Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post Reply
Banksy

#376 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

dust in the wind wrote:
Logovan wrote:
dust in the wind wrote:kuknjava po forumu, a ljudi izdominirali na izborima... hehheh. jah, birali ih zombiji. birali smo to mi, gledajmo i ponovimo isto za 3 godine kao što ponavljamo već 20 i kusur. iako ni opozicije nisu da čovjek kaže aferim. možda malo bolje :D
Ja ih Boga mi nisam birao, niti ću ih birati.
ma nije niko očito...hehhehe. kada pratim forum vidim da niko ovdje nije za SDA. kažem glasali zombiji. :lol:

pa jel mi boga ti kao opciju stavljaš radončića. pogledaj kolika je razlika ljevičarskih kandidata i njega
Kojih ''ljevičarskih kandidata'', onih koji kažu da ''samo Radončića nema u korupciji'', a nakon izbora potrče u zagrljaj SDA ne bi li namirili jarana na tenderima zdravstva, gdje im ministar dr Mandilović jučer kaže da ''ne bi komentirao'' ovu aferu oko Opće bolnice, koji ba ljevičari, o čemu ti????

Fakat jeste da je SDA dobila samo 32%, a to što su nas ljevičari nasankali, to njima ispostavite račune ...
ExNihilo

#377 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by ExNihilo »

Možemo to reći i ovako: kad saberemo sve glasove svih ostalih kandidata, ova dvojica kriminalaca i dalje imaju 33% bošnjačkih glasova iznad toga.

Kad pratiš forum, portale, facebook, i druga internet bespuća stekneš utisak da su SDA glasači oskudniji od vode na Marsu.

Onda se dogode izbori.
Njanjavi

#378 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Njanjavi »

dust in the wind wrote:
ExNihilo wrote:Dakle, 60% Bošnjaka je glasalo jal za Izmetbegovića jal za Faraona.

Takav narod bolje nije ni zaslužio.
upravo to i ja govorim. ali evo po pojedincima nije tako... svi smo mi ljevičari ali u snovima... realnost je drugačija
Klasicna laz i spin koji se ponavlja godinama i maltene ucestvujete ponavljajuci to u beskonacno u kradji izbora, legitimnost istih betonirate a ni l od legalnog nije.
Izglasavaju se i pobjedjuju oni koji su se rasirili jaranike moje lijepe, mozgic malo ukljucite ako vec pokusavate bit pametni.
Sam broj uhljebljenih i ako dodamo po par clanova familije tom broju je dovoljan ako ne i identican broju glasackog tjela.
Samim tim dolazimo na zakljucak, ako malo ukljucimo mozgic jelte, da podobni biraju sami sebe.
Fukari i insanu kojem su unistili vjeru u bilo sta drzavno nije na kraj pameti da glasa jer kralju, kad izgubi populus vjeru u policiju, u sudstvo, u zdravstvo, u obrazovanje, kako da ima vjere u izborni proces?
dust in the wind

#379 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by dust in the wind »

pa onih koji se predstavljaju kao ljevičari. boga ti nemoj me sada fatati za riječ tako smiješno. ne kažem da su ti ljevičari naši ono što ja želim od ljevice,ali ako nam je sda desnica, onda ne znam šta je sdp nego ljevica... to bi trebala da bude. a svi znamo da nije
dust in the wind

#380 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

ExNihilo wrote:Možemo to reći i ovako: kad saberemo sve glasove svih ostalih kandidata, ova dvojica kriminalaca i dalje imaju 33% bošnjačkih glasova iznad toga.

Kad pratiš forum, portale, facebook, i druga internet bespuća stekneš utisak da su SDA glasači oskudniji od vode na Marsu.

Onda se dogode izbori.
:thumbup: :kiss:
Banksy

#381 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

Držite se satirčinih pjesmica i fotomontaža, bolje vam ide ...
dust in the wind

#382 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Banksy wrote:Držite se satirčinih pjesmica i fotomontaža, bolje vam ide ...
kada nestane argumenata, počne vrijeđanje... ako si mi ti predstavnik prave ljevice onda jebo ti ovaj svijet...
Haris.ba

#383 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Haris.ba »

ExNihilo wrote:Možemo to reći i ovako: kad saberemo sve glasove svih ostalih kandidata, ova dvojica kriminalaca i dalje imaju 33% bošnjačkih glasova iznad toga.

Onda se dogode izbori.
:thumbup:

Koji je ovi stadij tugovanja? Racionalizacija? Ono, vidi sta nam rade, ali nemaju puno glasova?

Jedina utjeha mi je sto ce SDA na slijedecim izborima dobiti jos vise glasova, a oni sto niau izašli da glasaju ce raspravljati o procentima.

Nego, sta cemo sa pacijentima? Njih niko ne spominje. Sta ćemo sa bruka opreme koja se ne moze prenijeti?

A ova suplja iz DF kako ovo ne moze po zakonu je vrh. Ako ne moze po zakonu, ima prijava tužilaštvu. Al valja potpisat. A iz stranke koja sama krsi svoj statut to zvuci sega.

A odgovor iz SDA na prigovor o rodbinskim vezama spominjanjem brata Niksica je isto vrh. Vrh besramnosti. Jednom besramnosti se pravda druga.

P.S.
A suplja da umrezeni sami sebe izglasavaju je isti vrh. Vrh gluposti. U drzavi sa pola miliona nezaposlenih, u sta su oni umrezeni osim u svoju bijedu?
Last edited by Haris.ba on 08/01/2016 13:37, edited 1 time in total.
ExNihilo

#384 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by ExNihilo »

Hajmo 'vako. Šta si ti uradila da bude drugačije?

Satira je inteligentan odgovor na život u močvari i ujedno psihoterapija u društvu koje predominantno glasa za kriminalce.

I, siguran sam, još uvijek daleko veći angažman od tvog.
m_l

#385 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by m_l »

Treba li spominjati i da na izbore izlazi cca 50% onih koji imaju pravo glasa.
KIseljak12

#386 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by KIseljak12 »

Par stranica sam opisivao na koje nacine sam pokusao promijeniti stanje, da se ne ponavljam. Na kraju sam izgubio nadu u te pokusaje, jer ima rijeka uz koje ne mozes plivati uzvodno.
Cijenim tvoje komentare na vecini tema, pa bih te zamolio da sugerises kojim metodama, postupcima, mozemo kao pojedinci napraviti neki pozitivan pomak?

Mislim da ljudi okrecu na zajebanciju jer su skontali da se nemaju cime drugim boriti.
ExNihilo

#387 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by ExNihilo »

m_l wrote:Treba li spominjati i da na izbore izlazi cca 50% onih koji imaju pravo glasa.
Ko ne izađe na izbore, glasao je za pobjednika.
Njanjavi

#388 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Njanjavi »

m_l wrote:Treba li spominjati i da na izbore izlazi cca 50% onih koji imaju pravo glasa.
I manje, jedne godine je bilo jedva 36% i par dana se nesta gadjalo sa tim ciframa i najednom muk.
Glupo je pricat da nije bilo rjeci o ponistavanju izbora a kamol o dovodjenju tih rezultata i validnosti istih u pitanje.
I onda dodju mudroseri i seru kako ih bira narod ove zemlje, ne bira druze, elita bira sama sebe, a obicni populus se zabavio mukom i prezivljavanjem.
VjecitiStudent

#389 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: Kojih ''ljevičarskih kandidata'', onih koji kažu da ''samo Radončića nema u korupciji'', a nakon izbora potrče u zagrljaj SDA ne bi li namirili jarana na tenderima zdravstva, gdje im ministar dr Mandilović jučer kaže da ''ne bi komentirao'' ovu aferu oko Opće bolnice, koji ba ljevičari, o čemu ti????

Fakat jeste da je SDA dobila samo 32%, a to što su nas ljevičari nasankali, to njima ispostavite račune ...
+1

Nije naš glavni problem što je SDA ovakva ili onakva, nema zemlje na svijetu bez jake, šupačke stranke.
Glavni problem je što su oni, takvi i njihova postignuća objekat vlažnih snova svih naših "ljevičara" i ostatka bijedne opozicije.
Ned071

#390 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Ned071 »

sebija nije problem sda. ne neajveci. to je samo slika sda. minder stranka pet deset familija i šejhom s mejtaša uvrh stola.

problem sda je onih deset od osam (karikiram) dosadasnjih direktora koji su napravili KCUS-u 15O miliona duga a sebi viletine i hajr cesme. i niko se nije pocesao.

fatajte veliko haše j..bo vas mrkva...
JanuaryJones

#391 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JanuaryJones »

KIseljak12 wrote:
Par stranica sam opisivao na koje nacine sam pokusao promijeniti stanje, da se ne ponavljam. Na kraju sam izgubio nadu u te pokusaje, jer ima rijeka uz koje ne mozes plivati uzvodno.
Cijenim tvoje komentare na vecini tema, pa bih te zamolio da sugerises kojim metodama, postupcima, mozemo kao pojedinci napraviti neki pozitivan pomak?

Mislim da ljudi okrecu na zajebanciju jer su skontali da se nemaju cime drugim boriti.
Ali fakat nemamo :( koji god vid borbe izabrali, u ovom sistemu nemamo onu krajnju podršku koja će okrenut na promjene. Ni zakon, ni ljude, ni institucije jer nema mehanizma za promjene (osim eventualno nasilja). Skupiće se ljudi, protestovat ali onaj zadnji korak će uvijek ugušiti neko, na način da podmiri socijalni mir (jmbg, hava, denis i sl.).
It_is_a_Leclerc

#392 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by It_is_a_Leclerc »

Prvo, to što je neko žena-brat-otac-dijete nekog političara ne znači da nema pravo da napreduje u karijeri, da ravnopravno (!) aplicira na javne konkurse, i biva imenovan na neke funkcije. Jer, u protivnom rodbina političara koje ste VI birali, ne bi smjeli raditi ništa u svojim životima, kako se ne bi bizuhurila osjetljiva javnost.

Apropo imenovanja dr. Izetbegović na direktorsku funkciju, tu je apsolutno sve regularno i legalno. Princip stranačkih imenovanja nije uveden ove godine, već je princip na kojem ova država funkcionira od samih početaka, a da je tako pokazuje i imenovanje SDP-ovih ministara na čelo tog istog KCUS-a, Nikšićevog brata, Lipovačinog oca, Bećirovića, Bijedićeve supruge, Kamočajieve supruge itd. itd. To je nešto što neće tako skoro nestati.

Ono o čemu treba diskutovati je naprasna odluka o premještanju OB u okvir KCUS-a, koje, po mom mišljenju, ,neće donijeti ni minimalno poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge. Dapače. Kako bolnica nije kafić, a ljekari nisu konobari, premještanje, smještanje i racionalizacija radnog kadra, rezultirat će financijskim gubicima koji će premašiti bilo kakve uštede.

Koncept o kome se moglo razgovarati je stavljanje OB pod nadležnost KCUS-a, po principu koncerna, ali za to očito nije bilo političke volje ni želje.
tandmand

#393 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by tandmand »

Nema alternative aktuelnim političkim vodstvima. Kakvi ba ljevičari ... kakva opozicija. Svi oni pripadaju pokretu "imal iđe mene tu". Bili su zeleni, pa crveni, pa zeleni ... ponekad narančasti i uvijek isto. Preostao nam je samo crni humor.
KIseljak12

#394 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by KIseljak12 »

JanuaryJones wrote:
KIseljak12 wrote:

Ali fakat nemamo :( koji god vid borbe izabrali, u ovom sistemu nemamo onu krajnju podršku koja će okrenut na promjene. Ni zakon, ni ljude, ni institucije jer nema mehanizma za promjene (osim eventualno nasilja). Skupiće se ljudi, protestovat ali onaj zadnji korak će uvijek ugušiti neko, na način da podmiri socijalni mir (jmbg, hava, denis i sl.).
Nasilje bi trebalo biti krajnja opcija, pa i tada, ako je ikako moguce, da prodje bez unistavanja javnog dobra. Problem je sto ne postoji dovojlno veliki broj ljudi koji imaju konkretan zahtjev. Ako imaju zahtjev, nema ih puno, dok suprotno tome, ako ih ima puno nemaju fokus.
Ono u februaru nije bilo nista vise od obicnog iskaljivanja godinama skupljanog nezadovoljstva. Vecina pocinioca su bili mladi koji su okusili razne cari odrastanja u poslijeratnom drustvu. Oni koji smatraju svoje roditelje za budale jer su vjerovali i dalje vjeruju u postojanje neke pravde i apsolutno ih ne kontaju kad ovi pricaju o nekakvim boljim vremenima.
Istina je da mnogi od njih ne glasaju, niti izlaze na izbore. I to se mijenja, na zadnjim izborima sam vidjeo mnoge od njih, koji jedva da znaju citati, da su dosli prvi put da glasaju. Bilo mi je drago zbog toga, ali isto tako i zao, jer znam da ni ja ni oni nemamo za koga glasati.
Ponavljam opet, ne postoji nekompromitovana opozicija. Ne postoji politicka stranka, grupa ljudi, koja moze skupiti simpatije velikog broja stanovnistva.
Maharadza

#395 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Maharadza »

tandmand wrote:Nema alternative aktuelnim političkim vodstvima. Kakvi ba ljevičari ... kakva opozicija. Svi oni pripadaju pokretu "imal iđe mene tu". Bili su zeleni, pa crveni, pa zeleni ... ponekad narančasti i uvijek isto. Preostao nam je samo crni humor.
Nije problem što uhljebi u odijelima tako razmišljaju, ali problem nastane kada JEDAN ČITAV NAROD tako počne razmišljati i navikne se na to, jednostavno ušlo mu "u krv" i to sada ni neki diktator ne bi tek tako lahko mogao istjerati iz nas!!! :run:
JThomas

#396 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JThomas »

ja opet kažem, nema nermin nikšić nikakav problem sa tim što vlada 10 porodica. nego što tu nisu njegova i lagumdžijina. ubili su opoziciju, a ubila se bogami i sama...
mirsek

#397 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by mirsek »

Mozda izlaznost na izborima bude veca kad narod shvati da treba izaci i glasati ne da im bude bolje nego da ovo sve ne ode u bespovratnu havariju.
Inace bez gradjanskog neposluha i narodnog suda bilo to bombanje i rafalanje po imovini ili samo paljevina njihovih centrala i vikendica sa ponekim spontano prebijenim duznosnikom iz stranke nema nam napretka. Ovo je rat protiv mafije, begovata i ratnih i poratnih profitera a sa njima ne mozes fino nego kvarno, nezakonski i silom bas kako i oni to rade.
Od sega sala i posalica na ovakvo bahato ponasanje nasih politicara od cijeg krojenja drzave zavisi buducnost nase djece u ovoj drzavi nema nikakve koristi.Bolje da se roditelj zrtvuje da ovu bandu saulise nego da umire u mukama pitajuci se sto sam pustio da mi krimosi i profiteri urade od zemlje i sistema gdje nema mjesta za moje dijete ako nije podanik i kmet ovima iz mafijaske halke.
mirsek

#398 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by mirsek »

JThomas wrote:ja opet kažem, nema nermin nikšić nikakav problem sa tim što vlada 10 porodica. nego što tu nisu njegova i lagumdžijina. ubili su opoziciju, a ubila se bogami i sama...
Nazalost tacno.
Toliko su bili gladni pozicija da su kao najveca horda divljaka poslije pobjede 2010. bahato i stihijski nagrnuli da rasire pipke po preduzecima i upravama pljunuvsi u razlog zasto im je narod dao toliko glasova na tim istim izborima.
Pokazali su samo da nisu sustinska promjena SDA krimosima nego samo drugacije obojena strana medalje SDA samo jos vise zeljna pozicija i love iz javne sehare jer su duuugo cekali na svoj dio kolaca a to im je bio i cilj a izgleda i svrha postojanja.
Banksy

#399 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

ExNihilo wrote:
Hajmo 'vako. Šta si ti uradila da bude drugačije?

Satira je inteligentan odgovor na život u močvari i ujedno psihoterapija u društvu koje predominantno glasa za kriminalce.

I, siguran sam, još uvijek daleko veći angažman od tvog.
Satira (bar forumska) je tinejdžerski odgovor bubuljičavih hipstera koji misle da je postanje pjesmica društveni angažman (što je najsmješnije, pjesmica bendova koji su dio ''ljevičarske'' halke i koji, kao i njihovi desni kolege, hairuju kroz sistem, ali kad su njihovi sponzori na vlasti )

''Psihoterapija'', možda i jeste, privatna i individualna, ali onda bi bilo dobro da je provodiš u svom RL-u, jer na forumu i u javnosti, bar u ovoj konkretnoj situaciji, to je poruka plitke i površne logike, slabosti i nemoći mirenja s postojećim, a nisam sigurna da je to ispravna poruka koju treba poslati ovim povodom.

Pozdrav.
Banksy

#400 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Kojih ''ljevičarskih kandidata'', onih koji kažu da ''samo Radončića nema u korupciji'', a nakon izbora potrče u zagrljaj SDA ne bi li namirili jarana na tenderima zdravstva, gdje im ministar dr Mandilović jučer kaže da ''ne bi komentirao'' ovu aferu oko Opće bolnice, koji ba ljevičari, o čemu ti????

+1

Nije naš glavni problem što je SDA ovakva ili onakva, nema zemlje na svijetu bez jake, šupačke stranke.
Glavni problem je što su oni, takvi i njihova postignuća objekat vlažnih snova svih naših "ljevičara" i ostatka bijedne opozicije.
To.
Sjetimo se Denisa Mrnjavca i SDP-a koji je digao javnost da istjera pravdu ... A samo da bi oni sjeli u iste fotelje i nastavili grabež.
Post Reply