Opet problemi sa Djeda Mrazom
- Edin H.
#376 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Je li sada u Sarajevu zabranjeno i kititi jelke?
- nasa
#377 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Opsujem i ja, nako za sebe_BataZiv_0809 wrote:Pa slazem se da bi ova zenska mnogo muskaraca izazvala na reakciju, i slazem se da ovo nikad nece biti teokratija. Ah da, vidjeh i psovku, da se ne lazemo psujem i u privatnom zivotu, na forumu se suzdrzavam.nasa wrote: s njim se slazes , ozbiljno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#378 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Nisam, zaista, vidio sta je pisao, a da se ne lazemo ni nick koga sam kvotao.nasa wrote: Opsujem i ja, nako za sebeali covjek je u par postova napisao mnogo smeca pa se iznenadih da se slazes
Dakle moje slaganje je ISKLJUCIVO sa onim postom i to u dijelu kojeg sam naveo
- tututuuuu
#379 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
ma kiti se, ima tu raznih pokusaja, da se okiti bilo kakvo drvo samo nek nije jelka.Edin H. wrote:Je li sada u Sarajevu zabranjeno i kititi jelke?
- Edin H.
#380 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Postujem bosnaku ekolosku svijest, ali cini mi se da kadkada pretjerujutututuuuu wrote:ma kiti se, ima tu raznih pokusaja, da se okiti bilo kakvo drvo samo nek nije jelka.Edin H. wrote:Je li sada u Sarajevu zabranjeno i kititi jelke?
- uglavnomja
#381 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
nasa wrote:Zato sto pod normalan svijet podrazumjevas "vecinskikrscanski" ili tamo gdje nema muslimana i sto ti je to sasvim OK da to napises!Ali to na forumu prodje pod normalu ili cak tolerantnodječak sa šibicama wrote:Sama cinjenica da se ovoliko raspravlja o necemu sto je u ostatku normalnog svijeta redovna pojava kao i snijeg zimi, govori koliko smo bolesno drustvo.![]()
Jer ne bi rekla da je Deda Mraz neka rasirena pojava medju muslimanima!
bosna je u europi. bila je dio juge. juga je imala cca 22 miliona stanovnika. cca 10% su bili muslimani, deklarativno, po imenu ... praktikanaata je bilo mozda 1%.
bosanska tradicija je europska, ili zapadna. zapad predvodi svijet, koliko god se to nekome ne svidjalo. i taj svijet kojem tezi citava planeta se zove noramaln svijet.
a sta se po afganistanskim pecinama smatra normalnim - niti znam niti me zanima.
- Edin H.
#382 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Kako je krenulo, izgleda da ce te zanimatiuglavnomja wrote:
bosna je u europi. bila je dio juge. juga je imala cca 22 miliona stanovnika. cca 10% su bili muslimani, deklarativno, po imenu ... praktikanaata je bilo mozda 1%.
bosanska tradicija je europska, ili zapadna. zapad predvodi svijet, koliko god se to nekome ne svidjalo. i taj svijet kojem tezi citava planeta se zove noramaln svijet.
a sta se po afganistanskim pecinama smatra normalnim - niti znam niti me zanima.
- Raigor Stonehoof
#383 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
bas tako.uglavnomja wrote:
zamisljam sad indijce kako se pocnu buniti sto se u bosni jedu krave, i ovu nasu kako ih zdusno brani jer je to samo normalan svijet
- nasa
#384 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
pa superuglavnomja wrote:nasa wrote:Zato sto pod normalan svijet podrazumjevas "vecinskikrscanski" ili tamo gdje nema muslimana i sto ti je to sasvim OK da to napises!Ali to na forumu prodje pod normalu ili cak tolerantnodječak sa šibicama wrote:Sama cinjenica da se ovoliko raspravlja o necemu sto je u ostatku normalnog svijeta redovna pojava kao i snijeg zimi, govori koliko smo bolesno drustvo.![]()
je li muslimanski svijet, narod...afganistanska pecina?????
O ovom ja pricam sve vrijeme.Masi na ovoj temi je OK da muslimana koji nece da obiljezi taj praznik poredi s nekim zatucanim primjerima ili da mu psuje i sl.
Salite se,ko si ti da nekom kazes sta mu treba biti normalno.
Ima pravo da ne slavi i ne obiljezava i zbog toga nije ni zatucan ni nenormelan ni nista pogrdno...
Istovremeno onaj ko hoce ima pravo da slavi i kraj price.
Nije suzivot i tolerancija da svi radimo isto vec svaki ono sto zeli dok ne narusava drugog.
- nasa
#385 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ovdje se niko ne buni sto neko slavi nesto vec se bune oni koji bi da svi slave ono sto oni slaveRaigor Stonehoof wrote:bas tako.uglavnomja wrote:
zamisljam sad indijce kako se pocnu buniti sto se u bosni jedu krave, i ovu nasu kako ih zdusno brani jer je to samo normalan svijet
E tu je razlika, a i tebe treba da bude stid
- tututuuuu
#386 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
to je laz. cista laz. vec se ovdje (u ovoj hipotetickoj prici, ukoliko je istinita) bune oni koji ne slave jer su toboze njihova djeca diskriminirana zato sto ce ovi slaviti (odnosno nece nista ni "slaviti", vec ce dobiti paketice od bradonje u crvenom kostimu). Pa eto, da se njihova djecica ne bi osjecala diskriminiranom treba zabraniti ostalod djeci da slave i dobiju paketice.nasa wrote:Ovdje se niko ne buni sto neko slavi nesto vec se bune oni koji bi da svi slave ono sto oni slaveRaigor Stonehoof wrote:bas tako.uglavnomja wrote:
E tu je razlika, a i tebe treba da bude stidto sto je on napisa za afganistanske pecine je negativan primjer komunikacije i rasprave
Last edited by tututuuuu on 12/12/2015 15:38, edited 1 time in total.
- insomnia78
#387 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ih, bas se iznenadila?nasa wrote:Opsujem i ja, nako za sebe_BataZiv_0809 wrote:Pa slazem se da bi ova zenska mnogo muskaraca izazvala na reakciju, i slazem se da ovo nikad nece biti teokratija. Ah da, vidjeh i psovku, da se ne lazemo psujem i u privatnom zivotu, na forumu se suzdrzavam.nasa wrote: s njim se slazes , ozbiljnoali covjek je u par postova napisao mnogo smeca pa se iznenadih da se slazes
- avetinja
#388 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Kakva glupa rasprava. Zašto bi Djed Mraz bio problem? To je samo maskota koja djecu podsjeća na paketiće i praznike. Ne vidim ništa loše u tome.
- nasa
#389 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
@tuuuuuuuu
Ma nemoj.Ko je od forumasa to napisao.To je samo napisao ovaj iz uvodnog posta i ona zena s fejsa sto psuje...
A vrtici ne obiljezavaju NISTA, shvatas to, nijedan praznik, zato je citava tema krivo postavljena od starta i vrlo licemjerno.Nije da su u vrticima rekli ne moze Nova godina vec se ne slavi ni Bajram ni Bozic ni nikad za nista ne dobiju poklone, mozes obiljeziti samo rodjendan i priredbe koje oni organizuju tipa pozdrav proljecu i sl.
Ma nemoj.Ko je od forumasa to napisao.To je samo napisao ovaj iz uvodnog posta i ona zena s fejsa sto psuje...
A vrtici ne obiljezavaju NISTA, shvatas to, nijedan praznik, zato je citava tema krivo postavljena od starta i vrlo licemjerno.Nije da su u vrticima rekli ne moze Nova godina vec se ne slavi ni Bajram ni Bozic ni nikad za nista ne dobiju poklone, mozes obiljeziti samo rodjendan i priredbe koje oni organizuju tipa pozdrav proljecu i sl.
- uglavnomja
#390 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
nasa wrote: pa super, treba da te bude stid ovog odgovora
O ovom ja pricam sve vrijeme.Masi na ovoj temi je OK da muslimana koji nece da obiljezi taj praznik poredi s nekim zatucanim primjerima ili da mu psuje i sl.
Ima pravo da ne slavi i ne obiljezava i zbog toga nije ni zatucan ni nenormelan ni nista pogrdno...
Nije suzivot i tolerancija da svi radimo isto vec svaki ono sto zeli dok ne narusava drugog.
primjecujes besmisao ovoga sto si napisala? koja je tolerancija ako neko ZABRANJUJE (zeli da zabrani) da se slavi ng sa dm u javnoj ustanovi?
koja je tolernacija kad salterusa ili bilo koji kancelarijski mis nece da odgovri na dobar dan, nego se mora selamati?
nije ti zatucano vidjeti kako malo dijete kolje igracku iz koje tece krv? to je ok? a ko kaze da je to zatucano, e taj treba da se stidi?
nije morbidno vidjeti one curice sa ajfonima, a sve pokrivene, kako snimaju to? to je normalno?
i da, upravo zbog tog mentaliteta, koji je svojstven samo muslimanima, da su oni nesto iznad svih i da imaju neka veca prava, u stilu kome ba da se mi prilagodjavamo, svi trebaju nama da se prilagodjavaju ... upotrebljavam afganistanske pecine kao simbol tog mentaliteta.
i ovo je na osnovu iskustva iz kontakata sa arapima, nema veze sa mojom nanom i njenim islamom. samo nazalost sve se vise pocinje primjecivati u bosni.
- supercali
#391 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
a jel djed mraz kriv sto i bajram nema zvog djeda muharema?
- beniciodeltoro
#392 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Mala ispravka, M92 musliman a ne M93 muslimanoskarboy wrote:pa ovo je djed mrazica za odrasle,vidis kako si licemjeran,njoj bi se obradovao a zato bi djeci nesto ukidao,tipican primjer kvazi muslimana,ti si pravi primjer muslimana M93 koji je preko noci postao veliki musliman.idite vise u siriju pa tamo zivite,odjebite vise od evrope i zapada.svoju zatucanost sprovodite negdje drugdje a ne ovde. jos ste u srednjem vijeku.ne znam kako vam internet nisu zabranili,kako to smijete koristit? sve zapadno koristite a smeta vam jedan obicni djed mraz koji veseli djecu. licemjerni ste do bola.zinile ti oci na ovu djed mrazicu,kako to da ne smeta tvojoj vjeri????????? ti si od onih vjernika koje kad pitas,jel kocka? kocka,jel se kurva? kurva,jel pije alkohol? pije,jel jede svinjetinu ? Neeeeeeeeee,JA SAM MUSLIMAN
A šta je najgore za vas, nisu samo M92 muslimani nego je i M92 Sarajevo gdje nikada neće biti šerijatska država ali će biti jedan balans između prihvaćanja i ne-prihvaćnja Djeda Mraza. Vodite vi djecu Djed Mrazu, nikada ja ne bi nikome to pravo uskratio ali su prošla davno vremena gdje ćemo svi morati trpiti Djed Mraza u jednoj prostoriji i ko je za i ko je protiv.
- nasa
#393 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ama ne primjecujem!uglavnomja wrote:nasa wrote: pa super, treba da te bude stid ovog odgovora
primjecujes besmisao ovoga sto si napisala? koja je tolerancija ako neko ZABRANJUJE (zeli da zabrani) da se slavi ng sa dm u javnoj ustanovi?
koja je tolernacija kad salterusa ili bilo koji kancelarijski mis nece da odgovri na dobar dan, nego se mora selamati?
nije ti zatucano vidjeti kako malo dijete kolje igracku iz koje tece krv? to je ok? a ko kaze da je to zatucano, e taj treba da se stidi?
nije morbidno vidjeti one curice sa ajfonima, a sve pokrivene, kako snimaju to? to je normalno?
i da, upravo zbog tog mentaliteta, koji je svojstven samo muslimanima, da su oni nesto iznad svih i da imaju neka veca prava, u stilu kome ba da se mi prilagodjavamo, svi trebaju nama da se prilagodjavaju ... upotrebljavam afganistanske pecine kao simbol tog mentaliteta.
i ovo je na osnovu iskustva iz kontakata sa arapima, nema veze sa mojom nanom i njenim islamom. samo nazalost sve se vise pocinje primjecivati u bosni.
O cemu ti pises, gdje sam ja i jednom rijecju ma i sugestijom nekom nesto zabranila????A ti se jesi meni obratio. Nisi uputio odgovor nekoj zamisljenoj zeni koja zabranjuje paketice!
Ne treba meni obrazlaganje ko su i sta su muslimani pogotovo sto si ti si to vec uradio u onom poredjenju istih s afganistanskom pecinom....sve to ostalo sto pises je obicno razvodnjavanje jer ja o tome pisala nisam!
- beniciodeltoro
#394 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Govorimo sada o novoj državi gdje ima sada veći broj muslimana kao i opštinama i gradovima gdje su muslimani većina.uglavnomja wrote:nasa wrote:Zato sto pod normalan svijet podrazumjevas "vecinskikrscanski" ili tamo gdje nema muslimana i sto ti je to sasvim OK da to napises!Ali to na forumu prodje pod normalu ili cak tolerantnodječak sa šibicama wrote:Sama cinjenica da se ovoliko raspravlja o necemu sto je u ostatku normalnog svijeta redovna pojava kao i snijeg zimi, govori koliko smo bolesno drustvo.![]()
- HAVANA
#395 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Vidis ja sam stekao skroz pogresan dojamnasa wrote:Ovdje se niko ne buni sto neko slavi nesto vec se bune oni koji bi da svi slave ono sto oni slaveRaigor Stonehoof wrote:bas tako.uglavnomja wrote:
E tu je razlika, a i tebe treba da bude stidto sto je on napisa za afganistanske pecine je negativan primjer komunikacije i rasprave

- tututuuuu
#396 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
cuj pozdrav proljecu.nasa wrote:@tuuuuuuuu
Pa ja ne znam je li istina, al to ne mijenja da ovdje neki forumasi imaju takav stav koji tu hipotetsku situaciju opravdavaju pa od tud i rasprava. Ovo uopce nije praznik vec dijeljenje poklona pa jednostavno ne vidim frku da dijete bilo cije dobije poklon, a kamo li da se neko buni pa izdvaja svoju djecu i onda poziva na diskriminaciju zato sto ostali dobiju poklon. To nije do vrtica. Al necu uopce vise o ovoj temi dok se ne pokaze je li istina ili ne. Da ne prdim u prazno.
Last edited by tututuuuu on 12/12/2015 15:50, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#397 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
A kada se u toku radnog vremena u obdaništu izvode iz njihove učionice djeca koja ne pohađaju vjeronauku?!beniciodeltoro wrote:Mala ispravka, M92 musliman a ne M93 muslimanoskarboy wrote:pa ovo je djed mrazica za odrasle,vidis kako si licemjeran,njoj bi se obradovao a zato bi djeci nesto ukidao,tipican primjer kvazi muslimana,ti si pravi primjer muslimana M93 koji je preko noci postao veliki musliman.idite vise u siriju pa tamo zivite,odjebite vise od evrope i zapada.svoju zatucanost sprovodite negdje drugdje a ne ovde. jos ste u srednjem vijeku.ne znam kako vam internet nisu zabranili,kako to smijete koristit? sve zapadno koristite a smeta vam jedan obicni djed mraz koji veseli djecu. licemjerni ste do bola.zinile ti oci na ovu djed mrazicu,kako to da ne smeta tvojoj vjeri????????? ti si od onih vjernika koje kad pitas,jel kocka? kocka,jel se kurva? kurva,jel pije alkohol? pije,jel jede svinjetinu ? Neeeeeeeeee,JA SAM MUSLIMANkoga su agresija a kasnije i genocid i etnička čišćenja trgnuli iz sna i iluzije Jugoslavenstva i bratstva i jedinstva i nacionalno i vjerski osvjestili.
A šta je najgore za vas, nisu samo M92 muslimani nego je i M92 Sarajevo gdje nikada neće biti šerijatska država ali će biti jedan balans između prihvaćanja i ne-prihvaćnja Djeda Mraza. Vodite vi djecu Djed Mrazu, nikada ja ne bi nikome to pravo uskratio ali su prošla davno vremena gdje ćemo svi morati trpiti Djed Mraza u jednoj prostoriji i ko je za i ko je protiv.
Zar to nije isto?
- tututuuuu
#398 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Naslovnica wrote:A kada se u toku radnog vremena u obdaništu izvode iz njihove učionice djeca koja ne pohađaju vjeronauku?!beniciodeltoro wrote:Mala ispravka, M92 musliman a ne M93 muslimanoskarboy wrote:pa ovo je djed mrazica za odrasle,vidis kako si licemjeran,njoj bi se obradovao a zato bi djeci nesto ukidao,tipican primjer kvazi muslimana,ti si pravi primjer muslimana M93 koji je preko noci postao veliki musliman.idite vise u siriju pa tamo zivite,odjebite vise od evrope i zapada.svoju zatucanost sprovodite negdje drugdje a ne ovde. jos ste u srednjem vijeku.ne znam kako vam internet nisu zabranili,kako to smijete koristit? sve zapadno koristite a smeta vam jedan obicni djed mraz koji veseli djecu. licemjerni ste do bola.zinile ti oci na ovu djed mrazicu,kako to da ne smeta tvojoj vjeri????????? ti si od onih vjernika koje kad pitas,jel kocka? kocka,jel se kurva? kurva,jel pije alkohol? pije,jel jede svinjetinu ? Neeeeeeeeee,JA SAM MUSLIMANkoga su agresija a kasnije i genocid i etnička čišćenja trgnuli iz sna i iluzije Jugoslavenstva i bratstva i jedinstva i nacionalno i vjerski osvjestili.
Zar to nije isto?
cek cek, ima vjeronauk u vrticima? Ima vjeronauk djeci a diskriminacija su paketici djeci?
- beniciodeltoro
#399 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Tolerancija i netolerancija nema nikakve veze sa tim što roditelji vjernici ne žele da se Djed Mraz i Nova godina slave u zajedničkim prostorijama, drugim rječima što su sva djeca primorana da sjede sa Djed Mrazom u krilu.uglavnomja wrote:nasa wrote: pa super, treba da te bude stid ovog odgovora
Niko vama ne brani da organizujete dolazak Djed Mraza i da se vaša djeca raduju. Ta netolerancija dolazi sa vaše strane jer vi želite da i ta djeca slave, to se najbolje vidi po rječniku forumaša koji zastupaju taj stav no ovoj temi ko je ovdje netolerantan.
-
Naslovnica
#400 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Pa naravno, vjeronauk može ali Djeda Mraz ne može...