Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- Connaisseur Karlin
#376 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija. 
- Ljakan
#377 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kakvog ekonomskog statusa ,popravit zub 40 maraka,ima se dat za parfem od 140 za zub nema?sadie_forever wrote: pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati
Pricas gluposti
- sadie_forever
#378 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
E to jeste,ne ide doktoru do 35-e,i onda kad zubi propadnu nema para da ih obnovi skrozConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija.
nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala
- Ljakan
#379 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulosadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
- sadie_forever
#380 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ljakan wrote:Kakvog ekonomskog statusa ,popravit zub 40 maraka,ima se dat za parfem od 140 za zub nema?sadie_forever wrote: pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati
Pricas gluposti
pa onda ne zna postavit prioritete i glupa je ko top ako misli da ce biti bolja treba krezava a da mirise,umjesto da ime lijep osmjeh a recimo da se okupa i cisto mirise
- sadie_forever
#381 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nisam bogami,jos imam svoje hvala BoguLjakan wrote:znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulosadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#382 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
U nekim profesijama se te bez keca i dvice vise cijenesadie_forever wrote:pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili platiLjakan wrote:Sta cu joj ja placat nek joj jebach platisadie_forever wrote:
A mozda da joj platis popravak zuba? mozda ona nema uslova,jer sigurno niko nebi hodao krezav sto mu se hoda tako,,znas ismijavati najlakse to
- insomnia78
#383 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Istina. Ja ne pamtim kad sam ovdje nekog bez zuba vidio. Ne bitno kakav mu je materijalni statusConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija.
Ako nista onda ima protezu
S moje sokoćalo
- Ljakan
#384 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
I meni smijesno,uzma cipele mjesecno po 150 eura,parfem od 70 eura a hoda krezava....sadie_forever wrote:Ljakan wrote:Kakvog ekonomskog statusa ,popravit zub 40 maraka,ima se dat za parfem od 140 za zub nema?sadie_forever wrote: pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati
Pricas gluposti
pa onda ne zna postavit prioritete i glupa je ko top ako misli da ce biti bolja treba krezava a da mirise,umjesto da ime lijep osmjeh a recimo da se okupa i cisto mirise
jbg
-
detroit-mercy
#385 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Uglavnom, cijela istocna EvropaConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija.
- Connaisseur Karlin
#386 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
to je tacnosadie_forever wrote:E to jeste,ne ide doktoru do 35-e,i onda kad zubi propadnu nema para da ih obnovi skrozConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija.
nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala)
- Connaisseur Karlin
#387 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
pa stranci misle na Istocnu Evropu kao dio nekadasnjeg Istocnog Bloka,stlano ih ispravljamdetroit-mercy wrote:Uglavnom, cijela istocna EvropaConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija., ovdje zubari kazu da odmah prepoznaju kad neko dolazi iz istocne Evrope
.
Fino im kazem SE Europe
- Connaisseur Karlin
#388 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
eh o tome pricaminsomnia78 wrote:Istina. Ja ne pamtim kad sam ovdje nekog bez zuba vidio. Ne bitno kakav mu je materijalni statusConnaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija.
Ako nista onda ima protezu
S moje sokoćalo
-
Margita81
-
Niemand
#390 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima. 
-
detroit-mercy
#391 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ah, da se vratim na temu. Naravno da lezim na paramaMargita81 wrote:Lezimo
Last edited by detroit-mercy on 26/07/2016 17:35, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#392 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Dedo izuzetak a ne praviloNiemand wrote:Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima.
- sadie_forever
#393 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
pa dedo ti je izuzetak,realno zubi izdrze do 30ih,tako 35,,ako ih nisi odrzavao ,onda su gotovi tadNiemand wrote:Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima.
-
Margita81
#394 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Meni je dusek punjen parama. I onaj djeciji-tu trpam djecije doplatke.detroit-mercy wrote:Ah, da se vratim na temu. Naravno da lezim na paramaMargita81 wrote:Lezimo, ne vjerujem ja bankama pa sve pod dusek guram
.
- Ljakan
#395 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
De da se i ja malo pruzim,makar na djeciji dusek.Margita81 wrote:Meni je dusek punjen parama. I onaj djeciji-tu trpam djecije doplatke.detroit-mercy wrote:Ah, da se vratim na temu. Naravno da lezim na paramaMargita81 wrote:Lezimo, ne vjerujem ja bankama pa sve pod dusek guram
.
-
Niemand
#396 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa ocito je odrzavaosadie_forever wrote:
pa dedo ti je izuzetak,realno zubi izdrze do 30ih,tako 35,,ako ih nisi odrzavao ,onda su gotovi tad
- Ljakan
#397 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ne samo do cistoce zuba nego i obraza.Ovo danas je sve...Niemand wrote:Pa ocito je odrzavaosadie_forever wrote:
pa dedo ti je izuzetak,realno zubi izdrze do 30ih,tako 35,,ako ih nisi odrzavao ,onda su gotovi tadTo je ona starija generacija sto je generalno drzala do cistoce.
-
Niemand
#398 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ljakan wrote: Ne samo do cistoce zuba nego i obraza.Ovo danas je sve...
- hrle1976
#399 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ommadawn wrote:Iskreno, iz prve ruke - jeftiniji je zubar u BiH nego u Swe. A sad kvalitet zavisi od majstora i materijala, no mogu ti reci da su meni licno dva zuba sjebali svedski stomatolozi._BataZiv_0809 wrote:Evo sto ti je sudbina, maloprije bas svratih do jedne zubarske ordinacije. U cekaonici svi na njemackom pricaju
S druge strane, posjeta dijaspore bosanskim stomatolozima donosi zaradu njima i stranu valutu drzavi. Sto i nije toliko lose.
Ili?
Ja mislim da je iskljucivo rijec o ovim iz nordiskih zemalja, USA i Svicarske. U tim zemljama zubar kosta abnormalno. Opravka zuba cca. 700-800KM ako ne i vise.
- Edin H.
#400 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Bolje ga onda koncem sam izvaditihrle1976 wrote:Ommadawn wrote:Iskreno, iz prve ruke - jeftiniji je zubar u BiH nego u Swe. A sad kvalitet zavisi od majstora i materijala, no mogu ti reci da su meni licno dva zuba sjebali svedski stomatolozi._BataZiv_0809 wrote:Evo sto ti je sudbina, maloprije bas svratih do jedne zubarske ordinacije. U cekaonici svi na njemackom pricaju
S druge strane, posjeta dijaspore bosanskim stomatolozima donosi zaradu njima i stranu valutu drzavi. Sto i nije toliko lose.
Ili?
Ja mislim da je iskljucivo rijec o ovim iz nordiskih zemalja, USA i Svicarske. U tim zemljama zubar kosta abnormalno. Opravka zuba cca. 700-800KM ako ne i vise.