Vizionar 1985 wrote:
Jašta nisu meni pra nanu i pra dedu zaklali nego su ih protjerali na drugi svijet.
Srami se nemaš poštovanja prema tuđim žrtvama.
Ja poštujem žrtve bilo čije da su, a oni koji ne poštuju tuđe žrtve ne dobiju poštovanje ni za svoje žrtve.
Ti i tvoja brača Armeni,Rusi i ostali Krščani upravo to radite nemate poštovanja prema tuđim žrtvama.
Ja samo ne vjerujem da je bio Genocid nad Armenima i da je ubijeno 1.500.000 ljudi.
Zločini su strašni bili tada i nad Armenima i Turcima i ostalim Muslimanima/Krščanima.
Rat krvav I svjetski i okupacioni/oslobodilački.
Tada je ubijeno 2.000.000 Turaka a to se krije od javnosti i ne govori se o ubijenim Turcima od Strane Armena i Brače njihove Krščanske.
Valjda znate da su čak poslije rata Armeni ubijali Turke u bombaškim napadima i likvidacijama/atentatima.
Istinu ne prihvatate samo laži prihvatate i širite.
Jok, nego su meni dedu Jovu i babu Spasojku eutanazirali da se ne muče pod stare dane.
Stidi se nemaš poštovanja prema tuđim žrtvama.
Ja poštujem žrtve bilo čije da su, a oni koji ne poštuju tuđe žrtve ne dobiju poštovanje ni za svoje žrtve. (eto vam ga na sad, pa vidite)
Ti i tvoja brača Turci, Arapi i ostali muslimani upravo to radite nemate poštovanja prema tuđim žrtvama.
Ja samo ne vjerujem da je bio genocid u Srebrenici i da je ubijeno 8372 ljudi. Što se tiče toga, zalažem se za ravnopravnu internacionalnu komisiju gdje će bošnjački i srpski eksperti iz BiH, RS i Srbije i Crne Gore zajedno i ravnopravno otvoriti popise, preispitati događaje 95. u kontekstu vremena, ispitati ime, godine, identitet, godinu stradanja itd. svake žrtve i da se konačno utvrdi istina, a ne da se okolo oko toga stalno po svijetu svađamo i da jedna strana stalno grakće "genocid", a ovu drugu što je u njemu učestvovala niko ništa ne pita osim da prizna.
Zločini su bili strašni i nad Bošnjacima i nad Srbima i nad Hrvatima i nad drugim kršćanima/muslimanima.
Rat krvav bosanski građanski i okupacioni/oslobodilački.
Tada je pobijeno 40 000 Srba i Hrvata a to se krije od javnosti i ne govori se o ubijenim Srbima i Hrvatima od strane Bošnjaka i braće njihove muslimanske.
Valjda znate da su čak poslije rata Bošnjaci ubijali Hrvate po srednjoj Bosni handžarima i mitraljezima na Božić i stavljali bombe u crkve.
Istinu ne prihvatate samo laži prihvatate i širite.
Eto, jel ti ovako ima više smisla?

Bi li volio da neko nešto ovako napiše za Srebrenicu? Ne bi. E sad još uzmi u obzir da tamo nije ubijeno 8 000 ljudi nego milijun i po i uzmi to u srazmjer. Ako nije stradalo milijun i po ljudi, znaš i sam da nije ni troje. Čak i ako je prava brojka "samo" milijun ili 800 000 ili 500 000, mijenja li to išta? Ili to nije genocid (a u BiH se obilježava genocid nad Bošnjacima u Han-pijesku, genocid u Prijedoru, genocid u Kozarcu, genocid u Ustiprači, svako selo ima svoj genocid; a s druge strane masovni pokolj Armenaca koji ih je izbrisao s istoka Turske zauvijek nije genocid)?