Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
daors

#376 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

turbofolk wrote:Hvala puno obojici. Skino, ubacio, fercera. :thumbup:
Inače sam u međuvremenu (do vaših savjeta) skino titlove, al nikako da provalim na koji način da uradim browse na njih.

Hvala još jednom
Podesi System/Settings/Video/Subtitles/Custom subtitle folder i tu spusti titlove

http://kodi.wiki/view/Subtitles#Manuall ... itle_files
daors

#377 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

Upravo skontah da ne koristim "oficijelnu" verziju Genesisa :roll: . Verzija koja mi je instalirana je 5.1.4 dok je verzija na tvaddons.ag 3.2.1

http://addons.tvaddons.ag/show/plugin.video.genesis/

Nekad ranije sam instalirao superrepo na kojem izgleda postoji nekakav fork genesisa

http://www.koditips.com/superrepo-forci ... g-removed/

Kakva je kod vas situacija? :D
irac300

#378 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

daors wrote:Upravo skontah da ne koristim "oficijelnu" verziju Genesisa :roll: . Verzija koja mi je instalirana je 5.1.4 dok je verzija na tvaddons.ag 3.2.1

http://addons.tvaddons.ag/show/plugin.video.genesis/

Nekad ranije sam instalirao superrepo na kojem izgleda postoji nekakav fork genesisa

http://www.koditips.com/superrepo-forci ... g-removed/

Kakva je kod vas situacija? :D
Okani se superrepoa, svakakvog ces smeca dobiti. Evo ti link kako da instaliras zadnju verziju Genesisa:
https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... -for-xbmc/

Inace u ovom Fusion izvoru imas jos dosta dobrih addona. Moja preporuka ti je da instaliras i Salts addon, daje mnogo vise HD izvora za filmove i serije od Genesisa, koji vise nije kao sto je bio. Evo ti link i za salts ako budes htio.
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... xbmc-kodi/
daors

#379 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

Dobar Salts :thumbup: . Hvala za info

Inace addonse instaliram preko Addon installera. Dodam Fusion repo

http://www.tvaddons.ag/fusion-installer-kodi/

i instaliram Installera. Pomocu njega instaliram sve sto mi treba.

http://www.tvaddons.ag/addon-installer-kodi/

Superrepo mi je nekad nesto trebao pa ga zaboravio ukinuti
jasko__

#380 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Ljudi sta koristite kao zamjenu Genesisu (ne mogu ga prezaliti)???

SALTS me nikako ne slusa, Istream isto tako..u SALTS-a mi nije jasno ovo sortiranje linkova nikako

Imal jos koji dobar addon??
irac300

#381 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:Ljudi sta koristite kao zamjenu Genesisu (ne mogu ga prezaliti)???

SALTS me nikako ne slusa, Istream isto tako..u SALTS-a mi nije jasno ovo sortiranje linkova nikako

Ne kontam sta te ima posebno salts slusat, meni radi bez greske, nisam nikakva podesavanja radio. Alternativa ti je Icefilms, Royal We, 123Movies, Phoenix...
jasko__

#382 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
jasko__ wrote:Ljudi sta koristite kao zamjenu Genesisu (ne mogu ga prezaliti)???

Ne kontam sta te ima posebno salts slusat, meni radi bez greske, nisam nikakva podesavanja radio. Alternativa ti je Icefilms, Royal We, 123Movies, Phoenix...
Ma SALTS mi izbaci brdo nekih linkova...u vrhu su gore oni koji mi i ne rade baš najbolje...recimo 720p šteka do bola (kod Genesisa je išao glat)...a kad scrollam na SALTSU niže pojave se neki linkovi sa brojevima u produžetku...nešto tipa
High 7526 views (80/100)
Medium 115 views (100/100)

Neki imaju veće neki manje iznose...šta znači sve ovo, koje izabrati da ne lutam uvijek po sata dok ne nabasam da valja????
irac300

#383 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:
irac300 wrote:

Ma SALTS mi izbaci brdo nekih linkova...u vrhu su gore oni koji mi i ne rade baš najbolje...recimo 720p šteka do bola (kod Genesisa je išao glat)...a kad scrollam na SALTSU niže pojave se neki linkovi sa brojevima u produžetku...nešto tipa
High 7526 views (80/100)
Medium 115 views (100/100)

Neki imaju veće neki manje iznose...šta znači sve ovo, koje izabrati da ne lutam uvijek po sata dok ne nabasam da valja????
Otiđi u salts settings i odaberi Auto-Configure SALTS. U vrhu ti uvijek moraju biti HD linkovi, a ovi ispod gdje pise High i Medium su SD linkovi sa slabijom kvalitetom. Ako ti jedan HD link šteka, probaj drugi, treći... jedan mora proraditi. Ako i tada šteka, onda skrolaj prema ovim High, ako nisi fanatik za rezolucijom, neće ti smetati ni SD kvalitet. Uglavnom, mora raditi, jedino ne znam kakav ti je internet.
walk_M-A-N

#384 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

daors wrote:Superrepo mi je nekad nesto trebao pa ga zaboravio ukinuti
Kako se ukida repozitori?
daors

#385 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by daors »

walk_M-A-N wrote: Kako se ukida repozitori?
System/File manager

U lijevom prozoru desni klik na repozitorij (context menu) i Remove source

Ukoliko koristis yatse, desni klik je duze drzanje one srednje tipke
irac300

#386 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Evo još dva zanimljiva filmska addona, Xmovies8 i 9movies. Danas sam ih malo testirao, nisu loši, otvorio sam nekoliko filmova i svi su bili u HD-u.

Pošto su oba u MetalKettle repositoryu, dovoljno je ovu radnju sa ovog linka odraditi jednom, i uključiti oba addona u video addonsu.
weltschmertz

#387 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by weltschmertz »

Eh ljudi. Koristio sam Beast na KODI-u i zadnji update sam uradio fresh, međutim ne funkcioniše nešto. Ne znam jesam li negdje usput pogriješio, ali mi je trenutno pravo mrsko sve iz početka. Hajde reko da probam Husham wizard i sve ok, instaliram, ima more addona, međutim Genesis mi ne pokazuje HD linkove uopšte, ne radi mi SALTS uopšte i ne rade mi titlovi sa titlovi.com
Je li im'o neko sličnih belaja i šta mi je najbolje odraditi? Možda da se sve izbriše, pa samo par addona da se instalira :?
jasko__

#388 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:Evo još dva zanimljiva filmska addona, Xmovies8 i 9movies. Danas sam ih malo testirao, nisu loši, otvorio sam nekoliko filmova i svi su bili u HD-u.

Pošto su oba u MetalKettle repositoryu, dovoljno je ovu radnju sa ovog linka odraditi jednom, i uključiti oba addona u video addonsu.
Zahvaljujem druže na pomoći za SALTS, ono sam odradio i sada fercera extra...u vrhu su najjači linkovi

Inače, od početka koristim Beast...ima li još neki dobar "skin" ili kako se to već na Kodiju zove...da malo promijenim...
irac300

#389 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

weltschmertz wrote:Eh ljudi. Koristio sam Beast na KODI-u i zadnji update sam uradio fresh, međutim ne funkcioniše nešto. Ne znam jesam li negdje usput pogriješio, ali mi je trenutno pravo mrsko sve iz početka. Hajde reko da probam Husham wizard i sve ok, instaliram, ima more addona, međutim Genesis mi ne pokazuje HD linkove uopšte, ne radi mi SALTS uopšte i ne rade mi titlovi sa titlovi.com
Je li im'o neko sličnih belaja i šta mi je najbolje odraditi? Možda da se sve izbriše, pa samo par addona da se instalira :?
To je problem sa build verzijama, kada se jednom poremete, jako teško je naći uzrok problema. Moja ti je preporuka da deinstaliraš, a onda instaliraš čistu verziju Kodija, i dodaš izvore i repository-je ručno. Jest da je malo više posla, ali Kodi mnogo bolje i fluidnije radi. Ako nisi tome vičan, onda ponovo instaliraj build verziju, i nemoj barkat ništa. :D Što se tiče Genesisa, pr'no je u šišu, svakim danom sve slabije i slabije izvore izbacuje, tako da te to ne zbunjuje, nije do tebe.

@jasko__
Ništa nećeš posebno dobiti sa drugim build verzijama, osim vizuelnog dojma. Od popularnijih build verzija tu su Spinztv i Black Box. Pa ako ti vrag neda mira i želiš da ih testiraš, otiđi na youtube i ukucaj ove pojmove, ima more tutorijala kako se instaliraju.
weltschmertz

#390 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by weltschmertz »

@irac300
Primi moju zahvaljotinju :D
jasko__

#391 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
weltschmertz wrote:Eh ljudi. Koristio sam Beast na KODI-u i zadnji update sam uradio fresh, međutim ne funkcioniše nešto. Ne znam jesam li negdje usput pogriješio, ali mi je trenutno pravo mrsko sve iz početka. Hajde reko da probam Husham wizard i sve ok, instaliram, ima more addona, međutim Genesis mi ne pokazuje HD linkove uopšte, ne radi mi SALTS uopšte i ne rade mi titlovi sa titlovi.com
To je problem sa build verzijama, kada se jednom poremete, jako teško je naći uzrok problema. Moja ti je preporuka da deinstaliraš, a onda instaliraš čistu verziju Kodija, i dodaš izvore i repository-je ručno. Jest da je malo više posla, ali Kodi mnogo bolje i fluidnije radi. Ako nisi tome vičan, onda ponovo instaliraj build verziju, i nemoj barkat ništa. :D Što se tiče Genesisa, pr'no je u šišu, svakim danom sve slabije i slabije izvore izbacuje, tako da te to ne zbunjuje, nije do tebe.

@jasko__
Ništa nećeš posebno dobiti sa drugim build verzijama, osim vizuelnog dojma. Od popularnijih build verzija tu su Spinztv i Black Box. Pa ako ti vrag neda mira i želiš da ih testiraš, otiđi na youtube i ukucaj ove pojmove, ima more tutorijala kako se instaliraju.
Aha OK..a ako se kojim slučajem budem htio vratiti na Beast, dal se mora ponovo install ili se nekako može promijeniti nazad???
irac300

#392 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Evo tutorijal kako da odradiš buckup i restore za Kodi.
walk_M-A-N

#393 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by walk_M-A-N »

daors wrote:
walk_M-A-N wrote: Kako se ukida repozitori?
System/File manager
U lijevom prozoru desni klik na repozitorij (context menu) i Remove source
Ukoliko koristis yatse, desni klik je duze drzanje one srednje tipke
Koristim Convergence pa izgleda da tu nema File manager? Vratio sam zato privremeno na Confluence i pobrisao. Ali opet je ostao, i dalje u System-Addons ima Install from SuperRepo.
jasko__ wrote: Inače, od početka koristim Beast...ima li još neki dobar "skin" ili kako se to već na Kodiju zove...da malo promijenim...
Ja koristim ovaj gore jer je vertikalan.

A ako će kome koristiti, da ne bih na drugom uređaju ponovo podešavao, ovako izvezem profil:
"C:\Program Files\7-Zip\7z.exe" a PUT-DO_FOLDERA\kodi-profile.zip %appdata%\Kodi\* -r -xr!userdata\Thumbnails\* -xr!addons\packages
nixon69

#394 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by nixon69 »

Sta bi sa Macedonia on demand add-onom?
Kod mene ne radi vise. :?
Da li ima neka alternativa za njega,ili nesto kod mene ne stima?
Pitarrr82

#395 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pitarrr82 »

timpra

Nisam do sada koristio pa cu veceras probati, vidim ima tutora dosta valjda nece biti problema...

Kako gledati sportske tipa Sky, Fox i slicno?
jasko__

#396 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Kad sam instalirao Beast odmah mi se instaliralo brdo add-ona..koristim mozda 10% od njih
Sad me interesuje da li bih nesto poboljsao performanse ovih add-ona koje koristim ako deinstaliram ove koji mi ne trebaju...ako ih ne koristim, uzimaju li mi RAM ili dio brzine konekcije...ili samo onako "miruju" :-)
dječak sa šibicama

#397 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Phoenix odlican, SALTS takodje ali mene u SALTS-u nervira sto je puno izvora nedostupno, u Phoenixu samo kliknes i film fura bez problema, cak je jednostavnije od Genesisa.
mayab

#398 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mayab »

.
karanana

#399 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

koji je trenutno najbolji sportski addon? (jel se tako kaze?) konkretnije, gdje imaju sportklubovi?

iskljucise nam ih majku im majcinu mtelogosoftovskotelemashku
irac300

#400 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

karanana wrote:koji je trenutno najbolji sportski addon? (jel se tako kaze?) konkretnije, gdje imaju sportklubovi?

iskljucise nam ih majku im majcinu mtelogosoftovskotelemashku
SportsDevil definitivno, tu možeš naći linkove sa utakmicama koje vrši SportKlub.
https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... l-on-xbmc/
Post Reply