Ma komentar je bio vezan za prethodnu diskusiju, da li su muško-ženske veze uslovljene (i u kojoj mjeri) genetskim predispozicijama. Odatle ovo, koju stranu zastupaš...nightvision wrote:Zastupam stranu koja ce raditi za dobrobit djeteta. Nije majka bas uvijek najbolji izbor za roditelja i ne zasluzuje svaki put da dobije starateljstvo nad djecom samo zato sto je zena. Isto kao sto nije istina da ce razvedeni muskarac iskakati iz kreveta u krevet. To je urbani mit koji se kao adut cesto upotrebljava protiv muskaraca u brakorazvodnim parnicama u smislu da muskarac ne moze biti dobar roditelj jer je previse zaokupljen sexualnim avanturama. Yeb'o to, zene su tri put gore od muskaraca po tom pitanju, glavu dajem. I to donju.Euridika wrote: @nightvision
Opredijeli se koju stranu zastupaš... Ako ideš u smjeru genetskih predodređenosti, onda je uloga majke da odgaja dijete (kako zna i umije). Ako prihvataš moderni koncept porodice (po meni jedini ispravan), tada i očevi imaju podjednaku ulogu u odgoju djeteta, a samim tim i sve odgovornosti koje roditeljstvo povlači za sobom, pa nema skakanja iz kreveta u krevet k'o zečić...
Inače, ovaj tvoj komentar podržavam. Djeca i njihova dobrobit su najpreči. Tačno je da ima i majki koje nisu cvjećke, zapravo sve zavisi o kakvoj se osobi generalno radi. Ako je neko po prirodi racionalan i odgovoran, biće to i prije braka, i u braku, i poslije braka. Budale najčešće i ostaju budale...
Iskreno, meni nije jasno da neko (muško ili žensko) ima nakon razvoda vremena, i čak i volje, za to skakanje po tuđim krevetima. Obično se ljudi u početku malo pogube, pa pokušaju organizirati svoj život u novim okolnostima. Onda kad se i odluče za nova poznanstva i veze, više su opredijeljeni za dugoročne veze, nego za kratkotrajne avanture. S tim da naravno nisu velike šanse da će odmah naći tog nekog novog stalnog partnera, pa možda otud češća promjena partnera (potraga za adekvatnim)... A šta znam...
Savjet: ne nudi glave na pladnju tako lako... Ima svakakvih budala, zijanićeš je bezze...