Ja jesam. Bio dijete u vrijeme Milke Planinc i redova za brašno i ulje, ali bio dovoljno star da budem u redovima. I pored svega toga, ljudi sa nostalgijom gledaju na tu komunističku Jugoslaviju. Nešto se ne sjećam da su u privvatnim razgovorima, u porodicama, stari sa nostalgijm gledali na Kraljevinu SHS ili Jugostavije pa da čovjek kaže da je to nostalgija za mladosti i slično. A nostalgija za SFRJ evidentno postoji.salik79 wrote:Naravno da nije. Nisam ni ja, a bio sam njen stanovnik tih godina. Jedino na sta sam, kao Tuzlak, cekao je voda, ali na tu vodu Sarajlije i danas cekaju...Ommadawn wrote: Dovoljno da ne zivis ni u jednom sistemu od gore navedenih nego to gledas sa distance.
Kao sto i meni neki radni kolega nedavno rece "Jugoslavija je bila super drzava, bio sam tamo 1983-e na moru" - rekoh "Jesi li stajao u redu za neke osnovne namirnice i cekao kad ce doci struja?" "Nisam" "Eh pa njeno stanovnistvo tih godina jeste".
Što li? BIće da su ti prokleti komunisti iz SFRJ ipak bili bolji od feudalista i kapitalista iz raznoraznih Kraljevina.
P. S. I u to doba Sarajevo (Pa, u svakom slučaju najvažnija opština, opština Centar