Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

tintilinic

#376 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by tintilinic »

Treba probati.Kupiti prvu turu pa ako se posao pčne razvijati nastaviti s kupovinom. Pretpostavljam sta su sve radnici propatili i svaka im cast na borbi, bez borbe bi davno bili na ulici, ali nije Dita jedina domaća fabrika ovog tipa proizoda.
Postoji konkurencija i unutar BIH i ne bi bilo dobro da samo iz sažaljenja kupujemo Dita proizvode.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#377 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by KatarinaKosaca »

tintilinic wrote:Treba probati.Kupiti prvu turu pa ako se posao pčne razvijati nastaviti s kupovinom. Pretpostavljam sta su sve radnici propatili i svaka im cast na borbi, bez borbe bi davno bili na ulici, ali nije Dita jedina domaća fabrika ovog tipa proizoda.
Postoji konkurencija i unutar BIH i ne bi bilo dobro da samo iz sažaljenja kupujemo Dita proizvode.
Sjećam se negdje 2005 da je Milkos (opet ja o Milkosu :D , a nemam fakat nikakvog dodira ni interesa sa pomenutim osim pukog patriotizma), imao lošu ambalažu i uzak asortiman. I znam puno ljudi koji su bukvalno iz sažaljenja, kako kažeš kupovali. Sjećam se, da smo tad na poslu, govorili, da trebamo kupovati makar i u toj ambalaži iz 19. stoljeća, jer im tako dajemo šansu da se razvijaju. I fakat, jesu uspjeli. Imaju zavidan asortiman, prvi su, evo izbacili ajran, cijene su niske, kvalitet odličan, tako da nije strašno u početku kupovati iz "sažaljenja".
Ipak, pomenuti su uspjeli ući u velike distributivne centre, sitni proizvođači ne mogu, ako imaju samo jedan ili dva proizvoda. A ne mogu širiti asortiman, ako nemaju para. A ne mogu zaraditi pare ako nisu na policama mjesta gdje je najveći obrt.
Utoliko ću Ditu kupovati makar prestala koristiti mašinu za suđe i sve prati na ruke ili ako izađe deteržent za veš, makar otkuhavala kao u ratu, samo da se tim ljudima pomogne uz inat politčkoj mafiji koja ih je dovela u tu situaciju i j oš nas ozbiljno ubjeđivala kako se ne može, kako se nema para.
StupskaBitanga

#378 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Nažalost sve je to vrzino kolo
Ali Teloptic je uložio u novu fabriku i u Spreču u Kalesiji i za to im treba odati priznanje i podržati ih u daljim planovima
Milkos je sve do dolaska Zott imao najsavremeniju mljekaru u BiH
tintilinic

#379 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by tintilinic »

Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.
Treba probati jedno vrijeme i dati im sansu da se razviju,unaprijede...ali fakta ne bi bilo uredu da taj period traje "vječno". I ljudi iz Dite,nadam se shvataju da ovaj trenutni zanos koji vlada među kupcima nije trajna kategorija i da će, ako ne dođe do unapređenja, pad biti izražen i bolan ,nažalost.
Država

#380 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Država »

Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...

:sax:
tintilinic

#381 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by tintilinic »

A Boga mi i od njih.
StupskaBitanga

#382 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Radnici Dite idu logikom da predstave da nisu mrtvi i da ne bude kao sa vecinom stečaja da se imovina proda mašine rasprodaju radnici na ulici a umjesto fabrike nikne tržni centar/vjerski objekat ili naselje
Dita ima perspektivu i sada samo treba čekati da se podvuce crta odredi početna cijena to proda i da budući novi vlasnik dite krene sa investicijama a tom cijenom radnicima makar namiri radni staž. Onih 40 plata koje nisu dobili mogu samo sanjati nažalost ali neka im makar uvežu PIO/MIO jer su pred penziju vecina a oni koji nisu treba im dati šansu u novoj firmi i plus da obucavaju nezaposlene
The BEN10

#383 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The BEN10 »

tintilinic wrote:Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.
Treba probati jedno vrijeme i dati im sansu da se razviju,unaprijede...ali fakta ne bi bilo uredu da taj period traje "vječno". I ljudi iz Dite,nadam se shvataju da ovaj trenutni zanos koji vlada među kupcima nije trajna kategorija i da će, ako ne dođe do unapređenja, pad biti izražen i bolan ,nažalost.
Tako je.
kox

#384 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by kox »

StupskaBitanga wrote:Radnici Dite idu logikom da predstave da nisu mrtvi i da ne bude kao sa vecinom stečaja da se imovina proda mašine rasprodaju radnici na ulici a umjesto fabrike nikne tržni centar/vjerski objekat ili naselje
Dita ima perspektivu i sada samo treba čekati da se podvuce crta odredi početna cijena to proda i da budući novi vlasnik dite krene sa investicijama a tom cijenom radnicima makar namiri radni staž. Onih 40 plata koje nisu dobili mogu samo sanjati nažalost ali neka im makar uvežu PIO/MIO jer su pred penziju vecina a oni koji nisu treba im dati šansu u novoj firmi i plus da obucavaju nezaposlene
:thumbup:
sumirprimus

#385 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sumirprimus »

Država wrote:Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...

nazalost mislim da nisi u pravu, ponavljam nazalost.
iz zadnje klupe

#386 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by iz zadnje klupe »

Negdje sam pročitao da DITA nijednu poslijeratnu godinu nije zasvršila pozitivno, ako nije eliminisan razlog tome ( bio to višak radnika, zastarjela tehnologija, nečije ugrađivanje u cijenu sirovina ili sl.), džaba se kreči...
SSemir

#387 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by SSemir »

Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
pa sta bi??
http://www.klix.ba/biznis/dita-se-uzdiz ... /150623026

dje nadjose preko noci ljudske, tehnicko-tehnoloske resurse, bortni kapital, sirovine??
strong69

#388 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by strong69 »

iz zadnje klupe wrote:Negdje sam pročitao da DITA nijednu poslijeratnu godinu nije zasvršila pozitivno, ako nije eliminisan razlog tome ( bio to višak radnika, zastarjela tehnologija, nečije ugrađivanje u cijenu sirovina ili sl.), džaba se kreči...
Imali su problem sa viskom radnika. Sada radi onoliko radnika koliko je potrebno. Valjda su naucili lekciju.
sunceKOtepsija

#389 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sunceKOtepsija »

KatarinaKosaca wrote:

Utoliko ću Ditu kupovati makar prestala koristiti mašinu za suđe i sve prati na ruke ili ako izađe deteržent za veš, makar otkuhavala kao u ratu, samo da se tim ljudima pomogne uz inat politčkoj mafiji koja ih je dovela u tu situaciju i j oš nas ozbiljno ubjeđivala kako se ne može, kako se nema para.
odlucnost na ntu :thumbup:
marka po marka pogaca kuca po kuca palaca
sunceKOtepsija

#390 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sunceKOtepsija »

Država wrote:Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...

:thumbup: nece dita uvenut dok mi peremo ves
Drinski

#391 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

SSemir wrote:
Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
pa sta bi??

dje nadjose preko noci ljudske, tehnicko-tehnoloske resurse, bortni kapital, sirovine??
Ja ne znam sta ti nadje u ovom tekstu da podrzi tvoju tezu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#392 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Sve sto se tvrdi bez dokaza moze se i opovrgnuti bez dokaza.
SSemir

#393 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by SSemir »

Drinski wrote:
SSemir wrote:
pa sta bi??

a sta ima u ovom tekstu sto podrzava tvoju tezu koju sam gore citirao?
suspect_zero

#394 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by suspect_zero »

tintilinic wrote:Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.

kakvog su im kvaliteta proizvodi?....mislim, mogu par puta uzeti i potrošit ću ga taman avliju sapunjala sa njim :D ....al' dugoročno, ako nije dobar kvalitet opet ću fairy nastaviti.....npr., kupih Tisal za prozore, naša proizvodnja.....ne valja vala ništa, pojak miris koji štipa za oči, previše zasapunja kda naprskaš a onda ti otpadne ruka dok uglancaš....nikad više da mi ga babo proizvodi :evil:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#395 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

suspect_zero wrote:

kakvog su im kvaliteta proizvodi?....mislim, mogu par puta uzeti i potrošit ću ga taman avliju sapunjala sa njim :D ....al' dugoročno, ako nije dobar kvalitet opet ću fairy nastaviti.....npr., kupih Tisal za prozore, naša proizvodnja.....ne valja vala ništa, pojak miris koji štipa za oči, previše zasapunja kda naprskaš a onda ti otpadne ruka dok uglancaš....nikad više da mi ga babo proizvodi :evil:
Odvratan miris :run:
Drinski

#396 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Drinski »

SSemir wrote:
Drinski wrote:
SSemir wrote: pa sta bi??

a sta ima u ovom tekstu sto podrzava tvoju tezu koju sam gore citirao?
pa ti se pozva na ovaj tekst, haloooo
StupskaBitanga

#397 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Bingo Stup Sarajevo vec ljudi nose
Lijep prizor zaista
StupskaBitanga

#398 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Ne daju zađtitari bez službennog odobrenja iz direkcije
suspect_zero

#399 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by suspect_zero »

Niko još da kaže kakvog je kvaliteta :? ....prije sam par puta uzela onaj 3D ljubičasti, vala ga bila uzela samo radi boje :D ....i nije mi bio nešto :oops: brzo mi se trošio, nije stvarao puno pjene i slabo uklanjao masnoću :oops:
valjuga

#400 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by valjuga »

Ja ću kupovati pomalo a neovisno o kvaliteti proizvoda. :thumbup:
Locked