BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- ja sam amoniman
#376 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti se dobavezo te obracunske ko onaj mirza bhtelekom. Obracunska je prednost u slucaju iste cijene po minuti ali ako je cijena niza za obracunsku 60 onda se prednost povoljnije obracunske anulira, pa majku mu zar nisam na onoj tabeli bht i haloo to dokazao
Tako i ovdje na savrsenoj za 20 km dobijas minutu poziva za 0,10 a to niko nema pa je to povoljnije od te tvoje 25 gdje je minuta poziva 0,18 ili 0,20 ne znam kolko te kosta, valjda sa pdv 30 kermi
Tako da povoljnija obracunska ne znaci nista jer je skuplja minuta poziva
Jedino internet uz vise mb i flat jeste povoljniji ali sam si rekao da su ti vaznije minute
Tako i ovdje na savrsenoj za 20 km dobijas minutu poziva za 0,10 a to niko nema pa je to povoljnije od te tvoje 25 gdje je minuta poziva 0,18 ili 0,20 ne znam kolko te kosta, valjda sa pdv 30 kermi
Tako da povoljnija obracunska ne znaci nista jer je skuplja minuta poziva
Jedino internet uz vise mb i flat jeste povoljniji ali sam si rekao da su ti vaznije minute
- rovac13
#377 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na zalost.......super 25 mi vise odgovara od savrsene.......oprosti 
- ja sam amoniman
#378 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pazi jarane meni nije bio ni cilj da te ubjedjujem samo moram reagovat na ono sto nije istina a to je tvoja tvrdnja da ti je bolje za razgovore tarifa koja ima manje minuta a bolju obracunsku od one tarife koja ima vise minuta a losiju obracunsku a nisi uzeo u obzir cijene poziva po minuti kao vrlooo bitan momenat pa sam ti samo htio reci da je savrsena bolja u tom aspektu jer ima 0,10 po minuti pa je bolje od te tvoje tarife jer ima 0,19 po minuti pa joj dzaba sto ima povoljniju obracunsku jedinicu iako je i to upitno jer se takodje prva minuta obracunava kao obracunska 60 a tek naredne po 10 sek
Eto toliko
I evo ponovo kao dokaz kako nema veze povoljnija obracunska bhtelekoma ako je minuta skuplja !!!

Eto toliko
I evo ponovo kao dokaz kako nema veze povoljnija obracunska bhtelekoma ako je minuta skuplja !!!

- rovac13
#379 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne mozes ti bolje znat od mene sta je meni bolje.......meni nije mrsko sjest i svoj listing izracunat na razlicite tarife
Moj listing za jedan mjesec ide ovako nekako.
Super 25 (60+10) 150 minuta.......ako preracunam u obracunsku 10+10 onda me to dodje nekih 140-145 minuta.........ako ga preracunam u 60+60 onda me to dodje oko 180 minuta.
Znaci istina da bi dobio koji minut vise na savrsena 20 (oko 10-15 minuta vise).......ali bi puno vise izgubio na netu.......sa 2gb + flat bi pao na 500mb bez flat.
Ne odgovara mi savrsena jbg
Moj listing za jedan mjesec ide ovako nekako.
Super 25 (60+10) 150 minuta.......ako preracunam u obracunsku 10+10 onda me to dodje nekih 140-145 minuta.........ako ga preracunam u 60+60 onda me to dodje oko 180 minuta.
Znaci istina da bi dobio koji minut vise na savrsena 20 (oko 10-15 minuta vise).......ali bi puno vise izgubio na netu.......sa 2gb + flat bi pao na 500mb bez flat.
Ne odgovara mi savrsena jbg
- ja sam amoniman
#380 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne valja ti bolan racunica ja ti cijelo vrijeme govorim jer ne uzimas u obzir u jednacini najvazniju nepoznatu CIJENU PO MINUTI
Rekao sam vec da na netu jest bolja tako da nema potrebe da to ponavljas a sam si rekao da ti nije toliko bitan nego da imas vise minuta
Izgleda da ni ti sam ne znas sta hoces
Btw kolko tacno placas
25 sa pdv ili plus pdv
Rekao sam vec da na netu jest bolja tako da nema potrebe da to ponavljas a sam si rekao da ti nije toliko bitan nego da imas vise minuta
Izgleda da ni ti sam ne znas sta hoces
Btw kolko tacno placas
25 sa pdv ili plus pdv
- rovac13
#381 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pogledaj sta sam ja napisao........a pogledaj sta ti meni predlazes.rovac13 wrote:Moja potrosnja mob neta je oko 1 gb.......malo predjem.......tako kad bi izbacili tarifu sa 1gb + flat a da je jeftinija ......presao bi tamo.
Npr vise bi volio malo vise minuta a da smanje na 1gb.
Mozes li shvatit da mi ne odgovara to sto mi ti predlazes
- ja sam amoniman
#382 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Izmedju 750 mb kolko valjda sada daju na savrsena 20 i gige i nije tolika razlika koju bi mogo "prebrodit" zarad vise minuta
Ali da ne bude da te ja ubjedjujem sto mi uopste nije namjera
Ponavljam morao sam se osvrnut i demantovat tvoju tezu da ti je po pitanju razgovora povoljnija tvoja tarifa od savrsene 20
Nisi odgovorio kolko tacno mjesecno placas tu svoju tarifu
Ponavljam morao sam se osvrnut i demantovat tvoju tezu da ti je po pitanju razgovora povoljnija tvoja tarifa od savrsene 20
- purgatorio
-
mirza_15
- fortaleza
#385 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa šta će mu sjebat teoriju, pa vidiš da lik ima 15 poziva u deset dana, lik ne koristi telefon nikako, a opet gotovo 7 KM računa.
Možda net + sms čini ostatak.
Kod savršene za 10 KM ima dovoljno i net-a, sms-a te minuta.
Kod savršene za 10 KM ima dovoljno i net-a, sms-a te minuta.
Last edited by fortaleza on 12/09/2015 10:52, edited 1 time in total.
- purgatorio
#386 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ima 20 dana mjeseca josfortaleza wrote:Pa šta će mu sjebat teoriju, pa vidiš da lik ima 15 poziva u deset dana, lik ne koristi telefon nikako, a opet gotovo 7 KM računa.
- ja sam amoniman
#387 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koji ti je operater i koja tarifa i KOLKO PARA MJESECNO kao najvazniji momenat koji neznalice poput ovog Mirze ne ubrajaju u ukupnu racunicu
- purgatorio
#388 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mini15, 17 mjesecno.ja sam amoniman wrote:Koji ti je operater i koja tarifa i KOLKO PARA MJESECNO kao najvazniji momenat koji neznalice poput ovog Mirze ne ubrajaju u ukupnu racunicu
- fortaleza
#389 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako mu je 15 poziva unutar mreže garant ih je još max 2 napravio van mreže, inače ne bi bio na telekomu da više telefonira prema drugim mrežama.purgatorio wrote:Pa ima 20 dana mjeseca josfortaleza wrote:Pa šta će mu sjebat teoriju, pa vidiš da lik ima 15 poziva u deset dana, lik ne koristi telefon nikako, a opet gotovo 7 KM računa.
Možda net + sms čini ostatak., to su samo pozivi unutar mreže.
Ej 7 KM za par poziva i možda ograničeni net, šta li već čini ostatak.
- ja sam amoniman
#390 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mini 15 ko jaran ti mirza
E moj sinko sad izracunaj sta sve dobijes na haloo za ti 17,5 km mjesecno
- purgatorio
#391 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Haloo koristim za internet, 1.5 GB mjesečno. Meni je ovo extra kombinacija, dual sim mobitel haloo+mini15. Sve vise ljudi je non stop dostupno na whatsapp/viber te ovaj haloo bagatela net valja glave.ja sam amoniman wrote:![]()
Mini 15 ko jaran ti mirza
kako ide surfanje na 64 kbps
![]()
E moj sinko sad izracunaj sta sve dobijes na haloo za ti 17,5 km mjesecno
-
mirza_15
#392 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije tih par poziva 7 KM. Saberi iznose ispod pa vidi koliko je. Ima pozive i prema dva najbroja, a vjerovatno i ovdje ima jos. Sa ovakvim pozivima moze za 7 KM da ima barem duplo vise poziva nego na hallo, a povoljnije mu je i od savrsene.fortaleza wrote:Ako mu je 15 poziva unutar mreže garant ih je još max 2 napravio van mreže, inače ne bi bio na telekomu da više telefonira prema drugim mrežama.purgatorio wrote:
Pa ima 20 dana mjeseca jos, to su samo pozivi unutar mreže.
Ej 7 KM za par poziva i možda ograničeni net, šta li već čini ostatak.
- avaks
#393 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja ne razgovaram ispod minute, meni je mini pljačka naspram savršene u svakom pogledu!
- ja sam amoniman
#394 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Aha to je vec nesto drugo, prihvatljiva kombinacija, a haloo ipak za internet znaci
Da vecina je ljudi sada online i to je trend kojem teze svi i kvaka koju u bht degenski menageri ne kuze i naravno da ce propustit kad ih drugi pregaze i kad se budu hvatali za glavu
Pa nek i dalje traze 13 km za gigu na ultri !!! Zbog cega su konkretno mene otjerali na drugog operatera a imam ultra broj medu prvima iz oktobra 2000.g kad su izasle
Dzaba bacas pare i na mini 15
Tih 17,5 km bi ti bilo dovoljno i za internet i za pozive na halooo
Da vecina je ljudi sada online i to je trend kojem teze svi i kvaka koju u bht degenski menageri ne kuze i naravno da ce propustit kad ih drugi pregaze i kad se budu hvatali za glavu
Pa nek i dalje traze 13 km za gigu na ultri !!! Zbog cega su konkretno mene otjerali na drugog operatera a imam ultra broj medu prvima iz oktobra 2000.g kad su izasle
-
mirza_15
#395 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To gore mu je 1,30-1,40 KM plus pdv. Na hallo je to 15 x 0,18 = 2,70 KM. Na savrsenoj bi vec potrosio 15 minuta na ove pozive a realno je imao puno manje.
- purgatorio
#396 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imam i mobitel pod ugovorom na rate, a i volim pretplatu da se ne zajebavam sa dopunama. Sve u svemu ova kombinacija mini15+haloo meni sasvim odgovara.ja sam amoniman wrote:Aha to je vec nesto drugo, prihvatljiva kombinacija, a haloo ipak za internet znaci
- ja sam amoniman
#397 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mirza legendo glasnogovorniku bhtelekom lopova
Ajd da jednom razjebemo tu famu cistom racunicom
Od 17,5 km na mini 15 pod uslovom da nema nista sms i da je doplacen msurf 250 od 7 km
Ostaje 10,5 km za pozive i nek svi budu do 15 sec
moci ce se obavit maximalno 175 poziva do 15 sec sto je u praksi moras priznat neostvarivo
Znaci ovo je maximum, vise ne moze da ga jebes 175 maximalno
Savrsena za 20 km daje 200 minuta ili 200 poziva
300 sms i 750 mb
I ko je lud a ko zbunjen a ko normalan
Ajd da jednom razjebemo tu famu cistom racunicom
Od 17,5 km na mini 15 pod uslovom da nema nista sms i da je doplacen msurf 250 od 7 km
Ostaje 10,5 km za pozive i nek svi budu do 15 sec
moci ce se obavit maximalno 175 poziva do 15 sec sto je u praksi moras priznat neostvarivo
Znaci ovo je maximum, vise ne moze da ga jebes 175 maximalno
Savrsena za 20 km daje 200 minuta ili 200 poziva
300 sms i 750 mb
I ko je lud a ko zbunjen a ko normalan
- rovac13
#398 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam ti zahvalan na svemu sto cinis za mene......vjerujem da to ne radis iz losih namjera.......ali nazalost ja sam to prosao uzduz i poprijeko davno......kad sam trebao ili produzit ugovor ili mijenjat tarifuja sam amoniman wrote:Izmedju 750 mb kolko valjda sada daju na savrsena 20 i gige i nije tolika razlika koju bi mogo "prebrodit" zarad vise minuta
Moja zena koristi savrsena .......i dobro mi je poznata tarifa u najmanji detalj.
Ovako ja placam.
-super 25 kosta sa pdv 29,25KM......za 24 mjeseca ja dam eronetu 702 KM + za telefon samsung s3 neo 130 KM.....to je ukupno 832 KM
-savrsena 20.......platio bi eronetu 480KM + telefon samsung s3 neo tad nisam mogao naci ispod 400 KM.......to je ukupno 880 KM za 2 godine.
Znaci za savsenu bi dao 50 KM vise..........mjesecno bi imao vise 10-15 minuta...........al bi umjesto 2gb + flat imao.......500mb bez flat........toliko neta meni ne moze biti ni pola mjeseca.
PUno vise gubin na netu nego sto dobijam na minutama..........tako da sam ostao na super 25........savrsena jest dobra.......ali se meni nije uklopila.
- ja sam amoniman
#399 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mojne bi ba tu racunica sa telefonom
E tu sam te ceko da mi kazes da placas 30 kermi tu tarifu
PAZI SAD DOBROOO
Posto savrsenu mozes ponovo uplatit cim potrosis 20 kermi uzet cemo da bi izjednacili u parama sa tvojom tarifom od 30 mjesecno
Da ces savrsenu potrosit sa 20 tim danom u mjesecu i DOPLATIT novih 20 km sto ce reci da ces imat npr. 3 uplate po 20 km u 2 mjeseca sto je 60 km i sto je znaci egal tvojoj tarifi od 60 km za 2 mjeseca
Jesil pratio
Znaci sa uplatom i po ili 30 km na savrsenoj za mjesec imas mjesecno 300 minuta !!! 450 sms i 1100 mb !!!!!
Pratis li
Dakle eto ti interneta preko gige i 300 min !!!!!!
E tu sam te ceko da mi kazes da placas 30 kermi tu tarifu
PAZI SAD DOBROOO
Posto savrsenu mozes ponovo uplatit cim potrosis 20 kermi uzet cemo da bi izjednacili u parama sa tvojom tarifom od 30 mjesecno
Da ces savrsenu potrosit sa 20 tim danom u mjesecu i DOPLATIT novih 20 km sto ce reci da ces imat npr. 3 uplate po 20 km u 2 mjeseca sto je 60 km i sto je znaci egal tvojoj tarifi od 60 km za 2 mjeseca
Jesil pratio
Znaci sa uplatom i po ili 30 km na savrsenoj za mjesec imas mjesecno 300 minuta !!! 450 sms i 1100 mb !!!!!
Pratis li
Dakle eto ti interneta preko gige i 300 min !!!!!!
- rovac13
#400 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Za 10 dana ovaj obavio 15 kratkih poziva..........za mjesec npr obavi 45 kratkih poziva........placa tarifu 17,55 KM.
Na savrsenoj za 10 KM moze obavit 80 razgovora puno duzis od njegovih........i imati gratis 200-300 mb + 150 sms ova.