Albanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#376 Re: Albanija - BiH

Post by LSD »

Hvala Albaniji što nam je juce otvorila oči :mrgreen: :thumbup: nadam se selektoru Meši posebno. Ovakve prijateljske i služe za to, da se isprobaju neki novi igraci, da se da šansa svima, da se otvore oči i da se zahvali nekim igracima :-)
Znaci - od Vrančića nema ništa, Pavlović pravo tanak igrac, Jajalo ništa, Prcić nestao u akciji, Zukanović na lijevom beku je preloš (hvala Albaniji što nam je to pokazala pred utakmicu sa grcima, da ne bude nekih fix ideja :thumbup: ), zapravo Zuka je za stopera i to je to.

S druge strane, Albanija nam je pokazala da se može racunati na Krunića, Đumića, Kodru....pokazala je da je Cimirot zapravo Xavi za Jajala, Prcića i Vrančića , pokazala koliko smo tanki na densom beku kad nam je Vršajević jedina opcija.
Mnogo toga nam je Albanija pokazala u drugom poluvremenu i nadam se da ce Meša izvuci pouke.

Što se tice mladih snaga. Pa mi i nemamo previše da bi se olako odricali njih.
Bajić, Hodžić, Kodro, Memišević su buducnost selekcije, kakvi god da su. Ne zaboravimo da Džeko ima 31 godinu, Vedad 32, Lulić 31, ti igraci su u silaznoj putanji realno, nece trajati još 10 godina...Meša mora poceti tražiti momke koji ce ih zamjeniti.
Last edited by LSD on 29/03/2017 17:44, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#377 Re: Albanija - BiH

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Jel to neko pri zdravoj pameti poredi Avdiju i Kolasinca?
Jok, upravo suprotno.
Avdija>Kolasinac.
Razlog - Avdija dao vise golova.
Tako covjek kaze.
A to sto citav zivot igra po nizerazrednim ligama? I sto je najblize prismrdio ligama petice onda kad je isao gledat Bundesligu, jer mu je bilo blizu iz Praga, to nista :?
Pa ovo je reprezentativna, a to klupska karijera.
Odvoji :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#378 Re: Albanija - BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
jeza u ledja wrote:Statisticki Vrsajevic je bolji od Sea jer daje vise golova. :oops:

:lol: :lol: :lol:

Koliko puta treba ljudima reci da ne ulaze u diskusiju s covjekom koji ne zeli diskutovati vec ubijati u pojam s potpuno besmislenim tvrdnjama?
Otvorim temu, vidim ima 4-5 stranica neprocitanih, no onda vidim pocinje rasprava hrasno vs Planeta Zemlja i odmah znam da ce za 3-4 stranice vec biti hvatanja za glavu ostalih ucesnika u raspravi.
:lol:

Nesto slicno k'o HM2011 birvaktile na SDA temi. :D
Konasjer Karlin i Hrle/Zviz na svim temama. Onaj Sved sto pise traktate o nacionalizmu itd... :D
jeza u ledja

#379 Re: Albanija - BiH

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
jeza u ledja wrote:Statisticki Vrsajevic je bolji od Sea jer daje vise golova. :oops:

Koliko puta treba ljudima reci da ne ulaze u diskusiju s covjekom koji ne zeli diskutovati vec ubijati u pojam s potpuno besmislenim tvrdnjama?
Otvorim temu, vidim ima 4-5 stranica neprocitanih, no onda vidim pocinje rasprava hrasno vs Planeta Zemlja i odmah znam da ce za 3-4 stranice vec biti hvatanja za glavu ostalih ucesnika u raspravi.
:lol:

Nesto slicno k'o HM2011 birvaktile na SDA temi. :D
Konasjer Karlin i Hrle/Zviz na svim temama. Onaj Sved sto pise traktate o nacionalizmu itd... :D
E da, fakat isto Conassieur Carlin, whatever the fuck that means.... :roll:

Al ono, kad neko UBI pricom. :zid:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#380 Re: Albanija - BiH

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: E da, fakat isto Conassieur Carlin, whatever the fuck that means.... :roll:

Al ono, kad neko UBI pricom. :zid:
Ono kad se pitas je li se neko samo zestoko zajebava/sjeda pjan-nadrogiran za racunar/malo sporije nadolazi ili je u najgorem slucaju ozbiljan :roll:

Rasclanjuje temu po nekim cudnim i nebitnim kriterijima i onda to forsira do maksimuma :-)
ljevoruki

#381 Re: Albanija - BiH

Post by ljevoruki »

LSD wrote:Hvala Albaniji što nam je juce otvorila oči :mrgreen: :thumbup: nadam se selektoru Meši posebno. Ovakve prijateljske i služe za to, da se isprobaju neki novi igraci, da se da šansa svima, da se otvore oči i da se zahvali nekim igracima :-)
Znaci - od Vrančića nema ništa, Pavlović pravo tanak igrac, Jajalo ništa, Prcić nestao u akciji, Zukanović na lijevom beku je preloš (hvala Albaniji što nam je to pokazala pred utakmicu sa grcima, da ne bude nekih fix ideja :thumbup: ), zapravo Zuka je za stopera i to je to.
Sinoc propuh po lijevoj strani, prolazili frajeri pored Zuke i Lulica k'o da ih nema. :-)
Rekoh za Vrancica da je drugi najgori igrac koji je ikad igrao za BiH, ostajem pri tome iako je konkurencija velika.
Generalno, desni bek nam je najveci problem, stopera imamo, veznih isto, nisu nesto pretjereno kvalitetni ali mogu se nekako iskoristiti.
Sad, da li je ova utakmica Mesi otvorila oci, vidjecemo, vjerujem da jeste jer nije tvrdoglav kao neki :oops:, znace kako dalje da razvija ovaj tim.
:bih:
LSD

#382 Re: Albanija - BiH

Post by LSD »

ljevoruki wrote: Sad, da li je ova utakmica Mesi otvorila oci, vidjecemo, vjerujem da jeste jer nije tvrdoglav kao neki :oops:, znace kako dalje da razvija ovaj tim.
Ja vjerujem da mu je otvorila oči, ali kako naci oba beka za utakmicu sa Grčkom :roll: ;-) Kolašinca nema, Mujdže odavno nema, Zuka nije za beka.

Ne znam, ne bih volio biti u koži Meše sad. Ali eto placen je da razbija glavu sa tim problemima :mrgreen: Možda da proba sa Bičakčićem na desnom beku (cini mi se da je igrao par puta tamo), ali opet ostaje veliki problem lijeva strana ....pa mi nemamo ni izbliza kvalitetnu zamjenu za Kolašinca :sad:
Pretpostavljam da ce Lulića tamo staviti protiv Grčke.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#383 Re: Albanija - BiH

Post by hrasno38 »

Ne znam koji je njegov problem, ali definitivno ne vrijedi. Samo napisite "tako je", kao sto neko gore napisa, i nastavite dalje o necemu drugom. :wink:

Helem, statisticki, Avdija Vrsajevic je tek 15-i najbolji desni bek u Turskoj.

Sead Kolasinac je medju 10 najboljih igraca uopste u Bundesligi.

Statisticki. :oops: 8-)
Filozofe nisi odavno pametovao........koga boli kurac kakav je Avdija u Turskoj i kakav je Kolasinac u Njemackoj. Obojca imaju malte ne isti broj utakmica za reprezentaciju i ako ces pametovati kao sto imas obicaj iz jebene amerike onda se baziraj na toj prici i daj mi analizu sta je Kolasinac uradio vise za reprezentaciju od Avdije. Ako nemas odgovor onda razguli. Ja ni jednom rijecju nisam njih dvojicu timski uporedjivao vec reprezentativno.
jeza u ledja

#384 Re: Albanija - BiH

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote: Filozofe nisi odavno pametovao........koga boli kurac kakav je Avdija u Turskoj i kakav je Kolasinac u Njemackoj. Obojca imaju malte ne isti broj utakmica za reprezentaciju i ako ces pametovati kao sto imas obicaj iz jebene amerike onda se baziraj na toj prici i daj mi analizu sta je Kolasinac uradio vise za reprezentaciju od Avdije. Ako nemas odgovor onda razguli. Ja ni jednom rijecju nisam njih dvojicu timski uporedjivao vec reprezentativno.
Sve si u pravu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#385 Re: Albanija - BiH

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Jel to neko pri zdravoj pameti poredi Avdiju i Kolasinca?
Jok, upravo suprotno.
Avdija>Kolasinac.
Razlog - Avdija dao vise golova.
Tako covjek kaze.
A to sto citav zivot igra po nizerazrednim ligama? I sto je najblize prismrdio ligama petice onda kad je isao gledat Bundesligu, jer mu je bilo blizu iz Praga, to nista :?
Ali nije nikada zabibio u kolosalnim utakmicama svojoj reprezentaciji autogol niti je zaradio kolosalno glupzuti karton i ostavio reprezentaciju u najvaznijoj utakmici na cjedilu kao sto je uradio Besic kojem ste radi toga jebali majku uzduz i poprijeko. ALI ovoje SEO Rusilac!!!
Idemedosumom

#386 Re: Albanija - BiH

Post by Idemedosumom »

LSD wrote:
ljevoruki wrote: Sad, da li je ova utakmica Mesi otvorila oci, vidjecemo, vjerujem da jeste jer nije tvrdoglav kao neki :oops:, znace kako dalje da razvija ovaj tim.
Ja vjerujem da mu je otvorila oči, ali kako naci oba beka za utakmicu sa Grčkom :roll: ;-) Kolašinca nema, Mujdže odavno nema, Zuka nije za beka.

Ne znam, ne bih volio biti u koži Meše sad. Ali eto placen je da razbija glavu sa tim problemima :mrgreen: Možda da proba sa Bičakčićem na desnom beku (cini mi se da je igrao par puta tamo), ali opet ostaje veliki problem lijeva strana ....pa mi nemamo ni izbliza kvalitetnu zamjenu za Kolašinca :sad:
Pretpostavljam da ce Lulića tamo staviti protiv Grčke.
Nadam se da ce Lulaga ostati na krilu (ili klupi :-D) . A ako pak bude zaduzen i za defanzivne zadatke, bice propuha strasnog. Grci ce nama prepustiti posjed i cekati priliku da istrce kontru.
FreakyStyley

#387 Re: Albanija - BiH

Post by FreakyStyley »

Ispade da je Zukanovic, i u ovako katastrofalnoj formi, najbolja opcija na lijevom beku. Jedino da se spusti Lula dole, a na lijevo krilo gurne neko drugi. Nisam pametan. :? Govorim cisto jer od onog Pavlovica ocito nema selameta.
turbofolk

#388 Re: Albanija - BiH

Post by turbofolk »

Kao što neko već napisa Kolašinac je ostavio reprezentaciju na cjedilu, čak i korisnici koji kažu da je Avdija bolja opcija. Da je kojim slučajem Avdija zaradio suspenziju, niko ne bi žalio i rekao: ostavio nas na cjedilu. Mislim da se tu krije odgovor na pitanje ko je u ovom momentu potrebniji reprezentaciji.
Itsoktobealone

#389 Re: Albanija - BiH

Post by Itsoktobealone »

Bio jučer na tekmi, na stranu utakmica koja je bila prava ona prijateljska, svaka čast Albancima na gostoprimstvu. Ljudi nas polahko ali sigurno prestižu u svim sferama. Neka, tako i treba kad smo uhljupi. Rezultat realan; Vranješ očajan.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#390 Re: Albanija - BiH

Post by Matijevic_Vlado »

A zasto se ne oglasava Mesin pomocnik LL iz daleke Amerike? Jos ban traje? :mrgreen:
FreakyStyley

#391 Re: Albanija - BiH

Post by FreakyStyley »

Matijevic_Vlado wrote:A zasto se ne oglasava Mesin pomocnik LL iz daleke Amerike? Jos ban traje? :mrgreen:
Lobira da se pored sebilja u St. Louisu podigne pozlacena bista Papetu.
Bosanski_kralj

#392 Re: Albanija - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Itsoktobealone wrote:Bio jučer na tekmi
Slabo ste navijali. :mrgreen:
Itsoktobealone

#393 Re: Albanija - BiH

Post by Itsoktobealone »

Bosanski_kralj wrote:
Itsoktobealone wrote:Bio jučer na tekmi
Slabo ste navijali. :mrgreen:
Ma nije nas bilo ni 100 ja mislim. I to većina u VIP-u. Raji mrsko :D
Logovan

#394 Re: Albanija - BiH

Post by Logovan »

FreakyStyley wrote:Ispade da je Zukanovic, i u ovako katastrofalnoj formi, najbolja opcija na lijevom beku. Jedino da se spusti Lula dole, a na lijevo krilo gurne neko drugi. Nisam pametan. :? Govorim cisto jer od onog Pavlovica ocito nema selameta.
Ako se spusti Lula dole, onda će to biti isti kiks, kao što je Pape radio. A znamo kako se Pape pljuvao zbog stavljanja Lulića na beka.

Uglavnom, bolje Zukanović na beku, nego Pavlović.
diablobih

#395 Re: Albanija - BiH

Post by diablobih »

Pape je stavio lulica na krilo i igrao sa bolesnom formacijom, nema lijevog beka, ima 2 stopera i desnog beka :D
FreakyStyley

#396 Re: Albanija - BiH

Post by FreakyStyley »

Logovan wrote:
FreakyStyley wrote:Ispade da je Zukanovic, i u ovako katastrofalnoj formi, najbolja opcija na lijevom beku. Jedino da se spusti Lula dole, a na lijevo krilo gurne neko drugi. Nisam pametan. :? Govorim cisto jer od onog Pavlovica ocito nema selameta.
Ako se spusti Lula dole, onda će to biti isti kiks, kao što je Pape radio. A znamo kako se Pape pljuvao zbog stavljanja Lulića na beka.

Uglavnom, bolje Zukanović na beku, nego Pavlović.
Pape se pljuvao jer je stavljao Lulu da cuva cijelu stranu. Kazem opet, ne znam ni sam. I to je prelosa opcija. Na kraju, Zukanovic ovakav kakav je opet najbolja opcija jer Pavlovic ne moze doci u obzir po onome sto je pokazao.
Edin H.

#397 Re: Albanija - BiH

Post by Edin H. »

E danas sam karindjao Albance kako smo ih poderali. :D
Bosanski_kralj

#398 Re: Albanija - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Edin H. wrote:E danas sam karindjao Albance kako smo ih poderali. :D
I to sa C timom. 8-)
Edin H.

#399 Re: Albanija - BiH

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:
Edin H. wrote:E danas sam karindjao Albance kako smo ih poderali. :D
I to sa C timom. 8-)
Kako god, odmah sam rahat. :D
vicious

#400 Re: Albanija - BiH

Post by vicious »

diablobih wrote:Pape je stavio lulica na krilo i igrao sa bolesnom formacijom, nema lijevog beka, ima 2 stopera i desnog beka :D
Pape je bio vizionar, igrao formaciju sa trojicom nazad, ono na sta tek sad nadolaze Guardiola, Tuchel, Enrique itd. :D
Samo za Spahu je to bilo prezahtjevno pa ga onaj nigerijac izjeba i fasovasmo gol :D
Locked