vidim svasta se napisalo pa ne znam odakle da pocnem
hajmo prvo o arapima i njihovoj kulturi
dakle, neki ljudi ovdje lezerno pisu kako nije po islamu dirati gujicu tudje zene... i to kao treba biti dokaz da ovo nije do arapa... ok... jeste kontra islama, ali zasto se po defaultu uzima da su svi arapi vjernici, ili "dobri" vjernici? valjda radi boje koze ili jezika? ali to nije rasizam, ok
sta je ono jos protiv islama? recimo uzgajanje opijuma i trgovina njegovim derivatima? jel hors pada s neba ili u evropu dolazi iz islamskih zemalja, preko drugih islamskih zemalja? kako to? zar nisu svi vjernici, ne bi oni nikad? otkud kod arapa toliko ratova, korupcije i brutalnosti, zar nisu braca po vjeri, i uz to dobri vjernici? kako to da arapski princevi vozaju zlatne ferarije i bentleye dok u susjednim drzavama teku rijeke krvi?
dakle argument nula bodova, smijesna predrasuda, hajmo dalje
onda ima teorija (s kojom se donekle slazem) da se otmu kontroli i pocnu divljati tek kada se dokopaju zapada... da li je i to predrasuda? mislim da jeste, ali ne nasa, vec njihova... naime, arapima nije stran rasizam, nimalo... nije isti kao zapadnjacki rasizam, ali ga danas ima dosta vise nego na zapadu - pitajte manje vise bilo koga ko je radio s njima... mrze se medjusobno, mrze pakistance, indijce, smatraju ih za nizu rasu... crnce je suvisno i navesti...
a evropljani? e pa nas ne smatraju nizom rasom, ali nas zato smatraju dekadentnim i odvratnim...
narocito zene
jebiga, dosta njih odrasta u drzavama gdje su zene u katastrofalnoj poziciji... a cak i u drzavama gdje je institucionalna situacija nesto bolja, zene su i dalje gradjani drugog reda, niza bica... zasto se onda cuditi kada masa arapskih pubertetlija pravi belaj u njemackoj? pa sta ste ocekivali kad su ih od malih nogu ucili da su zene objekti? kada im pride utuve u glavu da je svaka zena koja obuce suknju pohotna drolja koja moli da je neko odradi na bilo koji nacin? kada znaju da takvo ponasanje u njihovoj kulturi cesto ima prolaza?
mislim fakat ne kontam odakle sad ovoliko cudjenje, pravdanje i vadjenje na neke fore da se vodi propagadni rat ili sta vec ne... bice da niste znali kakvi su zaista arapi, pa sad ne zelite ili necete da u to vjerujete...