Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

Connaisseur Karlin

#376 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Connaisseur Karlin »

U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija. :D
Ljakan

#377 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

sadie_forever wrote: pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati :thumbup:
Kakvog ekonomskog statusa ,popravit zub 40 maraka,ima se dat za parfem od 140 za zub nema?
Pricas gluposti :lol:
sadie_forever

#378 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Connaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija. :D
E to jeste,ne ide doktoru do 35-e,i onda kad zubi propadnu nema para da ih obnovi skroz

nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala :D)
Ljakan

#379 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

sadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala :D)
znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulo :lol: :lol: :lol:
sadie_forever

#380 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Ljakan wrote:
sadie_forever wrote: pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati :thumbup:
Kakvog ekonomskog statusa ,popravit zub 40 maraka,ima se dat za parfem od 140 za zub nema?

pa onda ne zna postavit prioritete i glupa je ko top ako misli da ce biti bolja treba krezava a da mirise,umjesto da ime lijep osmjeh a recimo da se okupa i cisto mirise
sadie_forever

#381 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Ljakan wrote:
sadie_forever wrote: nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala :D)
znao sam da si krezuba baba,zato te ovo i dirnulo :lol: :lol: :lol:
Nisam bogami,jos imam svoje hvala Bogu :D mislim,cisto sumnjam da bi mi to rekao da sam imala pokvarene zube,on je to vise rekao zato sto je mislio da se necu uvrijediti posto su moji ok :skoljka:
detroit-mercy

#382 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

sadie_forever wrote:
Ljakan wrote:
sadie_forever wrote:

A mozda da joj platis popravak zuba? mozda ona nema uslova,jer sigurno niko nebi hodao krezav sto mu se hoda tako,,znas ismijavati najlakse to
Sta cu joj ja placat nek joj jebach plati :lol:
pa onda ne ismijavaj,zubi su oduvijek pokazatelji ekonomskog statusa....bezobrazno je osobu ismijavati radi zuba,covjek ako moze to ce popravit,ako ne moze onda ili suti ili plati :thumbup:
U nekim profesijama se te bez keca i dvice vise cijene :mrgreen: , mozda joj trebalo za posla da bude krezava, nikad se ne zna :mrgreen: .
insomnia78

#383 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:U BiH narod nema razvijene zdrastvene navike kontorle i odrzavanja zuba. Ni u Jugi nije bla bolja situacija. :D
Istina. Ja ne pamtim kad sam ovdje nekog bez zuba vidio. Ne bitno kakav mu je materijalni status
Ako nista onda ima protezu

S moje sokoćalo
Ljakan

#384 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

sadie_forever wrote:
Ljakan wrote:

pa onda ne zna postavit prioritete i glupa je ko top ako misli da ce biti bolja treba krezava a da mirise,umjesto da ime lijep osmjeh a recimo da se okupa i cisto mirise
I meni smijesno,uzma cipele mjesecno po 150 eura,parfem od 70 eura a hoda krezava....
jbg
detroit-mercy

#385 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Uglavnom, cijela istocna Evropa :mrgreen:, ovdje zubari kazu da odmah prepoznaju kad neko dolazi iz istocne Evrope :mrgreen: .
Connaisseur Karlin

#386 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

sadie_forever wrote:
E to jeste,ne ide doktoru do 35-e,i onda kad zubi propadnu nema para da ih obnovi skroz

nisam upoznala naciju koja ima pokvarenije zube vec u 30-im,to mi rekao i moj stomatolog (vi bosanci nemate obicaj da odrzavate zube bez uvrede---u zemlju sam propala :D)
to je tacno :D :lol:
Connaisseur Karlin

#387 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

detroit-mercy wrote:
Uglavnom, cijela istocna Evropa :mrgreen:, ovdje zubari kazu da odmah prepoznaju kad neko dolazi iz istocne Evrope :mrgreen: .
pa stranci misle na Istocnu Evropu kao dio nekadasnjeg Istocnog Bloka,stlano ih ispravljam :D

Fino im kazem SE Europe :D
Connaisseur Karlin

#388 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

insomnia78 wrote:
Istina. Ja ne pamtim kad sam ovdje nekog bez zuba vidio. Ne bitno kakav mu je materijalni status
Ako nista onda ima protezu

S moje sokoćalo
eh o tome pricam :-D
Niemand

#390 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima. :roll:
detroit-mercy

#391 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Margita81 wrote:Lezimo :mrgreen:
Ah, da se vratim na temu. Naravno da lezim na parama :mrgreen:, ne vjerujem ja bankama pa sve pod dusek guram :mrgreen: .
Last edited by detroit-mercy on 26/07/2016 17:35, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#392 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima. :roll:
Dedo izuzetak a ne pravilo :mrgreen: .
sadie_forever

#393 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by sadie_forever »

Niemand wrote:Vala moj rahmetli dedo umro sa svojim zubima. Vjerovatno nije imo sve zube, tipa ove sestice i to, al prednji lijepi bili i u starosti. Sad s 35 umjetno sve u ustima. :roll:
pa dedo ti je izuzetak,realno zubi izdrze do 30ih,tako 35,,ako ih nisi odrzavao ,onda su gotovi tad
Margita81

#394 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Margita81 »

detroit-mercy wrote:
Ah, da se vratim na temu. Naravno da lezim na parama :mrgreen:, ne vjerujem ja bankama pa sve pod dusek guram :mrgreen: .
Meni je dusek punjen parama. I onaj djeciji-tu trpam djecije doplatke.
Ljakan

#395 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Margita81 wrote:
detroit-mercy wrote:
Meni je dusek punjen parama. I onaj djeciji-tu trpam djecije doplatke.
De da se i ja malo pruzim,makar na djeciji dusek.
Niemand

#396 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

sadie_forever wrote:
pa dedo ti je izuzetak,realno zubi izdrze do 30ih,tako 35,,ako ih nisi odrzavao ,onda su gotovi tad
Pa ocito je odrzavao :D To je ona starija generacija sto je generalno drzala do cistoce.
Ljakan

#397 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Niemand wrote:
sadie_forever wrote:
Pa ocito je odrzavao :D To je ona starija generacija sto je generalno drzala do cistoce.
Ne samo do cistoce zuba nego i obraza.Ovo danas je sve...
Niemand

#398 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Ljakan wrote: Ne samo do cistoce zuba nego i obraza.Ovo danas je sve...
:thumbup:
hrle1976

#399 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Evo sto ti je sudbina, maloprije bas svratih do jedne zubarske ordinacije. U cekaonici svi na njemackom pricaju :D
Iskreno, iz prve ruke - jeftiniji je zubar u BiH nego u Swe. A sad kvalitet zavisi od majstora i materijala, no mogu ti reci da su meni licno dva zuba sjebali svedski stomatolozi.

S druge strane, posjeta dijaspore bosanskim stomatolozima donosi zaradu njima i stranu valutu drzavi. Sto i nije toliko lose.
Ili?

Ja mislim da je iskljucivo rijec o ovim iz nordiskih zemalja, USA i Svicarske. U tim zemljama zubar kosta abnormalno. Opravka zuba cca. 700-800KM ako ne i vise.
Edin H.

#400 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:
Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Evo sto ti je sudbina, maloprije bas svratih do jedne zubarske ordinacije. U cekaonici svi na njemackom pricaju :D
Iskreno, iz prve ruke - jeftiniji je zubar u BiH nego u Swe. A sad kvalitet zavisi od majstora i materijala, no mogu ti reci da su meni licno dva zuba sjebali svedski stomatolozi.

S druge strane, posjeta dijaspore bosanskim stomatolozima donosi zaradu njima i stranu valutu drzavi. Sto i nije toliko lose.
Ili?

Ja mislim da je iskljucivo rijec o ovim iz nordiskih zemalja, USA i Svicarske. U tim zemljama zubar kosta abnormalno. Opravka zuba cca. 700-800KM ako ne i vise.
Bolje ga onda koncem sam izvaditi :skoljka:
Post Reply