Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#376 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

dezurni_ucenik wrote:I dalje se raspravljate
Image

Image
Ma, rasprava je bezze... pusaci ce pusiti, nepusaci ce kvocati i to je to.
Ako se zabrani pusenje u svim lokalima, pravi pusaci nece vise posjecivati iste i to je to.
Samo, ko ce onda smetati nepusacima? Na sta ce se zaliti?
dezurni_ucenik

#377 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

seln wrote:
Image

Image
Ako se zabrani pusenje u svim lokalima, pravi pusaci nece vise posjecivati iste i to je to.

Nace oni nesto novo da im smeta. :D :-D . A sad na red dolaze vegani kojima ce smetati sto neko jede meso pored njih :-)

A do tada:
Hasta la victoria siempre

Image

Duhan je uvijek bio rezervisan samo za prave muskarcine. :D :-)
JThomas

#378 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

jel vi primijetite da ste prestali braniti svoje pravo na pušenje i počeli pušenje prikazivati kao nešto dobro i poželjno?
dezurni_ucenik

#379 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

JThomas wrote:jel vi primijetite da ste prestali braniti svoje pravo na pušenje i počeli pušenje prikazivati kao nešto dobro i poželjno?

"Uzalud vam trud sviraci", ko sto dobro poznata pjesma kaze, nista od tih vasih zabrana. Takve stvari nikad nista nisu dobro donosile. Uzivajmo :gunjastajl:
detroit-mercy

#380 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
Image

Image
Nije istina, svugdje u svijetu u lokalima se ne pusi i jos uvije su puni, tako da ti ta kako ce raja prestati izlaziti samo zato sto se ne pusi ne stoji.
Za BiH ne vrijedi ni pominjati, ono vise nije pusenje nego je prevazislo svaku mjeru. Jebo te, gledam trebu u buregdzinici, razvija bureke a garaci joj u kljunu, udjes u poslaticarnicu ne vidi se od dima. U Shidiu ima ona jedna slatiscarna kafic, ja nisam mogao cekati da narucim, toliko je bilo zadimljeno, lola naravno ventilaciju ne pali ni pod razno. Poslo od sestre malog koji je pusac da on naruci, dijete se vrati kaze "vjerujes da je i meni koji sam pusac ono previse".
Zabrana ce se provesti, neki ce kukati ali vrijeme radi svoje.
Last edited by detroit-mercy on 21/06/2016 16:26, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#381 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

statixx wrote:
HAVANA wrote:
statixx wrote:Nedavno sam bio u Becu, u Mariahilferstrase pusio regularno, svakih 50 m postavljena pepeljara. Navacer sam izasao tri puta, u tri razlicita bara, i u svakom je bilo dozvoljeno pusenje. U dva bara pusio sam za sankom, a u trecem u odvojenom dijelu. Svi se nalaze u istom dijelu grada, u krugu od 1 km. Sad kad se sjetim bio sam i u nekom bilijar klubu i tu sam takodjer pusio. Toliko o rigoroznim zakonima. U javnim i privatnim institucijama, dakle na poslu, je druga prica, ali to ce vjerovatno i kod nas vrlo brzo biti regulisano, u nekima su vec uvedene zabrane.
Sace ti rec da lazes,da smrdis i da ces umrijet u cetrestrecoj... :lol:
Jesam se nasikirao. Kad zaglavim vani, redovno slusam zenu kako odjeca smrdi na duhan. Samo iskuliram. Ta svakako bi je bacio na pranje, necu je sloziti u ormar jer niko nije pusio.
Ako imas djecu, je li i njih savjetujes da zapale sa tobom jer je pravo lijepo ili im sugeriras da se ne fataju otrova :mrgreen: .
HAVANA

#382 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

JThomas wrote:jel vi primijetite da ste prestali braniti svoje pravo na pušenje i počeli pušenje prikazivati kao nešto dobro i poželjno?
Nisam bolan,zajebajem se malo.Volio bi ja prestat. :D Al kad mi nesta brane,u venu bi se marlborom ubo... :lol:
detroit-mercy

#383 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
Nisam bolan,zajebajem se malo.Volio bi ja prestat. :D Al kad mi nesta brane,u venu bi se marlborom ubo... :lol:
Je li savjetuje svoju djecu da rade sto i babo radi :mrgreen: ili da se ne hvataju otrova jer nevalja :mrgreen: .
JThomas

#384 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

HAVANA wrote:
znam da se ti zajebaješ, ali za neke druge i nisam siguran...
HAVANA

#385 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:
Je li savjetuje svoju djecu da rade sto i babo radi :mrgreen: ili da se ne hvataju otrova jer nevalja :mrgreen: .
Ma nisu ovo generacije ko nase.Od svih njenih iz raje ,mozda 2 da pusi a 19 godina...Ja ne branim,reko sam im ,ako ste glupi,propusicete se...Nije fol u tome,znamo svi mi da su stetne...Prvom meni smetaju,ne osjetim neke posljedice i nemam nekih problema...ali smetaju mi.Osjetim na treningu recimo,trcanju...Nisam pusio godinu dana,sa 45 godina sam trcao bez stanke bez problema 45 minuta...Sad opet pusim,trcim ja i sada ali osjeti se,kraci dah,brzi zamor...Osim kad sam mamuran,onda samo sauna i bazen... :D Ali ima tako dosadnih nepusaca da je to nevjerovatno,ko proljev. :-)
detroit-mercy

#386 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote: Nisam bolan,zajebajem se malo.Volio bi ja prestat. :D Al kad mi nesta brane,u venu bi se marlborom ubo... :lol:
Ma nisu ovo generacije ko nase.Od svih njenih iz raje ,mozda 2 da pusi a 19 godina...Ja ne branim,reko sam im ,ako ste glupi,propusicete se...Nije fol u tome,znamo svi mi da su stetne...Prvom meni smetaju,ne osjetim neke posljedice i nemam nekih problema...ali smetaju mi.Osjetim na treningu recimo,trcanju...Nisam pusio godinu dana,sa 45 godina sam trcao bez stanke bez problema 45 minuta...Sad opet pusim,trcim ja i sada ali osjeti se,kraci dah,brzi zamor...Osim kad sam mamuran,onda samo sauna i bazen... :D Ali ima tako dosadnih nepusaca da je to nevjerovatno,ko proljev. :-)
Podrzavas li zabranu kao u Italiji ili Belgiji ili si za izuzetke, bez obzira na dosadne nepusace.
Mali_Vuk

#387 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Mali_Vuk »

Što je pušačima teško prihvatiti činjenicu da nepušačima smeta dim cigarete? Nekoga to guši, nekoga zaboli glava kad drugi fildeče u zatvorenoj prostoriji. Vjerovatno odbrambeni mehanizam organizma se aktivira pa se pojavljuju i mučnine, glavobolje i sl. Šta tu ima smiješno? Pa baš trebaš biti samoživi sebični snob da to ignorišeš, i još da ko fol nešto zamjeraš nepušačima i ismijavaš ih.

Zabraniti. nego šta.
sadie_forever

#388 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sadie_forever »

seljaci iz bosne ,kad mi zapali cigaru pred nosom,i to ne jednom vec 10 puta tokom jedne kafe,jos i ne pita smeta li(ipaksam trudna)...ma jedva cekam samo da odem iz ove drzavetine,,,lijepi zapad
seln

#389 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

detroit-mercy wrote:
seln wrote:
Image

Image
Nije istina, svugdje u svijetu u lokalima se ne pusi i jos uvije su puni, tako da ti ta kako ce raja prestati izlaziti samo zato sto se ne pusi ne stoji.
...sto pokazuje koliko su se pickice namnozile.
rekao sam, PRAVI pusaci nece ici. Za ostale mi bas svejedno.
SpecialOffer

#390 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by SpecialOffer »

int21 wrote:
SpecialOffer wrote:Sjedim ti ja tako u kaficu kad trudna zena, stomak do poda, hladno pusi :shock:

E da mi je bilo da joj samarcinu spucam :oops:
Interesantno, spucao bih zeni samarcinu a nit je j... nit oblacis nit hranis.....sta te zaboli

Bil spucao samarcinu papcima koji parkiraju niz ulicu duzinom trotoara pa ta ista zena sa bebom mora na cestu da prodje? Bi malo morgen, prosao bi ko maca mala i sutao....

Koliko mrznje prema pusacima a mnogo opasnije stvari se tolerisu......sto neko rece samo da je komplekse lijeciti i praviti se pametan...
:lol: :lol: :lol:

Nikotin ti izgleda blokira sinapse u mozgu pa ne mozes da nadjes poveznicu izmedju "trudna zena" i "cigareta. Sine moj i ja pusim, nisam strastveni pusac ali pusim ali vidjeti trudnu zenu kako pusi i ne razmisljajuci o posljedicama koje duhanski dim ostavlja na plod je toliko degutantno da se to ne moze opisati.
SpecialOffer

#391 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by SpecialOffer »

sadie_forever wrote:seljaci iz bosne ,kad mi zapali cigaru pred nosom,i to ne jednom vec 10 puta tokom jedne kafe,jos i ne pita smeta li(ipaksam trudna)...ma jedva cekam samo da odem iz ove drzavetine,,,lijepi zapad
Pa sto ces ti trudna na mjestima gdje se pusi :-)
SpecialOffer

#392 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by SpecialOffer »

muha_sa wrote:
SpecialOffer wrote:Sjedim ti ja tako u kaficu kad trudna zena, stomak do poda, hladno pusi :shock:

E da mi je bilo da joj samarcinu spucam :oops:
gledam kako vozac i hanuma mu u autu dime a djete im ozada sjedi---cak ni prozor da otvore :-)
Pa dijete im dodje kao filter, svojim plucima procisti vazduh u autu, nema potrebe otvarati prozore :-)
sadie_forever

#393 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sadie_forever »

SpecialOffer wrote:
sadie_forever wrote:seljaci iz bosne ,kad mi zapali cigaru pred nosom,i to ne jednom vec 10 puta tokom jedne kafe,jos i ne pita smeta li(ipaksam trudna)...ma jedva cekam samo da odem iz ove drzavetine,,,lijepi zapad
to ja trudna ne smijem izaci na kafu s prijateljima
HAVANA

#394 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

Ja licno sam za podjelu,objekti za pusace i za nepusace.Pa ko voli ,nek izvoli.Sve ja to shvatam i podrzavam...ali kafici,cuganje,svirke...to je maltretiranje i gazde i musterija.To ce ti i svaki gazda objekta tog tipa reci,bila belgija ili italija. U belgiji idem u samo jedan kafic kad odem, jer tu mogu i pusiti,slusati svirku,cugati...U druge i ne idem.Kome smeta da se druzi sa nama sto pusimo ,nek odjebe od nas i cao.Ja njemu smrdim na duhan,on meni dosadan ko proljev...nemamo mi sta trazit zajedno...
SpecialOffer

#395 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by SpecialOffer »

sadie_forever wrote:
SpecialOffer wrote:
to ja trudna ne smijem izaci na kafu s prijateljima
Ako znas da se tu pusi a ipak ides onda si sama kriva i nije ti "drzavetina" kriva.
detroit-mercy

#396 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
detroit-mercy wrote:
seln wrote:
Image
...sto pokazuje koliko su se pickice namnozile.
rekao sam, PRAVI pusaci nece ici. Za ostale mi bas svejedno.[/quote]
Hoces i svojoj djeci reci da su p...... jer ne puse, hoces li im gurnuti cigaretu u ruku cim prohodaju ili ces se pak truditi da ne postanu ovisni o nikotinu.
Kako definises pravog pusaca, ja sjedim sa tolikom ljudima koji su pusaci, izadju vani ispuse cigaretu i vrate se ne vidim u cemu je frka.
detroit-mercy

#397 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Ja licno sam za podjelu,objekti za pusace i za nepusace.Pa ko voli ,nek izvoli.Sve ja to shvatam i podrzavam...ali kafici,cuganje,svirke...to je maltretiranje i gazde i musterija.To ce ti i svaki gazda objekta tog tipa reci,bila belgija ili italija. U belgiji idem u samo jedan kafic kad odem, jer tu mogu i pusiti,slusati svirku,cugati...U druge i ne idem.Kome smeta da se druzi sa nama sto pusimo ,nek odjebe od nas i cao.Ja njemu smrdim na duhan,on meni dosadan ko proljev...nemamo mi sta trazit zajedno...
Tebi je pusenje preferenca druzenje :-).
Mali_Vuk

#398 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Mali_Vuk »

Čuj babo šargije. I tako nastade urbana legenda u kojoj su pušači kul i zanimljivi dok su nepušači listom dosadni ko proljev :D :D Svaka tebi čast havana druže, ne sumnjam da si zabavan, ali ja poznajem priličnu kamaru duhandžija koji su, osim što smrde ko ćenifa, prilično dosadni i šuplji :D
__Phoenix__

#399 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by __Phoenix__ »

To sad ne smijem ni na ulici zapaliti?
HAVANA

#400 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:Ja licno sam za podjelu,objekti za pusace i za nepusace.Pa ko voli ,nek izvoli.Sve ja to shvatam i podrzavam...ali kafici,cuganje,svirke...to je maltretiranje i gazde i musterija.To ce ti i svaki gazda objekta tog tipa reci,bila belgija ili italija. U belgiji idem u samo jedan kafic kad odem, jer tu mogu i pusiti,slusati svirku,cugati...U druge i ne idem.Kome smeta da se druzi sa nama sto pusimo ,nek odjebe od nas i cao.Ja njemu smrdim na duhan,on meni dosadan ko proljev...nemamo mi sta trazit zajedno...
Tebi je pusenje preferenca druzenje :-).
Ama bolan ne mogu cugati da ne pusim i sta cu?Necu ni izaci na svirku,otici na dernek,svirati,cugati...ako ne mogu pusiti.Kako da ti objasnim?Kome je to problem jednom ili dva puta mjesecno sto cemo zadernecit,ne mora se ni druziti sa mnom.Isto tako nek me ne zove na kafu,ne mogu i necu...
Post Reply