TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amcho_79

Post by amcho_79 »

Vatrogasac je legenda,realno gleda na svijet!!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

amcho_79 wrote:Ja se se.em na ovu sadansju vlast!!!Vodenjak ili neko drugi koje pokusao da usporedi Svedsku i bivsu Jugu je pomalo neozbiljan....oni ako su uzimali i napravili su nesto....imao je Tito jako dobrih poteza ali,isto tako i losih.Jebiga,uzimala se begovska zemlja davala se partizanima koji su dosli sa razno raznih destinacija i onda ponizavali tadasnju carsijsku gospodu...gdje je tu ljudskost da uzmes nekome nesto sto mu je familija pa i on sam godinama sticao.Bio je mudar dao je srbima JNA jer zna da te ljude samo puska smiruje i odusevljava,dao je hrvatima turizam jer je poznato da latini misle samo na lovu i da onda ce biti lojalni.Sta je dao nama???Skoro pa 30 godina je trebalo da muslimani se prestanu izjasnjavati kao srbi i hrvati u njegovoj vlasti.Kada smo priznati?Kada je zatrebalo malo novaca od arabskih zemalja pa se stvorio Dzemal koji je mucki ubijen kada je iskoristen.Ponavljam tacno je da smo sa pasosom mogli ici gdje smo htjeli ali,poslije koliko godina rata???Tacno je da je radnik casno zivio,ali poslije koliko godina rata???Stariji ljudi dobru znaju sta su tackice i dokad su primali humanitarnu,a sve su zemlje ratovale tada,skoro pa sve.Bosna kada je ratovala ostale zemlje su napredovale i tehnoligija je gazila krupnim koracima naprijed.Mi smo ostali bez svega sto smo imali a,jos se nakotilo lopova koji danas sjede u foteljama.Tako da vremena nije bas najpametnije usporedjivati jer su razlicite startne pozicije bile.Pamtite dobar zivot 70-tih i 80-tih ali,to je bilo 30 i vise godina nakon rata.
Napushen pricama ovih danasnjih vlastodrzaca imas sansu da vjecno ostanes ono cime su i tebe i veliku vecinu ostalih isti napravili: Covjek na razvojnom stepenu idiota!
Pojma nemas! Pojma... :oops:
mr2

Post by mr2 »

vatrogasac wrote:....krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih kola su i krenula nizbrdo......a pedesetih bila gladna....a između...zaduživalo se,a uporedo ako je nacionalni dohodak po glavi bio 5 - 6000 dolara u najbolje vrijeme, a radnička plata između 150 i 200 dojč. maraka(100-150 dolara) gdje su tolike pare?Gdje su išle? Od radničke plate za zdravstvo vojsku i dr. stvari se uzimalo 53%..... radnik je dobijao 47% prije poreza samodoprinosa , članarine s.k. sindikalne i sl. kad se svi ovi porezi saberu to je veliki novac?

....nego je zanimljivo kada se dirne u lik i djelo jednog političara, predsjednika, pa makar se spomene i jedna loša karakteristika digne se galama kao da je Sveti Josip Kumrovački ......neko bi ko ne zna pomislio da SKJ to znači.......
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vesela

Post by vesela »

amcho_79 wrote:Evo bas dana u Svedskoj je stampa preplavljna Titovim slikama,cak su zanemarili i sport!!!!Sreco moja pa i Hitlera spominju stalno pa jeli to razlog da ga postujemo???

sreco moja, tacno je da se obojica spominju, ali u dva potpuno razlicita konteksta, ako nisi sam primijetio...a ne bih rekla da jesi, jer su ti, ocito, obojica poznata samo po imenu, a ne po djelima :D
amcho_79

Post by amcho_79 »

Problema komunista je ako nemislis kao on,onda si idiot!!!Moj vodenjak ka mislim da si ti malo puko i da je vrijeme da nesto izbacic iz sebe???Sta ces,nema vise sjedenja po kafanama a,plate da legne....jebiga treba raditi.Molim te ubuduce vrijedjaj drugove na partijskim ako te neodvedu na goli otok a,ne mene koji imam pravo na svoje misljenje
mostarac

Post by mostarac »

amcho_79 wrote:Problema komunista je ako nemislis kao on,onda si idiot!!!Moj vodenjak ka mislim da si ti malo puko i da je vrijeme da nesto izbacic iz sebe???Sta ces,nema vise sjedenja po kafanama a,plate da legne....jebiga treba raditi.Molim te ubuduce vrijedjaj drugove na partijskim ako te neodvedu na goli otok a,ne mene koji imam pravo na svoje misljenje
amcho je li ovaj broj u tvom nicku predstavlja tvoj IQ :D
vesela

Post by vesela »

joj 'dje si danas, vrati nam se Tita ti!
amcho_79

Post by amcho_79 »

vesela wrote:
amcho_79 wrote:Evo bas dana u Svedskoj je stampa preplavljna Titovim slikama,cak su zanemarili i sport!!!!Sreco moja pa i Hitlera spominju stalno pa jeli to razlog da ga postujemo???

sreco moja, tacno je da se obojica spominju, ali u dva potpuno razlicita konteksta, ako nisi sam primijetio...a ne bih rekla da jesi, jer su ti, ocito, obojica poznata samo po imenu, a ne po djelima :D
Ti si meni onako vragolasta pravo :-) Znam ja u kakvim se oni kontekstima spominju.Nego hocu da ti kazem da nista danas na tv 1,2,3,4,5 i ostalim nego samo pricaju o nekom politicaru koji je umro prije 26 godina.
vesela

Post by vesela »

napokon si skont'o!...sjedi, 5!
trinaesti

Post by trinaesti »

Crk'o nam je Maršal!
vesela

Post by vesela »

eeee, ali jedan-jedini m-a-r-s-a-l!!!!!!!
mr2

Post by mr2 »

najvecu je gresku ucinijo sedamdesetih,kada su ga pozivali u eu. moglo se sve na drugi nacin zavrsit......
uzmite prosjecan standard radnika u zapadnoj evropi i jugi pocetkom osmadesetih
Vodenjak

Post by Vodenjak »

amcho_79 wrote:Problema komunista je ako nemislis kao on,onda si idiot!!!Moj vodenjak ka mislim da si ti malo puko i da je vrijeme da nesto izbacic iz sebe???Sta ces,nema vise sjedenja po kafanama a,plate da legne....jebiga treba raditi.Molim te ubuduce vrijedjaj drugove na partijskim ako te neodvedu na goli otok a,ne mene koji imam pravo na svoje misljenje
Oprosti ako si ono shvatio kao uvredu.
Ja sam samo bio zabrinut za tvoje mentalno zdravlje... :oops:
kojsino

Post by kojsino »

Bilo je casno zivjeti sa TITOM !
Samo nacionalistima smeta Tito.
trinaesti

Post by trinaesti »

Meni smeta a nisam nacionalista. Kako to? Tako što vas je tito naučio da ima jedna partija koja valja a sve drugo ne valja :)
vatrogasac

Post by vatrogasac »

mr2 wrote:najvecu je gresku ucinijo sedamdesetih,kada su ga pozivali u eu. moglo se sve na drugi nacin zavrsit......
uzmite prosjecan standard radnika u zapadnoj evropi i jugi pocetkom osmadesetih
3. decembar/prosinac, 1999
interview
Stipe Šuvar, bivši član Predsjedništva SFRJ

SUVAR: To je bilo veliko postitovsko vrijeme, velikih previranja u Jugoslaviji, ekonomske krize. Naftna kriza je strasno pogodila Jugoslaviju. Jugoslavija je vec tada trosila 12 do 13 milijuna tona godisnje nafte, a onda je htjela sve zasnivati na do tada jeftinoj nafti, svu svoju industriju. Nafta je onda strasno skocila na svjetskom trzistu i javila se oskudica deviza i nafte, a to je prouzrokovalo i sekundarnu krizu nekih elementarnih proizvoda. Ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Jedan dan oni koji imaju parne brojeve, drugi dan oni koji imaju neparne. Bila je oskudica deterdjenata, klozet papira i nekih trivijalnih artikala......
.....Svi nacionalizmi su jacali jos za Titova zivota. On je imao golemu historijsku karizmu, ali je mozda zadnju deceniju ili cak i dva zivota, on je bio samo figura iza koje su se skrivali.
Tito je imao veliki medjunarodni utjecaj i u zemlji je mogao lupiti sakom i nesto zaustaviti, ali ne na duzi rok. Birokratsko nacionalisticki monoliti su vec za njegova zivota ojacali. Poslije njegova odaska i odlaska nekih velikih autoriteta jugoslavenkog drustva, kao sto su Kardelj, Bakaric, medju Srbima Milentije Popovic i jos mnogi drugi, onda smo mi novi pomijesani sa starim iz Titova vremena, preuzeli vruc krompir, kojeg nismo uspjeli ohladiti i izbaciti iz ruku, a da se svi ne oprzimo. A kasnije se zemlja i raspala.

http://www.danas.org/programi/interview ... 100229.asp
trinaesti

Post by trinaesti »

i tito se vozio po sistemu par-nepar: jedan dan mercedes sa neparnim tablicama, drugi dan mercedes sa parnim tablicama...
edu

Post by edu »

nisam se rodio u vrijeme dok je Tito bio ziv..NAZALOST!
rodio sam se i odrastao u vrijeme dok su ovi danasnji..ili slicni njima..na vlasti..NAZALOST!

Josip Broz - TITO!
04.05.1980. - 04.05.2006.
mr2

Post by mr2 »

trinaesti wrote:i tito se vozio po sistemu par-nepar: jedan dan mercedes sa neparnim tablicama, drugi dan mercedes sa parnim tablicama...
sjecam se malo toga ,nestasice deterdenta kafe putera ma svega.....vazda puna kola moji za jugu morali povuci...na granici zajebancije......mada je i tada korupcije na granici bilo...stari u pasos 100 franaka uvijek ubacivo...

onda mi kazu dobro se zivilo,pa sto se onda u svici normalno kafa mogla kupit ,a u bosni nije moglo... :roll: :roll: :roll:
Vingo

Post by Vingo »

Druze Tito, istorija je na tvojoj strani....Sve vise....i vise i vise....
Znamo da se ne mozes vratiti....ali hajde bar neku reinkarnaciju organizuj...mozes ti to - ti si TITO...
:)
edu

Post by edu »

mr2 wrote:
trinaesti wrote:i tito se vozio po sistemu par-nepar: jedan dan mercedes sa neparnim tablicama, drugi dan mercedes sa parnim tablicama...
sjecam se malo toga ,nestasice deterdenta kafe putera ma svega.....vazda puna kola moji za jugu morali povuci...na granici zajebancije......mada je i tada korupcije na granici bilo...stari u pasos 100 franaka uvijek ubacivo...

onda mi kazu dobro se zivilo,pa sto se onda u svici normalno kafa mogla kupit ,a u bosni nije moglo... :roll: :roll: :roll:
znam..i tada bilo problema sa vizama.. :( :( :D
trinaesti

Post by trinaesti »

kako ljudi mogu žaliti za onim što nisu ni imali, nisu ni upoznali, nisu ni shvatili?... nego slušaju priče starih komunista i slijepo im vjeruju,...
kako ljudi ne žele da čuju i drugu stranu ploče,... pogledaju drugu stranu medalje,...
e šepo ledeni - baš im fino zamazao oči. evo ni nakon 26 godina neki još uvijek ne vide.
i neko želi da se suočava sa prošlošću ovog posljednjeg rata, a još se nista suočili sa istinom o titu.

na stranu sve to. volite ga. eto vam ga. ne smeta mi. ali ne mogu da shvatim kako možete da živite u prošlosti. kako možete da sanjate o nečemu što se više nikad neće vratiti. jer taj sistem da je valjao trajao bi vječno. taj tito da je bio ono za šta ga mnogi i danas drže ne bi ni umro. živio bi vječno a vi biste mu vječno bacali karanfile pod gume jednog od njegovih mercedesa kojih je bio samo nekoliko na svijetu.
dok je on pušio kube i pijuckao viski, alija sirotanović je prebacivao normu.
mr2

Post by mr2 »

edu wrote:
mr2 wrote:

znam..i tada bilo problema sa vizama.. :( :( :D
edu ja uporedujem normalne drzave....kakav je standard imao prosjecni radnik svice i juge koncem sedamdesetih....
mostarac

Post by mostarac »

trinaesti wrote:Meni smeta a nisam nacionalista. Kako to? Tako što vas je tito naučio da ima jedna partija koja valja a sve drugo ne valja :)
vrijeme i dani koji su dosli nakon njega su nam pokazali da je ITEKAKO BIO UPRAVU, nazalost
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Titovim putem

Sve ljepote nasih snova
u bitkama slavnih dana
stvarana su nasom borbom
djelom Tita iskovana2x

Oj slobodo zoro nasa
crveno:D ti srce bilo
dani sunca i ljepote
neka sire svoje krilo

Volim te o slobodo