10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#376 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
važno je da prvi damo gol, time bi napravili pola posla...
oni nisu ekipa koja je navikla da stiže rezultat, sve utakmice ili su poveli ili je završilo 0-0...nešto slično kao mi kad je Baka bio selektor, čim primimo prvi gol raspad sistema
sad igraju tvrdo, nekad i 5-4-1 u odbrani i naprijed šta bude, ranije su, kako kaže njihov selektor, igrali ljepše ali bez uspjeha.. jer nemaju kapacitet da pritisnu protivnika i stignu rezultat
oni nisu ekipa koja je navikla da stiže rezultat, sve utakmice ili su poveli ili je završilo 0-0...nešto slično kao mi kad je Baka bio selektor, čim primimo prvi gol raspad sistema
sad igraju tvrdo, nekad i 5-4-1 u odbrani i naprijed šta bude, ranije su, kako kaže njihov selektor, igrali ljepše ali bez uspjeha.. jer nemaju kapacitet da pritisnu protivnika i stignu rezultat
-
Fudo387
#377 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
u gol i jebi ga. Problem je sto smo mi u medjuvremenu pali, nesta mi i kao igramo, a jebo me svak ako iko ziv zna sta. Niti smo u ofanzivi
niti u defanzivi, muljamo muljamo muljamo...i ako izmuljamo ok, ako ne izmuljamo onda nas opale po usima da nam sve zvoni u glavi.
Ne znam, sve je to meni nesta suhveli, i ima li vise tog sastava...mutimo k'o da cemo se na normandiju iskrcavat a ne lopte igrat?
u gol i jebi ga. Problem je sto smo mi u medjuvremenu pali, nesta mi i kao igramo, a jebo me svak ako iko ziv zna sta. Niti smo u ofanzivi
niti u defanzivi, muljamo muljamo muljamo...i ako izmuljamo ok, ako ne izmuljamo onda nas opale po usima da nam sve zvoni u glavi.
Ne znam, sve je to meni nesta suhveli, i ima li vise tog sastava...mutimo k'o da cemo se na normandiju iskrcavat a ne lopte igrat?
-
costacurta
#378 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ako Kipar veceras dobije Izrael sa nama se bore za 3 mjesto i baraž obzirom da Izrazel ide Belgiji znači siguran kec. Vjerujem da ce im ta činjenica biti i vise nego dovoljan motiv da daju sve od sebe večeras.
Ne znam zašto ali ubijedjen sam da veceras dobijamo i više nego lagano, 4-0. Ne treba velšani da se trude niti prljaju, Bale nece ni igrati. nebitno im je kad im je zadnja utakmica sa Andorom. Simple as that
Ne znam zašto ali ubijedjen sam da veceras dobijamo i više nego lagano, 4-0. Ne treba velšani da se trude niti prljaju, Bale nece ni igrati. nebitno im je kad im je zadnja utakmica sa Andorom. Simple as that
- Partijaner
#379 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
U Zenici pada veoma jaka kisa, teren ce biti klizav i samim tim golmanima jos veca opasnost od suteva sa distance, mislim da bi Pjanic i kompanija trebala sto vise upucivati udarce po zemlji prema Velsu posto ce biti tesko stvoriti konkretne akcije.
-
costacurta
#380 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
I jah, zaboravih pozdraviti Safeta zahvaljujuci kome mi sad ovdje matematiku vjezbamo 
- Grean
#381 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Cinjenica je da smo u Velsu bili puno bolja ekipa samo sto lopta nije htjela u gol. Veceras ce biti teze jer Dzeko je veliki gubitak u odnosu na tu utakmicu.
Sto se tice toga da li sa Mesom znamo igrati kad trebamo biti ekipa koja vodi igru, mislim da je protiv Izraela ipak pokazao da zna biti u ulozi favorita. Ne svodi se sve na odbranu. Jedino u cemu smo ofalili u odnosu na prethodnika je posjed lopte i igra kratkih pasova. Ali treba prihvatiti da svaki trener ima svoju viziju.
Sto se tice toga da li sa Mesom znamo igrati kad trebamo biti ekipa koja vodi igru, mislim da je protiv Izraela ipak pokazao da zna biti u ulozi favorita. Ne svodi se sve na odbranu. Jedino u cemu smo ofalili u odnosu na prethodnika je posjed lopte i igra kratkih pasova. Ali treba prihvatiti da svaki trener ima svoju viziju.
-
Fudo387
#382 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
On je sigurno najveci krivac, ali ne i jedini.costacurta wrote:I jah, zaboravih pozdraviti Safeta zahvaljujuci kome mi sad ovdje matematiku vjezbamo
Jbg, nije on kriv sto Medunjanin ne moze zabiti gol sa pola metra u Velsu, ili Lulic fula prazan u Izraelu, da ne spominjem Miralemov penal i
Muhamedovu precku protiv Kipra, Asmirovu smijesnu intervenciju kod gola Belgije u Zenici...itd.
Mislim da smo mi sto se tice fudbala nakon one utakmice protiv Argentine na SP, na nesta naograijsali, neko je prospio mrve po onom hotelu
u Brazilu gdje su odsjeli.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#383 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
aha jes jes....jedan defanzivni vezni sa dobrim prezimenomFudo387 wrote:On je sigurno najveci krivac, ali ne i jedini.costacurta wrote:I jah, zaboravih pozdraviti Safeta zahvaljujuci kome mi sad ovdje matematiku vjezbamo
Jbg, nije on kriv sto Medunjanin ne moze zabiti gol sa pola metra u Velsu, ili Lulic fula prazan u Izraelu, da ne spominjem Miralemov penal i
Muhamedovu precku protiv Kipra, Asmirovu smijesnu intervenciju kod gola Belgije u Zenici...itd.
Mislim da smo mi sto se tice fudbala nakon one utakmice protiv Argentine na SP, na nesta naograijsali, neko je prospio mrve po onom hotelu
u Brazilu gdje su odsjeli.![]()
ko laže taj i krade ko krade kad tad plati
-
Fudo387
#384 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
da ja tebi samoproglasenom ekspertu za socijalnu politiku urugvajaJoseMujica wrote:aha jes jes....jedan defanzivni vezni sa dobrim prezimenomko laže taj i krade ko krade kad tad plati
Fudo387 wrote:On je sigurno najveci krivac, ali ne i jedini.
-
Crvena Tifoza
#385 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
U Velsu smo prvo odigrali pod kočnicom jer smo ih previše respektovali. Tek smo počeli napadati tamo oko 60. minute i stvarali šanse. Nadam se da će danas suprotno biti i da ćemo napasti od početka. Jest da nevalja grlom u jagode, ali nasmijemo ni njima dozvoliti na početku da se ohrabre.Grean wrote:Cinjenica je da smo u Velsu bili puno bolja ekipa samo sto lopta nije htjela u gol. Veceras ce biti teze jer Dzeko je veliki gubitak u odnosu na tu utakmicu.
-
Frankyee
#386 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu, na transferu vrijedi vise nego nasa reprezentacija, vrlo malo golova primili,,,,, ovde se naziva kitom...Fudo387 wrote:Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
Po svakoj liniji su jaci od nas, vise trce, u napadu Bale je opasniji ili u najgorem slucaju isti kao Dzeko, u sredini Ramsey jaci od Pjanica a u odbrani su tri puta bolji. Jedina definitivna prednost naseg tima je Begovic.
-
Fudo387
#387 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Fakat su 8 na svijetu?Frankyee wrote:Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu
edit:jebo mater, fakat jesu.
ma koja budala pravi te liste?
nije ni cudo sto ih sve u toj fifi murija ganja.
Last edited by Fudo387 on 10/10/2015 17:32, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#388 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
šupku nikad ono halalit neću
- Idemedosumom
#389 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ljudi su jači od Argentine i Njemačke zajedno. Đaba, hvihvina lista nikad ne laže, trebamo odma gaće skinuti, jele?Frankyee wrote:Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu, na transferu vrijedi vise nego nasa reprezentacija, vrlo malo golova primili,,,,, ovde se naziva kitom...Fudo387 wrote:Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
Po svakoj liniji su jaci od nas, vise trce, u napadu Bale je opasniji ili u najgorem slucaju isti kao Dzeko, u sredini Ramsey jaci od Pjanica a u odbrani su tri puta bolji. Jedina definitivna prednost naseg tima je Begovic.
- Jack Be Nimble
#390 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
A jeste fino docekati utakmicu u rahatluku i bez velike nervoze 
-
Fudo387
#391 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Eto, sad znas kako sam se ja osjecao neki dan kad ste igrali protiv Albanije.Jack Be Nimble wrote:A jeste fino docekati utakmicu u rahatluku i bez velike nervoze
-
Fudo387
#392 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Hvalim te Boze prenose nas na espn-u...da ne gledam vise one traktorcice i viljuskare sto skakucu po ekranu. 
- Point.
#393 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Nema te liste na dunjaluku koja me moze ubijediti da su 8 fudbalska sila na svijetu. Vrijede vise jedino zbog precjenjenog Balea, ostali im igraci igraju po Blackburnu, Derbiju i slicnim nistarijama, osim par izuzetaka. Ramsey je jaci od Pjanica jedino u bacanju kamena s' ramena i obaranju stabala jele u sred decembra sa pokvarenom motorkom. Jebote, koja god nam reprezentacija dodje vec neki odmah skidaju gace i traze razloge za eventualni poraz.Frankyee wrote:Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu, na transferu vrijedi vise nego nasa reprezentacija, vrlo malo golova primili,,,,, ovde se naziva kitom...Fudo387 wrote:Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
- SkyLimit
#394 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
To razmisljanje "sta ce Kipar", "sta ce Vels" nas i kosta, Begovic rezervni golman u klubu, Mujdza igra u drugoj ligi, Medunjanin najuren govnjivom motikom iz svakog kluba, Lulic i Visca kao nasi glavni krilni igraci ne mogu prediblati kolac zabijen u zemlju, Ibisevic bio gotovo sastavio dvije godine da nije gola dao...Najgore sto su izgleda i sami igraci umislili o sebi ono sto navijaci misle, da su oni neka sila, ta arogancija nam se i odbila o glavu protiv Kipra, uz naravno bitan doprinos bivseg selektora i onih iz Saveza sto su mu jednoglasno izglasavali povjerenje.
-
vade_mecum
#395 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
jeste precjenjeno 8. mjesto ali odvadi malo jer imaju dosta igraca koji igraju u PL, a i championship je jaka liga kada se poredi sa poljskom, austrijskom, turskom, kiparskom itd. ligom.Point. wrote:Nema te liste na dunjaluku koja me moze ubijediti da su 8 fudbalska sila na svijetu. Vrijede vise jedino zbog precjenjenog Balea, ostali im igraci igraju po Blackburnu, Derbiju i slicnim nistarijama, osim par izuzetaka. Ramsey je jaci od Pjanica jedino u bacanju kamena s' ramena i obaranju stabala jele u sred decembra sa pokvarenom motorkom. Jebote, koja god nam reprezentacija dodje vec neki odmah skidaju gace i traze razloge za eventualni poraz.Frankyee wrote:Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu, na transferu vrijedi vise nego nasa reprezentacija, vrlo malo golova primili,,,,, ovde se naziva kitom...Fudo387 wrote:Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
-
Fudo387
#396 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ma ni ta PL nije vise nesto posebno, a kamo li championship.vade_mecum wrote:jeste precjenjeno 8. mjesto ali odvadi malo jer imaju dosta igraca koji igraju u PL, a i championship je jaka liga kada se poredi sa poljskom, austrijskom, turskom, kiparskom itd. ligom.
Ko god ih se iz drugih liga docepa i nakanta ih.
Hint: Dinamo Zagreb.
-
vade_mecum
#397 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Fudo387 wrote:Ma ni ta PL nije vise nesto posebno, a kamo li championship.vade_mecum wrote:jeste precjenjeno 8. mjesto ali odvadi malo jer imaju dosta igraca koji igraju u PL, a i championship je jaka liga kada se poredi sa poljskom, austrijskom, turskom, kiparskom itd. ligom.
Hint: Dinamo Zagreb.
-
poostar
#398 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ta ce balo vidi mu glOve
- Arminovski
#399 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Pod hitno kod Cire na razgovor.Frankyee wrote:Reprezentacija koja je prva u grupi, trenutno broj 8 na svijetu, na transferu vrijedi vise nego nasa reprezentacija, vrlo malo golova primili,,,,, ovde se naziva kitom...Fudo387 wrote:Ma realno, oni su teska kita, momentalno su prvi u grupi zahvaljujuci nasim i belgijskim zajebancijama. Tamo smo ih rasturili, nije htijela
-
Fudo387
#400 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
..isprasise perjanicu PL, Arsenal.vade_mecum wrote:Fudo387 wrote:Ma ni ta PL nije vise nesto posebno, a kamo li championship.vade_mecum wrote:jeste precjenjeno 8. mjesto ali odvadi malo jer imaju dosta igraca koji igraju u PL, a i championship je jaka liga kada se poredi sa poljskom, austrijskom, turskom, kiparskom itd. ligom.
Hint: Dinamo Zagreb.![]()
strasni dinamo