Najbolje bi bilo da i mene SIPA spektakularno uhapsi pa procesuira jer sam 1992 mislio sve najgore o artiljercu koji mi je sestru izmasakrirao.Fino sam napisao da sad drugačije mislim,ali bih mu prije 24 godine pobio sve živo pa vi qrcu mom raspravljajte je li to moralno ili ne.Kikibombona wrote:Tornjak i Danguba
Izgleda da se vama treba crtati. Lijepo sam rekao, ne znam nista o Cemernom i nemam namjeru istrazivati. Cemerno me ne zanima. Kontate ili trebam obojiti!??
PM72 je rekao da bi artiljercu pobio cijelu familiju, kako kaze 'od - do', ako je gadjao grad i civile u njemu, te ubio nekoga njemu bliskog. JA SAM SE SAMO PROTIV TOGA POBUNIO. Evo velikim slovima podvlacim.
Ubiti civila je zlocin, taman civil bio u rodbinskim vezama sa najgorim zlikovcem. Ako meni Radovan Srbinovic pobije cijelu familiju, ja nemam pravo ubiti nijednog njegovog clana porodice. Zakon je takav. Ako ubijem Radovana iz osvete, uzmem zakon u svoje ruke, Sud mi moze progledati kroz prste, osuditi me na uvjetnu kaznu i sl. Ako ubijem njegovo dijete i staru majku, ne gine mi zatvor. O tome se radi. Osveta nema uporiste ni u pravu ni u moralu.
Toliko na ovu temu.
Osveta je kao voćka,slatka tek ako je na vrijeme ubrana.Ja jako cijenim albance i njihov rezon.Ti meni ubio nekog - slijedi krvna osveta.Ti meni autom ubio dijete jer si idiot pa prošao kroz crveno.Dovedeš Omara mjesečara pa izvučeš nekoliko godina i slobodan čovjek? Moje dijete u grobu a ti opet mahnitaš? E malo morgen.Ne bi mu ni babo davao intervjue po novinama.
U ovoj zemlji je očigledno da nema ni kazne ni morala.Počinioci ratnih zločina sad daju intervjue i dobijaju priznanja.Ubice slobodno šetaju ulicama BH gradova a žrtve ucviljene i ponižene.Sve dok ne bude straha šta će biti s njegovom porodicom ako učini zlo nekom drugom - nema hajra od ove zemlje ni poštenja.Pa se vi bunite koliko hoćete.