i ne mogu ti tu sve objasniti u 10 redova, mogu te samo usmjeriti i pomoći ti oko edukacije
a ulog i samim time rizik je na tebi
ma sve je neka vrsta piramide, ali ovdje to nije primarno. Ako nema nikoga ispod sebe opet se da zaraditi
Moderator: anex
Čuj rizik na meni,.. pa šta si rekao u prvom postu, da te podsjetim:Kuglac wrote:previše si skeptičan![]()
i ne mogu ti tu sve objasniti u 10 redova, mogu te samo usmjeriti i pomoći ti oko edukacije![]()
a ulog i samim time rizik je na tebi
Upravo to.victom wrote:BitConnect je piramida.
KAMI666 wrote:Upravo to.victom wrote:BitConnect je piramida.
Niti je to Coin koji ima bilo k akvu funkciju,
To je ponzi sema i oni sami sebi nabijaju cijenu, nikakve veze nema sa Market Capom gdje je tamo izlistan kao "coin". Cuvajte se toga. Ista stvar je sa ETHconnect, Homeblockchain, Hexacoin i ostale gluposti koje trenutno izlaze masovno na markt.
Nikakva tehnologija niti algoritam ne stoji iza ovih nabrojani, sve piramida sistemi bez ikakvog znacaja. Sutra da ugase Stranicu Bitconnect, sve si izgubio.
Ponzi?KAMI666 wrote:Upravo to.victom wrote:BitConnect je piramida.
To je ponzi sema i oni sami sebi nabijaju cijenu, nikakve veze nema sa Market Capom gdje je tamo izlistan kao "coin". Cuvajte se toga. Ista stvar je sa ETHconnect, Homeblockchain, Hexacoin i ostale gluposti koje trenutno izlaze masovno na markt.
Nikakva tehnologija niti algoritam ne stoji iza ovih nabrojani, sve piramida sistemi bez ikakvog znacaja. Sutra da ugase Stranicu Bitconnect, sve si izgubio.
Najlakse ti je da probas za tako malu sumu naci nekoga u bosni ko ima bitcoin i da mu ti das (posaljes) pare a on da posalje bitcoin gdje treba da ide.KiDjej wrote:Tteba da kupim bitcoine u vrijednosti 11 dolara i da ih posaljem.
Kako najlakse i najjaednostavnije.
Namucio sam se po raznim sajtovima da bi se na kraju ispostavilo da ne podrzavaju bosnu, jbg.
https://www.paymium.com
https://www.blockchain.com
Imam visa debitnu karticu izdatu od reiffeisen banke.
Hvala
muhafuca wrote:Ponzi?KAMI666 wrote:Upravo to.victom wrote:BitConnect je piramida.
Kao i svaki drugi novac od kada je ukinuto da novac mora biti podrzan materijalnom imovinom (kolicina zlata u trezorima i sl)
Koja je razlika? Drzava koja je garant (obecanjem a ne materijalnom imovinom) novca koji izdaje moze i ima pravo devalvirati valutu koju izdaje ako zeli bez ikakvih posljedica - moze drzava ekonomski propasti pa da sa njom i vrijednost tog novca koji izdaje propadne - moze se desiti milion stvari.
Znaci kao i bitcoin - novac izdat od strane bilo koje drzave ima vrijednosti onoliko koliko ljudi koji ga koriste vjeruju da ima - i samim tim podlozan je raznim manipulacijama spekulanata (kao sto je bio npr Libor slucaj u bliskoj proslosti)
Bitcoin vrijedi takodje onoliko koliko ljudi vjeruju u njega i kad je ukinuta potreba za osiguravanjem fizickog novca materijalnim vrijednostima, otvorena je mogucnost za pojavu kriptovaluta. Sad svako ima pravo da to gleda kao lose ili dobro ali vlade su same krive za pojavu alternativnog novca jer su vlastiti novac sustinski obezvrijedile.
Danas niko vise (bogati ljudi, milioneri i bilioneri) ne drzi vrijednost u novcu - cim zarada stigne ulaze se u kupovinu onoga sto ce dugorocno vrijediti (sta god to bilo sto oni misle da vrijedi na duge staze - dionice, nekretnine, zlato, bitcoin, itd) - u keshu imaju od 10% do maksimalno 20% svog ukupnog bogatstva cisto da se ima para za iznenadne nepredvidjene potrebe.
aha nisam dobro vidio - ucinilo mi se da je pocelo oko "Bitcoin je ponzi"victom wrote:
BitConnect je ponzi.
Niko ne govori o Bitcoinu, BitCashu, i drugim crypto valutama.
olx.baKiDjej wrote:Imq li ovdje pouzdanih ljudi, uplatit cu karticom odmah ili paypalom nekome. Sako jednokratno mi treba.
keš na stol.phillie wrote:Vjerovatno se nalaze face to face... e sad ko kome prvo uplacuje ne znam, mozda onaj koji je jaci prvi placa![]()
![]()
Moze malko detaljnije za beginnere, moze li ss visa karticom reiffeisen banke i mogu li ja poslije prebaciti te bitcoine na racun zs btc covjrku koji je registrovan kod paymium.com ?KAMI666 wrote:Najbolja opcija kupovine je preko Krakena, tamos e fino registrujes, prebacis preko banke novac na Kraken, legnu pare i kupis Coins kako i kada hoces. Mozes cak i da ga prodas i sacekas da padne cijena i opet kupis. Do sada sam tamo imao najbolje iskustvo, sto ne znaci da funkcionise preko banki iz Bosne.
Za kreditnu kartu ne znam, cudilo bi me da i to ne podrzavaju, ne znam jer nisam tako radio... Ali direktno preko ziro racuna mozes kod njih da uplatis.KiDjej wrote:Moze malko detaljnije za beginnere, moze li ss visa karticom reiffeisen banke i mogu li ja poslije prebaciti te bitcoine na racun zs btc covjrku koji je registrovan kod paymium.com ?KAMI666 wrote:Najbolja opcija kupovine je preko Krakena, tamos e fino registrujes, prebacis preko banke novac na Kraken, legnu pare i kupis Coins kako i kada hoces. Mozes cak i da ga prodas i sacekas da padne cijena i opet kupis. Do sada sam tamo imao najbolje iskustvo, sto ne znaci da funkcionise preko banki iz Bosne.
Hvala
zašto mislis da je SCAM?seoBIH wrote:Bitconect je SCAM! Volio bih kada bi mod izbrisao taj link. Sigurno cete izgubiti novac!
@victom
Kupi BTC preko pika, ima povjerljivih prodavaca pa cak se mozete i licno naci. Ne isplati ti se kupovati karticom, jer ces morati proci jebene verifikacije, a uz to platiti od 6-15% provizije. Nakon toga, prebaci ti BTC na wallet gdje je mjenjacica pa kupis koji god zelis coin.