Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post Reply
mO k3

#376 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by mO k3 »

nemampojma0 wrote:@ moke,poenta je da me za dijasporu briga ko za lanjski snijeg,samo nek ne vrijedjaju ovu zemlju i ovaj narod koji ju je sacuvao,koji je dao zivote,dijelove tijela,zdravlje,imetke i sve sto je bilo potrebno.
Oni su sebi izabrali domovinu i ne tice me se,al nek ne diraju moju domovinu.
Jes' skonto moke?
nek ti ne diraju domovinu??
Cek drug pa ko si ti da je to samo tvoja domovina?Babovina??
Ako te briga za dijasporu ok je iznio si svoje misljenje svoj stav ali to ne znaci da ti imas pravo nekome da kazes da nije pozeljan u bih jer to nije njihova domivna
Walther

#377 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Walther »

prog321 wrote:HMm, covjek uci dok je ziv.
Naime da vlada Federacije izdvaja srestva za lijecenje vani ?
Pa zar se to ne financira donacijama iz dijaspore ?? :lol:
jok, apeli za donacije se u inostranstvu emituju zbog dosade...
swanfilter

#378 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by swanfilter »

neki wrote:vec smo imali ovakvu temu...
hvala dijaspori ali da nam nisu pomagali zadnjih 20 godina sad bi daleko bolje zivjeli..dijaspora i humanitarna pomoc su sjebali citavu generaciju a mozda i narednu. Svako misli da mu neko treba pomoci i da on to zasluzuje, niko nece da radi.
Isto kao kad u nacionalnom parku hranis divlju zivotinju, kad se navikne vise joj nece na pamet pasti lov

Jeste, dijaspora je tebi i takvim kao sto si ti kriva jer 20 godina ne dizete dupe da bi sta promijenili. Eto, da nije bilo marke iz dijaspore, ti bi tako lose zivio da bi se vec odavno digao protiv robovlasnickog sistema ove drzave ... Kakve floskule se ovdje bacaju, to nije humano. Fair Play bi bio da nam svima ovdje priznas da si Cejf Bosnjo, totalna flegma dok ne sjednes za tastaturu. Eh, tada dolazi tvojih 5 minuta ...
nemampojma0

#379 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

mO k3 wrote:
nemampojma0 wrote:@ moke,poenta je da me za dijasporu briga ko za lanjski snijeg,samo nek ne vrijedjaju ovu zemlju i ovaj narod koji ju je sacuvao,koji je dao zivote,dijelove tijela,zdravlje,imetke i sve sto je bilo potrebno.
Oni su sebi izabrali domovinu i ne tice me se,al nek ne diraju moju domovinu.
Jes' skonto moke?
nek ti ne diraju domovinu??
Cek drug pa ko si ti da je to samo tvoja domovina?Babovina??
Ako te briga za dijasporu ok je iznio si svoje misljenje svoj stav ali to ne znaci da ti imas pravo nekome da kazes da nije pozeljan u bih jer to nije njihova domivna
Sad se vrati na onaj post na kojem si upao u diskusiju,pa ce ti biti jasnije,bar se nadam.
Ovo sto pokusavas da podmetnes to mozes tamo gdje si to naucio,jel jasno?
Bosna je moja,ne babovina,vec cukundjedovina.a zasto je ti ili neko iz dijaspore ne dozivljavas tako,pa ti bi trebao znati.Ja je volim i postujem i ne pljujem na nju za razliku od vas.
To sto vecina ljudi u Bosni i ne primjecuje kad dodjete vjerovatno boli,a bolilo je i nas.
Uz to nametanje vase bitnosti za ovu zemlju samo vam nedostaje jedan macak..da mu to okacite na rep,kontas sad?
Ponovicu i tebi sljedece,OVA ZEMLJA I OVAJ NAROD VAMA NISTA NE DUGUJU,dobro to zapamti!!!
I znaj da od nameta nema selameta,to nametanje vaseg laznog patriotizma mozete prosipat jedni drugima na kojekakvim pjanskim sijelima uz nostalgicne pjesme o majci,domovini i statijaznamcemu.Vi ste svoje pokazali.ENDE moke!
GeeTnT

#380 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by GeeTnT »

ovaj patriotizam kojeg prpagira lik "nemampojma" odgovara nazivu njegovog nika....jbt..... :shock:

pogotovo ovo: "jel ti jasno"!.... "pali"..."puni".....

prddd
nemampojma0

#381 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Koji si ba ti jarane :lol: :lol: Nemoj se uzbudjAvati :wink:
Evo od mene veliki pozdrav za dijasporu uz pjesmu " Ja ti odoh majko,Bosnu brani ti".
Trebam te

#382 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

nemampojma0 wrote:Sta je poenta? Ja ne tvrdim da je Bosna idealna,samo ne mogu da trpim vasa proseravanja i kudjenja neselektivno svega i svacega sto ima veze s Bosnom.To se moj druze kratko i jasno zove KOMPLEKSI,a vi kako hocete.
Pa ovu zemlju unistila agresija,rasparcana,unistena privreda i vi dodjete i nasladjujete se time i kritikujete,vi et pametni i vidite to,a mi ne vidimo.Razlika je u tome sto je mi volimo i volili smo je i kad je bila sva srusena i spaljena,a po vasim postupcima za vas ne mogu reci isto.
I druge zemlje salju svoje pacijente van drzave,nista novo.Nemaju sve zemlje isti nivo u odredjenim specijalnostima.
Ne znam sta je poenta,opet pitam,vaseg ismijavanja,ponizavanja,pljuvanja po Bosni i ljudima koji u njoj zive,a ne zaboravimo i ljudima koji u njoj leze i to su najbolji ljudi koje je ovaj narod imao u zadnjih 1000 godina?!
Zato vas ne mogu simpatisati i postovati,jer ova zemlja i ovaj narod su meni sveti.
Vas je problem sto ste izdali svoju zemlju,sto ste se odrodili,a tamo se niste pronasli,al to nije razlog da se na ovako negativan nacin bavite necim s cim ste sve veze prekinuli jos prije 23 godine.Nastavite svoj zivot,sami ste birali gdje cete zivjeti,a nasu Bosnu i nas ostavite na miru.Ova zemlja i ovaj narod prema vama nema nikakvog duga,upamtite to!

Ne bubaj matereti, prestani sa frustracijama...Bosna je meni bitna i imam puno pravo na nju kao i svaki gardjanin bosanac na planeti...
Lezi u njoj neko i moj, mnogo njih! Ukazivanje na greske je pozitivna stvar, za svojeglavost kazu "crk'o magarac"..Ti ne volis sam sebe do podne a od podne cijeli svijet...Suocavanjem sa istinom nije KOMPLEKS vec bolna realnost, e to tebe frajeru boli.
Aurelia Bronski

#383 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Aurelia Bronski »

nemampojma0 wrote:Oni su sebi izabrali domovinu
Ahaaaaaam, posto je BH dijaspora satkana iskljucivo od onih koji su DOBROVOLJNO otisli, pogotovo ovi uz Drinu i oni oko Prijedora. Sve go dobrovoljac koji trci za inostranom zlatnom kasikom. :-)
De se saberi malo i procitaj koju na temu pogon i etnicko ciscenje.

A to sto neki nisu odmakli mikrometra od najobicnije generalizacije (za primjer uzeti onu temu "mi vs. oni" ) je potpuno drugi par kalavara.
nemampojma0

#384 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Trebam te wrote:
nemampojma0 wrote:Sta je poenta? Ja ne tvrdim da je Bosna idealna,samo ne mogu da trpim vasa proseravanja i kudjenja neselektivno svega i svacega sto ima veze s Bosnom.To se moj druze kratko i jasno zove KOMPLEKSI,a vi kako hocete.
Pa ovu zemlju unistila agresija,rasparcana,unistena privreda i vi dodjete i nasladjujete se time i kritikujete,vi et pametni i vidite to,a mi ne vidimo.Razlika je u tome sto je mi volimo i volili smo je i kad je bila sva srusena i spaljena,a po vasim postupcima za vas ne mogu reci isto.
I druge zemlje salju svoje pacijente van drzave,nista novo.Nemaju sve zemlje isti nivo u odredjenim specijalnostima.
Ne znam sta je poenta,opet pitam,vaseg ismijavanja,ponizavanja,pljuvanja po Bosni i ljudima koji u njoj zive,a ne zaboravimo i ljudima koji u njoj leze i to su najbolji ljudi koje je ovaj narod imao u zadnjih 1000 godina?!
Zato vas ne mogu simpatisati i postovati,jer ova zemlja i ovaj narod su meni sveti.
Vas je problem sto ste izdali svoju zemlju,sto ste se odrodili,a tamo se niste pronasli,al to nije razlog da se na ovako negativan nacin bavite necim s cim ste sve veze prekinuli jos prije 23 godine.Nastavite svoj zivot,sami ste birali gdje cete zivjeti,a nasu Bosnu i nas ostavite na miru.Ova zemlja i ovaj narod prema vama nema nikakvog duga,upamtite to!

Ne bubaj matereti, prestani sa frustracijama...Bosna je meni bitna i imam puno pravo na nju kao i svaki gardjanin bosanac na planeti...
Lezi u njoj neko i moj, mnogo njih! Ukazivanje na greske je pozitivna stvar, za svojeglavost kazu "crk'o magarac"..Ti ne volis sam sebe do podne a od podne cijeli svijet...Suocavanjem sa istinom nije KOMPLEKS vec bolna realnost, e to tebe frajeru boli.
Iznova potvrdjujete ono sto sam napisao,vi ko pametni vidite stanje u Bosni,a mi glupi pa ne vidimo i sad nas trebate vi suociti s tim stanjem.Hajd kad ste tako pametni ponudite i rjesenje tog stanja,de da cujem sta konkretno cinite da popravite stanje u zemllji na koju polazete pravo..nista jel da?Samo volite da nastupate s pozicije kako ste vi pametni i vidite,a mi budale i ne vidimo sta ne valja,kao sto ste vi bili pametni i 92. pa pobjegli,a mi budale ostali,jel to? I sad treba da ja popljujem svoju jedinu domovinu,da bi tebi potvrdio da si u pravu.A tebi nije tesko pljuvat sad po njoj,kad si se jos 92. popišo na nju.
A jos po pitanju tog prava koje polazes na Bosnu,imas li kakvih obaveza uz to? Na sta bi danas polagao to svoje pravo da smo svi bili "pametni ko vi" pa pobjegli? IŠ
prog321

#385 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by prog321 »

Ljudi, prvi Maj je. Odoh ja na janjetinu.
Neka dijasporci rade. Dzuss ! :-D
Bolonjac

#386 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bolonjac »

prog321 wrote:
Black swan wrote:dobili džabe osnovnu, srednju, fakultet pa i magisterij te mnogi početno iskustvo
i sada pomažu roditelje i braću/sestre kad su pobjegli :D zarad boljeg osobnog života

i trebamo im biti zahvalni :D i

Trebala bi im BiH drzava poslati racun svaki mjesec. Najmanje trecinu njihove plate.! :-D
A ja mislio to roditelji kroz poreze platili... Koja nam je kvaliteta obrazovanja i preskupo je.
nemampojma0

#387 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Aurelia Bronski wrote:
nemampojma0 wrote:Oni su sebi izabrali domovinu
Ahaaaaaam, posto je BH dijaspora satkana iskljucivo od onih koji su DOBROVOLJNO otisli, pogotovo ovi uz Drinu i oni oko Prijedora. Sve go dobrovoljac koji trci za inostranom zlatnom kasikom. :-)
De se saberi malo i procitaj koju na temu pogon i etnicko ciscenje.

A to sto neki nisu odmakli mikrometra od najobicnije generalizacije (za primjer uzeti onu temu "mi vs. oni" ) je potpuno drugi par kalavara.
I ja sam prognan s Drine,pa nisam otiso u AT,vec sam se zaustavio u Tuzli,a danas opet zivim pored Drine.Pa kad su vas htjeli vracat 98.,isli ste i u SAD i AU samo da se ne vratite u svoju "voljenu i nikad prezaljenu domovinu".
Jesil nakon rata mogla birati gdje ces zivjeti? Mozes li danas birati? I sta kazes nisi izabrala sebi domovinu? :roll:
razonoda

#388 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

nemampojma0 wrote:Koji si ba ti jarane :lol: :lol: Nemoj se uzbudjAvati :wink:
Evo od mene veliki pozdrav za dijasporu uz pjesmu " Ja ti odoh majko,Bosnu brani ti".
:) Ovaj naslov pjesme i nije za zanemariti.

Da je 92' sirom svijeta bilo Bosanaca VANI-bilo gdje -- pogotovo u USA, da kazu ko su , odakle su , da svijet vidi da smo mi ljudi, a ne divljaci kako su nas Srbi predstavljali, Rat bi imao drugi tok.

Hrvatsku je u velikoj mjeri spasila --dijaspora--.
razonoda

#389 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

nemampojma0 wrote:
Trebam te wrote:

Iznova potvrdjujete ono sto sam napisao,vi ko pametni vidite stanje u Bosni,a mi glupi pa ne vidimo i sad nas trebate vi suociti s tim stanjem.Hajd kad ste tako pametni ponudite i rjesenje tog stanja,de da cujem sta konkretno cinite da popravite stanje u zemllji na koju polazete pravo..nista jel da?Samo volite da nastupate s pozicije kako ste vi pametni i vidite,a mi budale i ne vidimo sta ne valja,kao sto ste vi bili pametni i 92. pa pobjegli,a mi budale ostali,jel to? I sad treba da ja popljujem svoju jedinu domovinu,da bi tebi potvrdio da si u pravu.A tebi nije tesko pljuvat sad po njoj,kad si se jos 92. popišo na nju.
A jos po pitanju tog prava koje polazes na Bosnu,imas li kakvih obaveza uz to? Na sta bi danas polagao to svoje pravo da smo svi bili "pametni ko vi" pa pobjegli? IŠ
Tu je odgovor ----da ste svi rekli --odlazimo i da vama je Alija to dozvolio--------- RATA NEBI BILO.
Walther

#390 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Walther »

nemampojma0 wrote: I ja sam prognan s Drine,pa nisam otiso u AT,vec sam se zaustavio u Tuzli,a danas opet zivim pored Drine.:
Sad je odakle tolike frustracije... Inace provjeri kako izgledaju bosanski gradovi prije i poslije prvog avgusta pa ce ti sve biti jasno... Kad nestanu ova generacija bice u Bosni gladi, vjeruj mi.
razonoda

#391 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

:lol: Ako nastavite ovako grubo napadati Vasu dijasporu ---nece doci ovoga ljeta. Nekome to nece biti drago. :sad:
Ja_Ja

#392 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Ja_Ja »

Ovdje svake godine nikne po 10tak tema koje se na kraju svedu na jednu te istu stvar. Bezveze vam je to pljuvanje jednih po drugim. A pogotovo je bezveze kada jedni uzimaju kao cinjenicu da je citava imigracija sprasila van 92, pa se udaraju u prsa da su oni nesto branili i odbranili, zaboravljajuci da je veliki broj ako ne i vecina izasla nakon rata. Kao i neko naglabanje o Bosni ljudi koji vec godinama nisu tu. Ni jedni ni drugi niste upravu.

Onaj ko zeli da pomogne pomoci ce, ljudi pomazu svojoj rodbini, nekada i prijateljima i to je dobro i lose. Al' sta da se sada radi?! Sigurno da bi bilo bolje da se te dvije milijarde posalju za neke projekte, ali dok se ti projekti realizuju nana, amidza, daidza mogu da umru od gladi. U isto vrijeme nasa imigracija nikako da izadje iz mentalnog sklopa u koji su se zacahurili. Samo zato sto si dao/la nesto ne znaci da mozes prdit i pricati o tome, a jos manje neke savjete davati kako i sta se nesto treba da radi. Pusti ba ljude, malo im njihove muke, halali i zaboravi.
nemampojma0

#393 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

@ razonoda, kad se probudis i prekinu se tvoji snovi,ustanes,umijes se i popusis jednu :D
Trebam te

#394 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Trebam te »

nemampojma0 wrote:
Trebam te wrote:

Izgubio si se malo, hebiga pjenis, nema potrebe najmanje ti je dijaspora kriva. Dijaspora ako nije pomogla nije ni odmogla. Ne ganjamo prava vec kako dijapsora moze pomoci Bosni, i to treba iskoristiti da bi prvenstveno vama bilo bolje a i nama da imamo gdje doci ili vratiti se...

Ti si onaj koji je ratovao za drzavu a onda skorojevici ga ostavili na cesti i tako vrtis se u krug, ljut si sigurno sa razlogom. Radis li? Ja pisem sa posla, nije mi frka....Imam takvih u porodici, nista meni nepoznato i zato ne reagujem na tvoje uvrede...davno prezvakano...Trazi krivca tu gdje zivis a bogami dijaspora ti je najmanje kriva!!! Voli dijapsoru, zdravo je :bih:
Walther

#395 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Walther »

Ja_Ja wrote:Ovdje svake godine nikne po 10tak tema koje se na kraju svedu na jednu te istu stvar. Bezveze vam je to pljuvanje jednih po drugim. A pogotovo je bezveze kada jedni uzimaju kao cinjenicu da je citava imigracija sprasila van 92, pa se udaraju u prsa da su oni nesto branili i odbranili, zaboravljajuci da je veliki broj ako ne i vecina izasla nakon rata. Kao i neko naglabanje o Bosni ljudi koji vec godinama nisu tu. Ni jedni ni drugi niste upravu.

Onaj ko zeli da pomogne pomoci ce, ljudi pomazu svojoj rodbini, nekada i prijateljima i to je dobro i lose. Al' sta da se sada radi?! Sigurno da bi bilo bolje da se te dvije milijarde posalju za neke projekte, ali dok se ti projekti realizuju nana, amidza, daidza mogu da umru od gladi. U isto vrijeme nasa imigracija nikako da izadje iz mentalnog sklopa u koji su se zacahurili. Samo zato sto si dao/la nesto ne znaci da mozes prdit i pricati o tome, a jos manje neke savjete davati kako i sta se nesto treba da radi. Pusti ba ljude, malo im njihove muke, halali i zaboravi.
Znaci treba spakovati 2 miljardice (malo li je), naravno sve u fino spakovanim projektima (ako je moguce bez ikakvog rada) i onda ne pricati previse o tome... Skromno, jako skromno. Onako usput, citav budzet Federacije je cca 1.2miljarde EUR
razonoda

#396 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

nemampojma0 wrote:@ razonoda, kad se probudis i prekinu se tvoji snovi,ustanes,umijes se i popusis jednu :D
:-D IIIIIIII, sta si time rekao ?
Ja_Ja

#397 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Ja_Ja »

Walther wrote:
Ja_Ja wrote:Ovdje svake godine nikne po 10tak tema koje se na kraju svedu na jednu te istu stvar. Bezveze vam je to pljuvanje jednih po drugim. A pogotovo je bezveze kada jedni uzimaju kao cinjenicu da je citava imigracija sprasila van 92, pa se udaraju u prsa da su oni nesto branili i odbranili, zaboravljajuci da je veliki broj ako ne i vecina izasla nakon rata. Kao i neko naglabanje o Bosni ljudi koji vec godinama nisu tu. Ni jedni ni drugi niste upravu.

Znaci treba spakovati 2 miljardice (malo li je), naravno sve u fino spakovanim projektima (ako je moguce bez ikakvog rada) i onda ne pricati previse o tome... Skromno, jako skromno. Onako usput, citav budzet Federacije je cca 1.2miljarde EUR
Totalno si profulao poentu.
nemampojma0

#398 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by nemampojma0 »

Walther wrote:
nemampojma0 wrote: I ja sam prognan s Drine,pa nisam otiso u AT,vec sam se zaustavio u Tuzli,a danas opet zivim pored Drine.:
Sad je odakle tolike frustracije... Inace provjeri kako izgledaju bosanski gradovi prije i poslije prvog avgusta pa ce ti sve biti jasno... Kad nestanu ova generacija bice u Bosni gladi, vjeruj mi.
Hvala ti na onoj jucerasnjoj uplati il mi je to moja plata legla..ne znam jbg.Al hvala ti,samo ne znam sta cu kad umres ko ce mi poslati :?
Lutak,ja pored Drine zivim sto volim,ne sto nemam gdje drugo.Imam ja imovinu i u FBIH,usput sam magistar i zaposlen.Ovo nije da se hvalim,vec da znas da ja nisam nikakva bijeda kako vi posmatrate vecinu nas,al to uostalom i nije tema.Vec vase pljuvanje po Bosni kao s nekim pravom,nemate nimalo stida.Mi treba da se stidimo sto ste vi dezerteri,jer vi date koju stotinu maraka roditeljima,rodjacima mnogo manje,a komsijama vjerovatno nista,pa cemo vam sve zaboraviti cak cemo vam i aplaudirati kad serete po drzavi.
A po pitanju toga kako gradovi izgledaju reci cu ti,kad odete manje je divljanja po cesti,manje su guzve u cevabdzinicama i buregdzinicama( pitam se jedete li ista drugo kad ste ovamo), manje guzve kod frizera,manje se cuje zavijanja,manje se cuje nekog jezika,meni nepoznatog,koji sadrzi tek po nekoliko bosanskih rijeci,a cesto su i one iskrivljene i sl.Et vidis da znam razliku prije i nakon 1. augusta :D
Ponavljam da je ovo slika vecine ljudi iz dijaspore,ima i drugacijih,al nazalost jako malo.
A ove dvije milijardice,koliki je tvoj udio? Potrosis na sebe stari moj,kao sto potrosis i kad odes u Hrvatsku ili negdje drugo,pa njima tamo ne nabijas na nos kako si ostavio lovu u njihovoj zemlji.Da dodjes s nekim projektom,koji je finansijski zaokruzen,pa otvoris radna mjesta,razvijas privredu,infrastrukturu,placas poreze i doprinose imao bi moje postovanje.A ti hoces da ti se ja zahvaljujem sto se sisas i jedes cevape u Bosni..ma hajde.Vi ni boravak ne prijavite u policiji,et koliko uvazavate ovu zemlju.Vi ste za mene samo turisti,kao i oni iz Kine,Poljske,Hrvatske i dr.
Last edited by nemampojma0 on 01/05/2015 14:19, edited 1 time in total.
Walther

#399 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Walther »

Ja_Ja wrote:
Walther wrote:

Totalno si profulao poentu.
Karikirao sam inace... Sav novac koji ulazi u BIH je u biti "frisak" novac i jednaka "projektu". Razlika je samo sto kod projekta postoji vizija, a vecina dole radi preko noci. Hrvatska se grebe za svaki EUR od turista koji dolazi u istom obliku novca i ne projekta. Kako se to onda spakuje "u projekt" je do Hrvatske i ne do turista.
Ja_Ja

#400 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Ja_Ja »

nemampojma0 wrote:
Walther wrote:
Hvala ti na onoj jucerasnjoj uplati il mi je to moja plata legla..ne znam jbg.Al hvala ti,samo ne znam sta cu kad umres ko ce mi poslati :?
Lutak,ja pored Drine zivim sto volim,ne sto nemam gdje drugo.Imam ja imovinu i u FBIH,usput sam magistar i zaposlen.Ovo nije da se hvalim,vec da znas da ja nisam nikakva bijeda kako vi posmatrate vecinu nas,al to uostalom i nije tema.Vec vase pljuvanje po Bosni kao s nekim pravom,nemate nimalo stida.Mi treba da se stidimo sto ste vi dezerteri,jer vi date koju stotinu maraka roditeljima,rodjacima mnogo manje,a komsijama vjerovatno nista,pa cemo vam sve zaboraviti cak cemo vam i aplaudirati kad serete po drzavi. I tebi IŠ
A ko si ti da ti nesto nekom zaboravljas, prastas? Zasto sebi dajes za pravo da si bolji od njega? On sere po tebi, ti seres po njemu i jedan i drugi mislite da ste upravu i bolji od ovog drugog? Nigdje veze!
Post Reply