Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dado_

#376 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by dado_ »

madner wrote:Sta je fora sa ovim Rabbitom?

Jel motor karina jer nigdje ne pise koji je?

Otisao bi da pogledam, ali uvijek mi pocnu nuditi neke audije a ofirno mi pitat za Polo i Golfa onda :D
Mislim da je u ovoj cijeni onaj 1.2tsi, odnosno pocetni benzinac, vjerovatno mozes birat motor, mislim da sam negdje procitao da je 1.6tdi rabbit oko 30, 32000...
ado-šampion

#377 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

mali_milojica wrote: Sto se tice opreme,to je mozda nekad bilo,sada Golf npr dolazi sasvim solidno opremljen od pocetnih paketa.
Gledam ovu akciju Golf Rabitt. Za 26k extra opremljen auto jos VW :D
Nije kod nas osnovna opreme na TDI modelima ni za sesticu uopste bila losa, s obaveznim paketima. Ja sam bas gledao nekad prije 4-5 godina, cak nije bio ni skuplji od P 308 tog godista, a bio je bolje opremljen.

Ako se moze uzeti dizel sa 100-110 konja za 30-32 k sa solidnom opremom, to je ekstra ponuda za Golfa, jer nikad nije bio jeftiniji.

Gledam negdje, C4 HDI 100, osrednja oprema, 40 hiljada, lafo akcija na 30, 10 k popusta. :? Jbt osrednje kompaktno auto konstrukcijski 2000. godiste, modelski 2010., osrednja oprema, osrednji dizel motor, 40 hiljada lafo cijena, pa gdje se oni nalaze. Amare, jel to bezobrazluk, ili sta? :-) Auto ni ne vrijedi vise nego koliko kosta s popustom. Imaginarni popust, a la US Polo, na pocetku dignu proizvodima cijene 100%, pa onda 50% popust nakon mjesec dana, taman koliko je i realna cijena. :-) Da dodam, ispade njegova cijena bez popusta oko 2000 veca nego za 308 HDI 100 s najjacim paketom opreme (Allure), a 308 za generaciju novije auto. :? Zanimljiva politika cijena, nema sta. :-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#378 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:
mali_milojica wrote: Sto se tice opreme,to je mozda nekad bilo,sada Golf npr dolazi sasvim solidno opremljen od pocetnih paketa.
Nije kod nas osnovna opreme na TDI modelima ni za sesticu uopste bila losa, s obaveznim paketima. Ja sam bas gledao nekad prije 4-5 godina, cak nije bio ni skuplji od P 308 tog godista, a bio je bolje opremljen.

Ako se moze uzeti dizel sa 100-110 konja za 30-32 k sa solidnom opremom, to je ekstra ponuda za Golfa, jer nikad nije bio jeftiniji.

Gledam negdje, C4 HDI 100, osrednja oprema, 40 hiljada, lafo akcija na 30, 10 k popusta. :? Jbt osrednje kompaktno auto konstrukcijski 2000. godiste, modelski 2010., osrednja oprema, osrednji dizel motor, 40 hiljada lafo cijena, pa gdje se oni nalaze. Amare, jel to bezobrazluk, ili sta? :-) Auto ni ne vrijedi vise nego koliko kosta s popustom. Imaginarni popust, a la US Polo, na pocetku dignu proizvodima cijene 100%, pa onda 50% popust nakon mjesec dana, taman koliko je i realna cijena. :-) Da dodam, ispade njegova cijena bez popusta oko 2000 veca nego za 308 HDI 100 s najjacim paketom opreme (Allure), a 308 za generaciju novije auto. :? Zanimljiva politika cijena, nema sta. :-)
Za ove pare ne nudi niko slicnu opremu.
Golf VII Rabbit
Radio "Composition Touch"
Climatronic
Svjetla za maglu
Srednji naslon za ruke
Mali kožni paket
Pokazatelj stanja guma
4 vrata
Elektrik paket
7 zračnih jastuka
Multi collision brake
Putni računar
Centralno daljinsko zaključavanje
… i drugu opremu.
Iskreno,covjeku vise i ne treba.
amar1994

#379 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:

za citroena jeste,al uvijek oni nekakve popuste daju,izgleda sve u 10 deka,samo znam da je Nova 3 ca žara, 51200KM dizel full oprema :-) :run:
condy

#380 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by condy »

Ta cijena Golfa Rabbita je jako dobra ali nisam siguran da se mogu birati motori.

U svakom slučaju i Golf sa 1.2 tsi motorom, je super povoljan jer Škoda Rapid sa tim motorom u slabijem paketu opreme košta toliko.
ado-šampion

#381 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Solidnu opremu ima, dodju i alu-felge i comfort sjedala, cini mi se bolji paket nego sto je bio Comfortline u sestici. Ovaj motor od 85 KS je tanak, ali ako se mogu birati i neki drugi motori, i ako bi se mogao u 30 k uklopiti bar TSI sa 105 KS ili TDI s 90 KS, idealno TSI 120 konja, onda izgleda da ipak ima fakat dobro novo auto za 30 k. :) Jbga ako hoces polovno aktuelno kompatkno auto 3-4 godine staro, izace na 27-30 k, pa kod Kramara ima sedmica po 30 k. :-)

I sve to je na lizing, sto je fakat jako povoljno, ako je to puna cijena. Mozda za kes ima jos dodatni popust. :D
amar1994

#382 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

ima astra K 1.4 150ks za 30k,ona mi nekako trenutno najpovoljnije djeluje
citroen xm

#383 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by citroen xm »

Povoljan je taj Golf. I što neko reče, više opreme fakat čovjeku i ne treba.

Što se Citroena tiče, uvijek oni imaju te neke imaginarne cijene(tipa taj C4 40000 KM :-) ) Ali od starta imaju uvijek ogroman popust na te imaginarne cijene pa na kraju budu među najpovoljnijim na tržištu. To sa "pravom" cijenom i "popustima" im je valjda neki markentinški trik. Ali kada se aktuelni C4 sa dizelašom nudio za 24xxx KM, niko mu cijenom nije bio ni blizu. Zajebali su bili i Koreance i zato ih je prodato u velikom broju. Sada su svi poprilično spustili cijene i ko traži novo auto mislim da nikada nije imao bolji momenat za kupovinu. Ponuda velika, cijene male. A da budemo iskreni, možemo nešto simpatisati ili ne, ali na tržištu više nema lošeg vozila. Pa i Dačija e solidna za prosječnog vozača koji traži pouzdano novo auto od tačke A do tačke B.
madner

#384 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by madner »

Obisao, stvarno nisam znao da se 2016 jos smije prodavati ovako slabo opremljeno vozilo.

Pa jedino da neko izadje iz kokpita iz 1980, pa da mu bude taman. :D
citroen xm

#385 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by citroen xm »

Na koje auto misliš?
Zašto se ne bi smio prodavati, nema ništa što te ugrožava. Ima ljudi koji baš neće puno opreme jer neće da plaćaju ono što im ne treba.
ado-šampion

#386 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Pa dobro ima fakat povoljnijih auta, ali se razlikuju po tome da li je u pitanju aktuelan model s iole novijom koncepcijom, iznadprosjecan, koji ima sve te moderne elemente od opreme, moderne motore, ili je u pitanju koncepcijski zastario model koji nema te elemente opreme, ili je u pitanju model ciju je koncepciju prvenstveno diktirala cijena.

Ovih trecih ima najvise, a prvih bas i nema za 30 k, eto ima ta Astra na akciji, i evo sad novi Golf i to je to. Ja sam unazad godinu dana gledao sto nova sto polovna auta, i ono sto bi mene zadovoljilo a da je novo nije bilo ispod 32-33 k, a prije 35 i vise. Recimo neka Octavija s primjerenim motorom i opremom, to je minimum. Realnost je da ne mozes uzeti ni P 308 s pristojnom motorizacijom i opremom ispod 35 k, a on nije ni u vrhu klase.

Ovaj Golf jeste dobra ponuda, ali o njegovoj opremi s obzirom da je ovo 2016. godina dalo bi se diskutovati. Da je ovo 2010. godina njegova oprema bi bila dobra. Bolju opremu ja imam u svom autu koje je 2011. godiste. Auto kao sto je Golf u 2016. godini bi dobro bilo da ima naprimjer kameru za voznju unazad ili makar parking senzore pozadi (ako nista), mobile connectivity zajedno s touchscreenom, tempomat, start-stop, da je EU6, i slicno. Naravno sve to se ne moze ocekivati u Golfu za 30 k, ali to sve ima kompakt koji je fakat dobro opremljen za 2016. godinu, mada bi se ovom za ovu cijenu dalo progledati kroz prste zbog tih stvari, jer na trzistu nema slicne ponude.

Sto se tice auta za nezahtjevne za prevoz od A do B, ko nije iskljuciv da hoce novo, takvo auto se 3-4 godine staro s 60-70 hiljada na satu moze uzeti i za 10 hiljada.

Edit: Malo sam kasno opalio Submit :D. @Madner malo karikira ali tezim da se slozim s njim, i to sam isto ja napisao gore. Ko hoce auto s opremom koja je bila stardard prije 7-8 godina, ima auta za 10 k. Ne moze niko danas reci da mu naprimjer parking senzori pozadi na trebaju, mislim moze i bez njih, ali je drasticna razlika. Ista stvar i s parking kamerom u odnosu na parking senzore. Mada je realno ovom Golfu povoljna cijena i dalje, kad vidis sta drugi moze uzeti za te pare.
condy

#387 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by condy »

Kad su u pitanju parking senzori,
Navikneš se ljepo na njih, i kad čuješ zvučni signal staneš, ali kad tako voziš dugo vremena i kad sjedeš u auto bez senzora, zaboraviš da ih nemaš i opališ auto iz prve pozadi .... drastična razlika :D
amar1994

#388 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

:thumbup: :lol:
mali_milojica

#389 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by mali_milojica »

Meni je zanimljivo vidjeti da je covjek u stanju voziti kamion od 20m i 30-40t bez senzora,a ljudi doplacuju senzore i kamere za voznju na autima tipa Golf i sl :roll:
Ne znam,radije bih nesto drugo doplatio na autu.
ado-šampion

#390 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by ado-šampion »

Pa nije da se ne moze bez tih senzora, naravno da moze, ali dosta olaksavaju, na kraju vide sitne prepreke koje ti ne vidis. Placas vise da ti nesto olaksa i da imas nesto bolje. Nemas objektivnu koristi ni od alu felgi pa placas vise, jer ti se auto tako vise svidja.

Stvarno postujem svaciji izbor, postujem da neko hoce samo novo i tacka. Ali ja licno ne vidim smisao u davanju 25-30 hiljada za konstrukcijski staro ili jeftino auto koje je usto i golo, samo zbog toga sto je novo. I na kraju za 3 godine izgubi pola vrijednosti. I sta ti ostane, skidanje najlona i garancija. Ima mi smisla kad se radi o boljem autu koje je usto i moderno, ima te sve moderne zajebancije, ali jbg to kosta puno vise od te cifre bez akcija i to je za onog kome ne smeta gubitak vrijednosti, ili uzima na lizing svakih X godina novo. Vjerujem da postoje i argumenti za drugu stranu i da nije tako jednostavno, ali ja licno ne vidim smisao u tome. Ono sto vidim i to jako cesto je da ljudi koji su prehodno imali auto od 7 hiljada i koje im je stvaralo probleme, onda uzmu novo za 20 i kazu "samo novo, miran si". Jesi pasa, ali nisi probao polovno za 20, nego za trecinu te cifre. :-)

Ima tu i druga strana price, ne treba gledati previse usko i previse biti u svom mikrosvijetu, po cemu smo mi Balkanci famozni. Cijenu koju platis za novo auto, dio od toga ide i u razvoj, tako da auta napreduju. Treba se zapitati kakva bi auta danas vozili da je citav svijet u zadnjih 25 godina kontao da se novo ne isplati i da je bolje polovno. Danas imas kompaktna auta koji su po svemu bolji od limuzina vise srednje klase od prije tih 25 godina.
530i

#391 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by 530i »

mali_milojica wrote:Meni je zanimljivo vidjeti da je covjek u stanju voziti kamion od 20m i 30-40t bez senzora,a ljudi doplacuju senzore i kamere za voznju na autima tipa Golf i sl :roll:
Fol je da se parkiraš u 10cm lufta koliko imaš. I prilično je korisno i na malim autima čak...naša mjesta i parkinzi su mila majka za neke po Zapadnoj Evropi. Sa kamerom i senzorima život je mnogo mnogo lakši, imao sam priliku da probam par auta, doduše malo većih.
mali_milojica

#392 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by mali_milojica »

530i wrote:
mali_milojica wrote:Meni je zanimljivo vidjeti da je covjek u stanju voziti kamion od 20m i 30-40t bez senzora,a ljudi doplacuju senzore i kamere za voznju na autima tipa Golf i sl :roll:
Fol je da se parkiraš u 10cm lufta koliko imaš. I prilično je korisno i na malim autima čak...naša mjesta i parkinzi su mila majka za neke po Zapadnoj Evropi. Sa kamerom i senzorima život je mnogo mnogo lakši, imao sam priliku da probam par auta, doduše malo većih.
Ne kazem da ne pomaze,daleko od toga. Sebi da kupujem,radije bih nesto drugo doplatio na autu
Vidal89

#393 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by Vidal89 »

Ako imas porodicu kupi golf 5 plus, ne krade se a odlican on i obicna 5 ko nebo i zemlja.
basicm

#395 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by basicm »

Sta mislite ljudi x-type kakav je? Ustvari ima li barem osnovnih rezervnih dijelova, plocica diskova filtera i to, i koliko je tacno da mu odgovara dosta stvari sa mondea?
direstraits0078

#396 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by direstraits0078 »

basicm wrote:Sta mislite ljudi x-type kakav je? Ustvari ima li barem osnovnih rezervnih dijelova, plocica diskova filtera i to, i koliko je tacno da mu odgovara dosta stvari sa mondea?
Odgovara mu skoro sve s mondea. :D To je jaguVar za fukaru. :D
sema911s

#397 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by sema911s »

direstraits0078 wrote:
basicm wrote:Sta mislite ljudi x-type kakav je? Ustvari ima li barem osnovnih rezervnih dijelova, plocica diskova filtera i to, i koliko je tacno da mu odgovara dosta stvari sa mondea?
Mondeo sa jaguar maskom,,,

Nije to jaguar druze,, prednji pogon, neki motor sa 6cl, lazni luksuzz ili dizell

Fali mu rwd, prava koza, automatika, lamperija, mogucnos vece dupe smjestit vise puta u kola..... .....
peli

#398 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by peli »

Rabbit Golf samo uz motor 1.2 tsi 86 ps. drugi motori su skuplji. ova akcija vazi samo za taj motor.lp
amar1994

#399 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by amar1994 »

znaci astra sa 2x snagom,vise opreme i garancije,ko ima 30k ,kupujte astre 8-)
basicm

#400 Re: Koje auto da kupim do 11.000 KM?

Post by basicm »

sema911s wrote:
direstraits0078 wrote:
Mondeo sa jaguar maskom,,,

Nije to jaguar druze,, prednji pogon, neki motor sa 6cl, lazni luksuzz ili dizell

Fali mu rwd, prava koza, automatika, lamperija, mogucnos vece dupe smjestit vise puta u kola..... .....
Ovaj ima neku kozu, 4wd, 2.5 bemzin. Nisam nesto pratio te aute ali simpa mi izgleda.
Post Reply