Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#376 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Fudo387 wrote:
sheilak wrote:Sta za kubu ne kontas?
Ista fora je sa "njemackim" penzionerima ovdje
Dobiva penziju 800 eura i u sarajevu je hadzo dok je u berlinu haman na socijali
Tako i bogatas ovdje ne znaci da bi bio bogatas i u zagrebu sa istom vrijednoscu imovine
A ipak takvih ko havana ima na desetine u dalmaciji samo da ne pominjemo zg a van sarajeva tesko da ima toliko havana s tim jos da je havana pocetni kapital zaradio vani
I havana je izuzetak od pravila u ovoj prici i on kao takav a i ostali takvi su minorni za standard zivljenja u bih
Da je nama jos 1000 havana tek onda bi imali mi konja za trku ovako imamo kobilu (r)
Aha, sad kontam. Pa ima smisla donekle, samo sto bi ljudi o kojima ja pricam bili bogatasi i u Zagrebu, tako da ti je ova opaska u najmanju ruku bespotrebna, da ne kazem budalasta.
Pricas o havani
Havana tesko al da bi stekao svojim radom u to ne sumnjam
Tako da je i tvoja opaska da kazem budalasta da ne kazem bespotrebna (r)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#377 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Domaci izdajnik »

http://svet24.si/clanek/zanimivosti/biz ... -v-rovinju

Ovo je istina. Ja sam dva piva i radler u Rovinju 2013. platio 90 kuna :roll: i to ne na nekom ultra fensi mjestu.....
Fudo387

#378 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Fudo387 »

Gospodicna SheilaK, imam osjecaj da se mi mozda ne razumijemo najbolje. Pored toga pocinjes mi ici na zivce, a da sam ne znam zasto, te cu zbog toga prekinuti diskusiju s tobom da ne dobijem ban bezveze.
Pozdrav.
Fudo387

#379 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Fudo387 »

Lajavikrelac wrote:http://svet24.si/clanek/zanimivosti/biz ... -v-rovinju

Ovo je istina. Ja sam dva piva i radler u Rovinju 2013. platio 90 kuna :roll: i to ne na nekom ultra fensi mjestu.....
Provalili te da si Srbin pa ti skuplje naplatili. :D
sheilak

#380 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Ljudi furaju elitniji turizam kao sto sam dubrovnik fura na jugu pa su zato i cijene dosta vece (r)
zg1911

#381 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by zg1911 »

Fudo387 wrote:
sheilak wrote:A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)
Cuj ovo, svaka mu cast sto je zaradio svojim radom, pa na kraju tajkun. :lol:
Ima masa svijeta koji zive k'o grofovi, no slazem se da to nije referenca za drzavni standard. Poenta je da takvi ljudi ovaj nakaradno postavljeni naslov teme mogu samo ismijati, jer objektivno za njih je Bosna bolje mjesto za zivot nego sto je to Hrvatska vecini svojih stanovnika.
imas ti i ljudi koji u kongu zive bolje nego vecina svicaraca i za njih je kongo bolje mjesto za zivot nego sto je svicarska vecini svojih stanovnika
zg1911

#382 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by zg1911 »

Fudo387 wrote:

Provalili te da si Srbin pa ti skuplje naplatili. :D
:D
sheilak

#383 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Pa za onog yung song ila ili kako vec nema bolje drzave od sjeverne koreje a znamo sta je sjeverna za ostatak svijeta (r)
Fudo387

#384 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Fudo387 »

zg1911 wrote:
Fudo387 wrote:
sheilak wrote:A koliko je havana u sarajevu da ne kazem u bih
I njemu svaka cast jer je to zaradio svojim radom za razliku od mnogih mada i u hr ima tih ratnih i poratnih tajkuna (r)
Cuj ovo, svaka mu cast sto je zaradio svojim radom, pa na kraju tajkun. :lol:
Ima masa svijeta koji zive k'o grofovi, no slazem se da to nije referenca za drzavni standard. Poenta je da takvi ljudi ovaj nakaradno postavljeni naslov teme mogu samo ismijati, jer objektivno za njih je Bosna bolje mjesto za zivot nego sto je to Hrvatska vecini svojih stanovnika.
imas ti i ljudi koji u kongu zive bolje nego vecina svicaraca i za njih je kongo bolje mjesto za zivot nego sto je svicarska vecini svojih stanovnika
Tacno, i kad ga pitas na ovaj nacin kao sto je autor teme uradio, je li bolja Hrvatska ili Kongo, sta mislis sta ce ti odgovoriti?
zg1911

#385 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by zg1911 »

a sta mislis sta ce vecina kongoanaca odgovorit?
sheilak

#386 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Ako je objektivan reci ce hr ako je subjektivan ko ti i posebno prog reci ce kongo i to dio dzungle iz koje on dolazi (r)
sheilak

#387 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

zg1911 wrote:a sta mislis sta ce vecina kongoanaca odgovorit?
Sta je hrvatska :D (r)
Fudo387

#388 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Fudo387 »

Hm, vjerovatno, where the fuck is Croatia? :D
zg1911

#389 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by zg1911 »

sheilak wrote:
Sta je hrvatska :D (r)
jel se to jede? :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#390 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by topcam »

Xray wrote:Hrvatska je bolja od BiH, u gotovo svakom aspektu. Zapravo Hrvatska je bolja od BiH, za nekih 50 godina, i ta se razlika u godinama svaki dan (ili izborni ciklus) povecava. Necu ulazit u prirodne ljepote jer ih svaka drzava ima... Ali ako cemo pricat o industriji, administraciji, obrazovanju, kulturi (i ponasanja), Hrvatska je za BiH isto sto je Austrija za RH.

Jednostavno Hrvatsku su historijski odgojile puno razvijenije drzave od nje same, kao sto su Austrija i Italija. A nas tko? ...Turska? ...Srbija?

Bosna je jedino bolja od HR sto im je stanovnistvo mlade... ali kakve koristi ima Bosna od toga kad pola radno sposobnog stanovnistva je nezaposleno... Tu je i razlika u mentalitetu... (pogodite ciji je progresivniji). Mi imamo najNEefikasniji parlament u europi... Ohole i nezaineresirane politicare (nema potrebe govorit da su korumpirani jer to svi vec znamo) koje nijedna afera nemoze maknut s pozicije. U RH je obrazovanje je uskladeno potrebama trzista, od 2009 uveli "vanjsko vrednovanje", boga pitaj kad ce kod nas.... Gledeo sam reportazu na HRT-u kako dolazi bruku studenata iz zapadne europe i S. Amerike u Zagreb da studiraju medicinu (na engleskom j.) jer im je jeftinije nego u maticnoj drzavi...
Certifikat je dodijelila agencija Europske komisije CeQuint, i to prvi put u u cijeloj EU. Studij pohađa oko 250 studenata iz 29 zemalja, od članica EU, preko SAD-a, do Kanade. Programe medicine nude i neka druga sveučilišta u Hrvatskoj, poput medicine u Splitu, a od ove godine i Stomatološki fakultet u Zagrebu, što je na predstavljanju certifikata istaknuo zagrebački rektor Damir Boras.
http://www.24sata.hr/news/medicinski-fa ... -eu-409823

Kod njih su kvalitetnije organizirane srednje skole (sa boljom nastavom) nego nasi "najprestizniji" fakulteti. - Ovo govorim iz licnog iskustva.

U nas su jos dosta kompanija drzavna imovina bez ikakve konkurencije kojom bi krajnji korisnik dobio bolju uslugu... npr. Telecom ...Elktroprivreda.
Gdje su tek GRAS i ostali relikti proslog sistema...
Dug Grasa iznosi preko 116 miliona KM, a u vrhu liste najvećih dužnika su i Rudnici Kreka Tuzla sa 110 miliona KM duga.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/upitno-p ... /160415088

Koliko tek oni izvajaju za kulturu, a koliko mi? Koliko oni imaju festivala/koncerata/muzeja (novih svake godine), a koliko mi?
Kod njih imas puno veci pristup informacijama o drzavnoj upravi i organizaciji (...koji ti papir treba), a da ne pricam o puno liberalnijem drustvu nego sto smo mi, po pitanjima kao sto su pobacaj, LGBT, legalizacija marihuane, slabiji utjecaj religije na drustvo/politiku.

Ukratko ...RH je sve ono sto smo mi trebali bit, da nismo lijeni i glupi.
Neke poslovice nisu tek tako s´neba pale. Al´ Hajde nek´ ti bude.

Ima i La Muela (Spanija) 4 muzeja, i svasta nesta sto milionski gradovi nemaju, a u biti selendra sa manje od 5000 stanovnika.

Za kulturu bi trebali izdvajati kao Jugoslavija za JNA, mozda bi tada i bilo kulture u HR. Cast rijetkim izuzetcima naravno. Hvala.
Sanjarko

#391 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:
Replicirao sam na pricu da treba oko 100 KM za dvojicu u prosjeku da jedu u Sarajevu. Sto je van pameti.
Ako ne mozes podnijeti kritiku, nemoj diskutovati oca ti.
Neki dan bio u Sarajevu.
Cetvero nas jelo i pilo sve ukupno ceh bio 71 km.
U Novom Sarajevu.
Taksi nas dosao 4 km jeftinije nego u Zenici Cetvero se vozilo.
prog321

#392 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by prog321 »

Znam ja to.
:-D
prog321

#393 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by prog321 »

Fudo387 wrote:Gospodicna SheilaK, imam osjecaj da se mi mozda ne razumijemo najbolje. Pored toga pocinjes mi ici na zivce, a da sam ne znam zasto, te cu zbog toga prekinuti diskusiju s tobom da ne dobijem ban bezveze.
Pozdrav.

To je ba Respo.
Mladjahni djecak od nekih 20 god. Jos pi nije okusio, a da diskutuje o mikroekonomiji? vatefjudzi. :-D
sheilak

#394 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Tih 70 maraka si zaradio za koliko vremena? (r)
sheilak

#395 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

prog321 wrote:
Fudo387 wrote:Gospodicna SheilaK, imam osjecaj da se mi mozda ne razumijemo najbolje. Pored toga pocinjes mi ici na zivce, a da sam ne znam zasto, te cu zbog toga prekinuti diskusiju s tobom da ne dobijem ban bezveze.
Pozdrav.

To je ba Respo.
Mladjahni djecak od nekih 20 god. Jos pi nije okusio, a da diskutuje o mikroekonomiji? vatefjudzi. :-D
Da mi je tih tvojih 20 godina iz posta castio bih te svaki mjesec (r)
prog321

#396 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by prog321 »

Kad si ba prije popio opet ban ?

"De oca ti pusti nas ozbiljnije da ovdje diskutujemo.
Ti i Bata pod ruku, pa negdje drugo minirajte teme. Moze?
Fala :-D
sheilak

#397 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Pored tvog bombardovanja nase mine su petarde kad se usporedi
Opet ti ne ide ni jedan argument da je bolje u bih nego u hr osim ako nisi na budzetu ili pises iz svedske amerike i sl

Jbt koji si ti onda kompleksas ako je ovo drugo tacno da ne kazem koliku mrznju onda ispoljavas prema susjedima samo ti to radis u rukavicama
Postujem da imas mozda lose iskustvo iz rata sa hrvatima i sl al opet cinjenice su cinjenice koje ti ne idu u prilog (r)
prog321

#398 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by prog321 »

Nisam nikada rekao da je bolje, nego da smo tu negdje bare-bare.
Mozda je u HR za promil bolje, ali cijenu koju su morali platiti za taj promil je tih 56 milijardi eura duga.

Da citas bilo koju moju rijec znao bi to.
Vidi se da skaces sa oblaka i miniras citavu temu.

Evo, ja necu vise pisati ovdje ako ti ne prestanes uletati kao kamikaza bez grama znanja.! :run:
Last edited by prog321 on 19/04/2016 19:05, edited 1 time in total.
Sanjarko

#399 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by Sanjarko »

zg1911 wrote:pa da ti ne bih tražio cijene mlijeka ili cipela iz 2016. u bih, cro i slo :D iznesena ti je pokrivenost potrošačke košarice plaćom. listaj malo temu pa prokomentiraj slobodno

dalje, što se tiče duga;

http://www.banka.hr/regija/vanjski-dug- ... jardi-eura

dakle dug slovenije je 42 milijarde eura, dug hrvatske je 54 milijarde eura. to znači da je prosječan slovenac (42:2=21) poprilično zaduženiji od prosječnog hrvata (54:4.5=12). da budemo precizniji 75 % zaduženiji (21:12=1.75). ja i dalje ni u snu neću sporit da se u sloveniji živi bolje no u hrvatskoj. ti možda misliš drugačije?
Hrvatska ti ima oko 4 Milje stanovnika ako Hrvate u Bosni racunate onda ima 4,5 Milja.
Sloveniji populacija zbog useljavanja porasla za oko 100.000 za 13 godina.
sheilak

#400 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?

Post by sheilak »

Ali fora je sto nismo ni bare-bare nego su oni bar stepenicu iznad nas
To bar pokazuje i njihovo clanstvo u uniji za razliku od nas koji nismo ni kandidati (r)
Post Reply