Ima ih na više punktova i teško je sabrati. Postoji izvjesna medijska blokada ovih protesta i jedino što se može nešto vidjeti je preko snimaka koje izbacuje stalno Avaz.Naslovnica wrote:Da li neko ima info koliko je ukupno ovih što blokiraju? Nekoliko stotina?
Blokada puteva
- vatrogasac
#376 Re: Blokada puteva
-
Heller
#377 Re: Blokada puteva
Pustaju ove pod rotacijama. Mrš u pičku materinu. Uhljebima želim da se budzet ne usvoji do oktobra.General War wrote:JThomas wrote:ovo je čista klasna borba po marksu, samo su se kriteriji promijenili. jasno je da su budžetski korisnici spremni i bukvalno ugroziti tuđe živote za povećanje ili zadržavanje svojih privilegija.![]()
Bravo!
Last edited by Heller on 28/02/2018 20:24, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#378 Re: Blokada puteva
Uhapsiti one koji su ovima obećali da poslije rata neće morati raditi, da će pare kapati s neba, pa sad ljudi skontali 23 godine nakon rata da od toga nema ništa.Fudo387 wrote:tako je,It_is_a_Leclerc wrote:Tragično je to što u ovoj državi mi nemamo dovoljno hrabrog političara ili ministra da izda naređenje da se FBiH, primjenom razumne sile, vrati u funkcionalno stanje, da se saobraćajnice očiste od ovih huligana.
Pacijenti, trudnice, studenti, učenici danas drhture po autobusima, u zavejanim selendrama da bi šačica doživotnih uljeba instaliranih po kojekakvim udruženjima sebi uganjala 200 maraka klix pomoći.
Mene stvarno tematika ostvarivanja prava ljudi koji su iz rata izišli potpuno zdravi i radno sposobni ne interesuje. Niti sam senzibiliziran nešto naročito. Kad bi svaki čovjek koji se patritotski odazvao i služio Armiju danas pobunio i pokušao prikačiti na državna jasla, pa na šta bi to ličilo. Ako već i hoće nešto da blokiraju, pa eno im centrale SDA i HDZ-a kojima služe. Neka njima arlauču i kmeče. Mene ne zanimaju.
Dakle, opet kažem - jedino rješenje: jedinice za podršku FUP-a, rastjerivanje demonstranata, hapšenje kolovođa i održavanje prohodnosti puteva u državi.
u'apsit amdiju, atifa, i jos neke...
Ako specijalci večeras ne dejstvuju silom na demonstrante, do jutra će nekom s bebom u autu, s trudnicom, starcem, nekom ko žuri na razgovor za posao, ispit ili slično,, sjevnuti u glavi, pa će sebi sam prokrčiti put.
A onda neka odgovornost snose oni koji čitav dan nijemo posmatraju ovo iživljavanje nad građanima BIH.
- Dosadno mii
#379 Re: Blokada puteva
Vi ste smijesni sto vjerujete da je moguce glasati za nekoga nekorumpiranog i nekoga ko ce uvesti promjene.Horcrux wrote:Mozda su i trebali, mozda bi tako brze dosli do svog rjesenja. Dok neko drugi opet ne izadje na proteste radi svojih problema. Mozda je ovo durogocno dobro: Kad ovo vec pogadja obicne gradjane, sto ne bi ovo bio okidac da se svi medjusobno pogledamo i da kao drustvo shvatimo da smo i mi krivi sto se doslo do ovoga, i sto izabiremo iste, i sto prodajemo nase glasove, i sto ne izlazimo na izbore i sto ne trazimo nasa prava? Zasto to ovo ne moze biti?kakavdanakneiskustvu wrote:sve je to ok,ali sto ne blokiraju institucije????Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Kako prođoše oni što su prosvjedovali pred vladom do sad??
Ko je za vas pravi borac?? To vidoviti pa znate ko je gdje bio, ti ljudi su bili na liniji kad je većina ovdje bila u jajima i u podrumu.
Lično sam bio danas na Karušama gdje je blokiran put i odgovorno da dosta boraca koje sam vidio su ranjavani i nemaju nikakva prava. Pardon, imaju pravo njihove porodice na novac za dženazu kada oni umru. Gadi mi se kad čujem ove tipa " treba ih pendrekom". Sram vas bilo, čuvali su vam guzice kad je najgore bilo, pustite ih da iskažu svoje nezadovoljstvo, ako ima para za uhljebe u drzavnim firmama MORA BIT I ZA NJIH.
-
ke_ma
#380 Re: Blokada puteva
Ako ima za ove volove,mora biti i za onog nezaposlenog na birou..Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Ko je za vas pravi borac?? To vidoviti pa znate ko je gdje bio, ti ljudi su bili na liniji kad je većina ovdje bila u jajima i u podrumu.
Lično sam bio danas na Karušama gdje je blokiran put i odgovorno da dosta boraca koje sam vidio su ranjavani i nemaju nikakva prava. Pardon, imaju pravo njihove porodice na novac za dženazu kada oni umru. Gadi mi se kad čujem ove tipa " treba ih pendrekom". Sram vas bilo, čuvali su vam guzice kad je najgore bilo, pustite ih da iskažu svoje nezadovoljstvo, ako ima para za uhljebe u drzavnim firmama MORA BIT I ZA NJIH.
Ako može bez ovih patetičnih izjava da su oni ikome čuvali guzicu,da su se borili ...muka mi je od toga..
Svaki državljanin ove vukojebine zaslužuje neku vrstu pomoći ako ne radi,nije u mogućnosti da radi itd itd..ne samo ovi volovi
-
Benjo34
#381 Re: Blokada puteva
Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??mk ultra wrote:Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
- Raigor Stonehoof
#382 Re: Blokada puteva
Bas ocekujes da ce neko ko je 7 sati zaglavljen u koloni pridruzit se ovoj gamadi i podrzat ih?Horcrux wrote: Mozda su i trebali, mozda bi tako brze dosli do svog rjesenja. Dok neko drugi opet ne izadje na proteste radi svojih problema. Mozda je ovo durogocno dobro: Kad ovo vec pogadja obicne gradjane, sto ne bi ovo bio okidac da se svi medjusobno pogledamo i da kao drustvo shvatimo da smo i mi krivi sto se doslo do ovoga, i sto izabiremo iste, i sto prodajemo nase glasove, i sto ne izlazimo na izbore i sto ne trazimo nasa prava? Zasto to ovo ne moze biti?
Gledaj kakav efekat stvaraju, ako ih rastjeraju pendrecima ova trenutna vlast ce dobiti politicke poene, jer evo osim par izgubljenih na ovom forumu, ja ne znam nikoga ko ih podrzava. Ni jednu jedinu osobu.
-
Fudo387
#383 Re: Blokada puteva
Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.It_is_a_Leclerc wrote:Ako specijalci večeras ne dejstvuju silom na demonstrante, do jutra će nekom s bebom u autu, s trudnicom, starcem, nekom ko žuri na razgovor za posao, ispit ili slično,, sjevnuti u glavi, pa će sebi sam prokrčiti put.
A onda neka odgovornost snose oni koji čitav dan nijemo posmatraju ovo iživljavanje nad građanima BIH.
U cemu je problem?
-
kakavdanakneiskustvu
#384 Re: Blokada puteva
Horcrux wrote:Mozda su i trebali, mozda bi tako brze dosli do svog rjesenja. Dok neko drugi opet ne izadje na proteste radi svojih problema. Mozda je ovo durogocno dobro: Kad ovo vec pogadja obicne gradjane, sto ne bi ovo bio okidac da se svi medjusobno pogledamo i da kao drustvo shvatimo da smo i mi krivi sto se doslo do ovoga, i sto izabiremo iste, i sto prodajemo nase glasove, i sto ne izlazimo na izbore i sto ne trazimo nasa prava? Zasto to ovo ne moze biti?kakavdanakneiskustvu wrote:sve je to ok,ali sto ne blokiraju institucije????Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
ja prvi ne glasam za ove koji su 2o godina na vlasti u FBiH,osim onih par godina kad je sdp bio na vlasti,
opet kažem lako je pisati iz tople sobe da ovo može biti nešto dobro,okidač za neki novi početak,zamislimo se u hladnom autu na minus 10 nigdje blizu pumpe da se gorivo naspe,
-
zetareticula
#385 Re: Blokada puteva
[/quote]Eeeee..a teorije zavjere...meni ovo miriše da je sve u suradnji sa vlastima
.Kao hajd vi malo blokirajte a mi cemo kao pod pretnjom morati da vam damo pare...kao bili smo primorani
.[quote]
Ili je moguca podjela građanstva, tako da niko nikoga nece podrzavati u protestima, a sama vladajuca struktura stim osigurava ne mogucnost od masovni protesta
pokusavaju građanstvo podjeliti u sto veci broj skupina koji sam za sebe vrsi minijaturne proteste koji su bez vezni. Od veceras ovi vojni protesti ce izgubiti jedno 30, 40% ljudi koji bi ih podrzali u ovim preotestim.
Ili je moguca podjela građanstva, tako da niko nikoga nece podrzavati u protestima, a sama vladajuca struktura stim osigurava ne mogucnost od masovni protesta
Last edited by zetareticula on 28/02/2018 20:26, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#386 Re: Blokada puteva
Ja kad sam pročitao za onu djecu na Ivanu, dosta mi bilo
Po ovim minusima, preko nečije djece svoje zahtjeve ganjati... To ne mogu podržati.
Po ovim minusima, preko nečije djece svoje zahtjeve ganjati... To ne mogu podržati.
- madner
#387 Re: Blokada puteva
Problem je sto je to anarhija Fudo.
Pogledaj prave drzave, ima li tamo balvana po cesti da murija posmatra?
-
Benjo34
#388 Re: Blokada puteva
A šta oni se nisu borili? Pa majku mu vama da na prosvjede dođu ljudi koji su ostali bez udova u ratu vi bi rekli da su sami sebi to uradili.ke_ma wrote:Ako ima za ove volove,mora biti i za onog nezaposlenog na birou..Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Ako može bez ovih patetičnih izjava da su oni ikome čuvali guzicu,da su se borili ...muka mi je od toga..
Svaki državljanin ove vukojebine zaslužuje neku vrstu pomoći ako ne radi,nije u mogućnosti da radi itd itd..ne samo ovi volovi
Jel ti znaš koliki je procenat nezaposlenih u državi?? Jel znaš da bosna nije njemacka da mozes na svakom uglu ne možeš nać posao? Ne znaš, zato ne seri kruha ti
-
kakavdanakneiskustvu
- It_is_a_Leclerc
#391 Re: Blokada puteva
Ja sam u toplom, na suhom, sit, sa nogama na tabureu.Fudo387 wrote:Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.It_is_a_Leclerc wrote:Ako specijalci večeras ne dejstvuju silom na demonstrante, do jutra će nekom s bebom u autu, s trudnicom, starcem, nekom ko žuri na razgovor za posao, ispit ili slično,, sjevnuti u glavi, pa će sebi sam prokrčiti put.
U cemu je problem?
Da mi je dijete na -10, gladno, jer bi neko 200 maraka klix pomoći - vjeruj da bih ja našao put da prođem.
-
Fudo387
#392 Re: Blokada puteva
Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.madner wrote:Problem je sto je to anarhija Fudo.
K'o da je to neki bauk.
-
Fudo387
#393 Re: Blokada puteva
Jasta bi.It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam u toplom, na suhom, sit, sa nogama na tabureu.Fudo387 wrote:Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.It_is_a_Leclerc wrote:Ako specijalci večeras ne dejstvuju silom na demonstrante, do jutra će nekom s bebom u autu, s trudnicom, starcem, nekom ko žuri na razgovor za posao, ispit ili slično,, sjevnuti u glavi, pa će sebi sam prokrčiti put.
U cemu je problem?
Da mi je dijete na -10, gladno, jer bi neko 200 maraka klix pomoći - vjeruj da bih ja našao put da prođem.
Hrabar si.
-
kakavdanakneiskustvu
#394 Re: Blokada puteva
ko li im drva dostavlja da lože vatru?
- BlueBlood
#395 Re: Blokada puteva
Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#396 Re: Blokada puteva
Al fakat, lahko je srati iza tople peći/radijatora, staviti se u poziciju roditelja u nedođiji na - 10.
-
ke_ma
#397 Re: Blokada puteva
Aha,to su oni mlađahni borci,dobrovoljci što bi isto pemzijaNa fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
Koliko je meni poznato,sa 18 godina postaješ punoljetan i sa 16 te niko ne može poslati na ratište..
još samo fali da i babe od ovih "boraca" traže pemzije jer su oplele čarape borcu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#398 Re: Blokada puteva
ma nemojBenjo34 wrote:
Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
pa i moj je stari iz sarajeva poslan na nišiće, umalo glavu zijanio, na teren koji ne zna
dajdža bio 3 mj na treskavici u komadu, kaže kad su se vratili zalijepile se čarape za čizme... spavali pod metar snijega
i šta svi ti koje ja znam imaju od države... NIŠTA, ama baš ništa, feninga nisu dobili, osim onoga što su svi dobijali na vojnu knjižicu da plate
da nisu radili i borili se opet za svoje, ništa ne bi bilo
25 godina je prošlo
RADNO SPOSOBNI!!!
Last edited by mk ultra on 28/02/2018 20:32, edited 1 time in total.
-
palermo
#399 Re: Blokada puteva
Benjo34 wrote:Imam par pitanja za sve na ovoj temi
Pa šta ti druže predlažeš...da se da svakome borcu po 500 KM onako....pa haj ima smisla, i meni je 500 KM u padže..
- Zejnep
#400 Re: Blokada puteva
Maloljetnici su dobrovoljno išli da se bore.ke_ma wrote:Aha,to su oni mlađahni borci,dobrovoljci što bi isto pemzijaNa fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
Koliko je meni poznato,sa 18 godina postaješ punoljetan i sa 16 te niko ne može poslati na ratište..
još samo fali da i babe od ovih "boraca" traže pemzije jer su oplele čarape borcu