Budzetlije su tumor ove drzave

Post Reply
Better Man

#376 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by Better Man »

dezurni_ucenik wrote:
Innovation wrote:
Better Man wrote:Arhiv u zgradi Predsjedništva. Sigurno je bilo dokumenata koji su inkrimirajući po Bakira i ostale vlastodržce i željeli su da ih se riješe.
:-)

:lol:

Jesu li to iz Londonda javili :lol: :lol:
Samo se ti smij, zato nam i jest ovakvo stanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#377 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:
Tipicna suplja budzetlija koji se ponasaju da su oni svojom zaslugom dosli do posla.
Thomas je to najbolje sublimirao:

vi u istoj priči pravdate svoje netržišne privilegije i držite ljudima s visine bukvicu zašto su suficitaran kadar, pa po tržišnim zakonitostima ne mogu naći posao.
dezurni_ucenik

#378 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Innovation wrote: :-)

:lol:

Jesu li to iz Londonda javili :lol: :lol:
Samo se ti smij, zato nam i jest ovakvo stanje.
A ti nastavi zivjeti u oblacima, umisljati da si CheGuevara :lol: :thumbup:
dezurni_ucenik

#379 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Tipicna suplja budzetlija koji se ponasaju da su oni svojom zaslugom dosli do posla.

vi u istoj priči pravdate svoje netržišne privilegije i držite ljudima s visine bukvicu zašto su suficitaran kadar, pa po tržišnim zakonitostima ne mogu naći posao.
:thumbup:

Ko da je bitno sta "ocajna kucanica" misli. Zena mu se uhljebila a on kuci sjedi i brani je po forumima.
int21

#380 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

dezurni_ucenik wrote: Jebi ga sta ces. Nismo svi zemljaci pa da se mozemo uhljebiti na drzavnu sisu.

A koja je tvoja prica? Garant sjedis kod kuce, posla nemas, "ocajna kucanica" :lol:

Daleko od toga. Bio protjertan u ratu. Zapaljena kuca, ja i stari i buraz radili ko konji. Krecio, cijepao drva, farbao lamperiju. Sredili kucu, fax hu ha. Zaposlio se ja zaploslio buraz. Pomazemo starce. Radim kod privatnika, bolje zivim od ministra. Radim privatno kad imam vremena. Ne spavam. Non stop sam za kompjuterom. Zena promjenila 100 poslova. Ni za jedan joj nije trebala stela. Odgajamo dijete da bude marljivo, da radi i uci. Ne kukam, ne gledam TV uopste. Ne glasam. Odem na godisnji. Ostalo je samo rad.

Jebeno puno radimo al zato ne kukam. I sto je najvaznije ne dam da me neko zajebava. Radio kod privatnika prvi posao. Plata dolazila u dva puta po 200 km. Poslao ga u PM, nasao drugi posao.

To je moja prica. RAD. RAD. RAD.

Mozda kod nas nije problem samo nezainteresovanost ljudi da radi i sapunice koje gledaju. Problem je takodje sto ljudi nemaju sta ponuditi da rade.
Onak ko radi u granapu ili prevrce hamburgere nece bas puno imati ni u Njemackoj ni na Marsu.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#381 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

int21 wrote:
Tipicna izvlakusa u BH: kriva stela, krive budzetlije, kriv Klinton, kriva S. Koreja......samo izvlakusa za sopstveni neuspjeh.
Koga to u BiH mozemo smatrati uspjesnim?
int21

#382 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

dezurni_ucenik wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

:thumbup:

Ko da je bitno sta "ocajna kucanica" misli. Zena mu se uhljebila a on kuci sjedi i brani je po forumima.
Iz tvog posta se vidi samo zavist sto ti nisi "uhljebljen". Kao i kod drugih pola forumasa.
dezurni_ucenik

#383 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

int21 wrote:
dezurni_ucenik wrote: Jebi ga sta ces. Nismo svi zemljaci pa da se mozemo uhljebiti na drzavnu sisu.

A koja je tvoja prica? Garant sjedis kod kuce, posla nemas, "ocajna kucanica" :lol:

Daleko od toga. Bio protjertan u ratu. Zapaljena kuca, ja i stari i buraz radili ko konji. Krecio, cijepao drva, farbao lamperiju. Sredili kucu, fax hu ha. Zaposlio se ja zaploslio buraz. Pomazemo starce. Radim kod privatnika, bolje zivim od ministra. Radim privatno kad imam vremena. Ne spavam. Non stop sam za kompjuterom. Zena promjenila 100 poslova. Ni za jedan joj nije trebala stela. Odgajamo dijete da bude marljivo, da radi i uci. Ne kukam, ne gledam TV uopste. Ne glasam. Odem na godisnji. Ostalo je samo rad.

Jebeno puno radimo al zato ne kukam. I sto je najvaznije ne dam da me neko zajebava. Radio kod privatnika prvi posao. Plata dolazila u dva puta po 200 km. Poslao ga u PM, nasao drugi posao.

To je moja prica. RAD. RAD. RAD.

Mozda kod nas nije problem samo nezainteresovanost ljudi da radi i sapunice koje gledaju. Problem je takodje sto ljudi nemaju sta ponuditi da rade.
Onak ko radi u granapu ili prevrce hamburgere nece bas puno imati ni u Njemackoj ni na Marsu.....

Vidim po pisanju po forumu kako "jebeno puno radis".
int21

#384 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

Pogledaj broj postova mojih i tvojih.
dezurni_ucenik

#385 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

int21 wrote:Pogledaj broj postova mojih i tvojih.

Pasa, ja sam ovdje od 2008.godine. Pardon nisi ti pasa vec "ocajna kucanica" :lol:
int21

#386 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

dezurni_ucenik wrote:

Pasa, ja sam ovdje od 2008.godine.
Nisam ja pasa, obicni sam gradjanin. Ma ja sad se traze izvlakuse za sve.....standard :)
dezurni_ucenik

#387 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

int21 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pasa, ja sam ovdje od 2008.godine.
Nisam ja pasa, obicni sam gradjanin. Ma ja sad se traze izvlakuse za sve.....standard :)

Ti meni vise djelujes ko kakav iskompleksirani papcic. Imao tezak zivot, jadnicak, pa sad misli kako mu citav svijet duguje. A pri tom ga prozdire provincijsko porijeklo.

Samo lagano ba :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#388 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba dezurni, sto sad vrijedjas covjeka?

Godinu je krace na forumu od tebe, a ti imas 8 puta vise postova, tako da ti argument ne stoji.

Ako se covjek bori u privatnom sektoru ima moju punu podrsku i razumijevanje. A vala ne bih imao nista protiv da mi buduca supruga radi kao uciteljica ili teta u vrticu i da ima sigurnu platu.

Moje misljenje je da se u BiH pogresno valorizuje uspjeh, dok su Emina Ganic i njoj slicni reprezenti "uspjesnih".
int21

#389 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

dezurni_ucenik wrote:
Ti meni vise djelujes ko kakav iskompleksirani papcic. Imao tezak zivot, jadnicak, pa sad misli kako mu citav svijet duguje. A pri tom ga prozdire provincijsko porijeklo.

Prvo, ja ne pljujem po tebi. Pa bi bio red da i ti ne pljujes. Ali nije uvjek sve po redu. Jel tako? To je valjda do kucnog odgoja.

Drugo, jesam imao tezak zivot. Ali ne pljujem ni po cemu. I nisam jadnicak kao sto mislis, vjeruj mi. nisam cekao da mi se sve servira nego sam sam sebi sve napravio.

A moje porjeklo me ne prozdire, ja se ne stidim svog porjekla.
dezurni_ucenik

#390 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

int21 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Prvo, ja ne pljujem po tebi. Pa bi bio red da i ti ne pljujes. Ali nije uvjek sve po redu. Jel tako? To je valjda do kucnog odgoja.

Drugo, jesam imao tezak zivot. Ali ne pljujem ni po cemu. I nisam jadnicak kao sto mislis, vjeruj mi. nisam cekao da mi se sve servira nego sam sam sebi sve napravio.

A moje porjeklo me ne prozdire, ja se ne stidim svog porjekla.
Prvi si ti krenuo sa pljuvanjem. Prozivao si ostale forumase da su ljubomorni kompleksasi.
dezurni_ucenik

#391 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba dezurni, sto sad vrijedjas covjeka?

Godinu je krace na forumu od tebe, a ti imas 8 puta vise postova, tako da ti argument ne stoji.

Ako se covjek bori u privatnom sektoru ima moju punu podrsku i razumijevanje. A vala ne bih imao nista protiv da mi buduca supruga radi kao uciteljica ili teta u vrticu i da ima sigurnu platu.

Moje misljenje je da se u BiH pogresno valorizuje uspjeh, dok su Emina Ganic i njoj slicni reprezenti "uspjesnih".
Jbga jaro, ti si od 2013.godine a pogledaj ti broj postova.
int21

#392 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba dezurni, sto sad vrijedjas covjeka?

Ma nema veze vrijedjanje....pogodm zivac pa se upali.

Ja se slazem sa tobom da se pogresno gleda sta je uspjesno a sta ne. Meni je draze da u vrticu ili skoli ima teta koja uci djecu pozitivnim stvarima nego bilo kakve Emine, PINK pjevaci, ZMBT zvijezde i ostali palamudi.

Zato kazem da trebamo uciti djecu da je rad ono sto je ispravno. Nece se stvari preko noci poboljsati ali ako odgojimo dovoljno novih generacija i ispravimo im sistem vrijednosti, stvari ce krenuti same od sebe.
int21

#393 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

Zavrsavam bilo kakvu konverzaciju sa tobom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#394 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:
Ne, ti si lika potkacio da nista ne radi pravdajuci to forumskim prisustvom, ne ja. Moje pisanje po forumu se cak i dodiruje sa necim cime se bavim kao dodatnim poslom ;-)
dezurni_ucenik

#395 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Ne, ti si lika potkacio da nista ne radi pravdajuci to forumskim prisustvom, ne ja. Moje pisanje po forumu se cak i dodiruje sa necim cime se bavim kao dodatnim poslom ;-)

Forumanje i posao :-)
int21

#396 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

_BataZiv_0809 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Bato, nemoj se natezati bezveze, lik ocito samo provocira.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#397 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by _BataZiv_0809 »

int21 wrote:
Ma nema veze vrijedjanje....pogodm zivac pa se upali.

Ja se slazem sa tobom da se pogresno gleda sta je uspjesno a sta ne. Meni je draze da u vrticu ili skoli ima teta koja uci djecu pozitivnim stvarima nego bilo kakve Emine, PINK pjevaci, ZMBT zvijezde i ostali palamudi.

Zato kazem da trebamo uciti djecu da je rad ono sto je ispravno. Nece se stvari preko noci poboljsati ali ako odgojimo dovoljno novih generacija i ispravimo im sistem vrijednosti, stvari ce krenuti same od sebe.
Mrzim spustanje argumentacije na licni nivo. Mada je to siguran znak da je nestalo streljiva.

Elem, slazemo se nas dvojica, ja samo hocu reci da mi smeta kad neko brani nebranjivo. Ovaj sistem je svasta nesto, samo ne posten. Ali bice da vecini ipak odgovara.

Sto se mene licno tice, ucit cu svoje dijete svom moralnom kompasu :thumbup:
int21

#398 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by int21 »

Ljudi cine sistem. Znaci sistem je posten koliko i ljudi, a ne koliko su postene budzetlije.

Ima dosta nepostenja i u njemackoj, i svugdje gdje ima ljudi. Mi na TV-u vidimo samo ljepote drugih drzava i zakljucujemo kako je tamo bolje. Ko kaze da u Njemackoj, Svedskoj ili ko zna gdje drugo nema nezaposlenosti, nema nepotizma, korupcije mita i ostalih materina. Gdje ima vise para ima i veceg belaja. Samo mi to ne gledamo tako. Mi gledamo "da se uhljebimo", da prevarimo, zajebemo, ne platimo porez. ....
kolegione

#399 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by kolegione »

int21 wrote:Ljudi cine sistem. Znaci sistem je posten koliko i ljudi, a ne koliko su postene budzetlije.

Ima dosta nepostenja i u njemackoj, i svugdje gdje ima ljudi. Mi na TV-u vidimo samo ljepote drugih drzava i zakljucujemo kako je tamo bolje. Ko kaze da u Njemackoj, Svedskoj ili ko zna gdje drugo nema nezaposlenosti, nema nepotizma, korupcije mita i ostalih materina. Gdje ima vise para ima i veceg belaja. Samo mi to ne gledamo tako. Mi gledamo "da se uhljebimo", da prevarimo, zajebemo, ne platimo porez. ....
E sad slagao si mnogo stvari u vezi sebe, Prvo prisustvo na forumu je meritum da nisi stručnjak ni za jednu pravu struku, jer da jesi ne bi ovdje dangubio, kao drugo da ti je žena top stručnjak (i tako dobila posao u državnim institucijama ili preduzećima jer nema podoban kadar samo ona) radila bi kod privatnika za veći novac Duplo veći. Drugo stručnjak ne kaže završio sam fax hu ha. Realno puno lažeš. Kao treće degradirao si tete i ljude koje prave hamburgere a ti si radio kao irget, i stavio znak jednakosti između pravljenja hamburgera ovdje i u Švedskoj Norveškoj... što pokazuje kakvo ti osnovno znanje imaš o svijetu koje te okružuje. Koliko si laži izrekao ja bih te banovao hahahahaahah.
kockica_kockica

#400 Re: Budzetlije su tumor ove drzave

Post by kockica_kockica »

Better Man wrote:
kockica_kockica wrote:
Novak20 wrote:
Svaka krivica ima svoje ime i prezime. Te priče o glasanju možeš čuti od svakog taksiste koji ih priča mjesec pred izbore u ime održanja ovog stanja i borbe za obećani štand.

Ne kradem, ne bježim sa posla i od posla, odradim štagod volonterski, plaćam račune i poreze, izađem na izbore i glasam uvijek za one koji nisu bili u vlasti koja me razočarala..... miran sam sam sa sobom i moje krivice za ovo stanje nema.

Na ove opće ili opšte izbore je izašlo cca 1.000 000 birača ili 54 % od ukupnog broja u F BiH. Da je kojim slučajem izašlo još 400 000 birača i glasalo za, lupam DF ili NS, sve dosadašnje vladajuće stranke bi sletile sa vlasti i državne sise. Postojala bi barem nada da će se političari i politikanti poganjati među sobom zbog para i interesa. Ovako.... ništa se ne mijenja i tonemo sve dublje. Uvijek uz iste priče i opravdanja.
To preljevanje iz jedne stranke u drugu mi je ljigavije od onih koji su u jednoj pa kud puklo da puklo....
I da su clanovi DF stranke htjeli nesto promijeniti uradili bi to davno. Oni za mene samo uljebljeni politicari koji se prilagodjavaju kako vjetar puse.

NS - imala sam prilike sjediti sa njihovim kandidatima. Hvala ali ne bih...

Da je izaslo 5% manje glasaca morali bi ponoviti izbore, mozda bi se neko i zapitao sta nam to ne valja ako ljudi ne glasaju....
Ne bi se ponovili izbori, jer Izborni zakon to nije regulisao, odnosno da izađe samo jedna osoba i glasa izbori bi bili priznati, jer u zakonu nije propisano da mora izaći 50% + 1 da bi izbori bili legalni. Jedne godine je bilo ispod 50% izlaznost, mislim oko 48%. I mogu ti kazati da i ti sama svojim razmišljanjem doprinosiš da nam vladaju mafijaši i kriminalci i da će nam ovako biti sve dok ti i slični tebi budete tako razmišljali. Zato vam treba uskratiti osnovna ljudska prava, jer valjda će te tada skontati kakvu i vi štetu nanosite državi svojim ne izlaskom na izbore i na taj način prečutno podržavate vladajuću oligarhiju u njenom uništavanju države i pljačkanju njenih građana.
Ja sam rekla da nisam glasala a ne da nisam izasla na izbore 8)
Velika razlika, i ja sam medju tih 50 i kusur biraca koji su izasli.
Da je izaslo 100% biraca ova zemlja bi i dalje bila crna rupa, bez vlasti, zakona sa losom politikom i jos losijim odnosnom prema onima koji su ih izabrali. mogu razumijeti da ne vole one koji nisu za njih glasali medjutim oni ne vole ni one koji su kao poslusne ovce glasali za njih.

Precutno podrzavanje i realno glasanje i podrzavanje istih nije isto. ja mogu pisati da mi se gadi ova vlast, oni koji glasaju nemaju to pravo.

Sto se tice osnovnih prava, vec su mi uskracena u vise segmenata ali nije to nesto o cemu je danas rijec.
Post Reply