Osim sto je Trump umjereniji politicar od Hillary. Ona je hawk koja ce prije dovesti do WW3 nego Trump. Ista stvar za socijalno ekonomske politike. To sto ti pricas je prica medija koji su na njenoj strani. Sa takvom podrskom ima jako los rezultat.ultima_palabra wrote:Ja mislim da demokrati navijaju za Trumpa iz petnih žila... vrlo lako im je motivisati i prepasti birače da izađu i glasaju protiv takvog klovna. U Francuskoj čim postoji prijetnja da Lepenovci urade nešto na izborima, glasačka masa se pokrene i pomete ih.
Ne kažem da je ista situacija, ali ima dosta sličnosti.
Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
-
Idriz
#376 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
-
Idriz
#377 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Hillary ima vise repova ali moze ti se oprostiti sto ne znas jer nisi vidio anerike u zivotu.It_is_a_Leclerc wrote:Težak poraz za socijalisteHilary ovim ostvaruje neki brisani prostor pred sami finiš i bit će potrebno pravo umijeće da prokocka ovakvu prednost.
Što se republikanaca tiče, mišljenja sam da će, kad krene kampanja, Trump jednostavno imati previše repova na koje će mu stajati, da neće uspjeti ozbiljnije ugroziti Hilary (ne zaboravimo - ovo su unutarstranački, a ne general election, i samim tim u novembru glasaju ljudi koji nisu članovi stranaka, koji nisu simpatizeri, i koji, a takvih je najviše, mogu biti ogroman i nepresušan bazen protestnih glasova protiv Trumpa).
Kad krene kampanja, bit će tu previše smicalica koje Trump neće izdržati. Ovo sa Dukeom i podrškom od KKK-a, je samo početak pakla.
- It_is_a_Leclerc
#378 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Pa Anerike i nisam vidio.Idriz wrote:Hillary ima vise repova ali moze ti se oprostiti sto ne znas jer nisi vidio anerike u zivotu.It_is_a_Leclerc wrote:Težak poraz za socijalisteHilary ovim ostvaruje neki brisani prostor pred sami finiš i bit će potrebno pravo umijeće da prokocka ovakvu prednost.
Što se republikanaca tiče, mišljenja sam da će, kad krene kampanja, Trump jednostavno imati previše repova na koje će mu stajati, da neće uspjeti ozbiljnije ugroziti Hilary (ne zaboravimo - ovo su unutarstranački, a ne general election, i samim tim u novembru glasaju ljudi koji nisu članovi stranaka, koji nisu simpatizeri, i koji, a takvih je najviše, mogu biti ogroman i nepresušan bazen protestnih glasova protiv Trumpa).
Kad krene kampanja, bit će tu previše smicalica koje Trump neće izdržati. Ovo sa Dukeom i podrškom od KKK-a, je samo početak pakla.
- ljevoruki
#379 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sinoc Trump kaze da bi Hillary trebalo zabraniti da se kandiduje jer je prekrsila zakon (email afera )
Bice dernek zesci pred same izbore. Oba kandidata imaju argumente jedno protiv drugog.
Bloomberg ceka iz prikrajka I vrlo je moguce da udje u trku kao nesavisni kandidat.
Bice dernek zesci pred same izbore. Oba kandidata imaju argumente jedno protiv drugog.
Bloomberg ceka iz prikrajka I vrlo je moguce da udje u trku kao nesavisni kandidat.
- ultima_palabra
#381 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Cak i da je istina sto pises, bitnija je percepcija biraca... Trump se pozicionirao kao jastreb da bi dobio nominaciju, i nece se sad moci pozicionirati kao umjerenjak bez da se dobro izblamira.Idriz wrote:Osim sto je Trump umjereniji politicar od Hillary. Ona je hawk koja ce prije dovesti do WW3 nego Trump. Ista stvar za socijalno ekonomske politike. To sto ti pricas je prica medija koji su na njenoj strani. Sa takvom podrskom ima jako los rezultat.ultima_palabra wrote:Ja mislim da demokrati navijaju za Trumpa iz petnih žila... vrlo lako im je motivisati i prepasti birače da izađu i glasaju protiv takvog klovna. U Francuskoj čim postoji prijetnja da Lepenovci urade nešto na izborima, glasačka masa se pokrene i pomete ih.
- dale cooper
#382 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Čisto iz znatiželje, šta su tebi socijalisti i ljevičari to uradili? Ubili familiju, kućne ljubimce, šta?It_is_a_Leclerc wrote:Težak poraz za socijalisteHilary ovim ostvaruje neki brisani prostor pred sami finiš i bit će potrebno pravo umijeće da prokocka ovakvu prednost.
Ne razumijem tu tvoju opsesivnu nepodnošljivost i ponekad čistu mržnju lijevih struja.
Ili gledaš svu ljevicu kroz prizmu ove Balkanske? Onda donekle mogu razumijeti, iako je skroz pogrešno gledati čitav
jedan pokret kroz njegov jedan minorni dio, koji je više to u imenu nego u djelima i programu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#383 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanje 
- dale cooper
#384 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nešto sumnjam da ćemo ga dobiti. Leclerc doesn't do follow ups._BataZiv_0809 wrote:Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanje
da sklopi post, pa onda još toliko da se divi kako je to pametno i elokventno uradio, da se jednostavno umori.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#385 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Moguce. Obzirom da poprilicno cesto frontalno uleti u patetiku.dale cooper wrote:Nešto sumnjam da ćemo ga dobiti. Leclerc doesn't do follow ups._BataZiv_0809 wrote:Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanjeImam osjećaj da on provede jako mnogo vremena
da sklopi post, pa onda još toliko da se divi kako je to pametno i elokventno uradio, da se jednostavno umori.
-
Fudo387
#386 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ma kakva ljevica i pm, sve goli milijarder._BataZiv_0809 wrote:Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#387 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ma jasna stvar.Fudo387 wrote:Ma kakva ljevica i pm, sve goli milijarder._BataZiv_0809 wrote:Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanje
Ali me zanima sto general Leklerc toliko patoloski mrzi socijaliste
-
Fudo387
#388 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
A jebi ga, mora u necemu kontrirati kako bi se vodila rasprava za i protiv._BataZiv_0809 wrote:Ma jasna stvar.Fudo387 wrote:Ma kakva ljevica i pm, sve goli milijarder._BataZiv_0809 wrote:Sa zanimanjem iscekujem odgovor na ovo pitanje
![]()
Ali me zanima sto general Leklerc toliko patoloski mrzi socijaliste
Isti ti na vecini tema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#389 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Fudo387 wrote:
A jebi ga, mora u necemu kontrirati kako bi se vodila rasprava za i protiv.
Isti ti na vecini tema.
- dale cooper
#390 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Ma ne, Leclerc je po stilu pisanja meni više sličniji Better Man-u. Obojica imaju taj apsolutistički, ignorantni,
apsolutno uvjereni da su jedino oni u pravu stav kod pisanja postova. Samo što je jedan ljevičar
(Better Man) a drugi...desni centar?
Iako se sa Better Man-om u dosta stvari čak i slažem,
iritira me i kod jednog i kod drugog taj način pisanja.
apsolutno uvjereni da su jedino oni u pravu stav kod pisanja postova. Samo što je jedan ljevičar
(Better Man) a drugi...desni centar?
- sigh
#391 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Bernie ima sad sanse, s ove 4 pobjede dobio je ono sto mu je najvise trebalo a to je vrijeme, novac ima a drzave koje su najvise naklonjene Hillary su iza nje.
Steta sto nije uzeo i MA 
-
Idriz
#392 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Hillary je zavrsila sa drzavama u kojima se svakako ocekivala njena pobjeda. Nije ona napravla nista spektakularno niti nesto sto se nije ocekivalo. Kada neko dođe ovde da likuje jer je pobjedila na jugu to znaci da pojma nema o Americi.It_is_a_Leclerc wrote:Pa Anerike i nisam vidio.Idriz wrote:Hillary ima vise repova ali moze ti se oprostiti sto ne znas jer nisi vidio anerike u zivotu.It_is_a_Leclerc wrote:Težak poraz za socijalisteHilary ovim ostvaruje neki brisani prostor pred sami finiš i bit će potrebno pravo umijeće da prokocka ovakvu prednost.
-
Idriz
#393 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
sigh wrote:Bernie ima sad sanse, s ove 4 pobjede dobio je ono sto mu je najvise trebalo a to je vrijeme, novac ima a drzave koje su najvise naklonjene Hillary su iza nje.Steta sto nije uzeo i MA
-
Idriz
#394 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
ocito ne gledas debate jer se vec pozicionirao kao umjerenjak na zadnjoj cnn debati gdje su se rubio i cruz utrkivali da dokazu ko je veci hawk. trup je cak aludirao na to da je dio obamacare ne tako los.ultima_palabra wrote:Cak i da je istina sto pises, bitnija je percepcija biraca... Trump se pozicionirao kao jastreb da bi dobio nominaciju, i nece se sad moci pozicionirati kao umjerenjak bez da se dobro izblamira.Idriz wrote:Osim sto je Trump umjereniji politicar od Hillary. Ona je hawk koja ce prije dovesti do WW3 nego Trump. Ista stvar za socijalno ekonomske politike. To sto ti pricas je prica medija koji su na njenoj strani. Sa takvom podrskom ima jako los rezultat.ultima_palabra wrote:Ja mislim da demokrati navijaju za Trumpa iz petnih žila... vrlo lako im je motivisati i prepasti birače da izađu i glasaju protiv takvog klovna. U Francuskoj čim postoji prijetnja da Lepenovci urade nešto na izborima, glasačka masa se pokrene i pomete ih.
drugo su izjave koje plasiraju glavni mediji ili ovaj debilni portal. pogledaj cijele debate od pocetka do kraja.
hilari ima toliko sranja iza sebe jos od whitewater afere, pa sve do wall street para, kad je donald pocne derat onako umornu i bez oklopa do ce biti teska blamaza. njemu ako ne iskopaju neko sranje sa porezima nista mu ne moze. ali berni nije jos gotov. hilari je uzela sta se i ocekivalo da uzme. pusti ti pricu medija koji svo vrijeme navijaju za nju i ove regionalne koji samo prevode sta cuju. oni cak racunaju superdelegate u hilari tabor, a superdelegati idu sa popularnim glasom i mogu promjenit strane na konvenciji. 2008 vecina superdelegata je bila n strani hilari pa su se presaltali za obamu kad su vidili da ovaj ima popularnu podrsku. bernijeva pobjeda u coloradu koji je swing state je indikativan ko ima vece sanse protiv trumpa na generalnim izborima. ove drzave gdje je ona pobjedila svakako ionako uzimaju republikanci.
vjeruj da se i ona i cnn usrao samo sto vi koji se ne razumijete u americku politiku to ne kontate.
- It_is_a_Leclerc
#395 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nisu ništa. Kakva mržnja, nepodnošljivost, pa još i opsesivna ?! Ja sam liberalnih političkih i ekonomskih shvatanja, i naravno da smatram da je socijalizam loš društveno-politički koncept. Prosta je logika u pitanju. U tome nema ništa skandalozno, kompulzivno, opsesivno ili mrzilački.dale cooper wrote:Čisto iz znatiželje, šta su tebi socijalisti i ljevičari to uradili? Ubili familiju, kućne ljubimce, šta?It_is_a_Leclerc wrote:Težak poraz za socijalisteHilary ovim ostvaruje neki brisani prostor pred sami finiš i bit će potrebno pravo umijeće da prokocka ovakvu prednost.
Kad krene kampanja, bit će tu previše smicalica koje Trump neće izdržati. Ovo sa Dukeom i podrškom od KKK-a, je samo početak pakla.![]()
![]()
Ne razumijem tu tvoju opsesivnu nepodnošljivost i ponekad čistu mržnju lijevih struja.
Ili gledaš svu ljevicu kroz prizmu ove Balkanske? Onda donekle mogu razumijeti, iako je skroz pogrešno gledati čitav
jedan pokret kroz njegov jedan minorni dio, koji je više to u imenu nego u djelima i programu.
Ljevica je daleko širi spektar od socijalizma. I to je također bitno.
Ove dalje postove koje ste pisali o mom načinu pisanja, nekim poređenjima, analizama ne bih komentirao. U svakom slučaju, nikad ne tvrdim da sam samo ja upravu. Dapače, volim kvalitetnu i argumentovanu raspravu koja se diže iznad nivoa - "a što ti nas mrziš ?", "šta su ti uradili ?" i slično.
P.S. A što se konkretne teme tiče, zanimljive kalkulacije su ovdje u pitanju. Računa se, obrću se superdelegati, kriv je CNN, regionalni mediji (a nikako oni koji su na ovoj temi početkom februara pisali da Sanders lagano uzima 6-7 država u Super Tuesday) No, očito je sve lakše nego jednostavno - pogledati semafor.
- jeza u ledja
#396 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Nijedan medij ne navija za Hillary. Mediji navijaju za dramu. Njima odgovara da utrka sto duze traje.
Ja bih cak rekao da mediji vise pomazu Sandersu nego Clintonovoj. To nije bilo tako uvijek, ali zadnja 3 mjeseca jeste.
Sto se tice Trumpa i onog sto slijedi. Ja ne mogu da shvatim kako neko ko glasa za Sandersa moze razmisljati o tome da glasa za Trumpa??? Nije da si ti jedini, jer sam cuo da ima jos takve raje. To dovoljno govori odakle Sandersu podrska. S jedne strane ultra-liberalni, s druge strane, khm.... i love the poorly educated.
Svi bijeli naravno.
I ne mogu da shvatim kako je neko toliko nerealan pa da misli da ce Trump prolaziti neokrznuto, da nema cijelo brdo oraha u dzepu?? He's not against the man, he IS the man. Kako neko povlaci jednakost izmedju "on je uspjesan biznismen" i "on je dobar za gradjane"? On je bio dobar sebi, sebi je stvarao pare, nije radio ni za koga drugog. Zasto bi on radio za gradjane???
Pricamo kako je Hillary pod uticajem lobija, pa on je dio tog lobija! On je davao pare politicarima, left and right, radi vlastitih interesa. Kako on moze biti bolji?? Pa da stavimo onda CEOa od JP Morgana, ili od Exxona, ili od Procter&Gamblea, mozda da oni vode drzavu umjesto politicara?
Gdje ce vam pamet? Kako neko kome je stalo najvise do blue collar issues moze istovremeno davati glas milijarderu?? Takvi ljudi su najvece zlo. Takvi ljudi prave svoje bogatstvo manipulirajuci sistemom. Oni su 1%.
Ni Clinton, ni Sanders, ni Cruz, ni Rubio, ni Kasich, ni Obama, ni Carson, nemaju veze s tim. Oni su svoje uspjehe napravili sami, ne tako sto im je babo ostavio 200 miliona. Trump, Romney, Bush jedan, Bush drugi, kakva plejada guzonjinih sinova! Fuj, gade mi se. Nikad ne bih glasao za takve ljude.
Trump kad prica o nekim stvarima, npr. neki dan o Davidu Dukeu. Znate zasto on nije odgovorio kako treba? Ne zato sto on stvarno podrzava KKK ili se nesto dvoumi, vec zato sto je frajer odrastao i citav zivot proveo potpuno odvojen od realnosti. On uopste ne znaci sta to znaci ljudima.
Prica kao njega vole Latinosi, on je zaposlio na hiljade njih. Je li to fakat misli da time sto je zaposlio hiljade nadnicara da mu grade tornjeve da je time doprinjeo standardu zivota miliona Meksikanaca i ostalih, dok je istovremeno uzivao sve blagodeti drzave i sistema koji su sistematski unistavale ekonomije zemalja iz kojih ti ljudi dolaze?
Fuj!
Kako neko moze podrzavati ovakve ljude ne znam.
Jedan primjer koji "slikovito" odrzava razliku izmedju Trumpa i Sandersa jer razlika izmedju njihovog naglaska, iako su obojica odrasli u Njujorku.
Ja bih cak rekao da mediji vise pomazu Sandersu nego Clintonovoj. To nije bilo tako uvijek, ali zadnja 3 mjeseca jeste.
Sto se tice Trumpa i onog sto slijedi. Ja ne mogu da shvatim kako neko ko glasa za Sandersa moze razmisljati o tome da glasa za Trumpa??? Nije da si ti jedini, jer sam cuo da ima jos takve raje. To dovoljno govori odakle Sandersu podrska. S jedne strane ultra-liberalni, s druge strane, khm.... i love the poorly educated.
I ne mogu da shvatim kako je neko toliko nerealan pa da misli da ce Trump prolaziti neokrznuto, da nema cijelo brdo oraha u dzepu?? He's not against the man, he IS the man. Kako neko povlaci jednakost izmedju "on je uspjesan biznismen" i "on je dobar za gradjane"? On je bio dobar sebi, sebi je stvarao pare, nije radio ni za koga drugog. Zasto bi on radio za gradjane???
Pricamo kako je Hillary pod uticajem lobija, pa on je dio tog lobija! On je davao pare politicarima, left and right, radi vlastitih interesa. Kako on moze biti bolji?? Pa da stavimo onda CEOa od JP Morgana, ili od Exxona, ili od Procter&Gamblea, mozda da oni vode drzavu umjesto politicara?
Gdje ce vam pamet? Kako neko kome je stalo najvise do blue collar issues moze istovremeno davati glas milijarderu?? Takvi ljudi su najvece zlo. Takvi ljudi prave svoje bogatstvo manipulirajuci sistemom. Oni su 1%.
Ni Clinton, ni Sanders, ni Cruz, ni Rubio, ni Kasich, ni Obama, ni Carson, nemaju veze s tim. Oni su svoje uspjehe napravili sami, ne tako sto im je babo ostavio 200 miliona. Trump, Romney, Bush jedan, Bush drugi, kakva plejada guzonjinih sinova! Fuj, gade mi se. Nikad ne bih glasao za takve ljude.
Trump kad prica o nekim stvarima, npr. neki dan o Davidu Dukeu. Znate zasto on nije odgovorio kako treba? Ne zato sto on stvarno podrzava KKK ili se nesto dvoumi, vec zato sto je frajer odrastao i citav zivot proveo potpuno odvojen od realnosti. On uopste ne znaci sta to znaci ljudima.
Prica kao njega vole Latinosi, on je zaposlio na hiljade njih. Je li to fakat misli da time sto je zaposlio hiljade nadnicara da mu grade tornjeve da je time doprinjeo standardu zivota miliona Meksikanaca i ostalih, dok je istovremeno uzivao sve blagodeti drzave i sistema koji su sistematski unistavale ekonomije zemalja iz kojih ti ljudi dolaze?
Fuj!
Kako neko moze podrzavati ovakve ljude ne znam.
Jedan primjer koji "slikovito" odrzava razliku izmedju Trumpa i Sandersa jer razlika izmedju njihovog naglaska, iako su obojica odrasli u Njujorku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#397 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Slozio bih se.dale cooper wrote:Ma ne, Leclerc je po stilu pisanja meni više sličniji Better Man-u. Obojica imaju taj apsolutistički, ignorantni,
(Better Man) a drugi...desni centar?![]()
Iako se sa Better Man-om u dosta stvari čak i slažem,
- relativno84
#398 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
Gotiviti Sandersa a u slucaju njegovog poraza favorizirati periku moze samo neko totalno izgubljen. Perika sa svojim rasistickim stavovima ti je bolja alternativa od HillaryIdriz wrote:vjeruj da se i ona i cnn usrao samo sto vi koji se ne razumijete u americku politiku to ne kontate.
Budimo realni, jebe se tebi i za Sandersa i za periku, tvoja frustracija ide od nje i to od onog dijela da je Clintonova zena. Jos mu nisi halalio bombardovanje pa ti sama pomisao da vjekovni smrtni neprijatelj dodje u Bijelu kucu otvara stare rane ali i strahove.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#399 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

ovaj klovn nam ne gine
-
Fudo387
#400 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?
I Kim Kardashian kao vice president.pici wrote:
ovaj klovn nam ne gine