NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

kolegione

#376 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by kolegione »

ze kalanga wrote:Zato ste Vi intelektualna gromada. Bez dileme.
Drago mi je da me persiras, to je fino tako i treba jer si ti mali fastista, i tako ces i umrijeti u svojim ogranicenjima i ucmalosti koji su ti servirali u tvom okruzenju, jako mi je zao sto ces tako protratiti svoj zivot.
Mozda si imao kapacitete za vise.
ze kalanga

#377 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Ti nećeš umrijeti. Ti si vječan.
A taj epitet svom tati pripiši koji te tako vaspitao da drugim ljudima pripisuješ pogrdne epitete. Uostalom moj tata nije bio u SS diviziji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#378 Re: NATO...DA ili NE

Post by pici »

jel to jopet kvislinška ustaškodžamaHirijska koalicija gura srBsku nejač od matice... putIN pomagujte :bih:
kolegione

#379 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by kolegione »

ze kalanga wrote:Ti nećeš umrijeti. Ti si vječan.
A taj epitet svom tati pripiši koji te tako vaspitao da drugim ljudima pripisuješ pogrdne epitete. Uostalom moj tata nije bio u SS diviziji.
Nisam ih ja tebi pripisao tek onako, zato sto mi je zelja, ja sam ih tebi pripisao zato jer si ti relativizirao zlocine i podveo ih pod osvetu sto je dno dna i za mene nikada ma koliko bio na ovom forumu ti ili ja, neces biti nista drugo do mali fastista.
A u prilog tome sto govorim o tvome oblikovanju kao licnosti uz narikace i gusle ide u prilog da se referiras na WWII u konverzaciji koja nema veze sa tim.

Zato mi je jako zao mozda si mogao biti novi Nikola Tesla a ti se posvetio brojanju krvnih zrnaca memorisanju jedinica iz 41' uz predpostavljam divne price o cici :) i njegovoj antifastistickoj borbi, a u intermecu ide ono ooooooioooooj.

Svi umiremo (pa tako i ja) nemoj se bojati smrti, strah i jeste najveci motor fasizma :)
ze kalanga

#380 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

Jeste, brojim mrtve bošnjačke babe u Podrinju i iznad kreveta držim Dražinu sliku a pored desne ruke mitraljez. I šta je bilo kad si se probudio?!
155_mm

#381 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

pa da nije bio medju onima sto su poklali 10.000 bosnjaka u focanskom srezu 1942?
kolegione

#382 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by kolegione »

ze kalanga wrote:Jeste, brojim mrtve bošnjačke babe u Podrinju i iznad kreveta držim Dražinu sliku a pored desne ruke mitraljez. I šta je bilo kad si se probudio?!
Ja sam se cijelo vrijeme referirao na tvoje fasisticke stavove, a ne zivotne navike...
Opet si promasio cijeli fudbal, trosim bateriju na tebe, sto je mozda i najgore potrosenih 10mAh, jer ucinak je nistavan.
ze kalanga

#383 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

155_mm wrote:
pa da nije bio medju onima sto su poklali 10.000 bosnjaka u focanskom srezu 1942?
Tad nije bio ni u planu. Štaviše. :D

Nego gospodine mm, apropo naše diskusije u vezi pristupa NATO-u... da li ste vi sigurni da vojna neutralnost nije najbolje oruđe u trenutku globalnih zarpžavanja?! (sad zanemarimo obostrane srpsko bošnjačke netrpeljivosti)
Acid25

#384 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

pici wrote:jel to jopet kvislinška ustaškodžamaHirijska koalicija gura srBsku nejač od matice... putIN pomagujte :bih:
Jesu li oni tvoji lavovi ojačali?
Je su li spremni za brzu intervenciju?
LBVIEW

#385 Re: NATO...DA ili N

Post by LBVIEW »

Ali je bio u vojsci koja je odgovorna za zlocine protiv covjecnosti i genocid,tak da...
Boletus edulis

#386 Re: NATO...DA ili NE

Post by Boletus edulis »

Kalanga je odavno zaslužio crveni karton.
ze kalanga

#387 Re: NATO...DA ili N

Post by ze kalanga »

LBVIEW wrote:
Ali je bio u vojsci koja je odgovorna za zlocine protiv covjecnosti i genocid,tak da...
Još jedan promašaj. Dokle više... Trening. :wink:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#388 Re: NATO...DA ili NE

Post by japin_mutapi »

živ je draža umro nije
dok kalanga forumuje

mrtvi nato kome treba
milosrdni šiba s neba
KENJAC

#389 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Omjer snaga na ovoj temi :

Pjesma mrtvih proletera

U našem kraju žita klasaju,rukama našim sijana,
žetva nas čeka i pjesma djevojačka
večernja, sjetna,tijana,
a mi smo pali,druže
palo je žito,mlado,zeleno,proljetna žetva rana
maglene tuge ,uz šapat kiše,nad mrtvom pjesmom kruže.

Mrtve su ruke i mrtve puške,
u Smrti se prestrojavamo,
drug je uz druga svog;
a njih je bilo....a njih je bilo –
deset na jednog.

Deset na jednog u kišnoj noći,a mi smo umorni bili,
bili smo gladni i mokri,na jednog –deset zvijeri.
Jedan na deset, jedan na deset!O, zar se i to može?
Da- mi smo proleteri!

Kad smo od kuće krenuli, suze nas mnoge prate
i rodne gore brižno šumore:
O, da l’ će da se vrate?
Čekaju starice majke,kaplju besane noći,
i pogled niz drum stražari
glasnik će od nas doći.

Doći će nova mladost,donijeti nove dane
i nastaviće naše pjesme nedopjevane,
u živoj vatri iskovane.
O, od te smo pjesme počeli mi,kroz njih zborimo iz daljina,
poznaće u njima sestra brata,djevojka dragog,
a tužna mati sina.

I dan će slave doći,pobjeda bit će naša,
nestaće divljih zvijeri,
s četama Slobode marširaće tada
i mrtvi proleteri.
ze kalanga

#390 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

japin_mutapi wrote:živ je draža umro nije
dok kalanga forumuje

mrtvi nato kome treba
milosrdni šiba s neba
Pa ono jest, forumu treba 100% bošnjačko percipiranje sadašnjosti BiH, svi mi ostali smo po automatizmu i već ustaljenoj kategorizaciji manjina, e sad jedni dobijamo etiketu četnika, drugi ustaša. Tako valjda neki i uopšte gledaju na BiH. Zato je tu gdje jeste... Daleko od ikakvog trenda, na dnu Evrope po svim parametrima.
GeeTnT

#391 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:
japin_mutapi wrote:živ je draža umro nije
dok kalanga forumuje

mrtvi nato kome treba
milosrdni šiba s neba
Pa ono jest, forumu treba 100% bošnjačko percipiranje sadašnjosti BiH, svi mi ostali smo po automatizmu i već ustaljenoj kategorizaciji manjina, e sad jedni dobijamo etiketu četnika, drugi ustaša. Tako valjda neki i uopšte gledaju na BiH. Zato je tu gdje jeste... Daleko od ikakvog trenda, na dnu Evrope po svim parametrima.
Jahh...zbog cega li je tako? Jbt sta je s tobom...amnezija? Pa znas li kolika je hipoteka koju nose oni koje spominjes. Tvoje ponasanje ovde od sunecenja po bibliotekama do proslavljanja svakog uspijeha antibosanske politike mi je dosadilo....Nemoj se sikirat da ce forum ostat bez troldzija...tu su i podsjecaju na hijene sa kojima smo do juce zivjeli i mislili da su se pripitomili i nece biti krvoloci...
Fuj....
155_mm

#392 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

ze kalanga wrote:
155_mm wrote:
Tad nije bio ni u planu. Štaviše. :D

Nego gospodine mm, apropo naše diskusije u vezi pristupa NATO-u... da li ste vi sigurni da vojna neutralnost nije najbolje oruđe u trenutku globalnih zarpžavanja?! (sad zanemarimo obostrane srpsko bošnjačke netrpeljivosti)
problem je zeki u tome sto niko na ovom svijetu ne vjeruje u tu srpsku pricu o neutralnosti jer svi znaju da je ona izazvana time sto su srbiji 2006 izbili jedno oko iz glave i tako onemogucili da vladimir ima bazu u boki kotorskoj.

da nije bilo toga danas ni ti, ni niko drugi ne bi guslao o neutralnosti.

ali ocigledno je da se nazire kompromisno rijesenje. najvaznije je u svemu tome da ce se ispuniti ta vekovna srpska zelja o vojnoj neutralnosti. a za uzvrat ce NATO dobiti mogucnost da zastiti svoje interese u ovom dijeli europe. posebno sa osvrtom na ovu prijetnju od islamskog terorizma. mislim da bi time svi bili zadovoljni. sta kazes ti na to?
ljevoruki

#393 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

ze kalanga wrote:
Nije problem, BiH nece u NATO pod uslovom da se srbija demilitarizuje.
Svaki druga opcija je neprihvatljiva.
:bih:
KENJAC

#394 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Ne znam sta mi je u ovoj prici smjesnije ? Neutralnost NATO , neutralnost Srba ili antifasizam Bosnjaka ?
Ja ne bih ljutio Vladimira , a vi kako hocete !
ze kalanga

#395 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

ljevoruki wrote:
ze kalanga wrote:
Nije problem, BiH nece u NATO pod uslovom da se srbija demilitarizuje.
Svaki druga opcija je neprihvatljiva.
:bih:
Ime država se piše velikim početnim, čak i ako je strah posljedica malog. ;-)
ze kalanga

#396 Re: NATO...DA ili NE

Post by ze kalanga »

KENJAC wrote:Ne znam sta mi je u ovoj prici smjesnije ? Neutralnost NATO , neutralnost Srba ili antifasizam Bosnjaka ?
Ja ne bih ljutio Vladimira , a vi kako hocete !
Apsolutno gospodine Kenjac. Prema čika Vladi (ne Trišiću) samo poštovanje.
KENJAC

#397 Re: NATO...DA ili NE

Post by KENJAC »

Kao i u svim ostalim bitnim pitanjima , ovdje preovladava inat ! Inat nas je doveo dovde. A u ime inata , ponosa i patriotizma su ucinjeni najveci zlocini !
daddy-kool

#398 Re: NATO...DA ili NE

Post by daddy-kool »

KENJAC wrote:Kao i u svim ostalim bitnim pitanjima , ovdje preovladava inat ! Inat nas je doveo dovde. A u ime inata , ponosa i patriotizma su ucinjeni najveci zlocini !
Ja mislio da je:
1. Državno razgraničenje od druge dvije nacionalne zajednice,
2. Koridor između Semberije i Krajine,
3. Uspostavljanje koridora u dolini rijeke Drine, odnosno eliminisanje Drine kao granice
između srpskih država,
4. Uspostavljanje granice na rijekama Uni i Neretvi,
5. Podjela grada Sarajeva na srpski i muslimanski dio i uspostavljanje u svakom od dijelova
efektivne državne vlasti,
6. Izlaz republike Srpske na more.
daddy-kool

#399 Re: NATO...DA ili NE

Post by daddy-kool »

Malo on-topic:

NATO što prije to bolje.
Samo ne vidim da ćemo kroz to članstvo dobiti sigurnost od separatističkih tendencija u državi, to se mora rješavati na drugi način.

Ono što je bitno da kroz NATO možemo osnažiti, uvježbati i imati spremnu našu vojsku, te se povezati kroz standarde, obuku i opremu sa z. Evropom i USA.
ljevoruki

#400 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

ze kalanga wrote: Ime država se piše velikim početnim, čak i ako je strah posljedica malog. ;-)
Posljedica nepostovanja i prezira, straha ni najmanje. ;-)
Locked