Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

stakasa

#376 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by stakasa »

spreca wrote:
uglavnomja wrote:

kranj je nebitan, bitna je kranjska gora, koja je 85 km od ljubljane
Od kad to?... ranije je to bilo oko 50 km.
To ti je ko sad osamdeset
Bodkin

#377 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Bodkin »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Najprije da prokomentarisem ovo o stolovima, turama i to....to je ono sto fali danasnjem vaktu. Nema tog smeka, sto kazes, svi pilje u mobitele ili se strogo drze svog, isto da sami sjede u kafani :-) Dosta sam mladji, al sam malo zakacio i vakta kad mobiteli jos nisu (ili nisu dobro zazivjeli, ko je imao 3310 bio hadzija :-D ), al sam recimo svoju danasnju suprugu prvi sastanak cekao cijeli sat na stanici (ona meni rekla da me ne bi cekala toliko :lol: :lol: ), pa onda cekanje s ruzom na Sutjesci, kod Druge gimnazije ,a curice se smjehulje i zagledaju :P

Nisi ba staromodan nego si 100% u pravu. Danasnja raja je dobrano asocijalna, a kako stoje stvari, bice sve asocijalniji.
:thumbup:

danas ako ga slucajno na ulici pogledaš odmah je ono--šta je, šta me gledaš :-)

nismo se jednom zapili sa totalnim neznancima i to baš u kafani se prvi put vidiš i sastave stolovi---dernek bude ono baš baš :thumbup:

kad žensku cekaš a ona kasni boga moliš da te neko od raje ne vidi :lol: :lol:
Nije da niste dijelom u pravu i da ljudi danas nisu asocijalni pacijenti ali nije sve tako crno.
I ja sam se znao zacugati sa neznancima i to u danasnjem vaktu.

Generacijski mislim da sam tu negdje sa @tomahavkom
I mene je zakacilo vrijeme kad nije bilo interneta na telefonima

Ali ima dosta i toga da smo ostarili. Nekad me bolila cuna za neke stvari koje se desavaju po gradu i svaki dan je bio odlican za provod u gradu. Danas je sve odron.
Sa druge strane vjerovatno je mladjoj ekipi i dalje sve super
KENJAC

#378 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Muha jarane , posto vidim da smo tu negdje , da te pitam nesto nasamo ? Kako ti sa prostatom ? Uzimas li sta ? Kazu , kuvan malo posoljen kupus ! :-D A moram ti rec da sam strasan fol skonto za izbjeljivanje proteze. Stavis dvije kasike sode i kasiku sirceta .......
muha_sa

#379 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

KENJAC wrote:Muha jarane , posto vidim da smo tu negdje , da te pitam nesto nasamo ? Kako ti sa prostatom ? Uzimas li sta ? Kazu , kuvan malo posoljen kupus ! :-D A moram ti rec da sam strasan fol skonto za izbjeljivanje proteze. Stavis dvije kasike sode i kasiku sirceta .......
:lol:

suncam se :D svake godine odvojim jedan dan i ko hadžo na moru provedem--ima se može se :D

Image

najviše me handri što kad pišam cipele upišam :(
KENJAC

#380 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Id u kurac , upisah se u gace .... :-D :D :D :D :D :D :D
golman

#381 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by golman »

Vas dvojica znate i Valtera :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#382 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by mali_milojica »

Oni su ti izlazili u Hadzi Sabanovu kafanu :lol:
Gojeni H

#383 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
muha_sa wrote:dokle ste :?
Kod bb-a,cekam majstora da uzme mjeru za tus kabinu.Stooo?
jel ti pod vinklo kupatilo :?
Kaze da jest ... samo se mora naslonit' na zid kad pisa. :D
TRANCE

#384 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by TRANCE »

Kao generacija rođenih 80-ih, moje neko iskustvo je da je raje bilo negdje do 2008. Poslije toga došla recesija, zavladao kokuzluk, a time i raja postala zlobna i počela gledati kako svakog da zahebe za marku, plus što ih se dosta primilo na neku nacionalnu furku koja nikad prije nije bila izražena u Sarajevu. I kafići su se dosta promijenili, neki poput Sloge u kojima se slušao rock danas vrte narodnjake vikendom. Prije na svakom koraku vidiš optimistične i nasmijane ljude, danas ubijene u pojam i mrzovoljne. Dosta moje generacije je i vani razgulilo, njih zamijenili kojekakvi seljoberi kockastih glava koji su se doselili. Oni normalni koji su ostali pate u tišini gledajući u šta su se pretvorili ljudi i grad.
Dozer

#385 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

Konacno neko iz te generacije ko vidi realnost.
valter.ba

#386 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by valter.ba »

Kratka priča sublimira sve ono što je nekada bilo Sarajevo. Priča je otprilike izgledala ovako...
Pimpeku je umrla tetka i na putu ka sudu gdje se održavala ostavinska rasprava sretne Kemicu. Kaze mu Pimpek hay samnom. Kaze Kemica dje ćemo? Hay vozi i ne pitaj :-). Oni na sud i cita sas sudinica sta je sve ostavila Pimpeku a Kemica u čudu pita Pimpeka: Šta ovo znači jebo te? Mišu to znaci da više NISMO kokuzi [emoji3][emoji3][emoji3]! E to je suština onog načina života za kojim žalimo. Imam ja imamo svi, ima drug imamo svi. Nema više, sve je otišlo nepovratno.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
muha_sa

#387 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

ko eto mi smo rasli u bogatstvu i blagostanju :-)

jašta smo--bilo i onda crvenog krsta i raje koja je stajala u redu da dobiju dnevnu porciju i jednu panju.

na čaršiji iznad sebilja stajali ljudi sa "kozom" testerom i sjekirom i jedva cekali kad ce ih neko zovnut da mu prepila i iscjepa drva (nije bilo plina nit grijanja)
nama ugalj kad dodje buduci ekonomisti, doktori, inžinjeri........studenti koji su redovno ucili u Vijecnici-- jagmili se ko ce unjet ugalj i zaradit koji dinar. Nisu studirali na prestižnim travnickim, kiseljackim i inim fakultetima vec u državni. Da mi je sad vidjet nekog studenta koji ce unosit ugalj il drva cjepat za neku dnevnicu.
Ja sam ovdje na forumu otvorio temu prije nekoliko godina da mi treba nekoliko pomocnih radnika (radili neki poso i gazda me zamolio da nadjem ko ce nam pomagat) rad od 8 -16 uz topli obrok 40 maraka. Javio se jedan momak iz Sarajeva i decko pošteno odradio poso i neki decko iz Banovica--isto pošteno odradio.

samo što su onda ljudi bili mnogo pošteniji--privatnik nije gledo da ti kicmu slomi i da te folira da nema para da ti na vrijeme zaradjenu platu isplati.
ja sam ko momcic kod privatnika poceo radit i nikad mi se nije desilo da plata kasni ni jedan jedini dan.
supercali

#388 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by supercali »

valter.ba wrote:Kratka priča sublimira sve ono što je nekada bilo Sarajevo. Priča je otprilike izgledala ovako...
Pimpeku je umrla tetka i na putu ka sudu gdje se održavala ostavinska rasprava sretne Kemicu. Kaze mu Pimpek hay samnom. Kaze Kemica dje ćemo? Hay vozi i ne pitaj :-). Oni na sud i cita sas sudinica sta je sve ostavila Pimpeku a Kemica u čudu pita Pimpeka: Šta ovo znači jebo te? Mišu to znaci da više NISMO kokuzi [emoji3][emoji3][emoji3]! E to je suština onog načina života za kojim žalimo. Imam ja imamo svi, ima drug imamo svi. Nema više, sve je otišlo nepovratno.

Nategnuta prica da nema toga i danas
Kao sto neko rece prerasli smo to i nema nas u tim krugovima
Kao sto ja vise nisam u parku i na igralistu a takvih jos ima i dijele isto kao mi ranije samo sto sada uz to imaju i druge stvari koje mi nemamo ili nismo znali to je taj napredak tehnoloski a i promjena situacije u drzavi
Bas smo mi mogli pasos pa u njemacku onako
A sada skupis i odes na utakmicu bayerna dortmunda milana i sl
Onda vizu morao vaditi i jos milion stvari u tim godinama
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#389 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by _BataZiv_0809 »

Nije bas da danas bas svi pilje u mobitele i da je nemoguce zapiti se sa totalnim strancima. Samo je trenutno u trendu taj neki satro glamur, kurcenje, poziranje, a boemstvo je gurnuto na marginu.
muha_sa

#390 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

supercali wrote:
valter.ba wrote:Kratka priča sublimira sve ono što je nekada bilo Sarajevo. Priča je otprilike izgledala ovako...

Kao sto ja vise nisam u parku i na igralistu a takvih jos ima i dijele isto kao mi ranije samo sto sada uz to imaju i druge stvari koje mi nemamo ili nismo znali to je taj napredak tehnoloski a i promjena situacije u drzavi
jedan od cjenjenijih pasoša pasoš SFRJ--bezvizni režim sa 100 i kusur država

_BataZiv_0809 wrote:Nije bas da danas bas svi pilje u mobitele i da je nemoguce zapiti se sa totalnim strancima. Samo je trenutno u trendu taj neki satro glamur, kurcenje, poziranje, a boemstvo je gurnuto na marginu.
kad izadješ na fuka koliko možeš bit a da ne pogledaš u mobitel :?

šta radim kad hodam gradom vec gledam raju kako sjede po kaficima iliti kafanama -- jedan od 10 ne gleda u mobitel :lol:

al hajd--nemam višešta rec na ovu temu--ne možete vi to skontat :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#391 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote: kad izadješ na fuka koliko možeš bit a da ne pogledaš u mobitel :?

šta radim kad hodam gradom vec gledam raju kako sjede po kaficima iliti kafanama -- jedan od 10 ne gleda u mobitel :lol:

Muha, medjugeneracijsko nekontanje nije nikakva novost. Svi mi slijedimo trendove koji su nam nametnuti, a mislimo da smo nesto izabrali. To sto se nekima trend svidja, ne mijenja sustinu.

Hocu da kazem da dobri derneci nisu izumrli, samo su se malo modifikovali :)
kafanski_covjek

#392 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by kafanski_covjek »

cim vidim da osoba tipka na tel. ustanem od stola, platim pice i preko vrata :izet:
muha_sa

#393 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:
muha_sa wrote: kad izadješ na fuka koliko možeš bit a da ne pogledaš u mobitel :?

Muha, medjugeneracijsko nekontanje nije nikakva novost. Svi mi slijedimo trendove koji su nam nametnuti, a mislimo da smo nesto izabrali. To sto se nekima trend svidja, ne mijenja sustinu.

Hocu da kazem da dobri derneci nisu izumrli, samo su se malo modifikovali :)
razumijem ja tebe Bato---imam djecu koji su u tom folu :-) unuka od 4 godine šalta mobitel bolje neg ja a mojoj generaciji i meni u tim godinama glavna igracka bile mašice :lol: :lol:
bleee_sa

#394 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by bleee_sa »

Nema niko vremena ni za šta ba, tempo života je nenormalan.
muha_sa

#395 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

kafanski_covjek wrote:cim vidim da osoba tipka na tel. ustanem od stola, platim pice i preko vrata :izet:
onda stalno ustaješ :lol:

raja hodaju i tipkaju a nece da sjede u kafanu gdje nema vaj faj--mada sad svi imaju taj neki mobilni internet al im se drago na tudji zakacit :lol:
kafanski_covjek

#396 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by kafanski_covjek »

muha_sa wrote:
kafanski_covjek wrote:cim vidim da osoba tipka na tel. ustanem od stola, platim pice i preko vrata :izet:
onda stalno ustaješ :lol:

raja hodaju i tipkaju a nece da sjede u kafanu gdje nema vaj faj--mada sad svi imaju taj neki mobilni internet al im se drago na tudji zakacit :lol:
:lol: vjeruj da mi nije mrsko :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#397 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote:
razumijem ja tebe Bato---imam djecu koji su u tom folu :-) unuka od 4 godine šalta mobitel bolje neg ja a mojoj generaciji i meni u tim godinama glavna igracka bile mašice :lol: :lol:
Ne radi se o tome muhenzi.

Vidi vako, mobitel je danas dio svakodnevnice. Daleko veci nego kad sam ja krenuo hodati po kafanama, pa i sam primjecujem razliku.

Samim tim, postao je dio i izlazaka. i ne znaci ako je neko na mobitelu da mu je nuzno dosadno. Mada i mene uzasava prizor kad su za jednim stolom svi za mobitelima.

Jbga raja se uslika kako rokaci, odmah to pušća na drustvene mreze, pa onda cita komentare, pa se smije itd...Prije se to radilo drukcije. Dodju ti gosti na sijelo, a ti izvalis fotoalbume :D

Da me pogresno ne shvatis, mobitel skoro nikad ne drljam kad sam u kafani i kad mi je dobro. Napravit koju sliku, svakako. Objavit je odmah na instagramu, vrlo rijetko, listat forum i index.hr, niposto.
supercali

#398 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by supercali »

muha_sa wrote:
supercali wrote:

jedan od cjenjenijih pasoša pasoš SFRJ--bezvizni režim sa 100 i kusur država

_BataZiv_0809 wrote:Nije bas da danas bas svi pilje u mobitele i da je nemoguce zapiti se sa totalnim strancima. Samo je trenutno u trendu taj neki satro glamur, kurcenje, poziranje, a boemstvo je gurnuto na marginu.
kad izadješ na fuka koliko možeš bit a da ne pogledaš u mobitel :?

Govorim za ovu 80 generaciju jer je prica se toga dotakla
valter.ba

#399 Re: RE: Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by valter.ba »

supercali wrote:

Prica nije nategnuta vec tipicna sarajevska anegdota koja u potpunosti oslikava duh tadasnjeg Sarajeva a mogu slobodno reći i Jugoslavije. Znam da se mnogima diže kosa na glavi ali
- crveni pasos vrijedio u vise od 100 država
- besplatno školovanje
- besplatno zdravstvo
- bukvalno svi mogli na more
- marka ti nije trebala, dinar bio beton
- dobiješ stan, ako nemas kuću doduse
- kurvi malo
- droge jos manje
- šunda koji buši rupe u mozgu slabo
- 90 % moglo priuštiti lijep život

Da došlo je i vrijeme nestašica benzina, kafe...ali opet i to je lakše bilo podnijeti kada znaš da nam je skoro svima isto pa se i to okretalo na zayebanciju dok cekas u redu..

Danas nema ni zdrave zayebancije, sada je 90% raje u crnjaku a onih 10% piša odozgo sa ovim utakmicama šatro. I dedo vam je išao na utakmice [emoji23]

supercali

#400 Re: RE: Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by supercali »

valter.ba wrote:
supercali wrote:

Prica nije nategnuta vec tipicna sarajevska anegdota koja u potpunosti oslikava duh tadasnjeg Sarajeva a mogu slobodno reći i Jugoslavije. Znam da se mnogima diže kosa na glavi ali
- crveni pasos vrijedio u vise od 100 država
- besplatno školovanje
- besplatno zdravstvo
- bukvalno svi mogli na more
- marka ti nije trebala, dinar bio beton
- dobiješ stan, ako nemas kuću doduse
- kurvi malo
- droge jos manje
- šunda koji buši rupe u mozgu slabo
- 90 % moglo priuštiti lijep život

Da došlo je i vrijeme nestašica benzina, kafe...ali opet i to je lakše bilo podnijeti kada znaš da nam je skoro svima isto pa se i to okretalo na zayebanciju dok cekas u redu..

Danas nema ni zdrave zayebancije, sada je 90% raje u crnjaku a onih 10% piša odozgo sa ovim utakmicama šatro. I dedo vam je išao na utakmice [emoji23]

I dalje tvrdim da je nategnuta sto se tice da toga nema i danas
Post Reply