Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
- madner
#376 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Pa ti imas problema sa osnovama logike. Ne mogu ti crtati zasto jaci intelektualac znaci da govorimo o intelektualcima.
Kompromisom bi Bosnjaci u RSu dobili to sto traze, ustupak bi bio na drugom mjestu.
Bake je kljucni covjek jer je siva, bijela i crna eminencija SDA. Moze nazvati ljude kada hoce, pokrenuti zakonske procedure kada hoce i blokirati MMF ako zeli.
Moja poenta je da Baketu ovo nije prioritet jer mu odgovara da ovo iskoristi za lokalne izbore.
Kompromisom bi Bosnjaci u RSu dobili to sto traze, ustupak bi bio na drugom mjestu.
Bake je kljucni covjek jer je siva, bijela i crna eminencija SDA. Moze nazvati ljude kada hoce, pokrenuti zakonske procedure kada hoce i blokirati MMF ako zeli.
Moja poenta je da Baketu ovo nije prioritet jer mu odgovara da ovo iskoristi za lokalne izbore.
- General War
#377 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
madner wrote:Pa ti imas problema sa osnovama logike. Ne mogu ti crtati zasto jaci intelektualac znaci da govorimo o intelektualcima.
-
hizo ramidovic
#378 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
jos malo pa ce i genocid u srebrenici biti oznacen kao predizborna kampanja...
- General War
#379 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Rizo ne zajebaji, ovo je "problem" koji traje vec vremena, isti ljudi koji negiraju sve zivo bosnjacima se docekuju, ljube, grle...pozdravljaju kao nekakvi spasitelji od istih onih koji se sada snebivaju...a onda kad su izbori, onda ni manje ni vise nego hajmo pravit dvije skole pod jednim krovom...ja bih u najmanju ruku poslao dodika u picku materinu.hizo ramidovic wrote:jos malo pa ce i genocid u srebrenici biti oznacen kao predizborna kampanja...
- tandmand
#380 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
De, da mi prvo vidimo kako je to u Vukovaru riješeno ...Edin H. wrote:Sta konkretno nije jasno?
Ukida se pravo Bosnjacima, Srbima i Hrvatima pravo da zajednicki jezik zovu na osnovu nacionalne pripadnosti i uvodi se lingvisticki ispravniji pojam.![]()
Nema daljnjeg djeljenja i razjedinjavanja, pa ni treceg entiteta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#381 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Demokratski i u duhu evropske tolerancije.tandmand wrote:De, da mi prvo vidimo kako je to u Vukovaru riješeno ...Edin H. wrote:Sta konkretno nije jasno?
Ukida se pravo Bosnjacima, Srbima i Hrvatima pravo da zajednicki jezik zovu na osnovu nacionalne pripadnosti i uvodi se lingvisticki ispravniji pojam.![]()
Nema daljnjeg djeljenja i razjedinjavanja, pa ni treceg entiteta.

- Danguba
#382 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Kakav ba kompromis na fashisticke poteze.madner wrote:Pa ti imas problema sa osnovama logike. Ne mogu ti crtati zasto jaci intelektualac znaci da govorimo o intelektualcima.
''Na drugom mjestu'' napraviti ustupak znacilo bi da srpski jezik nazove ''vlaski''. Nema tu drugog i zdravog kompromisa...jedino ako ne mislis da im se drzavna imovina uknjizi na entitet.
...par dana mislim da ti je neko hakovao profil
- Danguba
#383 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
...i trazit ce kompromis u adekvatnom izrazu umjesto genocid.hizo ramidovic wrote:jos malo pa ce i genocid u srebrenici biti oznacen kao predizborna kampanja...
Ja znam da su tamo djikani na vlasti ali ne razumijem kolege formase koji ih podrzavaju.
Cim ulazis u diskusiju oko naziva jezika i pokusavas to rijecima izbalansirati, isti si kao i oni.
...ili jesi ili nisi.
-
hizo ramidovic
#384 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
...i tako bi dodik poentirao, jerbo je najveci uspjeh budale kad te spusti na svoj nivo.General War wrote:Rizo ne zajebaji, ovo je "problem" koji traje vec vremena, isti ljudi koji negiraju sve zivo bosnjacima se docekuju, ljube, grle...pozdravljaju kao nekakvi spasitelji od istih onih koji se sada snebivaju...a onda kad su izbori, onda ni manje ni vise nego hajmo pravit dvije skole pod jednim krovom...ja bih u najmanju ruku poslao dodika u picku materinu.hizo ramidovic wrote:jos malo pa ce i genocid u srebrenici biti oznacen kao predizborna kampanja...
treba koristiti suptilnije i efikasnije metode za rjesavanje ovog problema, ali nazalost bosnje nemaju u vlasti politicare takvog intelektualnog kapaciteta i karaktera...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#385 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Daj linkove, kontakte i ostalo pa da i mi lobiramo. Umjesto sto trosis silno vrijeme i energiju na licni obracun sa imaginarnim neprijateljem, usmjeri ga na to lobiranje koje spominjes. Samo konkretno. Daj da vidimo.hAZNADAR wrote:Stalnim pritiskom. Tuzbama nadleznim institucijama, pa kada/ako ne prodju opet nove tuzbe i ici dalje sa tuzbama na medjunarodne institucije. Lobirati naravno i medijski skretati paznju na to u svijetu. Djeci koja su pogodjena u ovoj diskriminaciji i bojkotu omoguciti na drugi nacin nastavu pa da nisu u zaostatku kada se problem jednog dana rijesi. A rijesice se kad-tad._BataZiv_0809 wrote:Kako ti mislis na tome istrajati?
I naravno - jedinstven stav oko ovoga svih nas koji imenuju svoj jezik bosanskim. Podjecam da ovdje nije mjesto podjeli nas na talibane, komunjare, jugoslovene, skart, nabusane, umjerene,... vec nesto sto ipak jeste nam zajednicko. Ako svoj jezik nazivas bosanskim - tvoja moralna duznost je da ocekujes da isto pravo, mogucnost imaju svi u drzavi. Ne mozes imati bosanski za sebe u Sarajevu a u Srebrenici neki drugi koji tamo vlastima bolje pase. To je precutno prihvatanje diskriminacije pa izvoli dokazi svoje principe ravnopravnosti i tolerancije.
Ponavljam dakle - stalni pritisak i da je ovo nas zajednicki problem a ne samo tamo nekih nabusanih nacionalista. Ja sam recimo u prilici da lobiram, a nasi ljudi vani na uticajnijim pozicijama i jacim vezama vec sada tu i tamo uspiju provuci vijest o Srebrenici danas. Humanitarna gdje je cesto skolski pribor nikada nije stala za Srebrenicu(najcesce u Sucesku) sto ljudima tamo ipak olaksava svakodnevicu. A lobiranje godinama postaje sve jace i dolazi na sve vise nivoe. Sve to ne rade pojedinci na svoju ruku vec grupe. Ljudi se okupljaju u udruzenja gdje se diskutuje o svemu ovome, stalni kontakt je sa nasim ministarstvima,. stav je po pravilu jedinstven i svako doprinese koliko moze. Visokoskolovani na visokim pozicijama, nasi u politici i u medijima samo prenesu zajednicki stav i ukazu na problem.
Pitanje je sta ti mozes doprinijeti rjesavanju ovog problema. Da li ti je uopce stalo, da li si uopce dio neke grupe koja ima jedinstven stav o ovome? Prije nego sto podrugljivo spomenes petu minhensku, drugu stokholmsku,... spomenuti bar nesto poduzmu oko ovoga ili im je bar stalo. Eto nek smo primitivne pateticne patriJote - opet ne mozes reci da smo pasivni. Da li si igdje u svoje ime ili neke grupe predlozio novi naziv jezika kojeg ovdje promoviras? Da li si bar napisao otvoreno pismo o tome? Da li si ista poslao u Srebrenicu da ljudima tamo olaksas svakodnevicu? Da li si ucestvovao barem u nekoj tuzbi protiv diskriminacije makar kao potpisnik, donator? Posto ocigledno nisi jedan od onih koji zele da se bosanski jezik uvede u udzbenike na prostoru cijele drzave - sta si poduzeo po pitanju promocije novog imena jezika? Kao privatno lice ne mozes uciniti puno ovog momenta,.. ali siguran sam da u okviru neke organizacije, udruzenja,..za par godina istrajnosti barem medijski mozes uspjeti promovirati svoju ideju.
Znamo svi jako dobro koliku politicku moc imamo u RS i koliki nam je prostor za djelovanje. Ali ne mozes reci da se bas nista ne moze uraditi. Prvo rijesiti sa sobom da li ti je stalo do ovoga ili bi radije citao u novinama o ovome kao simpatizer Arsenala pa eto kao navijas za njih ali te ne sikira ako izgube. Ja sam uvjeren da je pritisak veci i ucinak ako svi koji svoj jezik imenuju bosanskim imaju jedinstven stav i da ih se ovo itekako tice.
Druga stvar, moj licni doprinos za Srebrenicu je u skladu sa mojim mogucnostima. Vodim se maksimom da ono sto zaradim nije samo moje. A kako ja i koliko rasporedjujem, to nije za pricu. U svom privatnom i profesionalnom angazmanu nikad nisam izbjegao priliku da pomognem ljudima u Srebrenici.
Trece, za covjeka koji se zalaze za pravo na jezik, nesto mi suvise propitujes pravo da svoj jezik zovem Bosanski.
-
hAZNADAR
#386 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Logika je vrlo jednostavna - najjednostavniji odgovor je uglavnom i tacan. Nacrtaj mi molim te. Evo opet.madner wrote:Pa ti imas problema sa osnovama logike. Ne mogu ti crtati zasto jaci intelektualac znaci da govorimo o intelektualcima.
madner wrote:
Problem Bosnjaka je sto svaki jaci intelektualac u istih mora postati Bosanac.
Ostane skart.
Navedi mi par primjera ovdje mi koji se koliko-toliko poznajemo i gdje ne krijemo svoje opredjeljenje: Ko je dakle jaci intelektualac ovdje a ko skart?
A Bake je mozda kljucna figura u Sarajevu ali sumnjam da ima politicku moc da nekoj slijepoj ulicici u RS dadne ime ili barem dadne prijedlog.
Na jednoj strani imamo kontinuitet srpske politike vise od dvije decenije i vrlo jasan stav i pogled na Bosnjake koji granici sa rasizmom. Vrlo poznate mitomanske teze i civilizacijke razlike gdje isti nemaju ni historiju, naciju, jezik, kulturu,.. itd. U svakodnevici se covjek to uvjeri a kao Banjalucanin znam da je takvo javno mijenje. Prihvatiti njima bosanski jezik kao ravnopravan je kao nama prihvatiti da je Zemlja kockasta a ne okrugla.
A na drugoj strani minderasa Baketa.
Meni je lakse naci logiku u ovom prvom. Bake nije postenjacina, to je interesdjija i vjerovatno bi bio spreman zarad fotelje ili veceg monopola svoje stranke prodati stosta. Samo sumnjam da bi to moglo ici bas neprimjetno i ispod ruke. Sta on to moze ponuditi Dodiku kao ustupak pa da ovaj dopusti bosanski jezik? Nadleznosti im ne moze vratiti, barem ne neprimjetno. Ili reviziju blize historije? Sta moze ponuditi tajno i da prodje ili javno i da isto prodje?
Isuvise indicija.
A ja ipak vise vjerujem u jace argumente i dokazane ideologije koje poznajem. Situacija je takva da Sarajevo nema politicku moc u RS i ne moze im otezati i da hoce. Moze olaksati odricanjem ali to nije moguce tajno i neprimjetno, niti je moguce javno uz opci pristanak. Pitanje bosanskog jezika uopce nije pitanje i diskutabilno za vecinu Bosnjaka - to je default. Pa na taj nacin mogu u RS zabraniti bilo sta pa da im kao dajemo ustupke.
A Baketa mozemo na drugoj temi. Nek je on siva eminencija u Sarajevu - u RS je niko i nista. Na djelu je fasizam i trebamo kao pricati o Baketu bas na ovoj temi ili o groznom bosnjackom nacionalizmu kako jedan moj zemo pokusa.
Ne rece mi jos, osta mi duzan na pitanje - koji to politicki dogovor sa Dodom bi to bio? Eto Bake lud, nesposoban, lopina,.. sta bi ti ocekivao, kakav dogovor sa Dodom?
- madner
#387 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Intelektualac ili jesi ili nisi. Bez zelje da te uvrijedim, ali nije to pitanje da li si slabiji. Logika je ta da intelektualac zna sta je nacija, jer je procitao dovoljno da ne lupa te shodno tome zauzima stav.hAZNADAR wrote:Logika je vrlo jednostavna - najjednostavniji odgovor je uglavnom i tacan. Nacrtaj mi molim te. Evo opet.madner wrote:Pa ti imas problema sa osnovama logike. Ne mogu ti crtati zasto jaci intelektualac znaci da govorimo o intelektualcima.
madner wrote:
Problem Bosnjaka je sto svaki jaci intelektualac u istih mora postati Bosanac.![]()
Ostane skart.
Navedi mi par primjera ovdje mi koji se koliko-toliko poznajemo i gdje ne krijemo svoje opredjeljenje: Ko je dakle jaci intelektualac ovdje a ko skart?
To sto ne razumijes ni logiku te recenice samo potvrdjuje stav.
Pa ti ljudi sjede skupa svake sedmice. Ne moze Bake nista u RSu, ali moze natjerati/zamoliti/ispolovati od Dodike sta hoce.hAZNADAR wrote: A Bake je mozda kljucna figura u Sarajevu ali sumnjam da ima politicku moc da nekoj slijepoj ulicici u RS dadne ime ili barem dadne prijedlog.
Na jednoj strani imamo kontinuitet srpske politike vise od dvije decenije i vrlo jasan stav i pogled na Bosnjake koji granici sa rasizmom. Vrlo poznate mitomanske teze i civilizacijke razlike gdje isti nemaju ni historiju, naciju, jezik, kulturu,.. itd. U svakodnevici se covjek to uvjeri a kao Banjalucanin znam da je takvo javno mijenje. Prihvatiti njima bosanski jezik kao ravnopravan je kao nama prihvatiti da je Zemlja kockasta a ne okrugla.
A na drugoj strani minderasa Baketa.
Ovo je relativno malo stvar, moze ponuditi jako puno ako zeli kompromis ili moze zaprijetiti. Bez IMF love pred izbore bi Dodo bio u teskim problemima, ako ne moze isplatiti platu dvije pred izbore to moze znatno promjeniti ishod.hAZNADAR wrote: Meni je lakse naci logiku u ovom prvom. Bake nije postenjacina, to je interesdjija i vjerovatno bi bio spreman zarad fotelje ili veceg monopola svoje stranke prodati stosta. Samo sumnjam da bi to moglo ici bas neprimjetno i ispod ruke. Sta on to moze ponuditi Dodiku kao ustupak pa da ovaj dopusti bosanski jezik? Nadleznosti im ne moze vratiti, barem ne neprimjetno. Ili reviziju blize historije? Sta moze ponuditi tajno i da prodje ili javno i da isto prodje?
Isuvise indicija.
To bi bio 101 dogovor sa Dodom, pa cijela reformska agenda je u dogovoru entitestkih vlada.hAZNADAR wrote: A ja ipak vise vjerujem u jace argumente i dokazane ideologije koje poznajem. Situacija je takva da Sarajevo nema politicku moc u RS i ne moze im otezati i da hoce. Moze olaksati odricanjem ali to nije moguce tajno i neprimjetno, niti je moguce javno uz opci pristanak. Pitanje bosanskog jezika uopce nije pitanje i diskutabilno za vecinu Bosnjaka - to je default. Pa na taj nacin mogu u RS zabraniti bilo sta pa da im kao dajemo ustupke.
A Baketa mozemo na drugoj temi. Nek je on siva eminencija u Sarajevu - u RS je niko i nista. Na djelu je fasizam i trebamo kao pricati o Baketu bas na ovoj temi ili o groznom bosnjackom nacionalizmu kako jedan moj zemo pokusa.
Ne rece mi jos, osta mi duzan na pitanje - koji to politicki dogovor sa Dodom bi to bio? Eto Bake lud, nesposoban, lopina,.. sta bi ti ocekivao, kakav dogovor sa Dodom?
Zar vi stvarno mislite da se ti ljudi ne dogovaraju non stop? Od funkcija do agencija, sve je dogovor.
- Drvosjeca iz Dejcica
#388 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Madner sebe smatra intelektualcem...a u MP3.
Registrovali smo se iste godine na forumu i imaš 30000+ više postova nego ja.
Da si ti "i" od intelektualca *urac bi ti vrijeme provodio na forumu.
Ne umišljas se da si neka veličina jer time samo pokazuješ kompleks. Svaka kurva priča o onome što je najviše boli a tebe jebe kompleks intelektualca. Eto nastavi i dalje izdrkavati o intelektualcima i umišljati da si jedan od njih...na forumu KLIX.ba.

- madner
#389 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Sto se nerviras, nisam to tvrdio. Treba citati sta je napisano.
- Drvosjeca iz Dejcica
#390 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ma ne nerviram se ja ni za krupnije stvari kamo li zbog posta na forumu.madner wrote:Sto se nerviras, nisam to tvrdio. Treba citati sta je napisano.
- madner
#391 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Samo sabur, ima ovih trolova koji uzivaju da isprovociraju nevine forumase superiornom inteligencijom. 
-
hAZNADAR
#392 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Vrlo nevjesto izmotavanje.madner wrote:
Intelektualac ili jesi ili nisi. Bez zelje da te uvrijedim, ali nije to pitanje da li si slabiji. Logika je ta da intelektualac zna sta je nacija, jer je procitao dovoljno da ne lupa te shodno tome zauzima stav.
To sto ne razumijes ni logiku te recenice samo potvrdjuje stav.
Nece proci ta prica da pjesnik nije dovoljno shvacen. Na temi Bosanac vs Bosnjak je ovo receno sa vrlo jasnom porukom da deklarisani Bosnjaci ne mogu biti istovremenoi i jaci intelektualci - i zna se sta ostaje. U prijevodu - oni koji guraju bosanstvo su intelektualni a oni koji guraju bosnjastvo su skart. A nerjetko u drugim konktekstima prizvani za fasizam i nacionalizam po uzoru na srpski devedesetih.
Konkretno u ovoj temi - insistiranje na bosanskom jeziku se tumaci kao busanje u nacionalna prsa.
Mozda jesi pametniji od mene, mozda nisi,.... vrlo je tesko ovdje na forumu odrediti granicu sta nekoga cini intelektualcem, ciji IQ je veci,... ako je to uopce relevantno. Posto ne govorimo o dalekoj historiji i poznavanju primarnih izvora, ne govorimo o necijoj filozofiji i uticaju ove ili one skole,.. posto govorimo o politici novog vremena gdje su fakte vrlo jasne, statistike i rezultati - ostaje samo licni opredjeljenje. U moru podataka i cinjenica gdje je jasno sta se desilo, sta je receno, sta je kontinuitet,.. covjek sam bira sta mu ima vecu tezinu, na cemu je veci akcent i sta zasluzuje vecu kritiku. Logika nekog intelektualca koji je uticajan u Banjaluci nije ista kao logika nekoga u Sarajevu glede mnogo toga vezanog za polozaj, prava,.. danasnjih nacija. Tako mozes mene zvati indirektno glupanom sto kako kazes ne razumijem osnovnu logiku - ja u tome samo vidim tvoj politicki stav i nista vise. Mozes pokusati diskreditovati konto mjesta boravka, ratne biografije, tvoja familija starija, tvoj grad veci, tvoja muzika koju slusas vise cool, pokusati sa standardima bivse drzave ko je podoban a ko zaostao,.... ali sve to nema nikakvu tezinu u diskusijama po pitanju nacije, jezika, kulture opcenito,.. jer tu govorimo o opcepoznatim cinjenicama a ne licnim iskustvima.
Moje licno iskustvo sa intelektualcima svih nacija koje sam imao priliku upoznati ili citati je sljedece. Iako ima izuzetaka vecina ima velik stepen tolerancije prema razlicitostima, i iste arsine za sve. Ko imalo ima pameti, postenja i osnovne logike - nece stavljati upitnik pored samo jednog jezika vec iznad svih - ako vec zeli reformu. Ne mozes prihvatati jedno ime jezika po defaultu i da nije diskutabilno a traziti kompromis sa drugim imenom jezika kojeg usput nazivas proizvodom nacionalnog busanja u prsa. Ne mozes stavljati znak upitnika pored samo jednog imena nacije i sve koji se tako oslovljavaju nazivati skartom a istovremeno da isti arsin ne vrijedi za ostale.
To jarane nije vise stvar logike, inelekta,... to je samo licno opredjeljenje i trazenje izdvojenih konteksta za unaprijed postavljen stav. A ne treba prevelike pameti da se skonta poenta koja najbolje opisuje struju koja dugo vremena briljira ovdje:
madner wrote: Problem Bosnjaka je sto svaki jaci intelektualac u istih mora postati Bosanac.![]()
Ostane skart.
Deklarisani Bosnjaci vrlo jasno vide sta je pjesnik htio reci.
I isti pjesnik po pitanju osnovnog elementarnog prava na jezik ocekuje dogovor sa Dodikom uz odredjene ustupke. Da zasluzimo u Srebrenici da imenujemo jezik kako hocemo. Ili da trazimo novi naziv kako kolege rekose.
A Bake najvise kriv.
- desni
#393 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Opozicija reaguje na fašizam 
- seln
#394 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ovo bi bila najbolja formalna reakcijadesni wrote:ali može se uputiti bar neka formalna reakcija.
-
hAZNADAR
#395 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Sumnjam da mogu ista postici i da hoce. Sta se to Bake ili ko drugi pitaju u RS?desni wrote: Jedini koji ovo može riješiti je Bake i njegova SDA.Kako pa valjda su oni plaćeni i izabrani da rješavaju probleme svojih glasača.Ima li neka njegova reakcija na ovaj fašizam?Ako neko ima link sa reakcijom nekog od bošnjačkih predstavnika u državnoj vlasti nek postavi.
Ovdje je problem u dubini, sustini,.. opceg pogleda na Bosnjake. Prihvatiti da postoji bosanski jezik je kao prihvatiti da je Zemlja kockasta. Nasi politicari su vise zabavljeni bitkom za fotelje i resurse a poimanje BiH im seze koliko i pogled iz Sarajeva.
Ovdje trebaju tuzbe i javna medijska kampanja, lobiranja, ako treba obracanje najvisim svjetskim institucijama.
Pisati i na adresu Amnesty, UN,.. ne kazem da moze upaliti ali sve je bolje od pasivnosti.
Na sljedecim izborima gledati Ko je uopce reagovao na ovo a Ko nije.
- SaraFina
#396 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ima madner još jednu korist osim što je postao " forumski intelektualac punog kapaciteta" zahvaljujući forumu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Madner sebe smatra intelektualcem...a u MP3.Registrovali smo se iste godine na forumu i imaš 30000+ više postova nego ja.
Da si ti "i" od intelektualca *urac bi ti vrijeme provodio na forumu.
Ne umišljas se da si neka veličina jer time samo pokazuješ kompleks. Svaka kurva priča o onome što je najviše boli a tebe jebe kompleks intelektualca. Eto nastavi i dalje izdrkavati o intelektualcima i umišljati da si jedan od njih...na forumu KLIX.ba.
![]()
I uplovio je u bračne vode zahvaljujući klixu
Tako da on Šimićima treba spomenik podignuti.
Da nije ovog foruma nikad ne bi o sebi mogao misliti i pitati kao o " kapitalcu" medju intelektualcima, a vjerovatno ni oženiti se.
Tako da... ti nisi profitirao ni približno. Ne samo s poslovima. Već ni na intelektualnom a bome i ljubavno-virtualnom nivou. Pretočenom u stvarnost!
- madner
#397 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Ne kazem ti ja da si glup, samo da si defiticiran u pogledu analiticko logickog sklopa. Sada mozda tebi nije jasna razlika, no mogao bi biti prosjecno inteligentan i opet biti u deficitu naspram drugih. Taj manjak je zaista cinjenica koju je lako podkrijepiti.
Evo primjera:
Bosnjak nije ime nacije nego etnije po Ustavu BiH. Postoji jedna nacija (BiH) i tri etnije. Ovo sasvim sigurno ne mozes svariti, sto bi moglo ukazati na stvarno nizak IQ no nije dovoljno jasno.
To sto se tjesis da ne treba prevelika pamet mi je jasno, no ako u jednom pasusu sve fulis onda mozda ipak treba malo vise.
To je ono sto ce se desiti, nakon izbora.
To sto ti to ne pase nije moj problem.
Bake moze sutra rjesiti stvar, no ne zeli, jer mu odgovara pred izbore. Znam da je recenica malo duza ali neko ko nije glup bi mogao skontati sta znaci.
Evo primjera:
Nisam osporio opste ime jednog ili vise jezika. Niti zelim reformu. Niti zelju nazivam busanjem. Dakle cak 3 stvari su produkt tvog manjkavog logickog sklopa.Moje licno iskustvo sa intelektualcima svih nacija koje sam imao priliku upoznati ili citati je sljedece. Iako ima izuzetaka vecina ima velik stepen tolerancije prema razlicitostima, i iste arsine za sve. Ko imalo ima pameti, postenja i osnovne logike - nece stavljati upitnik pored samo jednog jezika vec iznad svih - ako vec zeli reformu. Ne mozes prihvatati jedno ime jezika po defaultu i da nije diskutabilno a traziti kompromis sa drugim imenom jezika kojeg usput nazivas proizvodom nacionalnog busanja u prsa. Ne mozes stavljati znak upitnika pored samo jednog imena nacije i sve koji se tako oslovljavaju nazivati skartom a istovremeno da isti arsin ne vrijedi za ostale.
To jarane nije vise stvar logike, inelekta,... to je samo licno opredjeljenje i trazenje izdvojenih konteksta za unaprijed postavljen stav. A ne treba prevelike pameti da se skonta poenta koja najbolje opisuje struju koja dugo vremena briljira ovdje:
Bosnjak nije ime nacije nego etnije po Ustavu BiH. Postoji jedna nacija (BiH) i tri etnije. Ovo sasvim sigurno ne mozes svariti, sto bi moglo ukazati na stvarno nizak IQ no nije dovoljno jasno.
To sto se tjesis da ne treba prevelika pamet mi je jasno, no ako u jednom pasusu sve fulis onda mozda ipak treba malo vise.
Valja se vidi bez obzira na deklaraciju. Objektivna stvarnost se ne mjenja deklaracijom, osim kod felericnog razmisljanja.Deklarisani Bosnjaci vrlo jasno vide sta je pjesnik htio reci.
I isti pjesnik po pitanju osnovnog elementarnog prava na jezik ocekuje dogovor sa Dodikom uz odredjene ustupke. Da zasluzimo u Srebrenici da imenujemo jezik kako hocemo. Ili da trazimo novi naziv kako kolege rekose.
A Bake najvise kriv
To je ono sto ce se desiti, nakon izbora.
To sto ti to ne pase nije moj problem.
Bake moze sutra rjesiti stvar, no ne zeli, jer mu odgovara pred izbore. Znam da je recenica malo duza ali neko ko nije glup bi mogao skontati sta znaci.
-
hAZNADAR
#398 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
madner wrote:Ne kazem ti ja da si glup, samo da si defiticiran u pogledu analiticko logickog sklopa.
Ovo sasvim sigurno ne mozes svariti, sto bi moglo ukazati na stvarno nizak IQ no nije dovoljno jasno.
Dobro de,.. ne moras stalno ponavljati jedno te isto, smatras se pametnijim i OK, tvoje misljenje,.. koje me usput i ne interesuje. Buduci da sam deklarisani Bosnjak, nisam ni ocekivao nesto drugo.
Ostade mi i dalje duzan za vrlo jednostavno pitanje kako bi ti konto ovoga napravio dogovor sa Dodikom.
Jer sam rece da se bosanski moze samo dogovorom sa Dodikom,.. evt uz odredjene ustupke.
Kako da zasluzimo, kupimo,.. pravo na jezik u Srebrenici?
-
hAZNADAR
#399 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Usput mali podsjetnik gdje lezi sva sustina problema. Obratiti paznju na argumente SANU profesora i pristrasnost spikerice. Pa onda skontati javno mijenje u RS i na koju se stranu u debati svrstalo.
-
Seawolf
#400 Re: Dokažimo patriotizam : Uradimo sve da naša djeca u Srebrenici uče bosanski jezik
Nije li najveći problem u cijeloj priči upravo to što će Bakir Izetbegović, ili neko drugi, dati Dodiku neki konkretan ustupak, kako bi njegov ministrić potpisao odluku da se predmet u osnovnoj školi zove isto onako kako se zove jezik kojeg taj predmet izučava.madner wrote:... Bake moze sutra rjesiti stvar, no ne zeli, jer mu odgovara pred izbore. Znam da je recenica malo duza ali neko ko nije glup bi mogao skontati sta znaci.
Mislim da bi posljedice takvog ustupka mogle biti puno veće od pristanka, ili nepristanka na naziv školskog predmeta.