Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
animus

#376 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by animus »

Drzava nikad jaca nije bila od rata pa do sada. Prvo popis odradjen. Ustavni sud dominira. Sada Tuzilastvo u glavnoj ulozi a uskoro i Sud BiH nastupa. Sipa ceka svoju priliku a kao slag svega toga dodje da sve te institucije finansiraju srbi jednom trecinom. Hvala Dodiku sto je pokazao da ova drzava ipak dobro funkcionise a to je nedavno i EU prepoznala pa nas preko reda gura unutra.
Vrlo uspjesna godina za drzavu a ima jos tri mjeseca da se ovo jos i vise ojaca. Meni bi bilo drago da se kao nagrada Dodiku za sve uradjeno osnuje agencija za zastitu ustava bih.
L u c i f e r

#377 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

iskreno
ja bih najvolio
da ga za nagradu osunnetimo
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#378 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

L u c i f e r wrote:iskreno
ja bih najvolio
u biblioteci
L u c i f e r

#379 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

KatarinaKosaca wrote:
ja bih najvolio
u biblioteci
normalno
a gdje drugdje
Prpa.ba

#380 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Prpa.ba »

Tema lagano ispuhuje, gradjani Federacije su se pomirili sa nestankom bivse BiH. Oni koji jos vjeruju u postojanje takozvane BiH su sa nadanja o par dana presli na nadanje o par desetaka dana da se procesuira Predsjednik susjedne Republike Srpske. Okrenimo se ekonomiji. :mrgreen:
Budjav_lebac

#381 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

ja bih najvolio
I njegova zena bi vjerovatno voljela, da napokon ona osjeti uzitak, ne samo narod genocidnog entiteta jer osim naroda nista posteno ne moze da naguzi.
ze kalanga

#382 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

KatarinaKosaca wrote: Mozetei mi.onda objasniti kako se zna, a to Dodik danas rece, da je 70% Srba glasalo obzirom da ne priznaje popis stanovnistva? Citalo se iz imena?
Veoma lako gospođice ili gospođo Katarina.
Krenimo redom, a kako drugačije.
Nažalost ili na radost natalitet RS-a je u padu, mortalitet raste. Nažalost sve manje se rađa i Srba i Bošnjaka u ovom entitetu. To je uvod.
O migracijama ne bih.

Danas, u entitetu Republika Srpska živi maksimalno 1100000 ljudi. Popis je rekao 1 228 423, odnosno = viška 128 000.
Uzmemo li u obzir osamnaestogodišnji prosjek novorođenčadi, koji je na nekih 110000, zaključujemo = da je mlađih od 18 godina nekih 180 000. Dakle onih koji nemaju pravo glasa.
Dolazimo do podatka da pravo glasa u RS-u ima 920 000. U najboljem slučaju 950 000. Govorimo o stalno prisutnom stanovništvu. Dodajmo na ovu cifru građane koji imaju entitetsko državljanstvo a žive u regionu ili inostranstvu dodatnih 30-ak hiljada, dakle maksimalno biračko tijelo je 980 000. Ako je nekome lakše nek zaokruži na milion, ali to je "maksimum maksimuma". Od tih 950 000 hiljada, otprilike "nesrpsko" glasačko tijelo je maksimalno 75 000. Dakle realno srpsko glasačko tijelo je 875 000. Dodajmo dijasporce i region, odnosno nekih 10-12000 = 888 000. Dakle, ono što rekosmo između 75 i 78% odsto srpskog glasačkog tijela je učestvovalo na proteklom referendumu.

Vjerujem da ste sa matematikom na vi, pa vam neće biti teško da zaključite kakav je zapravo realan postotak izašlih Srba na ovaj referendum, odnosno koliko je glasačkog tijela RS-a učestvovalo u istome. Nije mi problem ukoliko vas zanimaju podaci po opštinama da i tu objasnim što nije jasno. A ako pak smatrate da imam namjeru da propagiram nečiju lošu demografsku sliku (koja je uistinu takva, mislim i na srpsku i na bošnjačku u RS) s namjerom da ponizim nekoga, imate pravo, to mi nije namjera. ;)
Last edited by ze kalanga on 27/09/2016 22:28, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#383 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

Dakle «otprilike» «pretpostavimo» itd. Hvala na odgovoru :mrgreen:
Budjav_lebac

#384 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Srba u genocidnoj nema ni 900.000, o kakvim milionima ovdje pricamo. :lol:
ze kalanga

#385 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Vidim ovaj se kači na grešku u kucanju. :D

Ništa i drugi put.
Tu smo da otklonimo nejasnoće, kojih je, nažalost, previše. :mrgreen:
Tarzo

#386 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tarzo »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:
KvaziExpert wrote:što bi reko rahmetli Alija, radimo kao da će stotinu godina biti mir :mrgreen:
E jebiga, Alija to reko'. :mrgreen: Ovo kao ono u Mućkama kada Del stalno spominje šta mu je pati poručila
na postelji prije nego što je umrla. Pa Rodney jednom kaže, za ženu koja je umirala stvarno je
mogla puno pričati. :lol: Tako i Aliji pripisuju da je sve i svašta reko'. :D
Cuvajte mi Mirnesa jeste sigurno :mrgreen:
:thumbup: :lol:
SaraFina

#387 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by SaraFina »

KvaziExpert wrote:
ze kalanga wrote:
KatarinaKosaca wrote: Mozetei mi.onda objasniti kako se zna, a to Dodik danas rece, da je 70% Srba glasalo obzirom da ne priznaje popis stanovnistva? Citalo se iz imena?
Veoma lako gospođice ili gospođo Katarina.
Krenimo redom, a kako drugačije.
Nažalost ili na radost natalitet RS-a je u padu, mortalitet raste. Nažalost sve manje se rađa i Srba i Bošnjaka u ovom entitetu. To je uvod.
O migracijama ne bih.

Danas, u entitetu Republika Srpska živi maksimalno 11000 ljudi. Popis je rekao 1 228 423, odnosno = viška 128 000.
Uzmemo li u obzir osamnaestogodišnji prosjek novorođenčadi, koji je na nekih 110000, zaključujemo = da je mlađih od 18 godina nekih 180 000. Dakle onih koji nemaju pravo glasa.
Dolazimo do podatka da pravo glasa u RS-u ima 920 000. U najboljem slučaju 950 000. Govorimo o stalno prisutnom stanovništvu. Dodajmo na ovu cifru građane koji imaju entitetsko državljanstvo a žive u regionu ili inostranstvu dodatnih 30-ak hiljada, dakle maksimalno biračko tijelo je 980 000. Ako je nekome lakše nek zaokruži na milion, ali to je "maksimum maksimuma". Od tih 950 000 hiljada, otprilike "nesrpsko" glasačko tijelo je maksimalno 75 000. Dakle realno srpsko glasačko tijelo je 875 000. Dodajmo dijasporce i region, odnosno nekih 10-12000 = 888 000. Dakle, ono što rekosmo između 75 i 78% odsto srpskog glasačkog tijela je učestvovalo na proteklom referendumu.

Vjerujem da ste sa matematikom na vi, pa vam neće biti teško da zaključite kakav je zapravo realan postotak izašlih Srba na ovaj referendum, odnosno koliko je glasačkog tijela RS-a učestvovalo u istome. Nije mi problem ukoliko vas zanimaju podaci po opštinama da i tu objasnim što nije jasno. A ako pak smatrate da imam namjeru da propagiram nečiju lošu demografsku sliku (koja je uistinu takva, mislim i na srpsku i na bošnjačku u RS) s namjerom da ponizim nekoga, imate pravo, to mi nije namjera. ;)
:lol: :lol: :lol:
Tragikomedija u nastavcima :D
512MB

#388 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 512MB »

archi_a wrote:

nemoj da si bezobrazan i da vrijeđaš. Nekulturni stvore. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji je ovaj Stevandić komad nacionalističke, zadojene budale..... Fakat je to kod đikana nacionalni sport. lobotomija. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovaj Magazinovic kompletni retard, sta mu je penala nabacio ovaj debeli trol a on nista ko tukac... jebo ga onaj ko mu dade da se bavi politikom.
SaraFina

#389 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by SaraFina »

ze kalanga wrote:Vidim ovaj se kači na grešku u kucanju. :D

Ništa i drugi put.

Djes' storaB :D

Mene zanima imaš li kakvih fotki privatnih sa slavlja nakon referenduma u ZV?
detroit-mercy

#390 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:
ze kalanga wrote:75% srpskog biračkog tijela glasalo za. Komšije Bošnjaci u najvećoj mjeri bojkotovale. Narod koji je i zašao sa 99,8% rekao šta misli. Valjda će i oni strani plaćenici shvatiti da nema smisla nametati političke odluke s ciljem ostvarivanja neostvarenih ciljeva.
Kao što sam i govorio, srpski narod pokazao da je civilizovan, Srpska da je spremna za velike događaje, sve prošlo bez ijednog jedinog incidenta. Razne najave, pale u vodu. Na svu sreću život se nastavio i nikome ne fali ni dlaka s glave.
:thumbup:

nema dalje
Frajer prekuco, kljucaj temu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
asker

#391 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by asker »

Dakle nasi dragi sunarodnjaci ovaj opsti hard core xxx gang bang na UZP tvorevinu i prvog i najljepseg u Srba, na neki cudan nacin, tumace kao pobjedu.
:-)
Evo recimo ovaj brojac mrtvih Bosnjaka povratnika po RS-u cist dokaz. Hebo te led s kim mi dijelimo ovo nebo Bosansko.
asker

#392 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by asker »

SaraFina wrote:
ze kalanga wrote:Vidim ovaj se kači na grešku u kucanju. :D

Ništa i drugi put.

Djes' storaB :D

Mene zanima imaš li kakvih fotki privatnih sa slavlja nakon referenduma u ZV?
Nemoj ba SaraFina, i on je necije dijete.
dezurni_ucenik

#393 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

ze kalanga wrote:75% srpskog biračkog tijela glasalo za. Komšije Bošnjaci u najvećoj mjeri bojkotovale. Narod koji je i zašao sa 99,8% rekao šta misli. Valjda će i oni strani plaćenici shvatiti da nema smisla nametati političke odluke s ciljem ostvarivanja neostvarenih ciljeva.
Kao što sam i govorio, srpski narod pokazao da je civilizovan, Srpska da je spremna za velike događaje, sve prošlo bez ijednog jedinog incidenta. Razne najave, pale u vodu. Na svu sreću život se nastavio i nikome ne fali ni dlaka s glave.

Image
L u c i f e r

#394 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

ko to kaže
ko to laže
da ljudi nisu pobijedili na kosovu
i u svim yu ratovima
a bogami je i nato dobio po pički
ze kalanga

#395 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

gosn dezurni glasajte ako to već niste učinili http://forum.klix.ba/miss-lokalnih-izbo ... 0s300.html :izet:
archi_a

#396 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by archi_a »

512MB wrote: Ovaj Magazinovic kompletni retard, sta mu je penala nabacio ovaj debeli trol a on nista ko tukac... jebo ga onaj ko mu dade da se bavi politikom.
Ne znam šta bi ti rekao. Imao je par kulturnih klizećih. Možda je i bolje što se nije spustio na nivo ove političke kurve, mada je stevandić to cijelo vrijeme priželjkivao.
dezurni_ucenik

#397 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

L u c i f e r wrote:ko to kaže
ko to laže
da ljudi nisu pobijedili na kosovu
i u svim yu ratovima
a bogami je i nato dobio po pički

ima i ona

nisu prsti da se nokti rezu vec su prsti da se srbin krsti.
Kikibombona

#398 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
emmir1 wrote:http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic ... ih/6q8w66q

Ovog Vučića već nazivaju mladim liberalom sa Balkana

Kupuje on Zapad polagano.

Iako mu skidam kapu na ovim riječima da je teško pogriješio sa svojim stavovima 90 tih, pa i ako laže lijepo je čuti

Ima on svoje pudlice za lajanje Nikolica, Dacica, Vulina...oni govore sto on nece da kaze.

Jednom cetnik, vazda cetnik.
Nemoj tako, svako zasluzuje novu sansu. Bog do smrti ljudima daje priliku da se pokaju i vrate na pravi put. Nemojmo se igrati Boga. :D :D
Rimski dnevnik navodi da "Aleksandar Vučić, mladi liberalni i evropski orijentisani premijer iz Beograda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovdje sam prestao citati... nisam nesto raspolozen za zajebanciju veceras... :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#399 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

Kakvih 75 % :-) U to ko vjeruje - nek se zapita malo.
dezurni_ucenik

#400 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dezurni_ucenik »

Kikibombona wrote:
Danguba wrote:
emmir1 wrote:http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic ... ih/6q8w66q

Ovog Vučića već nazivaju mladim liberalom sa Balkana

Kupuje on Zapad polagano.

Iako mu skidam kapu na ovim riječima da je teško pogriješio sa svojim stavovima 90 tih, pa i ako laže lijepo je čuti

Ima on svoje pudlice za lajanje Nikolica, Dacica, Vulina...oni govore sto on nece da kaze.

Jednom cetnik, vazda cetnik.
Nemoj tako, svako zasluzuje novu sansu. Bog do smrti ljudima daje priliku da se pokaju i vrate na pravi put. Nemojmo se igrati Boga. :D :D
Rimski dnevnik navodi da "Aleksandar Vučić, mladi liberalni i evropski orijentisani premijer iz Beograda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovdje sam prestao citati... nisam nesto raspolozen za zajebanciju veceras... :D :D

Aleksandar Vučić (Serbian Cyrillic: Александар Вучић, pronounced [aleksǎːndar ʋǔt͡ʃit͡ɕ], born 5 March 1970)

Jebo majku ima 46 godina, otkad to prdohani i djuturumi u tim godinama se smatraju mladim.
Post Reply