Al' zato "slobodarska" i "objektivna" katarska Al-Dzazira pola Dnevnika potrosi da pokaze kakvi su ksenofobi Grci, Madjari, Makedonci, Srbi sto nece da otvore vrata za milion-dva ilegalnih arapskih migranata.5 0 5 wrote:Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije prinio nijednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- don vito
#376 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
Drinski
#377 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
ne bi me cudilo da to Grci namjerno rade smušeno.hladan.preminger wrote: Nekako logički je najlakše obalu čuvati, tako da će na grcima biti teret.
- Sanjarko
#378 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Arteta wrote:U vukojebinama se cesto vode ratove pa ce izbjeglica biti sve vise s obzirom da je u Svijetu sve vise ljudi i smatram da je potrebno da se od velikih sila osnuje neko podrucje samo za izbjeglice gdje ce boraviti dok se rat ne zavrsi pa ih ponovo sutnuti tamo odakle su i dosli, one klasifikovane pustati u Evropu.
Tako je, Arbeit macht frei.
Hitler frei.
-
Bodkin
#379 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nece ni morati. Ne dan Boze da se ova kriza rasplamsa pa da pocnu bojevom municijom gadjati. Dio nece procigrcku, dio madjarsku. Neki ce i uspjeti ali jako mali broj. A i smanjice se broj onih koji pokusaju kad vide moguce posljedice. Da srbija i makedonija nisu u trbuhu evrope, platili bi izbrisela godisnje plus napravili kamp za izbjeglice. Ovako to mozes samo u grckoj na nekom otokuDrinski wrote:ma tako ce biti.hladan.preminger wrote:Izvedi vojsku na granicu i bez papira ne dozvoljavati ulaz u makedoniju/srbiju.
međutim, problem je u Turskoj, Grckoj, naime na granici sa Sirijom se ne nalazi Makedonija, što znaci da ni naprijed navedene zemlje ne rade svoj posao. drugi problem, jeste ako se napravi zid u vojvodini, ovi se okrenu jal lijevo BIH-RH jal desno Bugarska-Rumunija, a ne mogu sad napraviti zid oko cijele EU.
-
Bodkin
#380 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ali su mi smijesni ovi sto pisu kako evropa ima moranu odgovornost da primi desetine holjada izbjeglica. Prvo, nisu svi ratne izbjeglice. Drugo, zasto bi unistavale svoje socijalne i ekonomske sisteme? Fakat su ljudi naivni
-
Bodkin
#381 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Smijesno. Svijet moze biti puno okrutniji. Recimo mogu pobit sve ove imigrante jos dok su u moru. Mogu pucati na svojim granicama. Umjesto toga oni ih prinaju u svoje drzave i daju im hranu, kucu, edukaciju i posao. Mogucnost ispoljavanja svoje vjere j jezika. Dakle smijesna vam je prica.Vizionar 1985 wrote:Ne brini znaju Elite da Svijet Planeta Zemlja ide u helacstatixx wrote:Globalni rast populacije dovodit ce do sve vecih kriza, nemira i ratova, narocito u nerazvijenim zemljama. To ce kroz psiholoski stres i agresivnost odraziti se na zapadnog covjeka, a time i na politiku. Cak i da se rast stavi pod kontrolu, slicno ce se desiti usljed klimatskih promjena.
pa zato ovo rade da vas jos vise opljackaju i zavade.
A Oni gdje se ukopavaju pitanje je.
Sesta ELE stize.
Ne brinite.
O tome kako vracaju tim drzavama ne bih
-
dječak sa šibicama
#382 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Slika navodno iz Afrike, neki engleski tajkun organizovano otisao u lov na africku djecu. Navodno.
Ne znam je li istina, ali "hit je na internetu".
ako je slika odvratna, recite, ja cu je ukloniti
Last edited by dječak sa šibicama on 21/08/2015 15:06, edited 1 time in total.
-
vade_mecum
#383 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -Isil.htmldon vito wrote:Al' zato "slobodarska" i "objektivna" katarska Al-Dzazira pola Dnevnika potrosi da pokaze kakvi su ksenofobi Grci, Madjari, Makedonci, Srbi sto nece da otvore vrata za milion-dva ilegalnih arapskih migranata.5 0 5 wrote:Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije prinio nijednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
-
Drinski
#384 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
to ce dovesti do povecane inflitracije u BIH, prvo jer tu žive njihovi "muslimani", drugo, zbog propusnosti i rastrojstva sistema sigurnosti i seljačkih glavonja i trece jer smo mi zadnji na tom putu ka EU. ne bi me zacudilo i da krenu nemiri ubacenih elemenata.Bodkin wrote:Nece ni morati. Ne dan Boze da se ova kriza rasplamsa pa da pocnu bojevom municijom gadjati. Dio nece procigrcku, dio madjarsku. Neki ce i uspjeti ali jako mali broj. A i smanjice se broj onih koji pokusaju kad vide moguce posljedice. Da srbija i makedonija nisu u trbuhu evrope, platili bi izbrisela godisnje plus napravili kamp za izbjeglice. Ovako to mozes samo u grckoj na nekom otokuDrinski wrote:ma tako ce biti.hladan.preminger wrote:Izvedi vojsku na granicu i bez papira ne dozvoljavati ulaz u makedoniju/srbiju.
međutim, problem je u Turskoj, Grckoj, naime na granici sa Sirijom se ne nalazi Makedonija, što znaci da ni naprijed navedene zemlje ne rade svoj posao. drugi problem, jeste ako se napravi zid u vojvodini, ovi se okrenu jal lijevo BIH-RH jal desno Bugarska-Rumunija, a ne mogu sad napraviti zid oko cijele EU.
-
dezurni_ucenik
#385 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Black swan wrote:vjerojatno zbog rijeke save a preko dalmacije je dalje nego iz vojvodine do mađarskedezurni_ucenik wrote:A kako to da nema sirijskih izbjeglica kod nas?
a u mađarsku se moglo pješke bez problema
sada ćemo vidjeti kada zatvore granice negdje mora popustiti
šverceri ljudi iz devedesetih pišu po forumirma razne fore koje više ne piju vode jer su ovo zaista veliki brojevi ljudi
a zima dolazi
Malo offtopic,

- Sanjarko
#386 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Grijesis ima para ali nema vode i hrane5 0 5 wrote:Kada bi život bio tako jednostavan. Niko ne bježi iz rahatluka. Ne trče svi muskarci da ubijaju ili da budu ubijeni. Naravno da svako želi da spasi svoju porodicu. Svaka osoba ima svoju priču. Iako su možda nekome broj i statistika, glava za otkinuti, žena za silovati, bubreg za izvaditi, marva na koju suzavac ispaliti, ne znači da to zaista i jesu. Ako možeš pomoći, pomozi. Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije primio ni jednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.Queen_of_hearts wrote: Nek se bore protiv onoga od cega su pobjegli .Neka od frakcija im sigurno zastupa interese,ili treba naivno povjerovati da su svi ovi ljudi samo pasivno posmatrali razvoj dogadjaja ne podrzavsi niti jednu stranu ......uostalom ima ih dovoljno da formiraju jos jednu vojsku .U drugim okolnostima bolje bi ih opisao manje politicki korektan termin -dezerteri!![]()
Dezerter, šta to znači? Na današnji dan je Asad pogušio na stotine djece bojnim otrovima. Ili opet druga strana koja je skupila psihopate po cijelom dubjaluku koji spaljuju žive ljude. Otkidaju glave. A ti kažeš neka izaberu. Šta vi ti izabrala, baš me zanima.
cak ni da prehrani svoje stanovnistvo.
A papirni novac ti je tariguz kad pukne depresija pa
inflacija vidjet ces da samo voda i hrana ima vrijednost.
- Leons
#387 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Samo nek nas zaobidju i dobro je
-
Bodkin
#388 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ako to stvarno eu odluci onda se ne moras brinuti. Buduci da smo okruzeno EU zemljama, ili ce nam poslati lovu ili vojnikeDrinski wrote: to ce dovesti do povecane inflitracije u BIH, prvo jer tu žive njihovi "muslimani", drugo, zbog propusnosti i rastrojstva sistema sigurnosti i seljačkih glavonja i trece jer smo mi zadnji na tom putu ka EU. ne bi me zacudilo i da krenu nemiri ubacenih elemenata.
Ps. Samo da popravim post
Last edited by Bodkin on 21/08/2015 15:24, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#389 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
to je taj obrnuti fašizamdon vito wrote:Al' zato "slobodarska" i "objektivna" katarska Al-Dzazira pola Dnevnika potrosi da pokaze kakvi su ksenofobi Grci, Madjari, Makedonci, Srbi sto nece da otvore vrata za milion-dva ilegalnih arapskih migranata.5 0 5 wrote:Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije prinio nijednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
kako ga ja zovem
malo manje damfa i neprimijetan je u odnosu na slovački makedonski
- don vito
#390 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovo nisu izbjeglice nego ilegalni migranti.Bodkin wrote:Ali su mi smijesni ovi sto pisu kako evropa ima moranu odgovornost da primi desetine holjada izbjeglica. Prvo, nisu svi ratne izbjeglice. Drugo, zasto bi unistavale svoje socijalne i ekonomske sisteme? Fakat su ljudi naivni
Izbjeglice iz Sirije pobjegli su od rata u susjedne zemlje (Turska, Jordan, Liban), tu su dobili smjestaj i utociste po vazecim konvencijama, UN i razvijeni svijet izdvaja znatna sredstva da pomogne zemljama susjedima Sirije da prebrode situaciju. Onda se dio izbjeglica odlucuje na ilegalni prelazak iz Turske u Zapadnu Evropu preko Grcke, Makedonije, Srbije i Madjarske. Malo se raspitajte koliko nasih ljudi 1992-1993. nije dobacilo dalje od Zagreba jer nisu imali odgovarajuce isprave. Zasto postoje drzave i granice ako ce slobodno pustati ilegalne migrante zato sto oni zele "novi pocetak u Njemackoj"?
- Sanjarko
#391 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Citaj bode raspitaj se sta je ELA ELE.Bodkin wrote:Smijesno. Svijet moze biti puno okrutniji. Recimo mogu pobit sve ove imigrante jos dok su u moru. Mogu pucati na svojim granicama. Umjesto toga oni ih prinaju u svoje drzave i daju im hranu, kucu, edukaciju i posao. Mogucnost ispoljavanja svoje vjere j jezika. Dakle smijesna vam je prica.Vizionar 1985 wrote:Ne brini znaju Elite da Svijet Planeta Zemlja ide u helacstatixx wrote:Globalni rast populacije dovodit ce do sve vecih kriza, nemira i ratova, narocito u nerazvijenim zemljama. To ce kroz psiholoski stres i agresivnost odraziti se na zapadnog covjeka, a time i na politiku. Cak i da se rast stavi pod kontrolu, slicno ce se desiti usljed klimatskih promjena.
pa zato ovo rade da vas jos vise opljackaju i zavade.
A Oni gdje se ukopavaju pitanje je.
Sesta ELE stize.
Ne brinite.
Uci bolan pa ce ti sve jasnije biti.
-
Bodkin
#392 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nek iskoriste milijarde koje sad trose na zlatne solje i kokainsku dekadenciju da plate svabama da im izmisle sistem gdje ce kukuruz rasti u pustinji. Debeli arapi i drzava..Vizionar 1985 wrote:Grijesis ima para ali nema vode i hrane5 0 5 wrote:Kada bi život bio tako jednostavan. Niko ne bježi iz rahatluka. Ne trče svi muskarci da ubijaju ili da budu ubijeni. Naravno da svako želi da spasi svoju porodicu. Svaka osoba ima svoju priču. Iako su možda nekome broj i statistika, glava za otkinuti, žena za silovati, bubreg za izvaditi, marva na koju suzavac ispaliti, ne znači da to zaista i jesu. Ako možeš pomoći, pomozi. Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije primio ni jednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.Queen_of_hearts wrote: Nek se bore protiv onoga od cega su pobjegli .Neka od frakcija im sigurno zastupa interese,ili treba naivno povjerovati da su svi ovi ljudi samo pasivno posmatrali razvoj dogadjaja ne podrzavsi niti jednu stranu ......uostalom ima ih dovoljno da formiraju jos jednu vojsku .U drugim okolnostima bolje bi ih opisao manje politicki korektan termin -dezerteri!![]()
Dezerter, šta to znači? Na današnji dan je Asad pogušio na stotine djece bojnim otrovima. Ili opet druga strana koja je skupila psihopate po cijelom dubjaluku koji spaljuju žive ljude. Otkidaju glave. A ti kažeš neka izaberu. Šta vi ti izabrala, baš me zanima.
Ili nek iskoriste tu lovu da otkupljuju viskove koje evropa baca svakodnevno
-
Bodkin
#393 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ok jasno. Nisam mislio da moram tako definirati jer sam fino dole napisao da nisu ratne izbjeglicedon vito wrote:Ovo nisu izbjeglice nego ilegalni migranti.Bodkin wrote:Ali su mi smijesni ovi sto pisu kako evropa ima moranu odgovornost da primi desetine holjada izbjeglica. Prvo, nisu svi ratne izbjeglice. Drugo, zasto bi unistavale svoje socijalne i ekonomske sisteme? Fakat su ljudi naivni
Izbjeglice iz Sirije pobjegli su od rata u susjedne zemlje (Turska, Jordan, Liban), tu su dobili smjestaj i utociste po vazecim konvencijama, UN i razvijeni svijet izdvaja znatna sredstva da pomogne zemljama susjedima Sirije da prebrode situaciju. Onda se dio izbjeglica odlucuje na ilegalni prelazak iz Turske u Zapadnu Evropu preko Grcke, Makedonije, Srbije i Madjarske. Malo se raspitajte koliko nasih ljudi 1992-1993. nije dobacilo dalje od Zagreba jer nisu imali odgovarajuce isprave. Zasto postoje drzave i granice ako ce slobodno pustati ilegalne migrante zato sto oni zele "novi pocetak u Njemackoj"?
- Sanjarko
#394 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije lip al je tip.dezurni_ucenik wrote:
Malo offtopic,![]()
-
Bodkin
#395 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nemam vremena. Ucim kako se krecu cijene obveznica u odnosu na prinos na trzistu. Nemam vremena za kvazinaukuVizionar 1985 wrote:Citaj bode raspitaj se sta je ELA ELE.Bodkin wrote:
Smijesno. Svijet moze biti puno okrutniji. Recimo mogu pobit sve ove imigrante jos dok su u moru. Mogu pucati na svojim granicama. Umjesto toga oni ih prinaju u svoje drzave i daju im hranu, kucu, edukaciju i posao. Mogucnost ispoljavanja svoje vjere j jezika. Dakle smijesna vam je prica.
- Sanjarko
#396 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
S kim je raspravljam.Bodkin wrote:Nek iskoriste milijarde koje sad trose na zlatne solje i kokainsku dekadenciju da plate svabama da im izmisle sistem gdje ce kukuruz rasti u pustinji. Debeli arapi i drzava..Vizionar 1985 wrote:Grijesis ima para ali nema vode i hrane5 0 5 wrote: Kada bi život bio tako jednostavan. Niko ne bježi iz rahatluka. Ne trče svi muskarci da ubijaju ili da budu ubijeni. Naravno da svako želi da spasi svoju porodicu. Svaka osoba ima svoju priču. Iako su možda nekome broj i statistika, glava za otkinuti, žena za silovati, bubreg za izvaditi, marva na koju suzavac ispaliti, ne znači da to zaista i jesu. Ako možeš pomoći, pomozi. Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije primio ni jednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
Kukuruz da raste u pustinji a u sred Europe propada zbog susa.
Citaj postove i uci.
ELA-ELE
-
Drinski
#397 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bodkin wrote:Nek iskoriste milijarde koje sad trose na zlatne solje i kokainsku dekadenciju da plate svabama da im izmisle sistem gdje ce kukuruz rasti u pustinji. Debeli arapi i drzava..Vizionar 1985 wrote:
Grijesis ima para ali nema vode i hrane
- Sanjarko
#398 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ukucaj na googlu ELE pa ces vidjeti.Bodkin wrote:Nemam vremena. Ucim kako se krecu cijene obveznica u odnosu na prinos na trzistu. Nemam vremena za kvazinaukuVizionar 1985 wrote:Citaj bode raspitaj se sta je ELA ELE.Bodkin wrote:
Smijesno. Svijet moze biti puno okrutniji. Recimo mogu pobit sve ove imigrante jos dok su u moru. Mogu pucati na svojim granicama. Umjesto toga oni ih prinaju u svoje drzave i daju im hranu, kucu, edukaciju i posao. Mogucnost ispoljavanja svoje vjere j jezika. Dakle smijesna vam je prica.
- Sanjarko
#399 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kvazi NaukaVizionar 1985 wrote:Ukucaj na googlu ELE pa ces vidjeti.Bodkin wrote:Nemam vremena. Ucim kako se krecu cijene obveznica u odnosu na prinos na trzistu. Nemam vremena za kvazinaukuVizionar 1985 wrote: Citaj bode raspitaj se sta je ELA ELE.
-
Bodkin
#400 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne znam jarane, mozda i nije ai mi previse vuce na teoriju zavjere pa ne zelim.Vizionar 1985 wrote:Ukucaj na googlu ELE pa ces vidjeti.Bodkin wrote:Nemam vremena. Ucim kako se krecu cijene obveznica u odnosu na prinos na trzistu. Nemam vremena za kvazinaukuVizionar 1985 wrote: Citaj bode raspitaj se sta je ELA ELE.
Kvazi Nauka![]()
A i ela ele su trece lice jednine u portugalskom pa mi je tesko shvatiti ovo ozbiljno