Pa pipa ti vala i trebadrunken tiger wrote:@Macho man
Kupujem Milkosove prozvode, i samo njih što se tiče mlijeka. Ali pivo domaće ne kupujem niti ću kupiti dok kvalitet ne bude na nivou dostojnog piva. Od jedne boce piva 330ml ubi žgaravica i glava boli 2 dana... Ne treba mi to. Vodu kupim rijetko, samo kada negdje putujem pa na pumpi kupim bočicu, kupim janu jer nijedna bh. voda nema bocu s pipom, svaka se odvrće i nisu promijenili dizajn 45 godina. ( Jana svako malo reklame puca, uzimaju ljude na neke poruke na boci..ulažu u reklame i razvaljuju, dok naši proizvođači nemaju pojma šta znači marketing!) Naši proizvođači su ubijeni od lobija i države a pored toga nemaju marketing nikakav. Sarajevsko pivo debilne reklame pravi, kvalitet piva očajan...sramota. Kupim kvalitetno domaće, što nema kupim uvozno. Ne vidim problem u tome. Neću da bojkotujem nikoga zbog nesposobnosti naših političara. Da su stali iza domaćih proizvođača ne bi ni morali izvoziti nego bi imali sve domaće i kvalitet bi se popravio jer bi novci išli na prave adrese.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
bumerangss
#376 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
StupskaBitanga
#377 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Naravno da hoćemo jer se zna zašto i zbog cega Hrvatska ovo radiLeons wrote:uglavnom, takvom politikom nećemo ništa napraviti. nije niko ni prije nas.
-
kox
#378 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa zašto onda hrvatska svojim gradjanima ne dozvoljava konzumaciju bh mliječnih proizvoda ? Jesu li i oni zadojeni ?animals wrote:Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
svi ostali 4 miliona kupuje sta im se prohtije..
budalasta tema..
-
VjecitiStudent
#379 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
'ta će ŠvicarskaLeons wrote:uglavnom, takvom politikom nećemo ništa napraviti. nije niko ni prije nas.
Evo kako to iz USA opisujuTo protect farmers and serve the national security goal to remain largely self-sufficient in food, the federal government has developed a complex system of protections effectively restricting imports of agricultural products, notably dairy and grains. High import tariffs and tariff rate quotas (limiting the merchandise quantities that can be imported from a certain country or generally) are maintained for most products which are domestically produced. Producers, particularly those in alpine and other difficult zones, are especially actively supported. Approximately 80 percent of gross farm income can be attributed to government intervention. Milk price supports are one of the principal staples of protectionism and that product's prices remain significantly higher than in the EU markets.
Read more: http://www.nationsencyclopedia.com/econ ... z3k37Y7z3p
Switzerland generally meets its commitments under WTO and bilateral agreements. However, due to significant tariff and quota barriers for many agricultural products, combined with a restrictive approval process for biotech products, labeling for meat produced with hormones and antibiotics and general consumer rejection of biotech products, US market opportunities in Switzerland are limited for these products.
...
A continuing obstacle to certain U.S. exporters, particularly those of high value products, is the food retailing system. Two retail giants Migros and Coop, accounting for nearly 70% of grocery sales, dominate the food retail market. U.S. exporters are disadvantaged by this system because the two food chains emphasize their own store brand products and favor products from their own processing plants. They are devoted primarily to in-house brands, followed by international brands.
- animals
#380 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa pitaj drzavu Hrvatsku ,kox wrote:Pa zašto onda hrvatska svojim gradjanima ne dozvoljava konzumaciju bh mliječnih proizvoda ? Jesu li i oni zadojeni ?animals wrote:Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
budalasta tema..
a za paralelu postoji BIH drzava..aa ne gradjani..
-
kox
#381 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa ni ti ne pitaš gradjane BiH nego neke od njih nazivaš zadojenim zato što žele da kupuju proizvode iz svoje zemlje.animals wrote:Pa pitaj drzavu Hrvatsku ,kox wrote:Pa zašto onda hrvatska svojim gradjanima ne dozvoljava konzumaciju bh mliječnih proizvoda ? Jesu li i oni zadojeni ?animals wrote:Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
budalasta tema..
a za paralelu postoji BIH drzava..aa ne gradjani..
A Hrvatsku državu ne moram ništa pitati, sve su sami pokazali.
-
kolegione
#382 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Iskreno i njemacka bi te blokirala da joj napravis deficit koji cemo mi aBd u Hrvatskoj napraviti u mlijeku i mlijecnim proizvodima, to je stvar Politike i Ekonomije zastite interesa i domacih proizvodjaca.kox wrote:Pa zašto onda hrvatska svojim gradjanima ne dozvoljava konzumaciju bh mliječnih proizvoda ? Jesu li i oni zadojeni ?animals wrote:Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
budalasta tema..
To nema veze sa hrvatskim PUCANSTVOM
A sad hocete strane investicije koje realno stizu jedino iz Hrvatske u vidu njihovih proizvoda nekih pogona potpomaganje domace privdede. A hocete da ih bojkotujete.
- animals
#383 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma par forumas uvijek isto pletu..nema veze koja tema..
-
kox
#384 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja sam već rekao da je bojkot bilo čijih proizvoda pa i hrvatskih nepotreban. Dovoljno je kupovati BH proizvode.kolegione wrote:Iskreno i njemacka bi te blokirala da joj napravis deficit koji cemo mi aBd u Hrvatskoj napraviti u mlijeku i mlijecnim proizvodima, to je stvar Politike i Ekonomije zastite interesa i domacih proizvodjaca.kox wrote:Pa zašto onda hrvatska svojim gradjanima ne dozvoljava konzumaciju bh mliječnih proizvoda ? Jesu li i oni zadojeni ?animals wrote:Ma daj par zadojeni forumasa kupuje samo Bosansko..
budalasta tema..
To nema veze sa hrvatskim PUCANSTVOM, bas zbog pucanstva koje ce cugati nase mlijeko jer je beton i jeftino Hrvatska je blokirala to ali samo na 16 dana jer nema opravdane zalbe.
A sad hocete strane investicije koje realno stizu jedino iz Hrvatske u vidu njihovih proizvoda nekih pogona potpomaganje domace privdede. A hocete da ih bojkotujete.
-
bumerangss
#385 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja sam bajaderu probao par puta i to u gostimasumirprimus wrote:zipa niko se ne zali na hrvatske slatkise... dobri jele
-
kolegione
#386 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Cuj milnet namaz kakav je to namaz ba, realno da si rekao nutele se nakusambumerangss wrote:Ja sam bajaderu probao par puta i to u gostimasumirprimus wrote:zipa niko se ne zali na hrvatske slatkise... dobri jelei totalno mi je bezveze bombonjera jer je 10x bolje oblizati par kasika naseg milkent cokoladnog namaza
-
bumerangss
#387 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Vispakova cokolada s kokosom bolja od bilo koje dorine! Zelena je ambalaza i 100 je grama za razliku od puno lakše dorine a cijena je samo markicazateznistub wrote:Lično kupujem milku, a koja to bh industrija proizvodi slatkise tipa dorina i sl?sumirprimus wrote:zipa niko se ne zali na hrvatske slatkise... dobri jele
Isto tako, duhanska industirja...
kamara hipstera pusi Hr cigare, pored sarajevskih...
jos ne mogu da ih ubijedim da je york klasu ispod Drine al haj ti sjedi na kafu i frkni Drinu na hastal, namah bi se šlagirali...
-
kolegione
#388 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A daj drug nemoj to govoriti, evo zaklinjem se pionirskom necu kupovati dorinu al daj onda da predjemo na milku, iskreno probao sam od vispaka cokolade jedino je dobra cijenabumerangss wrote:Vispakova cokolada s kokosom bolja od bilo koje dorine! Zelena je ambalaza i 100 je grama za razliku od puno lakše dorine a cijena je samo markicazateznistub wrote:Lično kupujem milku, a koja to bh industrija proizvodi slatkise tipa dorina i sl?sumirprimus wrote:zipa niko se ne zali na hrvatske slatkise... dobri jele
Isto tako, duhanska industirja...
kamara hipstera pusi Hr cigare, pored sarajevskih...
jos ne mogu da ih ubijedim da je york klasu ispod Drine al haj ti sjedi na kafu i frkni Drinu na hastal, namah bi se šlagirali...
-
bumerangss
#389 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ti kupuj domace pa ces tako dizati standard a i cijenu rada tj plate tih radnika! Boze daj nam pametiVjecitiStudent wrote:Bojkot hrvatskih proizvoda i Konzuma opet ne znači da sad treba kupovati i nagraditi Bingo ili neku sličnu domaću kompaniju koja svoj uspjeh duguje isključivo robovlasničkom iskorištavanju radnika.
-
someone_
#390 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Samo da se upisem u listu onih koji ce u potpunosti (100%) bojkotovati hrvatske proizvode. Kao vrlo osvjesten i do sada mi je vise od pola korpe uvjek bilo sastavljeno od bh proizvoda, ali se je tu znala naci i po neka Dorina, Argeta i sl. Zbog blizine znao sam kupovati u Konzumu, ali od sad ni to vise necu.
- zli_hordas
#391 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Od domacih najvise kupujem milkosove proizvode,princess kiselu,sarajevsku pivu,coca colu tu i tamo i ona je pola bosanski proizvod a ostalo je tankoca po meni.
-
bumerangss
#392 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nije protiv 505 miliona, jer je 501 milion odobrio nas uvoz a samo 4 milioncica HR nam pravi problem tn ne dozvoljavaju nas uvoz mlijeka! Fuuuuuj !!!Freamon Lester wrote:To Bosnjo opet krece u ekonomski rat protiv 505 milionaljudi?
Haj sretno nam.
- Leons
#393 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Gube oboje u tom slucajuStupskaBitanga wrote:Naravno da hoćemo jer se zna zašto i zbog cega Hrvatska ovo radiLeons wrote:uglavnom, takvom politikom nećemo ništa napraviti. nije niko ni prije nas.
-
bumerangss
#394 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Mlijeko Mizo nije mlijeko nego milk drink odnosno mlijecni napitak a to znaci da ne u njemu najmanje mlijeka a najvjse vode! Procitaj pa ces vjdjeti sta pijes a cudi me da nisi osjetio kako je mizo "mlijeko" žitko!?Freamon Lester wrote:505 da ne bude zabune.trcicu trceci wrote:haj suti sta ti ismijavas jebo te bosnjo, ne krecemo protiv 505 miliona nego protiv 5 milionaFreamon Lester wrote:To Bosnjo opet krece u ekonomski rat protiv 505 miliona ljudi?Haj sretno nam.
A ako nastavimo ovako budalesati pogotovo izjave politicara onda ce nam se dodatno odbiti od glavu. Btw. vi dok bojkotujete znajte da je mlijeko Mizo (madjarsko)/tetrapak 1.20 KM, a ZIM u Zenici isto pakovanje 1,40 KM.
Dok sami ne shvatimo kako je moguce da je mlijeko iz Madjarske 0.20 KM jeftinije od naseg bezveze se naprdjavamo sa izvozom mlijeka.
A ako nekome stvarno nije jasno zasto bi trebao kupiti domaci proizvod za sve ove godine onda je budalu bezveze pozivati na bilo kakav bojkot bilo cega.
-
bumerangss
#395 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Molimo dragog Allaha dz.s da ti podari veci IQbhnapoleon1 wrote:Da ne pregledavam sve, koliko kontam po nekim komentarima ovdje Hrvatska je u ustvari u našem interesu zabranila uvoz. Mogu prihvatiti da se napuse...
-
bumerangss
#396 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hvala ti sto si "nacrtao" onima kojima se treba crtati sta znaci kupovati domace tj da novac ostane u BiH!mirza_15 wrote:Ne mozes bolan porediti konzum i proizvodnju. Evo, recimo konzum u BiH ne stvara novu vrijednost. Cak sta vise. Cijela dobit Konzuma ode vani. To znaci manje para u BiH. Manje para u BiH, manja potrosnja, losiji standard. Ovi ekonomisti znaju koliko je bitno da se para "vrti". Primjera radi ja imam 10 KM. Dam tih 10 KM frizeru koji me osisa. Frizer da 10 KM majstoru za ves masinu. Majstor za ves masinu dodje kod mene i da mi 10 KM da mu popravim nesto na autu npr. Za 10 KM koje su na kraju zavrsile opet kod mene svi smo nesto zavrsili. E sada, kada nema tih 10 KM, nema ni popravka ves masine, ni popravke auta, ni sisanja. Sada zamisli uslo u BiH svaki mjesec novih miliona za mlijeko. Pa mljekar otisao da se osisa..... A sto se tice mehe s vratnika, da ne radi u konzumu, radio bi kod nekog drugog, jer postoji potraznja za prodajmim mjestima koja su sada konzum. Konzum je mozda cak i smanjio konkurenciju i samim tim broj radnih mjesta koja bi postojala kod konkurencije.
-
bumerangss
#397 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Uzmi nas domaci sladoled proizveden u Azicima, cijena je samo 0,50KM a sladoled je extra! Ambalaza je bezveze bijela ali sladoled je za desetku! Na stapicu, okolo cokolada i komadici badema a unjtra vanilija....njam njam njamVjecitiStudent wrote:Danas je Ledo ostao bez mojih 9,5 maraka, Algida je hajrovala.
-
Juliuscezar
#398 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hvala na dovi, i zapamtite samo Jana jer je cool. koja to jos voda nosi poruku kad je pijes ?bumerangss wrote:Molimo dragog Allaha dz.s da ti podari veci IQbhnapoleon1 wrote:Da ne pregledavam sve, koliko kontam po nekim komentarima ovdje Hrvatska je u ustvari u našem interesu zabranila uvoz. Mogu prihvatiti da se napuse...
-
bumerangss
#399 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nismo svi takve srece da mozemo biti vjeciti studenti na grbaci roditelja koji su uhljebljeni na budjetsku sisuVjecitiStudent wrote:I opet da ponovim, bojkot stranih proizvoda jedne strane, uopće ne mora značiti automatski prelaz na domaće. Kad se nešto dokaže kvalitetom, cijenom i odnosom prema radnicima, onda svakako može.Macho man wrote:Pa valjda je i Algida strana
Trebo si kupit bingo sladoled
Kralj je počel sve živo proizvodit
Alal mu vjera
Međutim, robovlasnika Binga, njegove prodavnice i proizvode, zaobilazim u širokom luku.
-
bumerangss
#400 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Qler wrote:Mene nervira sto su se sad lafo svi upalili ne kupuju hrvatsko... ja godinama serem i trubim kako ne treba kupovati uvozno pored naseg, ali jok, svi pametni... Ja prvo sto sam zabranio u kucu kad sam se ozenio je Dukat... Pored milkosa i megle-a nema potrebe da se to smece kupuje. Vode, mlijeko i mlijecni proizvodi, suhomesnati proizvodi.... to zakonom zabraniti da se uvozi ikako u BiH... Ili im spucati takve namete da pavlaka kosta 8KM u maloprodaji... pa bujrum...