Keiko wrote:
Svekrva ima svoj život (svekar je umro prije 15tak godina), svoje prijatelje, sestre, još četvoro odrasle djece koji svi imaju porodice, ... Mi imamo svoj posao, kuću, dijete, obaveze, hobije, krug prijatelja i poprilično malo slobodnog vremena. Ovdje se ne ide nikome u kuću bez poziva i najave, tako ni svekrvi / punici. Isto tako se ne kafenise po kućama po čitav dan, zajednički obroci su uglavnom u restoranu jer čudna mi čuda, ljudi imaju obzira da su kuhanje, spremanje i čišćenje poslovi koje malo ko voli te je prihvatljivije da svako plati svoje u restoranu.
Haj' mi sad objasni zašto je moj prethodni post žalostan?
Iskreno govoreći, meni su najzalosniji ovi što nemaju muda (iako se hvale da imaju) da jednostavno odrastu i osamostale se. Ja se nisam udala ni za svekrvu ni za ostatak muževe familije. Moji žive u Bosni tako da ni muž nema nikakve obaveze prema mojima. Gdje je tu problem sve dok se mi volimo i slažemo?
Ma ja klasika, vi na zapadu se slomiste, nemate vremena da disete.

Ni roditelje da posjetite...hah, daj bolan nemoj mi suplje. Bio sam tamo, vidio, nit sta previse radite ni nista...bio kod rodbine, prijatelja u 3-4 zemlje po 2, negdje i 3 sedmice.
Dakle, da se slomise od posla, ne slomise. Rade radnim danima, vikend slobodan. Pa isto kao i ja ovdje u BiH. Ustvari ja cesto radim i subotu i cesto radim i od kuce.
Niti imam neki ogroman krug prijatelja, niti imam vremena za to. Ali vala mogu izdvojiti vrijeme da posjetim sopstvene roditelje, ali eto to na zapadu nema, sta ces ne mozete stici sve.
Fazon je u tome da su tvoji u BiH i ne mozes ih cesto posjecivati, pa si automatski reciprocno tome 'uskratila' i muzu da posjecuje svoje, tj. majku. On je na to pristao. Ok, vas zivot... samo kazem, mojne suplje da nemate vremena i tako to.

Ti mozda to neces priznati, ali to je tako...ti sigurno ne bi dopustila da on svoju majku posjecuje svake sedmice, a ti svoje vidis jednom godisnje, jel tako?
Mislim, opet kazem ok vas zivot...ali nemoj sad propagirati da je to normalno, jer nije. Po meni nije normalno da roditelje muza ili zene vidis 20h u 10 godina. Jer onda sigurno ni svoje nisi vidio nesto previse.
p.s. Pa iskren da budem ni ja nigdje ne idem da se ne najavim, pa cak ni kod sopstevnih roditelja...ne znam vise ni gdje se ide bez najave, mozda po nekim selima, mahalama.