Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fakat wrote:Kako ide ona prica, prvo su dosli po cigane ali ja nisam cigan. Onda su dosli po komuniste ali.....itd.
Prvo su poceli selamati po uredima, pa obavezna vjeronauka u skolama, onda ide da moras biti vidjen na dzumi , pa ne do bog da te ko vidi sa pivom za vrijeme Ramazana ili na moru za vrijeme svetog mjeseca.
Mic po mic, zaba se polako kuha .
statixx wrote:Eno u Trstu ima plaza na kojoj su muskarci i zene razdvojeni zidom, vrlo popularna. Kazu zene dobro im dodje u periodima kada imaju visak kilograma.
ABH017 wrote:
A ti "kao" znaš ko je radikalan?
Mora da su Francuzi tebe pitali. Ako nisu, treba im te pod hitno preporučiti. Inače, mogli bi slučajno zakačit neku neradikalnu ženu, kojoj je kosa opala uslijed izlaganja hemoterapiji. A ona jadna došla samo malo da je sunce obiđe.
ma da, naravno, to je sigurno razlog. Znam da se niti jedan katolik, a kamo li casna sestra nije raznijela bombom da bi pobila civile u ima Boga.
i mene nisu nista pitali, sami su odlucili, ja samo ovdje, kao i svako drugi raspravljam o takvoj njihovoj odluci. Obrati se njihovom veleposlanstvu sa svojim primjedbama.
Nisam znao da je burkini bio dizajniran 622. godine. Sa druge strane mislim da je ovo flagrantno kršenje individualnih prava pojedinaca i grupa od 1945. godine u Evropi. Šta je iduće, zabrana davanja islamskih imena novorođenim u Francuskoj...deportacije?
Ne postoje islamska imena. Postoje germanska, arapska, slavenska, helenska, perzijska... U islamu je važno dati lijepo ime. Svjetlana=Nur. Upoznaj se s materijom prije nego što napišeš glupost.
Bas me interesuje jesu li Tarik(Aziz) i Ibrahim (Rugova) "islamska imena".Ko zna neka kaze.
arzuhal wrote:Kako nema baliluka u Francuskoj? Il y a!
"Sjedila sam na plaži sa svojom porodicom. Nosila sam običnu maramu i nisam imala namjeru plivati", rekla je 34-godišnja Siam koja je također odstranjena s plaže. Istakla je kako je bila razočarana nakon što su prisutni počeli aplaudirati i govoriti "idi kući", nakon što joj je policija naredila da se mora udaljiti s plaže, prenosi Guardian.
Baliluk ne poznaje vjeru i nevjeru, nema etničke odrednice, ima samo neke svoje vječne i nepromjenjive kvalitativne. Najbolje dolazi do izražaja kada sebe vidi u prividno nadmoćnijoj poziciji, kada je u čoporu i sl.
Ovakvo ponasanje je grozno,ali je indikator kako pucanstvo sve vise negativno ili drsko reagira radi politicke klime i problem sa terorizom. Da isilovci i slicne teroriste muslmankse vjeroispovijesti nisu napravle kursus zadnjih 5 ili 6 godina,niko od obicnih gradjana ne bi ovako reagirao. U SAD se takodje mjenja klima prema imigrantima i prica se otovrenije protiv imigranta. Ja sma ove godine prvi put dozivjela takve konverzacije,a ne nosim ni maramu,nisma ni religiozna,tj. nisam sebe obiljezila garderobom u drustvu.
OK, Brevik nije terorista? A da je Bakir bio bi... I nisam štovatelj kratkih hlača i vehabija, ali nisam ni supak i licemjer.. lafo demokracija ali terms and conditions may apply....
ABH017 wrote:
Mora da su Francuzi tebe pitali. Ako nisu, treba im te pod hitno preporučiti. Inače, mogli bi slučajno zakačit neku neradikalnu ženu, kojoj je kosa opala uslijed izlaganja hemoterapiji. A ona jadna došla samo malo da je sunce obiđe.
ma da, naravno, to je sigurno razlog. Znam da se niti jedan katolik, a kamo li casna sestra nije raznijela bombom da bi pobila civile u ima Boga.
i mene nisu nista pitali, sami su odlucili, ja samo ovdje, kao i svako drugi raspravljam o takvoj njihovoj odluci. Obrati se njihovom veleposlanstvu sa svojim primjedbama.
Prva zena bombas samoubica je prema mnogim izvorima bila krscanka u Lebanonu.
Raznosenje nije stvar vjere nego kakvo oruzje imas odnosno nemas pa u ocaju pribjegavas takvim metodama.
Qler wrote:OK, Brevik nije terorista? A da je Bakir bio bi... I nisam štovatelj kratkih hlača i vehabija, ali nisam ni supak i licemjer.. lafo demokracija ali terms and conditions may apply....
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Kad pocnes zloupotrebljavati demokraciju ond terms and conditions apply .
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nisam znao da je burkini bio dizajniran 622. godine. Sa druge strane mislim da je ovo flagrantno kršenje individualnih prava pojedinaca i grupa od 1945. godine u Evropi. Šta je iduće, zabrana davanja islamskih imena novorođenim u Francuskoj...deportacije?
Ne postoje islamska imena. Postoje germanska, arapska, slavenska, helenska, perzijska... U islamu je važno dati lijepo ime. Svjetlana=Nur. Upoznaj se s materijom prije nego što napišeš glupost.
Bas me interesuje jesu li Tarik(Aziz) i Ibrahim (Rugova) "islamska imena".Ko zna neka kaze.
ABH017 wrote:
Prva zena bombas samoubica je prema mnogim izvorima bila krscanka u Lebanonu.
Raznosenje nije stvar vjere nego kakvo oruzje imas odnosno nemas pa u ocaju pribjegavas takvim metodama.
mozda i je, ne znam. ali ja ne pricam o nekad, vec o sad. I opet kazem, nije to doneseno zbog marame, vec zbog terorizma, ovog sad, je l. Pa sad ako kog veseli da spominje casne sestre i misli da je to ikako usporedivo nek radi sto ga veseli. Ili ako ko zeli da mi naglasi ocito da ova zena nije terorist.
Dopizdilo Francuzima, a jos uz to idu izbori u Francuskoj i sigurno niko nece ici u susret ovim ljudima s obzirom na klimu.
Qler wrote:OK, Brevik nije terorista? A da je Bakir bio bi... I nisam štovatelj kratkih hlača i vehabija, ali nisam ni supak i licemjer.. lafo demokracija ali terms and conditions may apply....
Kad pocnes zloupotrebljavati demokraciju ond terms and conditions apply .
A zloupotrebljavas je tako što nosiš odjeću koja nekome ne odgovara? Značinjanpočneđ galamiti da mi i tange smetaju na plaži pa svi budu nudisti?
koliko je meni poznato taj tip je osudjen za terorizam, izmedju ostalog. Samo eto to ovdje nije popularno spominjati. Ali isto tako, jedan je Breivik a islamskih terorista imas koliko hoces, i na kraju da ne bude da nesto branim, jer i taj isti je opet pobio starosjedioce.
Last edited by tututuuuu on 24/08/2016 21:44, edited 1 time in total.
fakat wrote:Kako ide ona prica, prvo su dosli po cigane ali ja nisam cigan. Onda su dosli po komuniste ali.....itd.
Prvo su poceli selamati po uredima, pa obavezna vjeronauka u skolama, onda ide da moras biti vidjen na dzumi , pa ne do bog da te ko vidi sa pivom za vrijeme Ramazana ili na moru za vrijeme svetog mjeseca.
Bio u Sarajevu za Ramazana, obilazili kafane, ja pred dolazak pitao je li se sta bitno mijenja zbog Ramazana, ma jok rekose....jedino zbog festivala (kasnije) da nesto primjetis drugacije.
Bio u Sarajevu za Ramazana, obilazili kafane, ja pred dolazak pitao je li se sta bitno mijenja zbog Ramazana, ma jok rekose....jedino zbog festivala (kasnije) da nesto primjetis drugacije.
Mijenja se vjerovao ili ne. Čak je bilo kretena koji su htjeli zabraniti prodavanje alkohola u Starom Gradu za vrijeme ramazana. Mic, po mic, arabiziramo se.
Festival je drugačiji jer je dosta više murije pa bude manje sranja u centru grada.
Na zalost,zene su naucene da se kupaju u burkini,zato se ne mogu integriarti,dok muskarci muslimmani nemaju takve probleme!!!
Isti probem je sa pokrivanjem kompletnog lica,a koje opet,narusava sigurnost muslimanki. Obicaj zaista namece nesto kao religijsko,i opet se sve rusi na zenama sirom EU,Gdje ste vijdeli diskriminaciju muskaraca u EU , osim nihovog tamnog izgleda ili jezika?
Moj brat x puta išao za ramazan na more jer tad je mogao... Ja se vala ne selamam osim sa šefom i nenama a na dzumi u svojih 30 i kusur godina jednom bio... Ali ne mogu duplih aršina. Kažem ni ja ne volim vehabije, ne volim extremizam u bilo čemu, ali ne volim ni pisanje iz vjetar demokratske Evrope. Tito dragi vratinse i vrati nam svoj komunizam...
to i meni prvo padne na pamet kad se priča o desničarskoj represiji.. ona jeste legitiman, historijski utemeljen politički princip, ali njen prosječan pristalica nema dosljednosti..
naime, kad je žrtva represije neko drugi, on će reći: bravo, samo oštro, ako im se ne sviđa, nek razgule
no kad na red dođe grupa kojoj on pripada, priča se mijenja i glasi otprilike: kme, kme..
navedeno je došlo do izražaja kod dijela bosanskih muslimana, u zadnje vrijeme, nakon što su austrijsko-njemački desničari fokus svog populizma prebacili sa jevreja na muslimanske izbjeglice.. prije te promjene, hićo i kompanija su bili kul.. sad to više nisu
Dobro al eto kako bi vi rijesili ovo stanje sa mnogobrojnim budalama,koji u tudjoj kuci zele da diktiraju pravila,zive u getu,kupe socijalu uredno,smute dje god sta mogu smutit,das mu prst,otkine ti ruku...?Gledao sam ih godinama,ne svi ali ogroman broj u zemlji u kojoj apsolutno ni jedan problem nisam imao zbog svog imena i porijekla.Zivio i radio,iskoristio sve sanse koje su mi nesebicno pruzili ti divni ljudi...I sad mu cerku rokne naka budala u njegovoj vlastitoj zemlji,kuci...Njihov nacin zivota,ponasanja,odijevanja,interesovanja tom nekom neopterecenom covjeku smeta i boji ga se.Strah te navodi da se branis i ne dajes vise ni prst ,jer te zivot naucio da ce ti nezahvalnik otkinuti ruku...Onda konta bolje sprijeciti nego lijeciti...pa pocnu sranja...Evo ja sam odrastao ovde,pola familije su mi vjernici ,doduse drugaciji nego ovaj danasnji cirkus.Ja nisam,zivim svoj zivot kako ja zelim ali konstantno i iz dana u dan me nerviraju.Sve vise uzimaju sebi za pravo da diktiraju naka pravila i obrasce ponasanja.I upravo je onako kako detroit napisa...selam,vrtic,skola,vjeronauka,poslovanje podobnih,piva,ramazan,suknja...Sto komentara i sve vise uputa i kritika...a mi sve sega sala,jos te napadne da si islamofob.Sve vise i sve cesce.Dokle,gdje je kraj i sta je slijedece? Nesto je trulo u glavama tih ljudi.Kontaju da su teoriju savladali,teoriju iz vjerskih knjiga koje su po njima pune ljubavi i sloge.Al praksa ih jebe,debelo ih jebe.Nesta ne stima.Mnogo je zlih,a zlu se treba oduprijeti.Opet kako odvojiti a da ne najebu dobri...Ne znam,zajebano.Kud ne odoh na novi zeland,nedje,u 3pm ...da ne gledam ova sva sranja.
kritichar wrote:
Maksime, prvo, ona kao vjernica/muslimanka nema šta da radi na plaži gdje se okupljaju goli ljudi
drugo, po selefijskoj logici ili po logici ispravnih prethodnika, ona je trebala napustiti plažu sa svojim hidžabom, ali izabrala je da se skine i tako ponizila sebe i vjeru koju predstavlja
treće jel se i mi trebamo dignuti da protestvujemo u znak podrške burkiniju?
Da li ti ides na plazu na kojoj se nalaze osobe u kupacimm kostimima?
Zvijezdica91 wrote:
^^ Ovo je upravo ono o cemu govorim.
Pravi vjerski fanatici bi najradije drzali zene u kuci i ne dopustili ih da idu na plazu uopste.
Znaci, ja zaista mislim da burkini nije "ekstremisticka" odjeca, naprotiv, to je neki kompromis za zene koje IPAK zele biti dio "normalnog", zapadnog zivota, koliko god to budu u mogucnosti.
Bolje su sanse da ce se takve zene integrirati nego ove sto sjedu kuci i koje nemaju nikakvu zelju (ili bolje reci mogucnost) da ucestvjuju u drustvenom zivotu zemalja u kojima zive.
Za tebe je kompromis prihvatiti neka pravila svoje vjere a druga odbaciti da bi te neko prihvatio?
ali vidimo da ni to nije dovoljno, moraš sva svoja vjerska pravila odbaciti da bi te francuzi prihvatili
ovo nisu pravila ni religije,ni vjere ovo su cudna pravila vjernika koji iskrivljuju svoju vjeru disrkiminacijom zena