Makedonija

Post Reply
stafi

#376 Re: Makedonija

Post by stafi »

zambaklija wrote:a viju sranja sader,šipci biže u Serbiju :D
da li bježe ili "bježe'. :D
dudlov

#377 Re: Makedonija

Post by dudlov »

Bježe kod rodbine, a kasnije, ako sranje potraje, dalje na zapad. jebi ga, svakog gosta, tri dana dosta. :D
zrakomlat

#378 Re: Makedonija

Post by zrakomlat »

megaman4 wrote:
155_mm wrote:
area51 wrote:mi najebemo sa ili bez toka,tokova...
da ce bosna ponovo doci na red ne treba ni sumnjati. ali ocigledno trenutno ima drugi sa vecim prioritetom.
e ovoga se i ja bojim, što ne znamo šta nam se sprema u budućnosti. :-)
A što vas dvojicu crnjaci pucaju neki...
Duka Dizel

#379 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

Jbo mater, imaju dve države...a oni beže u onu koja ih vekovima genocidiše.
stafi

#380 Re: Makedonija

Post by stafi »

stafi wrote:fakat nekako jadno zvuči kad se srbi pozivaju na međunarodno pravo. Napali tri države, genocid, zločini ravni njemačkim, a sad bi nekakvu "pravdu" i pravo. Pa da je te pravde gdje bi srbija sada bila?
martinez, ovo se i na tebe odnosi.
Duka Dizel

#381 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

stafi wrote:
stafi wrote:fakat nekako jadno zvuči kad se srbi pozivaju na međunarodno pravo. Napali tri države, genocid, zločini ravni njemačkim, a sad bi nekakvu "pravdu" i pravo. Pa da je te pravde gdje bi srbija sada bila?
I Srbi su bili napadani i bili su žrtve genocida, tako da i oni imaju istančan osećaj za pravdu.
stafi

#382 Re: Makedonija

Post by stafi »

Duka Dizel wrote:
stafi wrote:
I Srbi su bili napadani i bili su žrtve genocida, tako da i oni imaju istančan osećaj za pravdu.
napali ih turci?

E pa un su osnovane poslije drugog ww, tako i ovaj, nazovimo ga, međunarodni pravni poredak.
Danguba

#383 Re: Makedonija

Post by Danguba »

Duka Dizel wrote:
ali prevencija im ide najbolje od ruke.
Duka Dizel

#384 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

stafi wrote:
napali ih turci?

E pa un su osnovane poslije drugog ww, tako i ovaj, nazovimo ga, međunarodni pravni poredak.
Šta s tim?
Napali ih Turci, Austrijanci,Bugari,Madjari, Nemci, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...
stafi

#385 Re: Makedonija

Post by stafi »

Duka Dizel wrote:
stafi wrote:
napali ih turci?

Šta s tim?
Napali ih Turci, Austrijanci,Bugari,Madjari, Nemci, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...
velim pravni poredak je uspostavljen, nažalost, dosta poslije turaka.

I da, dodaj i japanci.
Duka Dizel

#386 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

stafi wrote:
Duka Dizel wrote:
stafi wrote:
napali ih turci?

Šta s tim?

I da, dodaj i japanci.
Neću ništa dodati, ni oduzeti...Upravo je onako kako sam napisao.
Jel ti sporiš da su Srbi bili žrtve genocida?
stafi

#387 Re: Makedonija

Post by stafi »

Duka Dizel wrote:
stafi wrote:
Duka Dizel wrote:
Šta s tim?

I da, dodaj i japanci.
haj da ti probam još jednom objasniti.
Međunarodni pravni poredak je uspostavljen poslije wwII. Konvencija o genocidu isto tako. Dakle, pravila igre od tada važe. Srbi su od tada zaradili, po tom pravu, da budu podijeljeni na okupacione zone. Kak sad imate obraza uopće se pozivati na pravo i poredak?
Duka Dizel

#388 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

sherbett wrote:
Duka Dizel wrote:
Jbo mater, imaju dve države...a oni beže u onu koja ih vekovima genocidiše.
Neinformirani.
Na granici u Srbiji su albanske, recimo, enklave.
Ovo je bezveze komentar.
Druga stvar, nisu isto Albanci iz Makedonije i Kosovari
Jok...ti ćeš me učiti. Tamo dole sam 5-6 puta godišnje.
Isti su Albanci i sa Kosova, i iz Makedonije, i iz Preševske doline...
Duka Dizel

#389 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

[quote="stafi"

Međunarodni pravni poredak je uspostavljen poslije wwII. Konvencija o genocidu isto tako. Dakle, pravila igre od tada važe. Srbi su od tada zaradili, po tom pravu, da budu podijeljeni na okupacione zone. Kak sad imate obraza uopće se pozivati na pravo i poredak?[/quote]

Znači, pre konvencije o genocidu nije bilo genocida?
Znači, trebalo bi resetovati sećanja pre uspostave medjunarodnog pravnog poretka.
To je puj pike ne važi...
Duka Dizel

#390 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

sherbett wrote:
Duka Dizel wrote:
Jok...ti ćeš me učiti. Tamo dole sam 5-6 puta godišnje.
Isti su Albanci i sa Kosova, i iz Makedonije, i iz Preševske doline...
Jok, ...ti mene ce me ucis. De begaju u Srbiju a imaju dvije drzave? Sto ne idu u te dvije ako je isto?
Zato što sa Kosova beže i oni koji žive tamo.
Martinez_

#391 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

stafi wrote: haj da ti probam još jednom objasniti.
Međunarodni pravni poredak je uspostavljen poslije wwII. Konvencija o genocidu isto tako. Dakle, pravila igre od tada važe. Srbi su od tada zaradili, po tom pravu, da budu podijeljeni na okupacione zone. Kak sad imate obraza uopće se pozivati na pravo i poredak?
Ko je branio međunarodnoj zajednici da podele Srbiju, nateraju je na kapitulaciju i prisile na potpis tog rasparčavanja?

Ali ne, to nije urađeno, već su se potpisivali sporazumi sa Miloševićem, kao npr Dejton, Kumanovski sporazum a rezolucijom 1244 u UN potvrđeno da je Kosovo u sastavu Srbije.

Što će reći, 2008. dolazi do kršenja međunarodnog prava, prvog nakon WW2, lavina je pokrenuta i kraj se ne nazire.
stafi

#392 Re: Makedonija

Post by stafi »

ne, nego još davne 92 kad je počinjen genocid, napravljen je presedan koji je srbima tada pasao. A sad kad je zaigrala mečka i pred srpskim vratima, poziva se na to isto međ. Pravo.

Edit. Da ne spominjem da se i danas ponosno kitite rezultatima genocida,
It_is_a_Leclerc

#393 Re: Makedonija

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako je divno vidjeti da Srbima modalitet - čija religija njegova zemlja - selektivno odgovara... Sad je, naprimjer, Preševska dolina albanska zemlja u Srbiji, a do jučer je to još jedna neotuđena pokrajina u Srbiji i nikakav pridjev poput albanski ne dolazi u obzir... :D No, navikli smo mi na te dvostruke aršine kada su naši sagovornici sa istoka u pitanju ;)

Albanci ne treba da idu u Srbiju (a Preševska Dolina je, po mojim kartama, još uvijek dio Srbije). Srbija nije prijateljska zemlja albanskom narodu. A vi, drugari, pjevajte borbene pesme minimalno do podneva :) I zbijajte šale i pošalice :)
Klavikula

#394 Re: Makedonija

Post by Klavikula »

steta policajaca. takodjer, steta sto sve i jedan terorista nije osto kraci za glavu. jebo sudjenje i te kerafeke.
karanana

#395 Re: Makedonija

Post by karanana »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako je divno vidjeti da Srbima modalitet - čija religija njegova zemlja - selektivno odgovara... Sad je, naprimjer, Preševska dolina albanska zemlja u Srbiji, a do jučer je to još jedna neotuđena pokrajina u Srbiji i nikakav pridjev poput albanski ne dolazi u obzir... :D No, navikli smo mi na te dvostruke aršine kada su naši sagovornici sa istoka u pitanju ;)

Albanci ne treba da idu u Srbiju (a Preševska Dolina je, po mojim kartama, još uvijek dio Srbije). Srbija nije prijateljska zemlja albanskom narodu. A vi, drugari, pjevajte borbene pesme minimalno do podneva :) I zbijajte šale i pošalice :)
pa ti si reko da albanci iz presevske doline bjeze u srbiju.
Bodkin

#396 Re: Makedonija

Post by Bodkin »

stafi wrote:
Duka Dizel wrote:
stafi wrote: velim pravni poredak je uspostavljen, nažalost, dosta poslije turaka.

I da, dodaj i japanci.
E cuj uspostavljen iza ww2 :lol: :lol: ono prije se nista ne pika jelde. Kao da nije ni bilo :lol:
Duka Dizel

#397 Re: Makedonija

Post by Duka Dizel »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako je divno vidjeti da Srbima modalitet - čija religija njegova zemlja - selektivno odgovara... Sad je, naprimjer, Preševska dolina albanska zemlja u Srbiji, a do jučer je to još jedna neotuđena pokrajina u Srbiji i nikakav pridjev poput albanski ne dolazi u obzir... :D No, navikli smo mi na te dvostruke aršine kada su naši sagovornici sa istoka u pitanju ;)

Ja mislim da ni ti sam ne znaš šta pokušavaš reći.
cyprus

#398 Re: Makedonija

Post by cyprus »

@Lekler, ti jasno napisa ovo :mrgreen: :
It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Ako nije riječ o lapsus calamiju, onda si momački ovdje ofulio :-) Prvo zato što stanovništvo Preševske doline ne bježi nigdje, a drugo zato što je Preševska dolina dio Srbije... Ne znam šta sad izvrdavaš :-D

Treće, valjda tamošnje stanovništvo zna bolje od tebe šta mu je pametnije :-)

I četvrto, koji vam je qrac sad pa se opet dominantno drobi o Srbiji :-)
Martinez_

#399 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

O, kako te samo boli činjenica da srpska policija odlično sarađuje sa makedonskom a da to istovremeno ne ometa Albance da beže u, zamisli, Srbiju. O brukanju sa geografijom da ne pričamo. Ajde, ostala je bar uteha u preganjanju sa srpskom internet populacijom.
Martinez_

#400 Re: Makedonija

Post by Martinez_ »

cyprus wrote:@Lekler, ti jasno napisa ovo :mrgreen: :
It_is_a_Leclerc wrote:Srbija je zatvorila svoje granice za građane Makedonije. Ja zaista ne znam koji debil, blago rečeno, moraš biti da bježiš iz Preševske doline u kojoj su Albanci većina u Srbiju gdje je biti Albanac opasno po život. Svašta.
Ako nije riječ o lapsus calamiju, onda si momački ovdje ofulio :-) Prvo zato što stanovništvo Preševske doline ne bježi nigdje, a drugo zato što je Preševska dolina dio Srbije... Ne znam šta sad izvrdavaš :-D

Treće, valjda tamošnje stanovništvo zna bolje od tebe šta mu je pametnije :-)

I četvrto, koji vam je qrac sad pa se opet dominantno drobi o Srbiji :-)

Leklerku zasmetalo što Srbija izigrava ''faktora stabilnosti'' i što Albanci beže u Srbiju umesto da se iznova potvrđuje srpska rešenost na genocide i destabilizaciju regije
Post Reply