasnit svoj stav. Kakve veze ima brak sestra-brat čiji potomci će imati biološke defekte, sa lgbt brakovima koji nemaju nikakvu štetu ? Ja ti opet govorim, brak je ugovor koji dobrovoljno sklapaju dvije punoljetne i svjesne osobe i taj brak ne šteti ničijoj slobodi. Tako da što se mene tice nek se i brat-sestra žene, ali im zabranit da imaju biološku djecu zbog posljedica koje bi moglo imati djete.Idemedosumom wrote:
Ja ne znam jel vi mene trolate ili stvarno niste u stanju shvatiti? Još se ateiste busaju da su pametniji od "glupih vijernika", koriste logiku, visok IQ itd...
Tvojim rezonovanjem ni osobe koje žele sklopiti brak s bratom/sestrom ili nabližim rođakom/rodicom nemaju ista prava kao oni koji ne prakticiraju incest. Jer svi se možemo ženiti, udavati, samo oni ne mogu???
Da bi svi imali ista prava, svakome bi trebalo dozvoliti da radi što hoće, na način kako on/ona hoće, u suprotnom nema ista prava.
- Idemedosumom
#388 Re: LGBT parada
Ne znam zašto se meni izvinjavaš, kolega Pandakonda ima taj stav, a ne ja:L u c i f e r wrote:Nije mi bila namjera da te uvrijedim, oprosti ako si to tako shvatio.Idemedosumom wrote:
Nemoguće im je dozvoliti brak, a zabraniti rađanje djece, to je valjda očigledno, barem meni.
Ja sam, naravno, i protiv legalizacije incesta, samo sam taj primjer naveo jer me zanimaju vaši argumenti, zašto homoseksualnost-da a ostale vrste nastranosti-ne.Pandakonda wrote: Tako da što se mene tice nek se i brat-sestra žene, ali im zabranit da imaju biološku djecu zbog posljedica koje bi moglo imati djete.
-
kakavdanakneiskustvu
#389 Re: LGBT parada
logicno,ovi drugi bi te mozda i ubili zbog imea,ovi prvi neproblemnatravunu wrote:
Od 40:40 do 50:15
Iskreno, draži su mi ovi lgtb , nego ustaše i četnici
-
L u c i f e r
#390 Re: LGBT parada
Ti me citira, pa reko...Idemedosumom wrote:Ne znam zašto se meni izvinjavaš, kolega Pandakonda ima taj stav, a ne ja:L u c i f e r wrote:Nije mi bila namjera da te uvrijedim, oprosti ako si to tako shvatio.Idemedosumom wrote:
Ja sam, naravno, i protiv legalizacije incesta, samo sam taj primjer naveo jer me zanimaju vaši argumenti, zašto homoseksualnost-da a ostale vrste nastranosti-ne.Pandakonda wrote: Tako da što se mene tice nek se i brat-sestra žene, ali im zabranit da imaju biološku djecu zbog posljedica koje bi moglo imati djete.
A šta veliš ono za Havu...?
- Idemedosumom
#391 Re: LGBT parada
Pa ne znam šta da velim, nisam dovoljno načitan kako bih vodio raspravu na tu temu, koja bi svakako predstavljala offtopic ovdje.
Ja koliko znam, šerijat se mijenjao, nove objave mijenjaju stare. Možda je incest prije bio dopušten, a sada više nije, možda uopšte nije bio incest ni tada, imaju učeniji od mene pa neka kažu svoje na podforumu religija.
Ja koliko znam, šerijat se mijenjao, nove objave mijenjaju stare. Možda je incest prije bio dopušten, a sada više nije, možda uopšte nije bio incest ni tada, imaju učeniji od mene pa neka kažu svoje na podforumu religija.
- S4mpion
#392 Re: LGBT parada "jopet"
Katastrofalan argument. Pa i u zemljama gdje je homoseksualnost zakonom zabranjena, zahtijeva se legalizacija iste.L u c i f e r wrote:Incest je zakonom zabranjen.Idemedosumom wrote:
Homoseksualnost nije.
- S4mpion
#393 Re: LGBT parada
Poslije LGBT, granica se gubi, incest, zoofilija... i to su pojave koje traže podršku društva.
- Mišo_Kovač
#394 Re: LGBT parada
"Poslije crnaca granica se gubi, žene, muslimani, židovi, LGBT... i to su pojave koje traže podršku društva" - tolerantni narod, cirka 1955.

- Pandakonda
#395 Re: LGBT parada
Ima jedan jako bitan pojam koji ljudi izgleda ovdje ne razumiju, a on se zove pristanak. Životinje ti sigurno neće dati pristanak da ti imaš odnose sa njima. A što se tiče incesta ja stvarno ne znam koga zanima šta dvoje punoljetnih i svjesnih ljudi radi, šta god da rade, rade to sebi.S4mpion wrote:Poslije LGBT, granica se gubi, incest, zoofilija... i to su pojave koje traže podršku društva.
-
kakavdanakneiskustvu
#396 Re: LGBT parada
Opetja033 wrote:Upotrijebiti sve mehanizme kako bi se prava LGBT osoba zastitila. Od diskriminacije na radnom mjestu pa do fizickih napada na ulici. Uvesti rigorozne kazne.
a napad na queer festival prije desetak godina?
- Idemedosumom
#397 Re: LGBT parada
Oprosti mi molim te ako izgleda kao da se šprdam, ali koliko sam upućen - s čimpanzama i nekim drugim vrstama primata je moguće komunicirati znakovnim jezikom.Pandakonda wrote:Ima jedan jako bitan pojam koji ljudi izgleda ovdje ne razumiju, a on se zove pristanak. Životinje ti sigurno neće dati pristanak da ti imaš odnose sa njima. A što se tiče incesta ja stvarno ne znam koga zanima šta dvoje punoljetnih i svjesnih ljudi radi, šta god da rade, rade to sebi.S4mpion wrote:Poslije LGBT, granica se gubi, incest, zoofilija... i to su pojave koje traže podršku društva.
Ako bi se komunikacijom uspio ostvariti ekvivalent "pristanka" na sex, da li bi po tebi u tom slučaju sex s majmunima bio prihvatljiv?
Pošto se svi hvataju ovog "pristanak" argumenta kako bi definisali granicu normale između homoseksualizma i ostalih nastranosti.
[insert "ako se tebi sexa s majmunima, ti izvoli" comments here]
- Pandakonda
#398 Re: LGBT parada
Pristanak majmuna nije isti kao pristanak čovjeka, isto kao što pristanak djeteta nije isti kao pristanak odraslog čovjeka, jer majmun kao i djete nema jasnu percepciju i ne razumije šta je seksualni odnos, majmuni nikad neće imati isti IQ i razumjevanje kao i ljudi.Idemedosumom wrote:Oprosti mi molim te ako izgleda kao da se šprdam, ali koliko sam upućen - s čimpanzama i nekim drugim vrstama primata je moguće komunicirati znakovnim jezikom.Pandakonda wrote:Ima jedan jako bitan pojam koji ljudi izgleda ovdje ne razumiju, a on se zove pristanak. Životinje ti sigurno neće dati pristanak da ti imaš odnose sa njima. A što se tiče incesta ja stvarno ne znam koga zanima šta dvoje punoljetnih i svjesnih ljudi radi, šta god da rade, rade to sebi.S4mpion wrote:Poslije LGBT, granica se gubi, incest, zoofilija... i to su pojave koje traže podršku društva.
Ako bi se komunikacijom uspio ostvariti ekvivalent "pristanka" na sex, da li bi po tebi u tom slučaju sex s majmunima bio prihvatljiv?
Pošto se svi hvataju ovog "pristanak" argumenta kako bi definisali granicu normale između homoseksualizma i ostalih nastranosti.
[insert "ako se tebi sexa s majmunima, ti izvoli" comments here]
- Opetja033
#399 Re: LGBT parada
Pogledaj drugi boldirani dio.kakavdanakneiskustvu wrote:Opetja033 wrote:Upotrijebiti sve mehanizme kako bi se prava LGBT osoba zastitila. Od diskriminacije na radnom mjestu pa do fizickih napada na ulici. Uvesti rigorozne kazne.
-
kakavdanakneiskustvu
#400 Re: LGBT parada
Opetja033 wrote:Pogledaj drugi boldirani dio.kakavdanakneiskustvu wrote:Opetja033 wrote:Upotrijebiti sve mehanizme kako bi se prava LGBT osoba zastitila. Od diskriminacije na radnom mjestu pa do fizickih napada na ulici. Uvesti rigorozne kazne.
a znači ne smiju paradirati,imati svoj festival u zatvorenom prostoru?