Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post Reply
mO k3

#376 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by mO k3 »

zg1911 wrote:
mO k3 wrote:
zg1911 wrote:Loši su ti pokušaji, u zg parada već godinama prolazi bez većeg ekscesa. i održava se svake godine. kod tolerantnih? ili medju tolerantnima nema lgbt osoba?
o kakvim pokusajima pises ?? ...... ukucas parada ponosa bg/zg neredi i google ti izbaci ....
I onda pogledaš godine i vidiš ono što ti gore napisah, da zadnjih godina u zg nema nereda.

za bg me boli kurac, al mi nije jasno kako to da u tolerantnoj bih nema parada? pa makar u onom tolerantnijem dijelu.
eto imamo nesto zajednicko mene ne boli kurac , nego me ne zanima sta i kako je u beogradu, kako je u zagrebu niti idem po forumima susjednih drzava kao vi pojedini ovdje
zg1911

#377 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:Loši su ti pokušaji, u zg parada već godinama prolazi bez većeg ekscesa. i održava se svake godine. kod tolerantnih? ili medju tolerantnima nema lgbt osoba?
A da poredimo sredine iste velicine? Recimo Split i Sarajevo? :D

Jer ako cemo primjera radi porediti Beograd sa Sarajevom, onda mozemo porediti i Zivinice sa Splitom. Tu je to negdje po omjeru, i ne vjerujem da je bas fer - osim ako Splice nemaju nista protiv da ih se po kulturi i toleranciji poredi s Vukovijama ili Dubravama, ili drugim dijelovima opstine Zivinice u kojim se za kriv pogled fasuje cakija u butinu?

Otidji u Split za ZG tablicama i tom pricom, pa nam javi kako si prosao. :)

Kako bilo, Srbija i dalje ubjedljivo najgora po pitanju nasilja protiv LGBT osoba, kao i nasilja "navijackih skupina" na paradama i mimo njih. Ljudi imaju crkvene stranke u parlamentu, a te iste stranke zagovaraju nasilje i ucestvuju u istom... U medjuvremenu, akademija im se bori protiv Darwina. Toga bas i nema u Bosni, ni u Hrvatskoj (a iskreno i bez uvrede, cini mi se da ste vi blize toj krajnosti nego mi).
napisah ti u proteklom postu. st nije sjeverozapad.
ali i u takvom splitu parada bude. i prodje bez većih sranja. ne zbog tolerantnih splićana, doduše, već zbog policije koja to bolje odradi.

a ovo za crkvu i njeno licemjerje u pogledu lgbt prava stoji. crkva je općenito interesna organizacija koja seljoberima prodaje muda pod bubrege. ja sam anticrkvenjak do te mjere da bi ih zabranio
Alfons Kauders

#378 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Aha, odrzava se u Mostaru, ulicama Mile Budaka i Maksa Luburica. :D

Kako bilo, ranking bi bio HR, BA, SR... Odnosno gay populacija generalno ima vise problema u Srbiji no u BiH (mada je i kod nas katastrofa) ili Hrvatskoj (mada je i kod vas katastrofa).

Srbija je definitivno na dnu ljestvice.

da, tamo naročito. isto kao na potezu drniš-sinj-imotski

nije to za hvalit se, slažem se. samo mi ta priča o tolerantnim bošnjaima a netolerantnim hrvatima i srbima ne drži vodu.

poanta - što se više ide ka sjeverozapadu (čitaj: sloveniji) to je narod tolerantniji.
Zavisi od definicije tolerancije. Primjera radi:

- u ZG se odrzavaju parade i nema izgreda (tolerancija)
- no, u tim paradama nema Roma i Zidova (nisu "nestali" radi viska tolerancije, vec radi Ustasa i Jasenovca)

Tako da... Ne, u Sarajevu, Bihacu, Zivinicama ili Tuzli nema gay parada - ali barem nema ni masovnih grobnica, ni komemoracija za zrtve Jasenovca.

Ukratko - vi imate paradu, ulicu Mile Budaka, i komemorativni centar Jasenovac. Mi nemamo ni paradu, ni Budaka, ni Jasenovac.

Mi imamo pametnija posla. :D
zg1911

#379 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

mO k3 wrote: eto imamo nesto zajednicko mene ne boli kurac , nego me ne zanima sta i kako je u beogradu, kako je u zagrebu niti idem po forumima susjednih drzava kao vi pojedini ovdje
a jooooj
dakle na tom nivou rasprave si? ostao bez protuargumenta pa "šta ćeš ti na našem forumu?"

toliko o toleranciji tolerantnog
mO k3

#380 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by mO k3 »

zg1911 wrote:
mO k3 wrote: eto imamo nesto zajednicko mene ne boli kurac , nego me ne zanima sta i kako je u beogradu, kako je u zagrebu niti idem po forumima susjednih drzava kao vi pojedini ovdje
a jooooj
dakle na tom nivou rasprave si? ostao bez protuargumenta pa "šta ćeš ti na našem forumu?"

Sta da ti kazem , koju protargumentaciju ?? pogledaj video mislim da je dovoljno
zg1911

#381 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Aha, odrzava se u Mostaru, ulicama Mile Budaka i Maksa Luburica. :D

Kako bilo, ranking bi bio HR, BA, SR... Odnosno gay populacija generalno ima vise problema u Srbiji no u BiH (mada je i kod nas katastrofa) ili Hrvatskoj (mada je i kod vas katastrofa).

Srbija je definitivno na dnu ljestvice.

da, tamo naročito. isto kao na potezu drniš-sinj-imotski

nije to za hvalit se, slažem se. samo mi ta priča o tolerantnim bošnjaima a netolerantnim hrvatima i srbima ne drži vodu.

poanta - što se više ide ka sjeverozapadu (čitaj: sloveniji) to je narod tolerantniji.

- no, u tim paradama nema Roma i Zidova (nisu "nestali" radi viska tolerancije, vec radi Ustasa i Jasenovca)

Tako da... Ne, u Sarajevu, Bihacu, Zivinicama ili Tuzli nema gay parada - ali barem nema ni masovnih grobnica, ni komemoracija za zrtve Jasenovca.

Ukratko - vi imate paradu, ulicu Mile Budaka, i komemorativni centar Jasenovac. Mi nemamo ni paradu, ni Budaka, ni Jasenovac.

ok, ali te ustaše nisu primarno zagrepčani. a više je partizana dao zg nego svi ostali ex yu glavni gradovi skupa.
zg1911

#382 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

mO k3 wrote:
zg1911 wrote:
a jooooj

Sta da ti kazem , koju protargumentaciju ?? pogledaj video mislim da je dovoljno
dovoljno je i meni ovo "gubi se s našeg foruma"
mO k3

#383 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by mO k3 »

@zg
E vidis kako lazes :) pise ti lijepo sta mislim nigdje nisam napisao da se gubis ....
Alfons Kauders

#384 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
A da poredimo sredine iste velicine? Recimo Split i Sarajevo? :D

Jer ako cemo primjera radi porediti Beograd sa Sarajevom, onda mozemo porediti i Zivinice sa Splitom. Tu je to negdje po omjeru, i ne vjerujem da je bas fer - osim ako Splice nemaju nista protiv da ih se po kulturi i toleranciji poredi s Vukovijama ili Dubravama, ili drugim dijelovima opstine Zivinice u kojim se za kriv pogled fasuje cakija u butinu?

Otidji u Split za ZG tablicama i tom pricom, pa nam javi kako si prosao. :)

Kako bilo, Srbija i dalje ubjedljivo najgora po pitanju nasilja protiv LGBT osoba, kao i nasilja "navijackih skupina" na paradama i mimo njih. Ljudi imaju crkvene stranke u parlamentu, a te iste stranke zagovaraju nasilje i ucestvuju u istom... U medjuvremenu, akademija im se bori protiv Darwina. Toga bas i nema u Bosni, ni u Hrvatskoj (a iskreno i bez uvrede, cini mi se da ste vi blize toj krajnosti nego mi).
napisah ti u proteklom postu. st nije sjeverozapad.
ali i u takvom splitu parada bude. i prodje bez većih sranja. ne zbog tolerantnih splićana, doduše, već zbog policije koja to bolje odradi.

a ovo za crkvu i njeno licemjerje u pogledu lgbt prava stoji. crkva je općenito interesna organizacija koja seljoberima prodaje muda pod bubrege. ja sam anticrkvenjak do te mjere da bi ih zabranio
Slazem se da je geografija jako bitan faktor, ali ne jedini. Velicina gradova je takodjer bitna, po meni cak i vise od lokacije grada.

I onda kada pitas zasto nema gay parade u Tuzli, a ima u Zagrebu... Zapitaj se koliko ljudi zivi u oba grada, i koliko ih je gay. U Tuzli bi moglo paradirati par desetina lezba i gejeva koji svi mogu stati u jedan kafic (inace super lokal koji rado posjecujem). Gay populacija Tuzle se isfura u Zagreb ili Bec, a ne obratno. Idu ljudi gdje je veca zajednica, gdje ce imati manje problema, ili gdje ce biti dalje od porodice. Logicno, i to imas sirom svijeta - gay populacija ima naviku ici u vece gradove, bio to San Francisco ili Zagreb.

A inace, kada bude ta parada u ZG, u njoj mozes primjetiti i ljude iz Tuzle i drugih malih gradova u BiH, Hrvatskoj i sire. Zasto? Zato jer tri openly gay lika u Imotskom nisu dovoljna za paradu, pa nije ni par desetina ljudi u Tuzli.

To bas i nema veze s tolerancijom, vec matematikom. :D
edo_79

#385 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by edo_79 »

HAVANA wrote:Nije.Koji ce nam kurac? Saka jada sve skupa,ni 4 miliona,ko pola berlina...i mi fol nesta,nakih drzava,odvajanja... :mastakazes:
Ma pusti šuplju ba ... idu izbori pa se pucaju svakojaki spinovi jer fali glasova .... kome treba bošnjačka država, bujrum registruj se na Travian, instaliraj Age of Empires i gradi sebi brate koliko god hoćeš ....
Last edited by edo_79 on 10/05/2017 08:36, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#386 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:

ok, ali te ustaše nisu primarno zagrepčani. a više je partizana dao zg nego svi ostali ex yu glavni gradovi skupa.
Znam da nisu, i znam koliko je partizana bilo u Hrvatskoj (nisi na srpskom forumu, opusti se! :D)

Ali to nije ni bila poenta. Namjera mi je bila da ukazem na rezultate netolerancije u hrvatskom drustvu.

Recimo, kada bi neko iz Zagreba pogledao rezultate popisa stanovnistva za Zivinice, vidio bi relativno visok natalitet i dosta nepismenosti, te zakljucio da se radi o nazadnoj sredini. Ali statistika ne govori sve - Zivinicani nisu zatucana stoka, vec su za vrijeme rata u opstinu primili desetine hiljada izbjeglicca, ukljucujuci par par hiljada Roma iz Semberije.

Nisu se doselili izborom, vec zato jer ih je neko protjerao otamo - u ovom primjeru, cetnici u proslom ratu.
A otkud toliki Romi u Semberiji? Zato jer su od necega pobjegli preko Save - u ovom primjeru, od ustasa u pretproslom ratu

I jesu li sad Zivinice primitivne jer tamo zivi puno Roma, koji u prosjeku imaju vise djece i manje skole od autohtonog stanovnistva? Ili su pak primjer tolerancije jer su postale novi dom za pripadnike manjine koja je bjezala od fasista koji su je pokusali istrijebiti?
zg1911

#387 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

@ alfons

ima i tu nešto, al zg nije baš 5 puta veći od sarajeva.
a umag ili čakovec su npr x puta manje sredine od splita, i imaju x puta manje lgbt osoba, ali da me pitaš di je narod tolerantniji - nemam dileme.

@ moke
nema veze, sve 5 ;)

anyway, odosmo u off
zforumas

#388 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zforumas »

Ko nam je kriv sto nemamo dovoljno gayeva, kod nas sve obicne pedercine
Alfons Kauders

#389 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:@ alfons

a umag ili čakovec su npr x puta manje sredine od splita, i imaju x puta manje lgbt osoba, ali da me pitaš di je narod tolerantniji - nemam dileme.

@ moke
nema veze, sve 5 ;)

anyway, odosmo u off
Zavisi kako gledas. Sarajevo realno nema ni 350,000 stanovnika, i to kada uracunas ljude koji zive po planinskim selima na 1200mnv. U samom gradu je oko 300,000 - dakle dosta je blize Splitu no Zagrebu po broju stanovnika. Koliko ZG ima kada bi tako velikodusno sracunao? 800k u samom gradu i jos par stotina hiljada u neposrednoj blizini. Dobro, ZG nije 5 puta veci, ali jeste 3.5 puta, odokativno.

A Umag je van konkurencije jer droga cini cudne stvari. Zene ljube zene i frajeri fataju frajere i kad se nabobaju u Kalesiji, kamoli u Umagu :D MDMA i mentalitet nisu isto :D
zg1911

#390 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:@ alfons

@ moke
nema veze, sve 5 ;)

anyway, odosmo u off
Zavisi kako gledas. Sarajevo realno nema ni 350,000 stanovnika, i to kada uracunas ljude koji zive po planinskim selima na 1200mnv. U samom gradu je oko 300,000 - dakle dosta je blize Splitu no Zagrebu po broju stanovnika. Koliko ZG ima kada bi tako velikodusno sracunao? 800k u samom gradu i jos par stotina hiljada u neposrednoj blizini. Dobro, ZG nije 5 puta veci, ali jeste 3.5 puta, odokativno.

A Umag je van konkurencije jer droga cini cudne stvari. Zene ljube zene i frajeri fataju frajere i kad se nabobaju u Kalesiji, kamoli u Umagu :D MDMA i mentalitet nisu isto :D
hahaha je je
sve je to droga kriva!

zg
city proper 799k
urban 692
metro 1.113k

za sa wiki kaže
city proper 275k
urban 395k
metro 688k

omjer - city proper 2,9:1, urban 1,74:1, metro 1,62

omjer avg 2,08

:D
Gojeni H

#391 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

zg1911 wrote:
I onda pogledaš godine i vidiš ono što ti gore napisah, da zadnjih godina u zg nema nereda.

za bg me boli kurac, al mi nije jasno kako to da u tolerantnoj bih nema parada? pa makar u onom tolerantnijem dijelu.
Nismo mi pederi.
Alfons Kauders

#392 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Zagreb je sigurno tolerantniji od Splita. Sarajevo je isto tolerantno.
Mi u Zg cudno gledamo bule. Hajd ja.. ja sam ih se nagledala u Sa.. al kako da mi djeci objesnimo zasto se njoj ni oci ne vide? Sta da ja kazem djetetu?
Ako joj se ne vide oci, onda nije bula :D Ali hajde ti u prosjecnom covjeku u Hrvatskoj objasni razliku izmedju selefizma, vehabizma i tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH?

Njima to sve isto :D A onda se bune kada mi pocnemo trpati sve Hrvate u isti kos, iliti U isti kos. :D

Ono, ok je kada Kolinda prica kako je BiH najveca prijetnja za sigurnost Hrvatske, ili kada izmisli hiljade terorista u istoj... Ali nemojte da slucajno ko pomisli da svi Hrvati furaju Thompsona i crnu odjecu. Oni su ipak u manjini, mada pune stadione. Dok su kod nas teroristi u vecini, mada ih ima dovoljno za 3-4 marice i nekoliko celija u Zenici.

Pocinjem sumnjati da Hrvati generalno imaju nekih zescih problema s Bosancima. Ali eto, kad nas vec ne razumiju, ne poznaju i ne vole, lijepo je barem vidjeti da nas se plase. Mislim, zlu ne trebalo, da im opet kakva glupost ne padne na pamet. Bolje je da misle da smo teroristi i da cemo sjeci glave turistima po Dalmaciji ako opet odluce zaratiti s nama. Rijec je o milionskim ustedama za ministarstvo odbrane. :-)
Gojeni H

#393 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

sherbett wrote:Zagreb je sigurno tolerantniji od Splita. Sarajevo je isto tolerantno.
Mi u Zg cudno gledamo bule. Hajd ja.. ja sam ih se nagledala u Sa.. al kako da mi djeci objesnimo zasto se njoj ni oci ne vide? Sta da ja kazem djetetu?
Nesto kao ...

Sine/Kceri, ove zene su albino, ocima im smeta sunceva svjetlost, pa zato pokrivaju i oci. Vidis da ne znaju kud udaraju. :oops:
zforumas

#394 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zforumas »

Ma reci da je sestra Dartha Vadera.
zg1911

#395 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Gojeni H wrote:
zg1911 wrote:

Nismo mi pederi.
Aj ne citiraj me s takvim glupostima
Alfons Kauders

#396 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ako joj se ne vide oci, onda nije bula :D Ali hajde ti u prosjecnom covjeku u Hrvatskoj objasni razliku izmedju selefizma, vehabizma i tradicionalnog Islama koji se praktikuje u BiH?

Njima to sve isto :D A onda se bune kada mi pocnemo trpati sve Hrvate u isti kos, iliti U isti kos. :D

Ono, ok je kada Kolinda prica kako je BiH najveca prijetnja za sigurnost Hrvatske, ili kada izmisli hiljade terorista u istoj... Ali nemojte da slucajno ko pomisli da svi Hrvati furaju Thompsona i crnu odjecu. Oni su ipak u manjini, mada pune stadione. Dok su kod nas teroristi u vecini, mada ih ima dovoljno za 3-4 marice i nekoliko celija u Zenici.

Pocinjem sumnjati da Hrvati generalno imaju nekih zescih problema s Bosancima. Ali eto, kad nas vec ne razumiju, ne poznaju i ne vole, lijepo je barem vidjeti da nas se plase. Mislim, zlu ne trebalo, da im opet kakva glupost ne padne na pamet. Bolje je da misle da smo teroristi i da cemo sjeci glave turistima po Dalmaciji ako opet odluce zaratiti s nama. Rijec je o milionskim ustedama za ministarstvo odbrane. :-)
Dobro.. koja god da je :mrgreen:

A sad ozbiljno.. predrasude su za male umove. Mali umovi ne vide lijevo. Mali umovi ne vide ni desno. Mali umovi ne znaju za dvije strane, ne znaju za toleraciju. Maliumovi nisu obrazovani, nacitani.. mali umovi nemaju ni veliko srce. Mali umovi ne razumiju. Puni su predrasuda.. zasto se smaramo malim umovima?

Ja volim BiH.. i razbijam sve predrasude. Meni je jasno da ima pojedinaca o kojima se glas daleko cuje.. al sta je taj kukolj u cijelim polju? U ostalom.. ja bi u inat jos vise dolazila.. al ne mogu od posla.
Tako da.. ako netko hoce da bude mali um.. neka se omalovazava i podcjenjuje.
Ali ne treba to ni poticati
Zato jer su mali umovi u vecini i zato jer glasaju. :D

Trump ne prica gluposti slucajno, vec zato jer se bori za podrsku te vecine. Kao i Kolinda sa svojim tisucama ISIL-ovaca u BiH.

I Trump i Kolinda su savrseno svjesni da ta prica prolazi kod vecine koja radije vjeruje svojim predrasudama no zdravom razumu.
Gojeni H

#397 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

zg1911 wrote:
Ali, mi stvarno nismo pederi. Mozes camit' koliko hoces dugo na sarajevskoj zeljeznickoj, opet te niko nece pitat' da te pojastuci.
O zagrebackom kolodvoru 80-ih su s druge strane ispredane citave urbane legende o homoseksualnoj ljubavi.
Gojeni H

#398 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Gojeni H »

zforumas wrote:
Ma reci da je sestra Dartha Vadera.
:lol: :lol: :thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#399 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by Alfons Kauders »

Gojeni H wrote:
zg1911 wrote:
Ali, mi stvarno nismo pederi. Mozes camit' koliko hoces dugo na sarajevskoj zeljeznickoj, opet te niko nece pitat' da te pojastuci.
O zagrebackom kolodvoru 80-ih su s druge strane ispredane citave urbane legende o homoseksualnoj ljubavi.
Dobro, osamdesetih su isli vozovi... A danas bas i ne...

Emma Stone bi mogla gologuza hodati stanicom, niko je ne bi pogledao - mozda i bi, kad bi neko bio tu... :D
zg1911

#400 Re: Je li vrijeme za nacionalnu državu Bošnjaka?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:

Odakle ti to da hrvati ne prave razliku između bošnjačkog i radikalnog islama? Tu si se malo prevario. Hrvat neće imati problema s tim da mu je prvi susjed bošnjak. Bošnjačka zajednica je odlično prihvaćena u hrvatskoj i u hrvatskoj nije problem biti bošnjak.

Kolinda je idiot.

Na stadionu dolazi do psihologije masa. 200 idiota povede urlikanje i pijani kretenčići će se nadodati makar ih inače boli kurac. Uostalom, stadioni nisu mjerilo društva već mjerilo njegova taloga. Šljam!
Post Reply