Ko to tamo hapsi?

Post Reply
red evil

#376 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by red evil »

de balzac wrote:
red evil wrote:Hoće li moći ta emisija pogledati? Bude li snimak?
Hoće. Bude.
Hvala. Baš sad malo čačkao po njihovj stranici, da vidim da li postavljaju i nađoh njihov dnevnik od danas i pogledah prvih 10 min, koliko pušaka prikazaše, mislim da nismo toliko imali ni u ratu. :lol:
Ras Al Ghul

#377 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Ras Al Ghul »

Gdje je sad onaj saradnik Keljemendija Radončić da se pojavi i da kaže nešto protiv ovih četnika što hapse naš narod, zna se javljati kad treba na četničkoj televiziji pljuvati Bošnjake? Gdje je Izetbegović Erdoganov uvlakaš u pakaš? Gdje je Komšić? Ima li ikogaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? Jebala vas više priča institucije ovo ono, zaprijetite onom majmunu Dodiku više, šta šutite ko pičke pleme vam ratno-profitersko jebem!
emmir1

#378 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

red evil wrote:Hoće li moći ta emisija pogledati? Bude li snimak?

emisija je Pečat, proprati kada je repriza

Ali vjeruj mi samo ako imaš dobre živce gledaj, takve laži i takvi navodi da se zaista šokiraš

Recimo 90 tih je islamska država nastala u BiH

Teroristički čin na blizance u Americi je iz Bosne i slično
VjecitiStudent

#379 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by VjecitiStudent »

Ok, reknu oni, pa reknu ovi, i tako nekoliko puta.
Šta dalje?
palermo

#380 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:Ok, reknu oni, pa reknu ovi, i tako nekoliko puta.
Šta dalje?
Šta reknu ovi ??...
emmir1

#381 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

Mi ne trebamo sada odgovarati radikalno.

Treba biti mudar.

Nemoj da mislite da su slučajno uhapšeni neki nevini ljudi upravo da bi bila reakcija Bošnjaka na to, a da bi onda oni udarili priču kako mi branimo teroriste.

To im sada i jeste priča.

Ono što mi treba da uradimo jeste da uhapsimo neke zaista sumnjivce a realno imamo ih, ove koji zagovaraju vehabije i Isil.
Samo neka posjete vijesti umeta ili saff ili put hilafeta.

E onda proturitu priču da postoje indicije da iza napada na policiju u Zvorniku stoji SNSD te da se uskoro očekuju još napada u njihovoj režiji
155_mm

#382 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

nikad_vise wrote:Na ovom huskanje treba odgovoriti jos gorim huskanjem i izaci u javnost sa pozivanjem na mobilizaciju.
Matrica koja se vrti posljednjih dana na RTRS je prava cetnicka i ratna propaganda.
Dokle god se suti daje im se pravo da i dalje nastave sa ovim.
Treba odgovoriti na isti nacin i napraviti emisiju o krvolocnim srbima,njihovim zlocinima,i cijeloj njihovoj mitomaniji.
Lijepo pozvati Mirnesa Ajanovica,Sefera Halilovica,Muamera Zukorlica,i jos pokojeg sa ostrijim jezikom.
ma daj ljudi kakvo kontrahuskanje ili neke kontra mjere mani te se toga. treba smirivati tenzije uz obavezno uvlacenje USA, NATO i EU u ovo sranje. i to pod hitno. ako ovo nije razlog za hitnu sjednicu vijeca za implementaciju mira onda stvarno ne znam sta je.
DaysleepeR

#383 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
DaysleepeR wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Boga mi ti k'o u vrtiću... "laja hajmo osovati kizni stab". Koji sam ja faktor da osnivam išta u vezi policijsko-obavještajnih stvari, valjda bi to trebali raditi ljudi koji su dobili na izborima podršku. Kakva izvala, milenijska moj DaysleepeR, možda ti te pive udarile u glavu u ovaj sitni sat.
Pa to ti i kazem nisi nikakav faktor, samo lupas
:mrgreen: Jutro, mahmurluk je još gori.
dobro veče, ja jutros prije posla napisah, bogme ima nas koji rade nemaju vremena za naglabanje po forumima, da je bogdo mamurluk i lelemudanje, ali nije...
DaysleepeR

#384 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

svi postovi, apsolutno svi su "treba ovo", "treba ono", niko da napiše, "e evo ja sam uradio ovo", "ja sam spremio ovo", "hajte sa mnom, ja odoh ovo". sve šuplja priča.

da li se javio iko na forum iko od povratnika ko živi u RS i lično ovdje požalio da ne može da živi kolika je presija i maltretiranje ili samo naglabate na osnovu pisanja medija i izjava pojedinih političara?
Grean

#385 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Grean »

Dobro, mora se priznati i da smo nesposobni.

Oni su mic po mic, od utakmica koje su se prekidale u sred Sarajeva, pa preko politicara i evo sad policije uspjeli kriminalizovati legitimnu zastavu pod kojom je BiH priznata. Sutili smo nakon prekinute utakmice na Kosevu, sutili na prozivke sa RTS dok su je nazivali ratnna i rezultat je ovo. Moglo se zagalamiti, predati na ustavni sud, prekinuti fudbalsko prvenstvo u onom slucaju kad je sudija prekinuo utakmicu ako cemo mak na konac ali mi generalno zmirimo i kad dogori onda sto je ovako.

Istovremeno ni qurcem ne mrdamo da se kriminalizuje makar u Federaciji cetnicki pokret, gledamo okupljanja umjesto ko' sto rekoh da se to zakonski odradi pa onda krivicna prijava za svakog koji je clan pa kad predje u Federaciju, a neki hoce sigurno, na informativni razgovor.

Ali najlakse je biti frustriran kad dogori.
palermo

#386 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by palermo »

DaysleepeR wrote:svi postovi, apsolutno svi su "treba ovo", "treba ono", niko da napiše, "e evo ja sam uradio ovo", "ja sam spremio ovo", "hajte sa mnom, ja odoh ovo". sve šuplja priča.

da li se javio iko na forum iko od povratnika ko živi u RS i lično ovdje požalio da ne može da živi kolika je presija i maltretiranje ili samo naglabate na osnovu pisanja medija i izjava pojedinih političara?
Rekoh ja, ključati temu.......dosadna i neinteresantna
emmir1

#387 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

Takođe očekujem da će uskoro da kažu da očekuju napade na Papu te napad 11.07. u Srebrenici.

Ljudi kada dođu u Srebrenicu osvježe svoj mozak i podsjete se na to ko je uradio te strahote.

Dolazak je najavio i Klinton te im to nije baš u interesu, s obzirom da mu supruga vrlo izgledno može biti nova predsjednica Amerike
DaysleepeR

#388 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

Ja bogme planiram ove godine u Srebrenicu, nisam bio od 2005. Ipak je 20 godina od genocida.

Nadam se da će i ova desno orjentisana raja takođe.
nikad_vise

#389 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by nikad_vise »

155_mm wrote:
nikad_vise wrote:Na ovom huskanje treba odgovoriti jos gorim huskanjem i izaci u javnost sa pozivanjem na mobilizaciju.
Matrica koja se vrti posljednjih dana na RTRS je prava cetnicka i ratna propaganda.
Dokle god se suti daje im se pravo da i dalje nastave sa ovim.
Treba odgovoriti na isti nacin i napraviti emisiju o krvolocnim srbima,njihovim zlocinima,i cijeloj njihovoj mitomaniji.
Lijepo pozvati Mirnesa Ajanovica,Sefera Halilovica,Muamera Zukorlica,i jos pokojeg sa ostrijim jezikom.
ma daj ljudi kakvo kontrahuskanje ili neke kontra mjere mani te se toga. treba smirivati tenzije uz obavezno uvlacenje USA, NATO i EU u ovo sranje. i to pod hitno. ako ovo nije razlog za hitnu sjednicu vijeca za implementaciju mira onda stvarno ne znam sta je.
Nema od toga nista.Oni ce se uvuci nek onda kad vide da je stvar prelila casu.
Ljudi vec par dana sire propagandu koja je na nivou one pred pocetak rata,sire mrznju,pozivaju na linc,na stranici Republike srpske na facebook onaj dan kad se desio napad u zvorniku pozivalo se na klanje i niko nije priveden a nase privode zbog nekih komentara i jos sad ovo.O cemu mi ovdje pricamo.
Nacelnik u Doboju upozorava da su Bosnjaci i Hrvati u opasnosti i da ce pasti mrtva glava,da su tenzije uzavrele i oni na to rade ovo sto sad rade,jos hapse povratnike i pozivaju na linc cijelog jednog naroda.Cijeli jedan narod optuzuju za terorizam i jos pozivaju na razbijanje drzave.Ne treba ovdje smireno,ovdje treba odgovoriti istom mjerom.
Walther

#390 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Walther »

DaysleepeR wrote:svi postovi, apsolutno svi su "treba ovo", "treba ono", niko da napiše, "e evo ja sam uradio ovo", "ja sam spremio ovo", "hajte sa mnom, ja odoh ovo". sve šuplja priča.

Ono sto je trebalo tj. nije trebalo je uradjeno u Sarajevu. Oni su naguzili povratnike (i ne samo povratnike) kad su nasjeli na salonsku pricu i retoriku... Ko je trazio Dan zalosti dobio je sad racun.
emmir1

#391 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

Grean wrote:Dobro, mora se priznati i da smo nesposobni.

Oni su mic po mic, od utakmica koje su se prekidale u sred Sarajeva, pa preko politicara i evo sad policije uspjeli kriminalizovati legitimnu zastavu pod kojom je BiH priznata. Sutili smo nakon prekinute utakmice na Kosevu, sutili na prozivke sa RTS dok su je nazivali ratnna i rezultat je ovo. Moglo se zagalamiti, predati na ustavni sud, prekinuti fudbalsko prvenstvo u onom slucaju kad je sudija prekinuo utakmicu ako cemo mak na konac ali mi generalno zmirimo i kad dogori onda sto je ovako.

Istovremeno ni qurcem ne mrdamo da se kriminalizuje makar u Federaciji cetnicki pokret, gledamo okupljanja umjesto ko' sto rekoh da se to zakonski odradi pa onda krivicna prijava za svakog koji je clan pa kad predje u Federaciju, a neki hoce sigurno, na informativni razgovor.

Moraš da znaš da mi branimo BiH i da je nama to prioritetni cilj.

Znači sve neke radikalne akcije su unaprijed osuđene na propast.

Najlakše je razvaljivat kao što to oni sada rade, teško je nešto stvarat.

Mi moramo imati plan i strategiju, evo Dodik je u Moskvi protiv koje je većina svijeta.

U tome mi moramo tražiti našu šansu isto kao što oni nas ruše i predstavljaju nas teroristima, iako smo istinski protiv terorista.

A oni su istinski za Rusiju ovdje i to je tačka u koju trebamo udariti
nikad_vise

#392 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by nikad_vise »

emmir1 wrote: Ali najlakse je biti frustriran kad dogori.

Mi moramo imati plan i strategiju, evo Dodik je u Moskvi protiv koje je većina svijeta.

U tome mi moramo tražiti našu šansu isto kao što oni nas ruše i predstavljaju nas teroristima, iako smo istinski protiv terorista.

Ne mozes udarat ako sutis i poginjes glavu na negiranje genocida,batinjanje povratnika,pravljenjem tvog naroda teroristima,razbijanje tvoje drzave,velicanje ljudi koji su pobili na hiljade tvojih sugradjana i pripadnika tvog naroda.
Ako te neko opuca samarom i ti mu presutis,pa te opuca drugi put i ti mu presutis,pa te opuca i treci put a ti sutis..sta ti u stvari radis.
Ako dodje neko treci da vas izmiri tvoja pozicija je u startu slabija jer je onaj sto je te pucao imao veca damu i na startu ima jacu poziciju.
Sa njim ne mozes pregovarati jer je siledzija,a ovaj drugi ce morati uzet sta mu se ponudi jer u suprotnom i dalje ce te taj drugi samarati.
Grean

#393 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Grean »

Pa eto ima ustavni sud, pa da vidimo je li odredjeno koji narod koje zastave smije nositi na svadbe i utakmice.

Ali qurcem se ne mice, nego se suti i prihvata kao realnost.

Koji paradoks, srpska zastava je legitimna u sred BiH a zastava R BiH ratnohuskacka.
Last edited by Grean on 07/05/2015 22:09, edited 1 time in total.
emmir1

#394 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

nikad_vise wrote:
emmir1 wrote: Ali najlakse je biti frustriran kad dogori.

Ne mozes udarat ako sutis i poginjes glavu na negiranje genocida,batinjanje povratnika,pravljenjem tvog naroda teroristima,razbijanje tvoje drzave,velicanje ljudi koji su pobili na hiljade tvojih sugradjana i pripadnika tvog naroda.
Ako te neko opuca samarom i ti mu presutis,pa te opuca drugi put i ti mu presutis,pa te opuca i treci put a ti sutis..sta ti u stvari radis.
Ako dodje neko treci da vas izmiri tvoja pozicija je u startu slabija jer je onaj sto je te pucao imao veca damu i na startu ima jacu poziciju.
Sa njim ne mozes pregovarati jer je siledzija,a ovaj drugi ce morati uzet sta mu se ponudi jer u suprotnom i dalje ce te taj drugi samarati.

Pa moramo odgovoriti ali ne tako da im dođemo kao kec na desetku, da im dođemo tamo gdje oni žele.

Evo hapsili su nevine ljude u Srebrenici upravo jer su znali da će nas to zabolit i da ćemo reagovat.

A onda oni to predstavit da mi branimo teroriste i ne želimo borbu protiv terorizma

Jebiga moramo biti pametniji
LBVIEW

#395 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by LBVIEW »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:Ok, reknu oni, pa reknu ovi, i tako nekoliko puta.
Šta dalje?
Šta reknu ovi ??...
Cuj tebe :-) ,ono sto izazove ove druge na reakciju, k'o sto je i stari svat povod za rat,Hare stvorio Dodika,Komsic stolni grad itd.
Sarah24

#396 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Sarah24 »

Veliki problem sa medijima jeste sto 100% ljudi procita ili cuje vijest a onda recimo 30tak posto ili manje cuje informaciju koja pobija ili je na neki nacin drugacija od one prvobitne tako da kod onih 70% informacija ostane jos kad tome dodamo halo efekat koji se sastoji u tome da ce svako prepricati vijest na svoj nacin i naravno dodati i oduzeti sta mu odgovara..

Besmisleno je postavljati pitanja tipa zasto se ne oglasi ovaj onaj, i da se oglasi cemu to? Od price nikom nije bilo bolje.. Svako sebi pravi poziciju od ovoga, to je svima jasno.. I koji ba sud?! U pravnoj drzavi mozda..
LBVIEW

#397 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by LBVIEW »

Ma trebao se neko javiti tebi na pp,inace nista,dzaba izjave ljudi koji su privedeni bez ikakvih dokaza. :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#398 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LBVIEW wrote:

Ma trebao se neko javiti tebi na pp,inace nista,dzaba izjave ljudi koji su privedeni bez ikakvih dokaza. :-)
Minimum.
emmir1

#399 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by emmir1 »

pasha078 wrote:
emmir1 wrote:

Vrlo dobar post. Oni udaraju na vehabizam i islamski ekstremizam da opravdaju svoje akcije, iako mislim da je zapad svjestan da su Bosnjaci u principu sekularni (manje-vise). Stoga mi moramo igrati na kartu Rusije. Rascjep na liniji Putin-zapad je vrlo ozbiljan, vjerovatno uvod u novi hladni rat (nije samo moje misljenje vec i ozbiljnih analiticara). To nam otvara dosta manevarskog prostora koji ja ne vidim da nase vladajuce strukture koriste.....
Sto se tice tvog poziva na umjerenost: Nama vodilja treba biti iskustvo iz 1990-tih. Svaka akcija-kontra-akcija rapidno suzava prostor za kompromis i sansa da se situacija stihijski otme kontroli je velika. Sta ako uskoro osvanu povratnici zaklani u nekom selu u I. Bosni? Sta ako vehabije naprave malo ozbiljniju akciju?
Mislim da bosnjacki narod mora biti spreman za konfrontaciju vecih razmjera. Zadatak je dvostruk: izaci iz te konfrontacije kao pobjednik (jer nece biti apetita za novi kompromis alla Dejton) a isto tako sekularizirati ga. U slucaju da vehabije zaista uzmu inicijativu u odbrani nacionalnih interesa kroz pojedinacne akcije, to bi na internacionalnom planu kompromitovalo nasu poziciju. No sekularizacija reakcije na velikosrpsku provokacije zahtijeva djelomicnu radikalizaciju (ali u sekularnom smislu) da bi se vehabijama oduzeo kredibilitet. Ne vidim da se to sada desava.
Slažem se sa svim.

No i zato ima rješenje, sada je potrebno da mi Bošnjaci krenemo odlučnije u borbu protiv terorizma i pokažemo našu opredijeljenost.

Dakako u kontekstu konfrontacija onda je glupo izgubiti bilo kakvu pomoć u sukobu koja bi došla sa strane, zato i treba biti oprezan i sa vehabijama.

Ne daj Bože rata, vjerujem da imamo iskustva iz prošlog rata i da ne bi dozvolili da nam se borba predstavi kao borba za neke islamističke države.

Mada šanse za sukob moguće i da nisu velike jer smo na granici EU.

EU neće dozvolit rat na svojoj granici.

Ono što znamo da USA i EU ne žele islamiste i Ruse, ne želimo ih ni mi.
A Srbi žele Ruse, znači stvar je jednostavna šta treba da radimo.
Lug

#400 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Lug »

emmir1 wrote:

:-) a to kao zapad i Ameri ne znaju..
Post Reply