(Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#376 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by HAVANA »

Nepass wrote:
dust in the wind wrote:
HAVANA wrote: Necu sigurno otici kod nekoga kuci ko posti,i piti,jesti,traziti pivu...Al ako sjednem u pab na malti ili tako nesta...Kakav ba ramazan i obziri.. :-) Ko posti nece sigurno doci u dunju na muziku cetvrtkom il u slogu na koncert...
upravo tako...čuj molim te jer neko posti da ja svoj život tome prilagodim... kakve nebuloze čujem po ovom forumu.. njemu je post bitan... meni je totalno nebitan. ali neću njemu pričati da ja mislim da je to glupost. poštovat ću to njegovo. ali se prilagođavati potencijalnim postačima neću
Neces zivot prilagodjavati ali brate ako ti se jede sladoled kupi pa kuci pojedi a ne ulicom lizati. Nije vala neko odricanje.
Ne postim, nisam vjernik, ne skacem po dzumama i sta sve spada vec u islam.
Ali eto zbog obzira gledam da ne jedem ulicom.
Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...
Tomahawk11
Globalni moderator

#377 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:prvo, bio ramazan ili ne, pola sata prije iftara ili ne, piva u ruci vani ti je 200 km i zato niko više ne hoda sa pivom u ruci vani. "primjer" u startu potpuno deplasiran.

ne bi za božić "ispadao iz rama", a šta je ispadanje iz rama tamo? npr. da polugo hodaš? ne možeš, svakako je decembar...a ovamo ste zacrtali da je to što neko pije kafu i gleda svoja posla ispadanje iz rama. znači kofol je isto, ali ustvari nije, jer su zahtjevi različiti...
Vidis ovo prvo....niko nije obratio paznju, ali....ako te drot i u parku nahvata sa pivom, nadrljo si. Al dobro primjeceno. Znaci, nema kofrcenja i da hoces :mrgreen:
Ma prica je oko toga ko koliko koga (ne) postuje i sta je to zapravo postovanje.....pa se zato i zaluta i pocne sa davanjem primjera bez pokrica.

Ne bi trebao biti problem da neko pije kafu tokom Ramazana u Vatri, pubu, na Malti ili bilo gdje u gradu. Ne bi trebao biti problem ni da pije pivu. Zapravo, nisam cuo da je bio problem.
Nepass

#378 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Nepass »

Tomahawk11 wrote:
Nepass wrote: Sto da ne? Postovati druge ljude. Dobar cin, ne treba uopste religijski gledati. Uraditi to zbog sebe.
O kakvim uvlacenjima sad pricas? Kako dodje na tu temu?
Ne znam sto se neko budalom naziva ako ima drugo misljenje?
Cemu agresivnost i vrijedjanje?

Isto tako ne bih reagovao na cugere uz ramazan, piju sebi.

Ja zivim na carsiji i u ramazanskom mjesecu bascarsija odise ramazanom. Vrijeme iftara usudio bih se reci da je turisticka atrakcija. I nekako mi je nepristojno po sata pred iftar hodati sa limenkom sarajevske u ruci, odvrnuti cecu ili sta vec.
Isto tako na zapadu pred bozic trgovi zrace bozicnim duhom, hiljade svjetala, jelka, pokloni kuhano vino. Milina za oci. Isto bi bilo tu ispadati iz rama zbog ponasanja.

Vecina ovdje krene sa pricom "sta je postac za mene uradio" to sve govori o nama kao narodu.
Pa nisi fraer ako ne iskuliras. Kome ba da se prilagodjavamo i ta sranja.
Ako gledamo sta se ovdje pise, postovanje je kad ti nesto uradis prema nekom drugom i ocekujes da ti on nesto vrati zauzvrat :-)
Postovanje je kad tebe postuju :)
Ono ja cu prvi na poslu jesti, ne mogu 8h gladovati sto neko posti. Sjescu i na kafu popiti u kafani. Govorim vise o ovom jelu i pijenju na ulici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#379 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...
Pa u Sarajevu i glave sabljom skidaju, a da sladoled jedes ulicom tokom Ramazana :-)
Ovo sto Thomas rece maloprije, ljudi bubaju ko Maksim po diviziji.
Bar ti, Havana, znas da to nije tako.
Nepass

#380 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Nepass »

[/quote]Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...[/quote]
To je ta bosanska tolerancija :D
Nepass

#381 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Nepass »

Tomahawk11 wrote:
JThomas wrote:prvo, bio ramazan ili ne, pola sata prije iftara ili ne, piva u ruci vani ti je 200 km i zato niko više ne hoda sa pivom u ruci vani. "primjer" u startu potpuno deplasiran.

ne bi za božić "ispadao iz rama", a šta je ispadanje iz rama tamo? npr. da polugo hodaš? ne možeš, svakako je decembar...a ovamo ste zacrtali da je to što neko pije kafu i gleda svoja posla ispadanje iz rama. znači kofol je isto, ali ustvari nije, jer su zahtjevi različiti...
Vidis ovo prvo....niko nije obratio paznju, ali....ako te drot i u parku nahvata sa pivom, nadrljo si. Al dobro primjeceno. Znaci, nema kofrcenja i da hoces :mrgreen:
Ma prica je oko toga ko koliko koga (ne) postuje i sta je to zapravo postovanje.....pa se zato i zaluta i pocne sa davanjem primjera bez pokrica.

Ne bi trebao biti problem da neko pije kafu tokom Ramazana u Vatri, pubu, na Malti ili bilo gdje u gradu. Ne bi trebao biti problem ni da pije pivu. Zapravo, nisam cuo da je bio problem.
Prosli ramazan bas na carsiji sjedim ne znam koliko ljudi je cugalo sarajevsku u hodu. Turisti pretezno.
Connaisseur Karlin

#382 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Connaisseur Karlin »

Euridika wrote:Neko je ranije napisao (čini mi se gđica Karlin, sorry ako griješim :-D) da je ona odgojena po starinskom običaju da ne konzumira hranu pred postačima, kao znak kulture i poštovanja. Vidim da se ovdje raspravlja da li je korektno konzumirati hranu i pića (alkoholna i bezalkoholna) u restoranu ili vani u bašti, ili lizati sladoled za vrijeme Ramazana, pred postačima. Meni kao postaču lično ne smeta takvo nešto, ne registrujem to uopće (više mi bude nezgodno što se drugi preda mnom ustručavaju da jedu ili piju, iako im ja sugeriram da se normalno ponašaju). Vjerujem da ovako razmišlja većina postača.

A glede kulture - ako ćemo pravo, konzumacija hrane i pića na otvorenom, na ulici se generalno smatra nekulturnom. I to nema veze s Ramazanom, niti postačima. Stvar je u tome da nismo svi jednako situirani, pored nas koji ližemo sladoled prolazi siromah koji nema za koru hljeba i spram njega (njih) nije u redu se "razmetati" svojim bogatstvom. Nas su stari uvijek učili da jedemo u kućama, odnosno ako smo već napolju i jedemo vani da podijelimo (ponudimo) hranu svima, što naravno nije moguće sa nepoznatima na ulici, pa radije izbjegavati takve situacije. Ovo je samo elementarni kućni odgoj i ljudskost (skromnost).
Ovdje ,na temi,pojedinici forumasi automatski pokusavaju vlastitu nekulturu opravdati sa napadom na njihovu licnost nevjernika. :D :-)
Meni je narocito zasmetala prica tipa koji je odbrusio dedi! Zato sam napisala da ja vaznije,kako se licno ponasas u zivotu,u bilo kojoj situaciji, jer to mnogo vise govori o licnom karakteru.
U BiH se vjerovatno u pojedinim gradovima znatno vise "osjeti" duh Ramazana,od npr. gradova vani. Vani,u mom gradu,ja ne znam,ko posti tokom Ramazana.Pokusavam objasniti da se svako ponasanjem moze prilagoditi razlicitm sredinama tokom Ramazana. kad je Bozic,kod mene u gradu sve prsti od Bozicnih simbola,pjesama,pa svako ciljeli Decembar ti kaze "Marry Chrstmas". Mnogi nehriscani su se bunili ,zasto im se uopste neko oslovljava takvim pozdravom. Meni se desilo da ljudi ,koji me ni ne znaju,kazu, "ako slavis Bozic,sretan ti Bozic" i to je OK. Mnogi Ramazan ,Bozic,Pasah,sta god,dozivljavaju kao tradicinoalne praznike,ne iskljucivo kao religijske. Napisala sam u ranijem postu,sa svojim prijateljima mogu razmjeniti misljenje,mogu mi reci Alhimantet,ja cu njimma odgoviriti Caos. U javnosti,znaci,vani,u gradu,nemam potrebu da se verbalno obracunavam sa ljudima u vezi svojih stavova,a tako bih se ponasla i u BiH,tokom Ramazana. Ja nisma nigdje napsiala da osobe,tokom ljeta,ne treabju sjediti u bastama restorana tokom Ramazana. Samo sam rekla da ,ako bi mi se desila sicna situacija sa dedom,ja mu ne bih odbrusila. Meni je to kod naseg naroda uvijek smetalo i uvijek ce mi smetati. :)

P.S. Mnogi piseu da se vjernici ne prilagodjavaju ili ne zele prilagoditi,a to jednostavno nije tacno,jer ,kao sto napisah ranije,najcesce sredina uslovljavaj ponasanje vjernika i nevjernika,kao i uzajamno postovanje ili neppostovanje. :-D Ja pokusavam da se ponasam u obe sredine jednako,jer znam da je moje ponazanje ispravno. Dedi ne bih nikad odbrusila,nema potrebe,a mislim da mnogi ne kuze moj stav. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#383 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Tomahawk11 »

Nepass wrote: Prosli ramazan bas na carsiji sjedim ne znam koliko ljudi je cugalo sarajevsku u hodu. Turisti pretezno.
Pa turisti....to ne vazi ni za sve gradjane BiH, samo za sitnu buraniju :D
gurabija78

#384 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by gurabija78 »

Sarajmen wrote:Od konzumiranja alkohola se čovjeku može pomuti razum, u toj mjeri da ga spusti na nivo hajvana. Često konzumiranje alkohola u količini od koje se znatno muti razum, deformiše njegov karakter. Apsolutno je nebitno zašto neko cuga (uzrok) u kontinuitetu, pa tako i tokom mjeseca Ramazana, al' sam mišljenja da je poželjno napraviti pauzu, brejk, apstinenciju ili kako je kome volja tokom jedne kalendarske godine. Ne samo da se uzdrži od konzumiranja alkohola, već i od sveg onog što za njega nije dobro, što ga je uzelo pod svoje što bi rekli...

Boriti se sa samim sobom je teška bitka, znaju to oni koji su svojevremeno odbacivali neke strasti il' loše navike. Treba raditi na sebi i popravljati stanje na bolje, biti primjer drugim da se može. Naravno, treba imati volje za to. Od nameta, kako ono kažu... :wink:
:thumbup:
ramazan je ovakav "program" religijskog karaktera.
od jednog ljekara sam cuo (koji je cuger samo takav i nije musliman) da je za regeneraciju organizma, pogotovo jetre, od toksina tipa alkohol, pozeljno apstinirati jedan mjesec godisnje u kontinuitetu. Kako kazes, vjerovatno ljudima koji sebe izlazu alkoholu u velikim kolicinama, a nije im dijagnosticiran alkoholizam, nije lose malo popustiti s vremena na vrijeme kako im se ne bi pomutio razum. Posto on sam sebe zove alkofil, odabrao je za ovaj proces februar! :D
inace mislim da vecina religijskih odrednica ima u sebi pragmaticnu pozadinu. Sto se tice same teme, ona ima veze sa kucnim odgojem a ne sa religijskim uvjerenjima, kako o onim sto zabadaju nos u tudje stvari, tako i o onima koji ne postuju tudje!
MyTao

#385 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by MyTao »

gurabija78 wrote:
Sarajmen wrote:Od konzumiranja alkohola se čovjeku može pomuti razum, u toj mjeri da ga spusti na nivo hajvana. Često konzumiranje alkohola u količini od koje se znatno muti razum, deformiše njegov karakter. Apsolutno je nebitno zašto neko cuga (uzrok) u kontinuitetu, pa tako i tokom mjeseca Ramazana, al' sam mišljenja da je poželjno napraviti pauzu, brejk, apstinenciju ili kako je kome volja tokom jedne kalendarske godine. Ne samo da se uzdrži od konzumiranja alkohola, već i od sveg onog što za njega nije dobro, što ga je uzelo pod svoje što bi rekli...

Boriti se sa samim sobom je teška bitka, znaju to oni koji su svojevremeno odbacivali neke strasti il' loše navike. Treba raditi na sebi i popravljati stanje na bolje, biti primjer drugim da se može. Naravno, treba imati volje za to. Od nameta, kako ono kažu... :wink:
od jednog ljekara sam cuo (koji je cuger samo takav i nije musliman) da je za regeneraciju organizma, pogotovo jetre, od toksina tipa alkohol, pozeljno apstinirati jedan mjesec godisnje u kontinuitetu. Kako kazes, vjerovatno ljudima koji sebe izlazu alkoholu u velikim kolicinama, a nije im dijagnosticiran alkoholizam, nije lose malo popustiti s vremena na vrijeme kako im se ne bi pomutio razum. Posto on sam sebe zove alkofil, odabrao je za ovaj proces februar! :D
inace mislim da vecina religijskih odrednica ima u sebi pragmaticnu pozadinu. Sto se tice same teme, ona ima veze sa kucnim odgojem a ne sa religijskim uvjerenjima, kako o onim sto zabadaju nos u tudje stvari, tako i o onima koji ne postuju tudje!
Znaci dobro je odmoriti od droge kao sto je alcohol? hmm... zanimljivo.
gurabija78

#386 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by gurabija78 »

MyTao wrote:
gurabija78 wrote:

Znaci dobro je odmoriti od droge kao sto je alcohol? hmm... zanimljivo.
ne valja ni u ljubavi pretjerivati. a kamoli u samotrovanju.
HAVANA

#387 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by HAVANA »

Sta cu odmarat,i ovo jada jedva skrpim 2 puta mjesecno da zalomim... :D Kad je i 2 dobro je. :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#388 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:Sta cu odmarat,i ovo jada jedva skrpim 2 puta mjesecno da zalomim... :D Kad je i 2 dobro je. :(
Oni vise misle na ove sto ne izlaze iz bibilioteke citavu godinu :mrgreen:
gurabija78

#389 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by gurabija78 »

Tomahawk11 wrote:
HAVANA wrote:Sta cu odmarat,i ovo jada jedva skrpim 2 puta mjesecno da zalomim... :D Kad je i 2 dobro je. :(
tako je, i od previse knjige hoce covjek poludit"
HAVANA

#390 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by HAVANA »

Tomahawk11 wrote:
Ne mogu ja to.Ja kukam po 3 dana necu vise nikad... :D Mislis biblioteke na malti? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#391 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne mogu ja to.Ja kukam po 3 dana necu vise nikad... :D Mislis biblioteke na malti? :lol:
Izmedju ostalog :D :D
dust in the wind

#392 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by dust in the wind »

Nepass wrote:
Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...[/quote]
To je ta bosanska tolerancija :D[/quote]

a popiše li ti kafu sa mlijekom ili sldoled uzmeš ili nešto tako za vrijeme pravoslavnog posta...jesi li i tu tako tolerantan, rodila te majka :izet:
dust in the wind

#393 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by dust in the wind »

dust in the wind wrote:
Nepass wrote:
Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...

a popiše li ti kafu sa mlijekom ili sldoled uzmeš ili nešto tako za vrijeme pravoslavnog posta...jesi li i tu tako tolerantan, rodila te majka :izet:[/quote]
popiješ
Bodkin

#394 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
HAVANA wrote:Sta ba sladoled,kakav sad sladoled,koja ulica,sta mene briga sto on posti a ja hodam ulicom?Otkud ja znam ko je ko i kojem se bogu moli? Sta me i briga,to je njegova vjera,propisi i ubijedjenje.Cuj da sladoled ne jedem.Smijem li u parizu jest,il negdje drugo,il da pitam ljude po ulici sta su i ko su? Kome smeta moj sladoled,piva,krmetina...slaba mu ta vjera...
Pa u Sarajevu i glave sabljom skidaju, a da sladoled jedes ulicom tokom Ramazana :-)
Ovo sto Thomas rece maloprije, ljudi bubaju ko Maksim po diviziji.
Bar ti, Havana, znas da to nije tako.
Prica je krenula od dede u mostaru. Dakle nije bas deplasirano. Bilo je jel kultura jesti vani za ramazan. Po meni ludilo prica. Da ti dio kulture bude vezan za religiju
The BEN10

#395 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by The BEN10 »

Samo da ne ostanete neupozoreni, maločas efendija govori na hutbi: trebamo upozoriti našu braću i sestre što javno mrse bez opravdanog razloga u Ramazanu neka pripaze da Božiju srdžbu na sebe ne navuku. Pa eto mili moji, samo da znate. :)
Bloo
Globalna šefica

#396 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Bloo »

hmm zašto 10.2. nije bila tema o Korizmi i jedenju ulicom
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=19474
pink floydd

#397 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by pink floydd »

možda nije bilo mjesta unutra

u svakom slučaju dedo nije bio u pravu što je sarkastično komentarisao, a sad da li je ispravno to što mu je odgovoreno na isti način je stvar nečijeg gledišta
Nepass

#398 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Nepass »

dust in the wind wrote:
Nepass wrote:

a popiše li ti kafu sa mlijekom ili sldoled uzmeš ili nešto tako za vrijeme pravoslavnog posta...jesi li i tu tako tolerantan, rodila te majka :izet:[/quote]
Nikad ne jedem ulicom
Nego neodgovori na prvi post. Tolerancija folovi golovi.
Nista to. Samo vrijedjanje i podjebavanje kad se nema sta napisati?
Mislim nekulturno je pitati i ocekivati odgovore a sam ne odgovarati.
Sto ti je toliko stalo do pravoslavnog posta?
pink floydd

#399 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by pink floydd »

The BEN10 wrote:Samo da ne ostanete neupozoreni, maločas efendija govori na hutbi: trebamo upozoriti našu braću i sestre što javno mrse bez opravdanog razloga u Ramazanu neka pripaze da Božiju srdžbu na sebe ne navuku. Pa eto mili moji, samo da znate. :)
a koji je to opravdan razlog da se ne jede javno. Kroz čitavu temu se provlače izjave "šta koga briga šta drugi rade" a eto javno jesti u bilo kojem slučaju je nekulturno, a u nekim slučajevima čak i nepoštovanje.
Niemand

#400 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?

Post by Niemand »

A sta tacno znaci postovati nesto? Mislim, sta vi ocekujete od nekog il taj neko od vas? :cekam:

Meni svejedno. Postim i sta me briga jel ti: a) konzumiras il ne konzumiras alkohol; b) jedes, pijes, pusis il sta god vec.

Vjernici kojima ovo eventualno smeta imaju ocito problema sami sa sobom. Lako je postiti ako nemas izazova oko sebe, nema hrane, nema mirisa i ti ko biva lako postis. Meni izazovnije i ljepse sa svom tom hranom i kafom i cigarama oko mene a ja se svjesno odricem toga. Valjda je to i poenta. Da imas iskusenja kojima ces odoliti. :-?

Mene ne interesuje da li neko smatra jel meni ispran mozak il zasto ja zivim prema pravilima bajki i basni, kako to neki lijepo sroce, il zasto cu otici na pokoji iftar negdje vani jerbo svake godine se vazi o tome vidjaj ovih, nek idu jesti u tisini i miru svoje kuce, 'ta ce vani. To nije moj problem. Ne zanimaju me tudji zivoti, moj ne utice na te tudje zivote svakako i sem simpaticnih komentara po kliksu vizavi ramazana i carsije svake godine, nikakvih problema.

Dakle, apsolutno mi je svejedno hocel neko piti za ramazan il ce prestati piti za ramazan, svejedno mi je hocel setati ulicom sa cigarom il hranom kao sto mi je svejedno hocel neko postiti il nece postiti, a svjedno mi je i jel njemu taj post smijesan i besmislen.

Ionako nije poenta u hrani.
Post Reply