Pernar i ludi Mladen Marić

orinoco

#376 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by orinoco »

sherbett wrote: Pernar ovaj vikend partijao u nekom Zg klubu.. ni manje ni vise neg s Avom Karabatic.
S kim si, takav si.
Trretiraš Karabatičku političarkom?

I zašto bi saborski zastupnik izbjegavao susret s građanima Hrvatske prema pojedinačnim ukusima i emocijama?
orinoco

#377 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by orinoco »

sherbett wrote:
orinoco wrote:
sherbett wrote: Pernar ovaj vikend partijao u nekom Zg klubu.. ni manje ni vise neg s Avom Karabatic.
S kim si, takav si.
Trretiraš Karabatičku političarkom?

I zašto bi saborski zastupnik izbjegavao susret s građanima Hrvatske prema pojedinačnim ukusima i emocijama?
Nisam shvatila prvo pitanje
"S kim si, takav si". I Karabatička je bila s Pernarom, može se i tako posmatrati njihov susret
insomnia78

#378 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by insomnia78 »

Image
tranquil

#379 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

insomnia78 wrote:Image
OK, smiješno, ali s druge strane, iako prezirem Pernara i njegovu šuplju, površnu i populističku kritiku društva, politike i ekonomije, moram primjetiti:
- istovremena kritika pozicije i opozicije (u slučaju Hrvatske, istovremena kritika HDZ i SDP) je sasvim validna kritika koja nije specifična samo za Pernara
- legalizacija marihuane je takođe društveni stav koji dijele i drugi a ne samo Pernar
- izviniću se ako griješim, ali po mom saznanju niti Pernar nije toliko lud da ide sa najluđim teorijama zavjere (ljudi gušteri)

Možda cjepidlačim nauštrb dobre zajebancije, ali problem sa Pernarom i njegovim pristalicama upravo jeste između ostalog i površno poznavanje ekonomije i društva, pa mi je pomalo bezveze napadati ga sa površnom zajebancijom, takve stvari mogu ga samo ojačati (kao što smo vidjeli na primjeru njegovog američkog pandana, koji je u međuvremenu postao predsjednik).
orinoco

#380 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by orinoco »

sherbett wrote:@orinoco, stos me naso zaje** u danasnni dan?
Nisam. Oprosti ako tako djeluje. Osvrnuo sam se samo na tvoj prigovor Pernareva druženja s "tamo nekom..." koja ne prija očima i ukusima tvojim ili određene grupe ljudi, zaboravljajući pri tom Pernarevo i pravo i obavezu komuniciranja sa svim građanima Hrvatske podjednako, obzirom na njegov saborski status. Ili smatraš da Pernar treba komunicirati i družiti se samo i isključivo sa biračima koji su njemu ili ZID-u dali politički glas?

Ne branim Pernara, moji su princcipi takvi. Ako se neko ne sviđa meni, ne znači da se ne sviđa tebi, i obrnuto, i nijedno od nas dvoje nema pravo niti prigovora niti zabrane na volju drugog.
Muhamed Đakmić

#381 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Muhamed Đakmić »

Ko mi je ba obrisao postove?

Tema jeste o Ivanu Pernaru koji lupa nebuloze i generalno je nenormalan i neobrazovan.

Imam pravo to da ističem na svakom koraku, kao i da pitam ovog majstora da li se slaže sa njegovim empirijski dokazanim tvrdnjama da nas posipaju otrovima s neba.
KB9

#382 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

lik je medicinski brat koji pise knjige u ekonomiji

tu se stvarno vise nista nema oduzet ni dodat :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#383 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by JoseMujica »

SLUČAJ Ivana Pernara, koji je zatražio 800 kuna honorara kako bi pokrio troškove dolaska u diskoteku Aurora, otvara pitanja: smiju li političari zarađivati honorare sa strane i je li primjereno da nastupaju po noćnim klubovima kao celebritiji?
sve Pernar alternativa, zajebant, ludžak itd. a lik 200 KM za noć uzme

ipak, kao i svi poljitićari, ima tu, nadasve izraženu, ljubav prema novcu
cyprus

#384 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

https://raskrinkavanje.ba/analiza/mlade ... Kl6GDM4CNQ

Raskrinkavanje.ba uradilo jednu relativno solidnu analizu Marićevih baljezgotina...

Ono što me ipak malo iznenadilo jesu komentari na njihovoj facebook stranici... Znao sam da smo glup narod, ali baš ovoliko??? :shock: :oops:

https://www.facebook.com/Raskrinkavanje ... on_generic
tranquil

#385 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

cyprus wrote:https://raskrinkavanje.ba/analiza/mlade ... Kl6GDM4CNQ

Raskrinkavanje.ba uradilo jednu relativno solidnu analizu Marićevih baljezgotina...

Ono što me ipak malo iznenadilo jesu komentari na njihovoj facebook stranici... Znao sam da smo glup narod, ali baš ovoliko??? :shock: :oops:

https://www.facebook.com/Raskrinkavanje ... on_generic
Stani ba, nije moguće da se ovo smeće još emituje na Federalnoj? Mislio sam da će Marić do sada već propasti skroz na dno, dakle preći na TV Sarajevskog Kantona.

Prestao sam se tjerati da ga gledam još prije par godina, kada je mrtav hladan, ono usput, kao "dobar dan", bez ikakvog dokaza, ispalio tvrdnju da su Amerikanci zahvaljujući tehnologiji pomjeranja tektonskih ploča koju imaju, izazvali zemljotres u Turskoj.

Kvalitet njegovog programa je ispodprosječan čak i po standardu youtuberskih i forumskih teoretičara zavjere, oni se makar potrude da naprave neke šeme i veze, koliko god one nelogične bile, ali ovaj lik samo serijski ispaljuje velike tvrdnje bez ikakvih dokaza i posljedica, i to spada u "informativni program" javne televizije koju plaćaju poreski obveznici?

Što se tiče podrške, tu već nisam iznenađen, nažalost.
SmokingMan

#386 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by SmokingMan »

Siguran sam da ljudi ne čitaju u tolikoj mjeri,ili uopšte ne čitaju,stoga i nemaju neko vlastito kritičko mišljenje o informacijama.Pratio sam sporadično Marićeve emisije,ali više iz dosade,i mogu reći da sam se znao dobro nasmijati.
kakavdanakneiskustvu

#387 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by kakavdanakneiskustvu »

marić je odavno ppostao budaletina
high_volume

#388 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by high_volume »

tranquil wrote:Stani ba, nije moguće da se ovo smeće još emituje na Federalnoj? Mislio sam da će Marić do sada već propasti skroz na dno, dakle preći na TV Sarajevskog Kantona..
Svejedno je, obje TV su pod kontrolom SDA
animals

#389 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by animals »

kakavdanakneiskustvu wrote:marić je odavno ppostao budaletina
Nije on budaletina , on je smece od covjeka..
tranquil

#390 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

high_volume wrote:
tranquil wrote:Stani ba, nije moguće da se ovo smeće još emituje na Federalnoj? Mislio sam da će Marić do sada već propasti skroz na dno, dakle preći na TV Sarajevskog Kantona..
Svejedno je, obje TV su pod kontrolom SDA
Jest to, ali ima razlike u kvaliteti, Kantonalna TV je "B tim", tako da se na FTV guraju bolji SDA-ovci, što znači apsolutno nekompetentni kadar, a na Kantonalnoj preostane škart čak i po SDA standardu, ljudi čija je kompetencija zapravo u minusu, tako da sam očekivao Marićevu migraciju u njemu pogodnije okruženje.
The 51st State

#391 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by The 51st State »

Maric je erudita i vispren analiticar.
broj dva

#392 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

The 51st State wrote:Maric je erudita i vispren analiticar.
On i Alex Jones
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#393 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by pici »

Image
samo da znate da velki brat prati ovaj fHorum, pazte sHa lajete protiv velikog geostratega... ima i nik vodzeje
SmokingMan

#394 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by SmokingMan »

broj dva wrote:
On i Alex Jones
Alex Jones aka Caveman i nije više toliko aktuelan od kako ga je YT likvidirao iz mainstream miljea. :D
broj dva

#395 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by broj dva »

SmokingMan wrote:
broj dva wrote:
On i Alex Jones
Alex Jones aka Caveman i nije više toliko aktuelan od kako ga je YT likvidirao iz mainstream miljea. :D
Slobodarske i progresivne ideje se ne mogu tako lahko pobiti, i mrski you tube će to uviditi i pridružiti se revoluciji :D
SmokingMan

#396 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by SmokingMan »

Berserk mode.Against all odds...Slobodarski. :D :izet:

Image
Last edited by SmokingMan on 04/06/2019 12:57, edited 1 time in total.
tranquil

#397 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

pici wrote:samo da znate da velki brat prati ovaj fHorum, pazte sHa lajete protiv velikog geostratega... ima i nik vodzeje
S obzirom na to da, kada priča o sebi, pokazuje da je žestoki egocentrik koji sebe doživljava kao neku veličinu ("ja se ne bojim svjetskih moćnika" i sl.), nimalo me ne čudi da prati sve što se priča o njemu.
cyprus

#398 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

tranquil wrote:Što se tiče podrške, tu već nisam iznenađen, nažalost.
Ma znam ja da Marić, kao i svaki drugi 'konspiracionist' ima armiju svojih pratitelja i fanova, ali baš da 19 od 20 najlajkanijih komentara govori o njemu kao 'jedinom pravom i nezavisnom novinaru u BiH', i to na stranici koja je posvećena raskrinkavanju lažnih vijesti, to me je ipak iznenadilo... Pa jebote...
tranquil

#399 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by tranquil »

cyprus wrote:
tranquil wrote:Što se tiče podrške, tu već nisam iznenađen, nažalost.
Ma znam ja da Marić, kao i svaki drugi 'konspiracionist' ima armiju svojih pretitelja i fanova, ali baš da 19 od 20 najlajkanijih komentara govori o njemu kao 'jedinom pravom i nezavisnom novinaru u BiH' me je ipak iznenadilo... Pa jebote...
Jeste preloše ali tako je kako je. Evo sličnog slučaja koji meni malo objašnjava ovu pojavu:

Na FB sam pratio nezvaničnu stranicu Borisa Dežulovića. Stranica nije bila loša, objavljivali su Borisove tekstove bez obzira u kojim novinama su izlazili. Poslije su "proširili program" i počeli objavljivati druge autore, uglavnom iz te VIva LuDež ekipe, kao i druge kolumniste sličnog usmjerenja, pa mi nije smetalo. Međutim, u jednom momentu su počeli da objavljuju onu četnikušu poganog jezika, Vedranu Rudan, i naravno očekivao sam da će članovi grupe kritikovati admina, ali klinac, njeni tekstovi su dobijali vrlo malo kritike a najviše "lajkova", i tako su nastavili u tom pravcu. To mi je pomoglo da shvatim publiku koja to guta. U pitanju su ljudi koji su u novokapitalističkoj društvenoj stratifikaciji završili u donjem dijelu tabele, i kojima je potrebno samo da pljuju "naviše": na vlast, na Ameriku, na banke, na svakoga ko ima moć. Oni nažalost ideološki ne razlikuju Borisa od Vedrane i Mladena, jer im je samo bitno da pucaju prema gore, a po stilu su većini, koliko god ovo snobovski zvučalo, bliži Vedranino pičketanje i Mladenove proste neproširene najave, praćene grubim ismijavanjem u stilu Đoge ili Hadžifejsa, nego Borisovo intelektualno općenje sa majkama svih vlastodržaca, tajkuna, reisa, kardinala i drugih autoriteta.

Kritika tih na vrhu je naravno uvijek dobrodošla, čak i poželjna, ali to nažalost privlači profesionalne pljuvače, kakav je Marić, koji pljuju bilo šta, imalo to smisla i supstance ili ne, i to ne da bi pogodili metu, nego da bi zadovoljili publiku kojoj daju privid da je neko stao uz njih. I onda je logično da uspijevaju u tome.

Tu pojavu neko je jednom nazvao izduvnim gasovima demokratije. Tako je kako je, oni su pojava koja spada pod slobodu govora i neće biti ukinuta, čovjek se može samo nadati da će ovakve pojave u budućnosti "umrijeti prirodnom smrću", sa većom edukacijom stanovništva.
Muhamed Đakmić

#400 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Muhamed Đakmić »

Mora se istaći da ni raskrinkavanje nije baš pozitivna priča.

Djeluju mi kao onaj lik što će se smijati mentalno poremećenom djetetu jer se tako osjeća uzvišeno.

A o Mariću je sve već rečeno.
Post Reply