SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hladan.preminger

#376 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by hladan.preminger »

Insomnia predvodi 5. kolonu ili njihov francuski ekvivalent Vichy-jevce. :D
Njanjavi

#377 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Njanjavi »

_BataZiv_0809 wrote:
Njanjavi wrote:
Pa zar nije malo naivno, smjesno, nerealno ocekivat da ta grupica i drustvo, koje btw ni ne znas, osjeca i djeli tvoj prozivljeni dan, misli, tvoj gorak okus u ustima zbog izmanipulisanog odlaska na masovnu grobnicu.
Kao prvo mnogo je debilno djecu i mladost na te stvari vodit.
Meni je mati se poklala sa pola skole kad je odbila brata malog pustit da ide na taj neki jednodnevni izlet u Srebrenicu.
Sve mi to tukne na neku indoktrinaciju, na zadojavanje mladosti i prznjenje po mladim psihama.
Ja u tvojoj toj situaciji vise krivim tu selmu bajrami sto je odrzavala koncert nego te klince sto zive svoj zivot i odlaze na koncert jbga.
Beže, išli smo kao studenti, punoljetni ljudi. To kao prvo.

Kao drugo znao sam ih sve lično, jer smo kolege sa godine i dobro se sjećam krokodilskih suza 3-4 sata prije minića, smijeha i Selme Bajrami :roll:
Kako god, opet mi je nekako neukusno studente vodit na te stvari, organizovano, tukne mi previse na neku indoktrinaciju.
A da ne pricam o organizovanom vodjenju djece iz osnovnjaka kao sto je slucaj bio sa mojim burazom.
Dr. Kuca

#378 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Naserem se usta svakome ko je sinoc slavio izmisljeni praznik. Da hoce umrjet komunisti! Bosnjo jebeni, ali tako ti je to kad si majoniziran 50 godina, ne znas sta je tvoj indentitet, koja si nacionalnost, koga predstavljas. Umjesto da je dan zalosti u BiH oni slave umrli praznik nekakav. Fuj!
int21

#379 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Jadno je u sta se tema pretvori. U pljuvanje. ... :sad: :sad: :sad:
sumirprimus

#380 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

int21 wrote:Jadno je u sta se tema pretvori. U pljuvanje. ... :sad: :sad: :sad:
pa tako se to radi,razjebes temu,i onda dodje spasitelj i zakljucaa...
kraj price...
radiša

#381 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by radiša »

Njanjavi wrote:
radiša wrote: Ne koljem se samo odgovaram na provokacije.Tako sam i na tvoju odgovorio jer nema potrebe da me prozivas ako ti nista ne radim.
Aj zdrao,smrade. :D
Rekoh ti decko i ranije, nisi ti savladao haman nacin ferceranja foruma.
Kao korisnik javnog message boarda, moras se privic jbga, znam da je tesko, ali moras razvit normalnu toleranciju prema dvosmjernoj komunikaciji bez uvreda ili pjenjenja kao nepelcovano pasche :roll:
Mislim da nema foruma na kojem komunikacija fercera na tvom principu, pitanje odgovor, i samim tim epitetima kojim me castis pokazujes koliko si nerazvijena mala labilna psiha :-D
Kraj diskusije :run:
Na svaku uvredu cu odgovorit a ako je ferceranje da te drugi kara a ti da mu se svaki put naguzis kad ga vidis onda si u pravu,takvu komunikaciju ne poznajem a ti ako poznajes slobodno se guzi do mile volje :wink:
Cao
supercali

#382 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Ja prosle godine posao na exit 11-og kad u milocima onaj drot me skrece prema srebrenici
I ja tamo polukruzno i pored njega za zvornik a on gleda

Raja ovdje voli uprabljati drugima cudo jedno

Boli nekoga briga jel ja idem na te spomenike i sl mozda ja drugacije odam pocast za poginule
int21

#383 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Dr. Kuca wrote:Naserem se usta svakome ko je sinoc slavio izmisljeni praznik. Da hoce umrjet komunisti! Bosnjo jebeni, ali tako ti je to kad si majoniziran 50 godina, ne znas sta je tvoj indentitet, koja si nacionalnost, koga predstavljas. Umjesto da je dan zalosti u BiH oni slave umrli praznik nekakav. Fuj!
Vidimo takodjer primjere gdje se gospoda danasnja razlikuje od komunistickog mrskog druga, po ponasanju, rijecniku, kulturi i svemu ostalom. Smrt komunizmu. Hocemo svi da budemo gospoda i da se fino izrazavamo.
supercali

#384 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Dr. Kuca wrote:Naserem se usta svakome ko je sinoc slavio izmisljeni praznik. Da hoce umrjet komunisti! Bosnjo jebeni, ali tako ti je to kad si majoniziran 50 godina, ne znas sta je tvoj indentitet, koja si nacionalnost, koga predstavljas. Umjesto da je dan zalosti u BiH oni slave umrli praznik nekakav. Fuj!
Nista se ne razlikujes od cetnika koji isto tako nisu prihvatali drugacije od sebe
Troll_Happens

#385 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

insomnia78 wrote:
Troll_Happens wrote:
plain vanilla wrote:Ne znam šta je ovdje problem? Ovo je tema otvorena od strane turbo bošnjaka '92. Nije vatromet bio zbog masakra na kapiji i ovo nema nikakve veze s Kapijom u Tuzli. KOliko se tragedija desilo svaki dan bi trebao biti dan žalosti u ovoj napaćenoj državi. ovakvim primitivnim razmišljanjem samo nastavljate tamo gdje su četnici i ustaše stali, ubijate narod i ne date da se živi normalno ni dana. Ovdje serete o vatrometu i poštovanju mladosti ubijene na kapiji a niko se nije sjetio da organizuje autobus iz Sarajeva pa da se ode na obilježavanje u Tuzlu!? Licemjerno i jadno od strane pokretača teme.
Svo poštovanje prema žrtvama masakra na Kapiji i prema svim drugim žrtvama.
a kao ja sam taj turbo bosnjak 92?
da nije tuzno bilo bi smijesno

ma jok, ne treba se sjecati nijednog zlocina, treba sve zaboraviti, proslo je vec 20 godina...

pa ce nam se sve opet ponoviti za 50 godina
nek se sjeca ko hoce... jel gdje stoji da je zabranjeno sjecanje????
nijee

sta sad treba da zivot stane svaki dan u drugim djelovima drzave zbog toga..
i berlin je bio sravljen sa zemljom i toliki stradali i nesto nevidim da je u zalosti svaki dan nego rade i zabavili se oko sebe i opstanka.

Da se kod nas ljudi manje bave ko je sta rekao uradio a vise okrenu poslu ne bi bili gdje smo trenutno u kur... Ali znam ja nas jebo ti nas... danas ce glavna vijest biti hoce li bake biti novi stari predsjednik..
i ti nasla otvarat glupu temu kisa pada pa se nema sta raditi pazi molim te.. idi ljusti jabuke.... :skoljka:
'ajde?
I Berlin bio sravnjen sa zemljom, zbog cega ono podsjeti me?[/quote]

zbog fasisticke ideologije naravno.. ali nisu svi ljudi koji su zivjeli i bili u gradu krivi pa su stradali kako su stradali nevini.. ja o tome pricam.. i porodice istih imaju sjecanja i obiljezavaju godisnjice.. Ali poenta je u tome da zivot ide dalje ljudi rade a nismo ko mi go`na...
Bodkin

#386 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Bodkin »

Dakle sad da pogledamo garantujem da 100 dana od 300 imamo rqzloga za tugu i gasenje muzike u drzavi. I to samo za 92-95. Ako uzmemo 70 godina, dva puta dnegno bi nam trebao dan zalosti. Dakle sat zalosti bi nam trebao. I sad problem sto je omladina nastavila sa zivotim..
Thorgerson

#387 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Thorgerson »

supercali wrote: Da je na godisnjicu markala neki praznik iz ranijeg perioda zasto bi im ikad iko trebao reci nesto?
Evo zamisli da su se markale desile na djurdjevdan recimo
Sta bi sad cigani sa gorice iz buca potoka trebali se poklopiti jer to pada na njihov najveci praznik?
Mozda bi bilo zgodno sinoc odati minutu cutnje za kapiju i to je to al ne sada ukidati slavlje posebno jer nije organizovao ni kanton ni grad niti bilo koja institucija u drzavi
A sta se konkretno slavi ondje? Tito i dan mladosti...lafo jugonostalgicari 50% ih rodjeno kad se juga vec bila raspala. :-) I kao oni se sjecaju kako je prije bilo dobro...

Naculi negdje...pa kako onda sve razjebasmo, kad je bilo tako dobro. Nije bilo dobro. To je bio balon, koji se samo cekao da pukne. I tada je nekolicina ljudi zivjela kao begovi, ostali su istina manje rintali, ono davalo im se taman da se ne bune. Ali kazem, bilo je pitanje kad ce to puknuti i bogami je puknulo.

Zasto nije izvrsena tranzicija u kapitalizam? Dok je tito hladio jaja po brijunima i pravio bunkere pod brdima, bolje mu je da se bacio na to i uveo nas u ostatak evrope. Pa se mozda i ne bi makljali 90-ih. A rat nije dosao samo zbog nacionalizma, nego i zbog ekonomske krize. To ti je ono, bilo svima dobro, love do krova i odjednom capcarap, nestade love, i ajmo sad razjebat sve...

Da je jugoslavija na vrijeme izvrsila tranziciju, danas bi bili jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta i evrope. Tito je bio ogranicen covjek. I slaviti covjeka koji se protivio zapadu, a danas smo orijentisani ka tom istom zapadu...ne znam, to je za mene bas sizofrenija. :run:
int21

#388 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Bodkin wrote:Dakle sad da pogledamo garantujem da 100 dana od 300 imamo rqzloga za tugu i gasenje muzike u drzavi. I to samo za 92-95. Ako uzmemo 70 godina, dva puta dnegno bi nam trebao dan zalosti. Dakle sat zalosti bi nam trebao. I sad problem sto je omladina nastavila sa zivotim..
Odredjenoj skupini ljudi u nasem drustvu je problem sve vezano za onu drzavu. Bio to dan mladosti, bila nova godina, bio djeda mraz, sve......
Troll_Happens

#389 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

Bodkin wrote:Dakle sad da pogledamo garantujem da 100 dana od 300 imamo rqzloga za tugu i gasenje muzike u drzavi. I to samo za 92-95. Ako uzmemo 70 godina, dva puta dnegno bi nam trebao dan zalosti. Dakle sat zalosti bi nam trebao. I sad problem sto je omladina nastavila sa zivotim..
nas glavni problem je sto smo navikli da nas stalno neko uzima u usta i zali i da neku sadaku djeli.. a jebe se i europe i amerike za bosnom.. projekat zavrsen hajmo dalje.. okrecemo se aziji i africi.. bosnu vise ne ferma niko.. ali eto mi opet nesto u zalosti ovo ono.. bjez.. :oops:
ciza_bliza

#390 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by ciza_bliza »

Ustati pa izgovoriti to ime.
sumirprimus

#391 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

pa dobro majka mu stara jel se vi zajebavate il ste ozibljni?ko kaze da je problem sa nastavkom zivota?
samo se kaze da se pretjeralo taj dan sa vatrometom.
i da za sve te datume treba naci neki zajednicki nacin obiljezavanja sirena par minuta nije los prijedlog...
obliljezis,svi stanu,nastaivs sa zivotom.. i iz stranice u stranicu ista prica,nevjerovatno.
int21

#392 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by int21 »

Thorgerson wrote:
supercali wrote: Da je na godisnjicu markala neki praznik iz ranijeg perioda zasto bi im ikad iko trebao reci nesto?
Sta bi sad cigani sa gorice iz buca potoka trebali se poklopiti jer to pada na njihov najveci praznik?
Mozda bi bilo zgodno sinoc odati minutu cutnje za kapiju i to je to al ne sada ukidati slavlje posebno jer nije organizovao ni kanton ni grad niti bilo koja institucija u drzavi
A sta se konkretno slavi ondje? Tito i dan mladosti...lafo jugonostalgicari 50% ih rodjeno kad se juga vec bila raspala. :-) I kao oni se sjecaju kako je prije bilo dobro...

Naculi negdje...pa kako onda sve razjebasmo, kad je bilo tako dobro. Nije bilo dobro. To je bio balon, koji se samo cekao da pukne. I tada je nekolicina ljudi zivjela kao begovi, ostali su istina manje rintali, ono davalo im se taman da se ne bune. Ali kazem, bilo je pitanje kad ce to puknuti i bogami je puknulo.

Zasto nije izvrsena tranzicija u kapitalizam? Dok je tito hladio jaja po brijunima i pravio bunkere pod brdima, bolje mu je da se bacio na to i uveo nas u ostatak evrope. Pa se mozda i ne bi makljali 90-ih. A rat nije dosao samo zbog nacionalizma, nego i zbog ekonomske krize. To ti je ono, bilo svima dobro, love do krova i odjednom capcarap, nestade love, i ajmo sad razjebat sve...

Da je jugoslavija na vrijeme izvrsila tranziciju, danas bi bili jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta i evrope. Tito je bio ogranicen covjek. I slaviti covjeka koji se protivio zapadu, a danas smo orijentisani ka tom istom zapadu...ne znam, to je za mene bas sizofrenija. :run:
Pogledaj gdje je ta sizofrenija drzala kriminalce. Pogledaj sta je dobilo 20 miliona golorukih seljobera koji su sa poda jeli. Pogledaj ko je hapsio cetnike i streljao ih. Pogledaj ko je imao trecu armiju u evropi. Ili cetvrtu. Ne sjecam se.

Nije Tito kriv sto se stoka gladna najela, popela iz opanaka u nebodere, dobila zdravstveno, pa pocela urlati kako im nista ne valja.

Mozda ta polupijana djeca razumiju sta je taj covjek uradio, pa im se to svidja. Jer ocito je da vecina ne razumije.
and

#393 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by and »

ja al u berlinu je zlo poraženo i izbrisane su ideologije zla koje su dovele do svih tih nevolja.
kod nas imaš situaciju da ti institucija koja je učestvovala u činjenju genocida obezbjeđuje komemoraciju na istom mjestu :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#394 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Thorgerson wrote:

Krhko je znanje kolega, vrlo krhko. Trebaš pod hitno ponoviti elementarne stvari. :oops:
sumirprimus

#395 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by sumirprimus »

bla bla bla
samo iz supljeg u prazno.
Bodkin

#396 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Bodkin »

sumirprimus wrote:
pa dobro majka mu stara jel se vi zajebavate il ste ozibljni?ko kaze da je problem sa nastavkom zivota?
samo se kaze da se pretjeralo taj dan sa vatrometom.
i da za sve te datume treba naci neki zajednicki nacin obiljezavanja sirena par minuta nije los prijedlog...
obliljezis,svi stanu,nastaivs sa zivotom.. i iz stranice u stranicu ista prica,nevjerovatno.

To je ok. Svaki dan po jedna sirena. Jer jebiga, ima historije i ima zlocina pofino
supercali

#397 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by supercali »

Thorgerson wrote:

A boli tebe briga ako on slavi dan mladosti hare krisnu dan republike ako ne slavis posveti se sebi i gotovo
Sve dok nikog ne vrijedja taj dan mladosti nek se slavi ako hoce svaki dan
Al kao sto rekose izgleda veci je problem dan mladoati nego na ravnoj gori cetovanje u hercegovini vjerovatno nesto slicno ili sta ja znam na bosnjackoj strani cevljanovici kojekakve koride ili slicno
Ja ako me ne zanima nesto okrenem glavu i dovidjenja
Dr Kova

#398 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Dr Kova »

Ja doš'o da čitam komentare
and

#399 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by and »

nikakav problem.nek slavi ko šta hoće.
odrastao sam uz taj 25 maj,štafete,sletove....i bila su lijepa vremena.nažalost,prekinuta su brutalno i za mene je 25.maj do kraja života asocijacija na kapiju i zvjersko ubistvo tuzlanske mladosti i taj dan ništa ne slavim.
Hajvan

#400 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Hajvan »

Buckethead wrote:Ja doš'o da čitam komentare
Slash je bolji!
Locked