Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Moderator: anex
-
tintilinic
#376 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Treba probati.Kupiti prvu turu pa ako se posao pčne razvijati nastaviti s kupovinom. Pretpostavljam sta su sve radnici propatili i svaka im cast na borbi, bez borbe bi davno bili na ulici, ali nije Dita jedina domaća fabrika ovog tipa proizoda.
Postoji konkurencija i unutar BIH i ne bi bilo dobro da samo iz sažaljenja kupujemo Dita proizvode.
Postoji konkurencija i unutar BIH i ne bi bilo dobro da samo iz sažaljenja kupujemo Dita proizvode.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#377 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sjećam se negdje 2005 da je Milkos (opet ja o Milkosutintilinic wrote:Treba probati.Kupiti prvu turu pa ako se posao pčne razvijati nastaviti s kupovinom. Pretpostavljam sta su sve radnici propatili i svaka im cast na borbi, bez borbe bi davno bili na ulici, ali nije Dita jedina domaća fabrika ovog tipa proizoda.
Ipak, pomenuti su uspjeli ući u velike distributivne centre, sitni proizvođači ne mogu, ako imaju samo jedan ili dva proizvoda. A ne mogu širiti asortiman, ako nemaju para. A ne mogu zaraditi pare ako nisu na policama mjesta gdje je najveći obrt.
Utoliko ću Ditu kupovati makar prestala koristiti mašinu za suđe i sve prati na ruke ili ako izađe deteržent za veš, makar otkuhavala kao u ratu, samo da se tim ljudima pomogne uz inat politčkoj mafiji koja ih je dovela u tu situaciju i j oš nas ozbiljno ubjeđivala kako se ne može, kako se nema para.
-
StupskaBitanga
#378 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Nažalost sve je to vrzino kolo
Ali Teloptic je uložio u novu fabriku i u Spreču u Kalesiji i za to im treba odati priznanje i podržati ih u daljim planovima
Milkos je sve do dolaska Zott imao najsavremeniju mljekaru u BiH
Ali Teloptic je uložio u novu fabriku i u Spreču u Kalesiji i za to im treba odati priznanje i podržati ih u daljim planovima
Milkos je sve do dolaska Zott imao najsavremeniju mljekaru u BiH
-
tintilinic
#379 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.
Treba probati jedno vrijeme i dati im sansu da se razviju,unaprijede...ali fakta ne bi bilo uredu da taj period traje "vječno". I ljudi iz Dite,nadam se shvataju da ovaj trenutni zanos koji vlada među kupcima nije trajna kategorija i da će, ako ne dođe do unapređenja, pad biti izražen i bolan ,nažalost.
Treba probati jedno vrijeme i dati im sansu da se razviju,unaprijede...ali fakta ne bi bilo uredu da taj period traje "vječno". I ljudi iz Dite,nadam se shvataju da ovaj trenutni zanos koji vlada među kupcima nije trajna kategorija i da će, ako ne dođe do unapređenja, pad biti izražen i bolan ,nažalost.
- Država
#380 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...

-
tintilinic
#381 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
A Boga mi i od njih.
-
StupskaBitanga
#382 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Radnici Dite idu logikom da predstave da nisu mrtvi i da ne bude kao sa vecinom stečaja da se imovina proda mašine rasprodaju radnici na ulici a umjesto fabrike nikne tržni centar/vjerski objekat ili naselje
Dita ima perspektivu i sada samo treba čekati da se podvuce crta odredi početna cijena to proda i da budući novi vlasnik dite krene sa investicijama a tom cijenom radnicima makar namiri radni staž. Onih 40 plata koje nisu dobili mogu samo sanjati nažalost ali neka im makar uvežu PIO/MIO jer su pred penziju vecina a oni koji nisu treba im dati šansu u novoj firmi i plus da obucavaju nezaposlene
Dita ima perspektivu i sada samo treba čekati da se podvuce crta odredi početna cijena to proda i da budući novi vlasnik dite krene sa investicijama a tom cijenom radnicima makar namiri radni staž. Onih 40 plata koje nisu dobili mogu samo sanjati nažalost ali neka im makar uvežu PIO/MIO jer su pred penziju vecina a oni koji nisu treba im dati šansu u novoj firmi i plus da obucavaju nezaposlene
-
The BEN10
#383 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Tako je.tintilinic wrote:Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.
-
kox
#384 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
StupskaBitanga wrote:Radnici Dite idu logikom da predstave da nisu mrtvi i da ne bude kao sa vecinom stečaja da se imovina proda mašine rasprodaju radnici na ulici a umjesto fabrike nikne tržni centar/vjerski objekat ili naselje
-
sumirprimus
#385 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
nazalost mislim da nisi u pravu, ponavljam nazalost.Država wrote:Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...
-
iz zadnje klupe
#386 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Negdje sam pročitao da DITA nijednu poslijeratnu godinu nije zasvršila pozitivno, ako nije eliminisan razlog tome ( bio to višak radnika, zastarjela tehnologija, nečije ugrađivanje u cijenu sirovina ili sl.), džaba se kreči...
-
SSemir
#387 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
pa sta bi??Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
http://www.klix.ba/biznis/dita-se-uzdiz ... /150623026
dje nadjose preko noci ljudske, tehnicko-tehnoloske resurse, bortni kapital, sirovine??
- strong69
#388 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Imali su problem sa viskom radnika. Sada radi onoliko radnika koliko je potrebno. Valjda su naucili lekciju.iz zadnje klupe wrote:Negdje sam pročitao da DITA nijednu poslijeratnu godinu nije zasvršila pozitivno, ako nije eliminisan razlog tome ( bio to višak radnika, zastarjela tehnologija, nečije ugrađivanje u cijenu sirovina ili sl.), džaba se kreči...
- sunceKOtepsija
#389 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
odlucnost na ntuKatarinaKosaca wrote:
Utoliko ću Ditu kupovati makar prestala koristiti mašinu za suđe i sve prati na ruke ili ako izađe deteržent za veš, makar otkuhavala kao u ratu, samo da se tim ljudima pomogne uz inat politčkoj mafiji koja ih je dovela u tu situaciju i j oš nas ozbiljno ubjeđivala kako se ne može, kako se nema para.
marka po marka pogaca kuca po kuca palaca
- sunceKOtepsija
#390 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Država wrote:Od nas zavisi hoće li DITA procvjetati ili će opet grohnuti...
-
Drinski
#391 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ja ne znam sta ti nadje u ovom tekstu da podrzi tvoju tezu.SSemir wrote:pa sta bi??Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
dje nadjose preko noci ljudske, tehnicko-tehnoloske resurse, bortni kapital, sirovine??
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#392 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Sve sto se tvrdi bez dokaza moze se i opovrgnuti bez dokaza.
-
SSemir
#393 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
a sta ima u ovom tekstu sto podrzava tvoju tezu koju sam gore citirao?Drinski wrote:Ja ne znam sta ti nadje u ovom tekstu da podrzi tvoju tezu.SSemir wrote:pa sta bi??Drinski wrote:Znam da se nekima istina nece svidjeti, ali se ovdje prodaje zaliha, nista se ne proizvodi a osim toga oni i nemaju resurse (primarno ljudske, tehnicko-tehnoloske, a svakako nemaju niti obrtni kapital jer ce ove pare podijeliti radnici) za proizvodnju.
-
suspect_zero
#394 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
tintilinic wrote:Ne nisam mislio da je sve sažaljenje.
kakvog su im kvaliteta proizvodi?....mislim, mogu par puta uzeti i potrošit ću ga taman avliju sapunjala sa njim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#395 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Odvratan mirissuspect_zero wrote:
kakvog su im kvaliteta proizvodi?....mislim, mogu par puta uzeti i potrošit ću ga taman avliju sapunjala sa njim....al' dugoročno, ako nije dobar kvalitet opet ću fairy nastaviti.....npr., kupih Tisal za prozore, naša proizvodnja.....ne valja vala ništa, pojak miris koji štipa za oči, previše zasapunja kda naprskaš a onda ti otpadne ruka dok uglancaš....nikad više da mi ga babo proizvodi
-
Drinski
#396 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
pa ti se pozva na ovaj tekst, halooooSSemir wrote:a sta ima u ovom tekstu sto podrzava tvoju tezu koju sam gore citirao?Drinski wrote:Ja ne znam sta ti nadje u ovom tekstu da podrzi tvoju tezu.SSemir wrote: pa sta bi??
-
StupskaBitanga
#397 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Bingo Stup Sarajevo vec ljudi nose
Lijep prizor zaista
Lijep prizor zaista
-
StupskaBitanga
#398 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ne daju zađtitari bez službennog odobrenja iz direkcije
-
suspect_zero
#399 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Niko još da kaže kakvog je kvaliteta
....prije sam par puta uzela onaj 3D ljubičasti, vala ga bila uzela samo radi boje
....i nije mi bio nešto
brzo mi se trošio, nije stvarao puno pjene i slabo uklanjao masnoću 
- valjuga
#400 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata
Ja ću kupovati pomalo a neovisno o kvaliteti proizvoda.