Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#376 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by bitanga_sa_otesa »

Dozer wrote: zar Elektroprenos nije dio Elektroprivrede...?
elektroprivreda je firma koja upravlja proizvodnjom elektricne energije(elektrane i sve vezano za njih)
elektroprenos je firma koja se bavi prenosom i transformacijom elektricne energije naponskog nivoa 400/220/110kV
elektrodistribucija je firma koja se bavi distribucijom i naplatom elektricne energije (naponski nivoi 35/20/10/0.4 kV
elektroprivreda je kao maticna firma,ali to su u biti odvojene firme ....
channel10

#377 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by channel10 »

Zar nije po zakonu vrh 5-6000? Zar nije prosjek plate u EP 1700KM?

Eh sad kako se tu uklapa ta tvoja prica? Mozda jedino da je taj inzinjer zamjenik tehnickog direktora ili neki od rukovodilaca.
gidra

#378 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by gidra »

mk ultra wrote:Sve je odvojeno i EP i ED i Prenos i NOS BiH
EP i ED su isto odnosno skup ED čini dijelom EP + TE + HE..
U suštini razlike između inzenjera i pravnika u plati nema.
Radno mjesto je definisano koefcijentom koji je za bilo koje VSS mjesto isto. Ima i tu rangova ali nisu odstupanja velika.
Tako da neko u EP sa žurnalistikom ili socijalnim radom ima istu platu kao i inženjer koji nosi posao, tužno ali je tako.
Nije to slučaj samo sa EP već i sa ostalim državnim firmama i institucijama.
U Prenosu nisu veće plate nego u EP, trenutno je u Prenosu raspad sistema zbog politike...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#379 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by mk ultra »

Da, prenos i nos su na drzavnom nivou, i ako imaju para mora se troglasno rijesiti :mrgreen:
alonzo_harris

#380 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by alonzo_harris »

Dozer lupa kao maksim po diviziji. DIrektori pri samom vrhu imaju place koje su određene koeficijentom za to radno mjesto, uostalom kao za svako radno mjesto u elektroprivredi. Plaće direktora su velike, otprilike 4500-5000 KM; a ne 10000 KM i više što dozer spominje. J
славянин

#381 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by славянин »

alonzo_harris wrote:Dozer lupa kao maksim po diviziji. DIrektori pri samom vrhu imaju place koje su određene koeficijentom za to radno mjesto, uostalom kao za svako radno mjesto u elektroprivredi. Plaće direktora su velike, otprilike 4500-5000 KM; a ne 10000 KM i više što dozer spominje. J
I sto se "cvakne" to nerijetko prebaci 10 k mjesecno ne sekiraj se :wink:
gidra

#382 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by gidra »

славянин wrote:
alonzo_harris wrote:Dozer lupa kao maksim po diviziji. DIrektori pri samom vrhu imaju place koje su određene koeficijentom za to radno mjesto, uostalom kao za svako radno mjesto u elektroprivredi. Plaće direktora su velike, otprilike 4500-5000 KM; a ne 10000 KM i više što dozer spominje. J
I sto se "cvakne" to nerijetko prebaci 10 k mjesecno ne sekiraj se :wink:
Imaju i pored plate menaĐerske ugovore..
eno Grabovica kupio zemlju i pravi apartmane na Babinom Dolu, sigurno od plate zaradio :D
Dozer

#383 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Dozer »

bitanga_sa_otesa wrote:
elektroprivreda je firma koja upravlja proizvodnjom elektricne energije(elektrane i sve vezano za njih)
elektroprenos je firma koja se bavi prenosom i transformacijom elektricne energije naponskog nivoa 400/220/110kV
elektrodistribucija je firma koja se bavi distribucijom i naplatom elektricne energije (naponski nivoi 35/20/10/0.4 kV
To su zasebni poslovni subjekti u okviru jedne maticne kuce, a koja je = JP u vlasnistvu drzave. I to sam i rekao.
Ali, hajde...mozemo i tjerati mak na konac, i tako pokusati skrenuti pricu s njene sustine, a to je visina plata u tim JP.

Ovdje su bile objavljene sve plate u JP - http://antikorupiks.azurewebsites.net/r ... Zaposlenih
Ali, trenutno site ne fercera. Bas se pitam sto li...
bitanga_sa_otesa

#384 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Dozer wrote: a to je visina plata u tim JP.
mozda ono sto si pisao ali bruto,neto nije sigurno...
Dozer

#385 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Dozer »

Pa kazem ti... Prosle ili pretprosle godine je bila frka oko toga, nakon sto su mediji objavili visine neto plata u EP, BH Telekomu, itd. I tada je, fol, doneseno to "pravilo" o koeficijentima i gornjim limitima.

Da li se to zaista i sprovodi - tesko. Tj. sprovodi se na zvanicnu platu, ali nasli su svi oni nacin da na drugi nacin, preko raznoraznih ugovora, bonusa itd. namire tu "oduzetu" razliku, ne brini.
I kad im sad pogledas zvanicnu prijavljenu platu, to je to, 5-6.000 neto, ili 8-10.000 bruto. Ali, ako bi se zarovio u ukupna prijavljena primanja (plata i primanja su razlicite stvari), onda bi se doslo do starih cifri od preko 10.000 neto.
Naravno, podaci o primanjima se nigdje javno ne spominju, samo idu podaci o platama.
bilic

#386 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by bilic »

bitanga_sa_otesa wrote:
ZNAĆI ----
SKRAČENO REČENO
Elektroprivreda je gazda a ostali konobari :izet: :izet: :izet:
bitanga_sa_otesa

#387 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

radio sam 10 godina u ED i opet cu ti reci da lupas za te plate,a lupa i taj sto ti je rekao.
славянин

#388 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by славянин »

Ima sad i ona neka regulatorna agencija nesto za struju...
Dozer

#389 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Dozer »

bitanga_sa_otesa wrote:radio sam 10 godina u ED i opet cu ti reci da lupas za te plate,a lupa i taj sto ti je rekao.
To sto si radio tamo ne znaci da si znao svaciju platu... Osim ako nisi radio u racunovodstvu, u sta cisto sumnjam. Bez uvrede.
channel10

#390 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by channel10 »

Nemaju tolike plate. Mozda taj tvoj ima toliku platu, ali je i neki rukovodilac.
bitanga_sa_otesa

#391 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Dozer wrote: To sto si radio tamo ne znaci da si znao svaciju platu... Osim ako nisi radio u racunovodstvu, u sta cisto sumnjam. Bez uvrede.
bitno je da ti znas sve iako si tamo samo usao mozda da platis struju ,najbitnije je sto suplju prosipas godinama po forumu .
tako si i dvojku dizel vozio pa ne znas koliko kw ima :lol: :lol:
славянин

#392 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by славянин »

channel10 wrote:Nemaju tolike plate. Mozda taj tvoj ima toliku platu, ali je i neki rukovodilac.
Dozer

#393 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Dozer »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dozer wrote: To sto si radio tamo ne znaci da si znao svaciju platu... Osim ako nisi radio u racunovodstvu, u sta cisto sumnjam. Bez uvrede.
bitno je da ti znas sve iako si tamo samo usao mozda da platis struju ,najbitnije je sto suplju prosipas godinama po forumu .
tako si i dvojku dizel vozio pa ne znas koliko kw ima :lol: :lol:
Pa, recimo da imam izvore koji imaju pristup svim mogucim finansijskim informacijama za svakoga. Logicno, ne ocekuj da cu ti i reci gdje su ti izvori.
A spin, kao sto vec rekoh, ne pomaze.

Daj poziciju na kojoj si ti radio i platu koju si imao, pa cemo da vidimo dalje. To je jedino relevantno drug. Sve ostalo je suplja.
Ja mislim da si bio neka tehnicka terenska podrska, a to je, po pravilu, najnizi rang plate. I najcesce su to oni koji "znaju" sve o svakome u firmi, iako zapravo nemaju pojma.
Da si bio na nekom boljem mjestu, vjerovatno bi i sada tamo radio.
Last edited by Dozer on 06/05/2019 22:04, edited 1 time in total.
JThomas

#394 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by JThomas »

generalno, kod direktora javnih preduzeća u nas plate su iste ili manje nego što su za takav broj radnika i promet u privatnom sektoru. sad što oni platu u praksi troše kao TO, a za mandata zaimaju nekretnina mnogostruko veće vrijednosti - drugi je par rukava, i opet pretežno stvar sudova, tužilaštva i odnosa svih zajedno sa izvršnom vlasti.
channel10

#395 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by channel10 »

Dozer, SSS ima platu cca 1100-1200, vš i vk 1500-1700 pa ti sad racunaj koliko moze imati VSS.
bitanga_sa_otesa

#396 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Dozer wrote: Pa, recimo da imam izvore koji imaju pristup svim mogucim finansijskim informacijama za svakoga. Logicno, ne ocekuj da cu ti i reci gdje su ti izvori.

Daj poziciju na kojoj si ti radio i platu koju si imao, pa cemo da vidimo dalje. To je jedino relevantno drug. Sve ostalo je suplja.
a sta mislis da sam ja tamo brao sljive i jabuke???da nemam pojma koliku ko ima platu?
ne ocekujem ja nista od tebe,jer znam da si besposleni ublehar koji pise gluposti i izmislja,vise puta si uhvacen u tome .to znaju i mnogi forumasi ovdje ,tako da ti spin ne pali ovaj put.stavljao sam ti nekad slike platne liste ali si zaboravio od piskaranja nebuloza...
vk monter bruto 2500,neto 1300. imas mahanje :bih:
p.s. koliko kw ono ima dvicina 1.6 D :lol: :lol:
edit 2 bio sam niko i nista kao sto sam i sad ,al znam vise od tebe sigurno :D

edit 1 sad sam na boljem mjestu :sax: magistar forumske mudologije
Last edited by bitanga_sa_otesa on 06/05/2019 22:12, edited 1 time in total.
славянин

#397 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by славянин »

bitanga_sa_otesa wrote:
Dozer wrote: Pa, recimo da imam izvore koji imaju pristup svim mogucim finansijskim informacijama za svakoga. Logicno, ne ocekuj da cu ti i reci gdje su ti izvori.

a sta mislis da sam ja tamo brao sljive i jabuke???da nemam pojma koliku ko ima platu?
ne ocekujem ja nista od tebe,jer znam da si besposleni ublehar koji pise gluposti i izmislja,vise puta si uhvacen u tome .to znaju i mnogi forumasi ovdje ,tako da ti spin ne pali ovaj put.stavljao sam ti nekad slike platne liste ali si zaboravio od piskaranja nebuloza...
vk monter bruto 2500,neto 1300. imas mahanje :bih:
p.s. koliko kw ono ima dvicina 1.6 D :lol: :lol:
:run: mozete li voditi normalnu diskusiju... ? Bez ono , klasicnih uvreda jer neko misli ovako neko onako ?
bilic

#398 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by bilic »

channel10 wrote:Dozer, SSS ima platu cca 1100-1200, vš i vk 1500-1700 pa ti sad racunaj koliko moze imati VSS.
vk je V stepen vss je VI stepen znaci 15 do 20 % veča plata :izet: :izet: :izet:
bitanga_sa_otesa

#399 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

славянин wrote: :run: mozete li voditi normalnu diskusiju... ? Bez ono , klasicnih uvreda jer neko misli ovako neko onako ?
kakve uvrede? pise gluposti besposlicar ...
bilic

#400 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by bilic »

bitanga_sa_otesa wrote:
славянин wrote: :run: mozete li voditi normalnu diskusiju... ? Bez ono , klasicnih uvreda jer neko misli ovako neko onako ?
kakve uvrede? pise gluposti besposlicar ...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply