Zašto se mrzi turbofolk?
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#376 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
I ti nekompetentan 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#377 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Šta'š komplikovan i nakrivo nasađen 
- medvjed23
#378 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
...
Last edited by medvjed23 on 24/12/2015 23:55, edited 1 time in total.
- annoy
#379 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Meni vrsta glazbe koju slušam ovisi isključivo o raspoloženju. Ta povezanost sa situacijom mi je nepoznata. Ne mogu zamislit da imam glazbu za određene dijelove dana
To bi mi bilo kao da mi glazba služi kao nekakva kulisa.
I da ga jebeš ne mogu shvatit da se nekome može sviđat baš sve
-
dezurni_ucenik
#380 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
_BataZiv_0809 wrote:Pa ako je to kriterij, ko je kompetentan?vicious wrote: Suština tvog posta je da ti je muzika nebitna, iako kažeš da je važan dio tvoje svakodnevnice. Dakle, ne slušaš je "aktivno", ne doživljavaš je, nego samo predstavlja nekakvu zvučnu pozadinu za tvoje svakodnevne aktivnosti. I da, to te čini nekompetentnim za raspravu o muzici.
Pa gledaj ovako. Recimo ja ne mogu sa tobom pricati jel gotivimo muziku banda Sunn O)), to mogu sa daleom, zg, ommadownom, jer ne vjerujem da si cuo za njih. Ja nisam kompetentan da pricam o autima jer se ne razumijem, pa zato ne ulazim na te rasprave. Ne kazem ja da ti nemas pojma o muzici, ali ovdje ne raspravljamo mi bas o Nothing Else Matters od Metallice (to svi znamo pa nema potrebe da se o tome diskutuje). Pricamo o bandovima i muzicarima koje gotivimo, volim da mi neko preporuci neki band za kojeg nisam znao ranije, kao sto je recimo zg preporucio Goat, kao sto je Dale preporucio nekoliko imena sa poljske scene. Ja nemam problem sa tim je li to komercijala ili nije, Primal Scream su mainstream band pa su odlicni. I neki ljudi treba da shvate ne dijeli se muzika na Seku Aleksic i na americke pop zvijezde. Smijesna mi je ta prica "eto ti slusas klasiku", ne volim kad mi neko napise "sta ti znas, eto ti to slusas". Treba se reci "meni muzika sluzi kao obicna pozadina, svrha za zabavu" ako vec ne pratis ozbiljno takve stvari. Ima ljudi koji to prate strastveno kao i ja. I na kraju, tema je "zasto se mrzi folk", znaci da je predmet rasprave i svi imaju pravo iznose argumente sto to vole ili ne vole.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#381 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Ono naše plus ovoannoy wrote:Meni vrsta glazbe koju slušam ovisi isključivo o raspoloženju. Ta povezanost sa situacijom mi je nepoznata. Ne mogu zamislit da imam glazbu za određene dijelove danaTo bi mi bilo kao da mi glazba služi kao nekakva kulisa.
aaa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#382 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Sa ovim se slazem bez diskusijedezurni_ucenik wrote:
Pa gledaj ovako. Recimo ja ne mogu sa tobom pricati jel gotivimo muziku banda Sunn O)), to mogu sa daleom, zg, ommadownom, jer ne vjerujem da si cuo za njih. Ja nisam kompetentan da pricam o autima jer se ne razumijem, pa zato ne ulazim na te rasprave. Ne kazem ja da ti nemas pojma o muzici, ali ovdje ne raspravljamo mi bas o Nothing Else Matters od Metallice (to svi znamo pa nema potrebe da se o tome diskutuje). Pricamo o bandovima i muzicarima koje gotivimo, volim da mi neko preporuci neki band za kojeg nisam znao ranije, kao sto je recimo zg preporucio Goat, kao sto je Dale preporucio nekoliko imena sa poljske scene. Ja nemam problem sa tim je li to komercijala ili nije, Primal Scream su mainstream band pa su odlicni. I neki ljudi treba da shvate ne dijeli se muzika na Seku Aleksic i na americke pop zvijezde. Smijesna mi je ta prica "eto ti slusas klasiku", ne volim kad mi neko napise "sta ti znas, eto ti to slusas". Treba se reci "meni muzika sluzi kao obicna pozadina, svrha za zabavu" ako vec ne pratis ozbiljno takve stvari. Ima ljudi koji to prate strastveno kao i ja. I na kraju, tema je "zasto se mrzi folk", znaci da je predmet rasprave i svi imaju pravo iznose argumente sto to vole ili ne vole.
Svako od nas ima svoj nacin konzumacije muzike i to je okej. Umjetnost ne sluzi nicemu ako ne sluzi covjeku, ako je vjerovati Andricu, mislim da bi se njemu trebalo vjerovati.
I kao zreo i odrastao covjek svjestan sam svojih ogranicenja, kao i cinjenice da me ne mogu sve stvari interesovati podjednako.
Medjutim bojim se da je povrsno i ograniceno kategorisati neciji nacin uzivanja u muzici, ako nije blizak tvom, na nacin na koji su to oni pisali.
Ako me razumijes.
- Visok Pritisak
#383 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Jako jako jako netacno, tema nije zasto se mrzi FOLK, vec zasto se mrzi TURBOFOLK, bitna razlika izmedju dvoje, strasno velika razlika.dezurni_ucenik wrote:
Folk muzika je narodna bastina, masa prelijepe folk muzike sirom dunjaluka ima, irska folk muzika, skotska, americka folk muzika, savrsenstvo lirike i muzike, folk i turbofolk u isti kosh strpat moze samo potpuna neznalica.
I jako mi smeta ona zloupotreba rjeci folk u turbofolku.
- annoy
#384 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Uh, nikako_BataZiv_0809 wrote:
Ono naše plus ovo
aaa
Prije nešto ovakvo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#385 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Bolje onda u tisiniannoy wrote:
Uh, nikako![]()
Prije nešto ovakvo![]()
- Visok Pritisak
#387 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Sve folk, i ovo strpat u isti kosh sa turbofolkom, nechuveno jbte
-
dezurni_ucenik
#388 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Visok Pritisak wrote:Jako jako jako netacno, tema nije zasto se mrzi FOLK, vec zasto se mrzi TURBOFOLK, bitna razlika izmedju dvoje, strasno velika razlika.dezurni_ucenik wrote:
Folk muzika je narodna bastina, masa prelijepe folk muzike sirom dunjaluka ima, irska folk muzika, skotska, americka folk muzika, savrsenstvo lirike i muzike, folk i turbofolk u isti kosh strpat moze samo potpuna neznalica.
Buraz, kad na klix forumu se pokrene tema o folk muzici, ne misli se na Amerikance i Irce.
- Visok Pritisak
#389 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Pa sve zavisi od ogranicenosti psihe pojedinca, folk nije druze nash termin, nije balkanac izmislio termin folk muzika, nit je nesto samo svojstveno nasem podneblju.dezurni_ucenik wrote:Visok Pritisak wrote:Jako jako jako netacno, tema nije zasto se mrzi FOLK, vec zasto se mrzi TURBOFOLK, bitna razlika izmedju dvoje, strasno velika razlika.dezurni_ucenik wrote:
Buraz, kad na klix forumu se pokrene tema o folk muzici, ne misli se na Amerikance i Irce.
Ako si ghetoiziran fizicki, ne moras bit i psihicki majka mu stara.
Ja kad mi neko kaze folk prvo pomislim na prelijepe irske folk pjesme pa tek onda na ostale varijacije, zato mi jako smeta upotreba tog termina u turbo varijanti, a pogotovo izjednacavanje ta dva termina sto je van svake pameti.
-
dezurni_ucenik
#390 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
E pa vidis, ja ne slusam prelijepe irske folk pjesme niti me zanimaju.
- Visok Pritisak
#391 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Zato i ne razumijes razliku izmedju turbofolka i folkadezurni_ucenik wrote:E pa vidis, ja ne slusam prelijepe irske folk pjesme niti me zanimaju.
Al je jako smjesno sto si samo par postova iznad pokusao se prodat kao vrsni poznavalac muzike, shatro on slusa cak i neke poljake zamisli, ono otvoren um za nove stvari i tako to.
A par postova ispod, frajer turbofolk izjednacava sa folkom
-
dezurni_ucenik
#392 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Visok Pritisak wrote:Zato i ne razumijes razliku izmedju turbofolka i folkadezurni_ucenik wrote:E pa vidis, ja ne slusam prelijepe irske folk pjesme niti me zanimaju.![]()
Al je jako smjesno sto si samo par postova iznad pokusao se prodat kao vrsni poznavalac muzike, shatro on slusa cak i neke poljake zamisli, ono otvoren um za nove stvari i tako to.
U redu je momak, bice dovoljno
Poletarac si na ovom forumu a vec si poceo sa vrijedjanjem.
- Visok Pritisak
#393 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Gdje te uvrjedih jarane, necuveno jbte, sta to napisah uvredljivo kralju, jesil pri sebi ti danas?dezurni_ucenik wrote:Visok Pritisak wrote:Zato i ne razumijes razliku izmedju turbofolka i folkadezurni_ucenik wrote:E pa vidis, ja ne slusam prelijepe irske folk pjesme niti me zanimaju.![]()
U redu je momak, bice dovoljno
Poletarac si na ovom forumu a vec si poceo sa vrijedjanjem.
Neslaganje sa necijim biserima i ukazivanje na njih ti je vrjedjanje?
Jesam ja kriv sto si ispao neznalica il ti sto i dalje potenciras i udaras po svom iako garantujem da znas da si napisao zesci fail.
Ego ti je malo poljuljan decko, nema potrebe da lazes da te vrjedjam kad ti nijednu ruznu rjec ne napisah.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#394 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Da se vratimo na temu. Je li ovo turbo folk:
- Visok Pritisak
#395 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
Ovo bi ja prije klasificirao kao pop poskocicu sa orijentalnim prizvukom, nekako mi ne tukne na turbo bljuvotine bas toliko._BataZiv_0809 wrote:Da se vratimo na temu. Je li ovo turbo folk:
- zg1911
#396 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
za razliku od ostalih koji bice slusaju ono sto im se ne svidjaHAVANA wrote:Sta vam znaci ovo sve,ja slusam sve,sve sto mi se svidja,sto mi izgleda kao izazov da odsviram,sto mi lijepo zvuci,gdje osjetim nesto,neku emociju,neobican ritam,nacin izvodjenja...Iz koje vrste muzike potpuno nebitno ako mi se svidi,narodna nasa ili zimbabvea...Ali kazem ,jedan od rijetkih koji ama bas nista i nikad nije probudio u meni je taj turbo kurac...vicious wrote:Umjesto odgovora, citiraću s prethodne strane:
ultima_palabra wrote:Generalno, kad neko ističe da sluša "sve", znaš da mu je muzika na zadnjem mjestu u životu.
Što ne mora biti ništa loše, ali onda taj ne bi trebao insistirati na razgovorima o muzici.
svi mi slusamo ono sto nam se svidja. samo sto se nekima svidja ono sto valja a nekima ono sto ne valja.
- zg1911
#397 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
bato, nije stvar pljuvanja zbog neslaganja u ukusu. ne volim ja vise ni pink floyd (vecinu vremena), ne volim ni post rock, ne volim nista sta ima veze s metalom, ma masu toga, ali sam svjestan da ta glazba nacelno ipak nije smece. ta glazba zahtjeva paznju slusatelja, a onda naknadno nagradjuje. zahtjeva, ovisno o razvijenosti ukusa, da vise puta nesto cujes da ti se svidi. kod turbofolka toga nema. taj zanr je u kompletu smece. smece na prvu, smece na drugu, a na stotu smece na kvadrat. nema tu naknadnog otkrivanja nekih finesa._BataZiv_0809 wrote:Sa ovim se slazem bez diskusijedezurni_ucenik wrote:
Pa gledaj ovako. Recimo ja ne mogu sa tobom pricati jel gotivimo muziku banda Sunn O)), to mogu sa daleom, zg, ommadownom, jer ne vjerujem da si cuo za njih. Ja nisam kompetentan da pricam o autima jer se ne razumijem, pa zato ne ulazim na te rasprave. Ne kazem ja da ti nemas pojma o muzici, ali ovdje ne raspravljamo mi bas o Nothing Else Matters od Metallice (to svi znamo pa nema potrebe da se o tome diskutuje). Pricamo o bandovima i muzicarima koje gotivimo, volim da mi neko preporuci neki band za kojeg nisam znao ranije, kao sto je recimo zg preporucio Goat, kao sto je Dale preporucio nekoliko imena sa poljske scene. Ja nemam problem sa tim je li to komercijala ili nije, Primal Scream su mainstream band pa su odlicni. I neki ljudi treba da shvate ne dijeli se muzika na Seku Aleksic i na americke pop zvijezde. Smijesna mi je ta prica "eto ti slusas klasiku", ne volim kad mi neko napise "sta ti znas, eto ti to slusas". Treba se reci "meni muzika sluzi kao obicna pozadina, svrha za zabavu" ako vec ne pratis ozbiljno takve stvari. Ima ljudi koji to prate strastveno kao i ja. I na kraju, tema je "zasto se mrzi folk", znaci da je predmet rasprave i svi imaju pravo iznose argumente sto to vole ili ne vole.![]()
Svako od nas ima svoj nacin konzumacije muzike i to je okej. Umjetnost ne sluzi nicemu ako ne sluzi covjeku, ako je vjerovati Andricu, mislim da bi se njemu trebalo vjerovati.
I kao zreo i odrastao covjek svjestan sam svojih ogranicenja, kao i cinjenice da me ne mogu sve stvari interesovati podjednako.
Medjutim bojim se da je povrsno i ograniceno kategorisati neciji nacin uzivanja u muzici, ako nije blizak tvom, na nacin na koji su to oni pisali.
Ako me razumijes.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#398 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
A je li ovo turbo folk?
P.S. Pichich sto utjelovljuje stjuardesu me moze imat kod god hoce.
-
dragan.s
#399 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
To nije ni vidjelo folka. Klasična kopija nekog od svjetskih drekavaca iste klase._BataZiv_0809 wrote:A je li ovo turbo folk?
-
dragan.s
#400 Re: Zašto se mrzi turbofolk?
A to šta valja određuje ko?zg1911 wrote: za razliku od ostalih koji bice slusaju ono sto im se ne svidja
svi mi slusamo ono sto nam se svidja. samo sto se nekima svidja ono sto valja a nekima ono sto ne valja.
Ljudi kojima je sva muzika jednog žanra ista?